Strumfi de iul-aug 2007 (157)
Raspunsuri - Pagina 21
musso17 spune:
dupa parerea mea,multe lucruri le facem strict pentru noi,sa ne incalzim ca ne conformam majoritatii,uite sunt o mama buna ca vreau sa-l invat sa imparta,dar nu e cazul..am vazut un caz in care respectiva mama isi batea copilul cand gresea iar cand fii-miu a facut o nazbatie si nu m-am putu intelege decand pedepsindu-l mi-a spus vaiii mi se rupe sufletul de el
...simtim nevoia sa aratam lumii ca noi suntem sefii...si eu am patit des sa vad mamici care obliga copii sa imparta,incerc sa previn,luandu-l pe fii-miu din raza mamicii,cu zambetul pe buze..se mai aude in spate cum bodogane ca esti rau,uite a plecat copilul,dar nu-mi place sa vad faze dintr-astea.
hai ca am scris pentru o saptamana,am limbarnita..sunt cam nevorbita.
sunflower1979 spune:
vivela, nu fumezi cam mult pentru o gravida? ![]()
cat despre impartitul jucariilor sunt de aceeasi parere. jucaria e a lui, e frumos sa o dea si altora, dar daca nu vrea, nu vrea. de ce sa pun dorinta altui copil mai presus de cea a copilului meu?
week-end placut si spor la facut mancare. merci pt idei!
Cristina, mami de superbaietel
Denis Stefan (30.07.2007)
"Cand nu ai ceea ce-ti place, trebuie sa-ti placa ceea ce ai!"
ddanagh spune:
In privintza jucariilor sunt perfect de acord cu tine Vivela.
Insa, gradinitza e un loc in care parintii isi lasa copii si vor sa stea linistiti ca sunt in sigurantza.
Si DAria a venit zgariata pe fata,ok, se mai intampla intre copii, a fost muscata de prietenul ei chiar de fatza cu mine si maica-sa, insa ceva normal, a ramas semn un ceas, cum ii ziceam noi cand eram mici. In schimb, fetitza asta, avea carne vie. Daca o vedeai iti spun eu ca nu-ti mai lasai copilul linistita acolo. Ma scuzi, dar exista psihologi pentru astfel de cazuri. Chiar langa blocul meu este o gradinitza pentru copii cu diferite probleme, cu psihologi. Iti duci copilul doar doua ore pe zi. O f buna prietena are copilul aici pentru ca micutul a suferit la nastere, nu-si poate misca manutza stanga deloc. Din prima saptamana de viatza si pana acum la 2 ani se duce zilnic cu el la BUcuresti la recuperare, iar din cauza asta e ff agitat, altoieste din prima secunda orice copil. Ei bine mama-sa a vazut f bine cum e baiatul si, cu simt de raspundere, incearca sa-l faca mai cooperant cu persoane competente, nu-l lasa asa.
Cat despre cazul de la gradi lui DAria, se pare ca astazi nu l-a mai adus pe baietelul respectiv, nu stiu ce va face. Mamica fetitei a fost cu ea doctor, i-a facut si poze si vrea sa vada exact ce faceau ingrijitoarele in acel moment. Va tin la curent.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
Vivela spune:
cristina, touche
. desi fumatul virtual cred ca e inofensiv.
dana, bineinteles ca vreau si eu sa-mi stiu copilul in siguranta, dar n-as sari sa-i scot ochii mamei copilului, ci pe ai ingrijitoarelor. sunt convinsa 100% ca mama fetitei e foarte suparata ca fetita ei a fost atat de grav ranita, pe buna dreptate, si eu as fi neagra de suparare. am zis doar ca le-as scoate ochii ingrijitoarelor, si nu mamei copilului, nu ca as sta linistita.
iar daca e vreo problema psihologica a copilului, atunci situatia e chiar una delicata, dar e greu sa pui eticheta asta doar pt ca a muscat cativa copii (si inteleg ca nu atat de grav).
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
5+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
ddanagh spune:
Vivela, poate ca pentru ca este atat de aproape de fata mea, gandesc eu subiectiv. Posibil, insa sunt sigura ca un copil care a muscat atat de tare pe cineva, mai devreme sau mai tarziu va repeta figura, chiar fiind oricine cu ochii pe el.E de ajuns o fractiune de secunda sa se repeada la cineva si, atunci, nu ar trebui dezobisnuit intr-un mod profi, fara sa fie afectat el. Ma gandesc, ca la gradi, in astfel de cazuri, il pedepseste si nu stiu cat bine ii face. Zic si eu, habar nu am.
Mi-am adus aminte ca tot ma tin sa va intreb daca strumfilor vostri le-au dat ultimele masele, cele din capat, randul 2. Daria inca nu are niciuna.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)
Vivela spune:
Dana, te-ai simti mai in siguranta daca acel baietel ar fi exclus din gradinita? eu cred ca in acest fel se inlatura doar formal o cauza. copii la varsta asta sunt imprevizibili si eu cred ca nu poti garanta ca copilul tau, cel linistit, nu poate avea un moment de furie si sa reactioneze violent. eu cel putin, nu pot garanta pentru al meu, pentru ca desi el e un copil linistit in general, are frustrarile lui specifice varstei si in anuminte momente, am asistat la furia dezlantuita. e normal, si noi avem astfel de sentimente, cu singura diferenta ca noi stim sa le gestionam, iar ei nu.
in locul tau si al mamicilor ingrijorate, singurul lucru care m-ar linisti intr-o astfel de situatie ar fi o sedinta, o mustrare, o atentionare foarte ferma asupra supravegherii copiilor. cu siguranta lor nu e de joaca...
va doresc sa nu aveti niciodata parte de asemenea evenimente
.
iar ref. la dinti, raportam gestiunea completa
, adica 20 de dinti. am scapat, in sfarsit, nu-mi vine a crede, ultimele 2 maselute - pe partea dreapta au iesit fara prea mari scantei. cu spalatul lor insa ducem lupte zilnice, din pacate.
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+
5+
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
cristina26 spune:
Buna fetelor,
Felicitari pentru gravidutele noi!
Noi am fost plecati in Florida la Disneyland. A fost frumos, Ingrid a fost in lumea ei
. Mi-a placut mult si mie. Am pus cateva poze de acolo.
eu sunt tare obosita, nu stiu ce am...
Ma duc sa mai citesc ce ati mai scris nou.
oanamada spune:
Buna seara fetelor!
Am intrat la final de capitol ca sa va anunt ca aceasta este ultima mea postare. De acum incolo ma veti putea gasi pe blog. Cu multe dintre voi deja tin legatura pe mess sau pe blog si imi doresc ca acest lucru sa se intample si de acum incolo. Va multumesc pentru clipele frumoase pe care mi le-ati oferit, pentru suportul moral si pentru sfaturile date. Imi sunteti foarte dragi, la fel si puii vostri si va voi citi si de acum inainte,atat cat imi va permite timpul, chiar daca nu voi mai scrie!Am avut ocazia sa cunosc la acest topic o gramada de mamici deosebite care imi sunt extrem de aproape de suflet si care sunt sigura ca imi vor fi si de acum incolo!
Ca orice persoana care stie sa se retraga la timpul potrivit va urez un weekend frumos si numai bine!
Oana
Oana si
Cati mica (2 ani)
BLOGUL NOSTRU
Povestea iepurasului Bocanila
"Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti întreaga lume."
musso17 spune:
neatza
am intrat ca am vazut postarea oaneimada..draga mea eu o sa-ti citesc in continuare blogul dar nu se compara cu a scrie aici,cum ar fi sa-ti fi scris pe blog la un post de-al tau ceea ce vezi mai sus,nefiind in legatura cu nimic.imi pare rau ca ai luat decizia...am sa fiu franca si am sa-ti spun ca pe alocuri nu mi se pare fair,dar asta e parerea mea.
wk placut tuturor.
violetan spune:
Oanamada, io nu pricep de ce spui asta...:(
Violeta, mami de Laurentiu Cristian 15.08.2007