Bobocei de sept-oct 2008 -IN SARBATOARE !!! (195)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui piolica

In rest nu arata nimic, eu tot ii spun de nas, gura, ea nu are nicio treaba. Giuli, da-mi si mie reteta de aratat diverse parti ale corpului.
Plus de asta nu arata cu degetul, stiam ca la virsta asta e important. Nu am avut timp sa citesc prea mult despre asta. Mai sint copiii care nu arata cu degetul?

o zi buna va doresc
Vio

Mamica fericita de bebelina Elsa

Pai i-am repetat ca papagalu': nas, mana, picior, in timpul asta il si atingeam in locul pe care-l spuneam. I-am luat mana lui si i-am pus-o la ochi, la nas, pe cap... Apoi stand fata in fata cu el (in rarele momente cand sta si e atent la mine) ii aratam la mine "uite mami are nas, naaaaa, naaas", "asta e nasu' lu' mami". Apoi il intrebam: "unde e nasul tau mami?" sau "Edi are nas?". Si arata.
L-am invatat pe rand, intr-o zi nasul, intr-o zi ochii, in alta zi capul. De ex luni i-am zis de nas, marti i-am zis de nas si de ochi, miercuri de nas, ochi si cap...si tot asa.
Ai inteles ceva? Scuze dar nu prea stiu cum sa explic.

A, si sa-ti mai zic (acum nu stiu daca are legatura cu faptul ca a prins repede ceea ce l-am invatat), eu ma joc in fiecare zi cu Edi jocurile din cartea "Cresterea copilului pana la 5 ani" (e pe mailul comun, prima trimisa de Claudinna) care contine jocuri aferente fiecarei saptamani de viata, de la 0 la 5 ani. Mie imi place foarte mult!

Ref la aratat cu degetul, nici Edi nu arata.

PS: minunate pozele de la botezul Elsei. Super super frumos organizat. Felicitari!

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi
Cat mai e?

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE" target="_blank">Un vot pentru Crina! (aa1 si aa2)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">Un vot pentru Razvanel! (c1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Voi aveti jucarii de potrivit formele? Patratul la patrat...chestii d-astea. De care? Am cautat in comert si numai porcarii am gasit. Stiu ca a mai fost o discutie pe tema asta dar atunci nu m-a interesat. Daca sunteti bune sa-mi recomandati si mie ceva bun...v-as fi recunoscatoare.
Pe net n-am cautat ca nu stiu cum sa caut

Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Ticker Edi
Cat mai e?

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE" target="_blank">Un vot pentru Crina! (aa1 si aa2)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">Un vot pentru Razvanel! (c1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Giuli, cauta "sortator de forme" pe Google

Anca & Carla (13.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Hello!!!
Ne-am intors mai devreme de la analize am dus proba pt coproparazitologic asteptam rezultatul.Acum piti doarme.Si noi am avut o noapte grea am fost si noi in disco am vrut sa o furam pe Crinuta si pe Daria dar surpriza Daria nu mai era
Piolica intr-adevar superbe pozeleIar gazeta minunata felicitari mamico!!!!
Referitor la aratat cu degetu Andrei arata de vreo luna dar toata ziua arata e disperant uneori ca arata si persoane si ce vrea sa ii dai si unde vrea sa mearga de nu mai intelegi nimic.Arata si cand il intrebi unde e baia? unde e masina?unde e jucaria etc?Si cel mai tare cand il intreb unde e tati?face tai-tai cu manuta.Iar cand vine tati il trage ii aduce papucii si face tai-tai adica sa plece ei amandoi pe afara.Si eu stiu ca nu e obligatoriu sa arate cu degetul.
Piolica inteleg ca zici ca te panichezi ca si eu la fel ca nu vrea Andrei sa mearga singurel...
Nocom multum de idee cu spanacu chiar daca Andrei nu papa sotu e mare fan si o sa pun si eu.Zici ca nefiert e mai bine ca eu il puneam gata fiert si se mai muia.
Laura ce bine ca ii place lui Andy la scoala.
Anamona de unde sa fi luat Thea roseola?
Angelynna si Andrei doarme ziua cate 3 ore fara sa se trezeasca noapta nu stiu ce are.
Lumi offf greu trebuie sa mai fie, eu nu stiu ce sa zic dar nu ai putea angaja pe cineva sa te ajute macar 2-3 ore pe zi.
Carla felicitari pt Sasha mergaret.Era si el in dosco azi noapte ca nu l-am vazut???Da chiar ce diagnostice dadeau medici???
Dupa nopti dinastea ma gandesc doamne ce greu o fi cand incepem serviciul si nedormite si la serviciu si chiar v-ati gandit ca nici nu mai avem asa mult de stat acasa???

Am pus de o supa de pui dar nu stiu ce sa fac cu carnea fiarta apoi.Voi ce pregatiti cu ea?Idei?Ce mai gatiti bun pt bobocei (Angelynna, Feli, Nocom, Giuli, Claudinna, etc ca acum enumerand am descoperit ca avem numai bucatarese super printre noi)

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

va multumesc mult pentru raspunsuri, stau si eu mai linistita cind vad ca nu toti copiii arata cu degetul.
tzitziri, interesant articolul, o sa fac si eu exercitiile alea cu jucariile in fiecare mina, poate o sa mearga asa.

Giuli, Elsa nu prea mai sta locului de cind a inceput sa mearga, misuna peste tot, insa o sa incerc ce m-ai invatat. Merci mult! O sa recuperez si carticica de pe mailul comun.

CD, moama ce terorist e Mikul! Dictator o sa iasa, o sa va puna la colt. Sa stii ca si Elsa mai vine sa ne ia de mina, dar la ea acum cred ca e mai mult ca vrea sa ne duca ea undeva si nu sa o ducem neaparat noi. Ca ea merge bine, bine acum.

anamona, multa sanatate puiului.

SASHA, felicitari pt primii pasi. Mamica ta e tareee fericitaaaaa!!!! Si are si de ce!

Sinziana, ce dragut e David cu si fara bucle! Felicitari pt cei doi D minunati.

claudinna, sa stii ca tu si Giuli ma lasati masca la cite stiu copiii vostri. Fac niste progrese ametitoare. Bravo!
Ca ma intrebai de casa, casa aia din poze e a socrilor, casa noastra e la vreo 30 de km de unde stau socrii, insa nu am locuit niciodata in ea, am inchiriat-o imediat dupa ce a fost construita. (avem o poza cu noi pe strada unde e casa noastra, undeva prin ultimele poze. I-am dus pe ai mei sa o vada).

babytza, intra sa ne spui ca totul e bine si socrosenia v-a lasat in pace.

Nausica, nici noi nu folosim protectii, astea ar fi primele chestii de care Elsa ar fi super atrasa, asa ca am zis pas. Stau cu ochii pe ea ca pe butelie. Ieri a reusit sa deschida o usa de la mobila din bucatarie si mi-a scos aproape tot de acolo in citeva secunde. Noroc ca punga de faina nu era desfacuta ca ar fi imprastiat toata faina pe jos. In schimb a gasit o tableta de ciocolata pe care si-a deschis-o tacticoasa... nu prea i-a placut si a abandonat-o pe jos. Mai rau a fost ca mi-a scos toate borcanele de dulceata, iar noi avem gresie pe jos, bine ca nu le-a aruncat (erau prea grele)

Mergi la inceput

LA MULTI ANI DAVID!!!!SA CRESTI MARE SANATOS SI SA AI PARTE DE TOT CE ITI DORESTI IN VIATA!!!

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

Mi-am amintit ceva, asta nu este universal valabil, insa e bine de stiut pt mai tirziu, ca pe mine chestia asta m-a lasat masca (poate de unde si paranoia mea recenta vis-a-vis de ce face si ce nu face Elsa)
Noi avem un prieten care are un baietel de 12 ani si inca alti doi copii. Acum cind am facut petrecerea cu toti prietenii, l-am intrebat ce fac copiii si mi-a zis ca are niste probleme cu cel mare de 12 ani. Asa pe scurt: Antoine, baietelul de 12 ani, cind avea vreo 3-4 anisori, mie imi era efectiv teama sa vorbesc in fata lui in franceza ca stiam ca ma va corecta din doua in doua cuvinte (pe vremea aia nu vorbeam prea bine franceza, nici acum de altfel.) Era de-a dreptul ametitor cum un copil asa de mic putea sa ma corecteze. Toti spuneam ca e un copil minune. Vorbea foarte elevat, isi alegea cuvintele, de multe ori eu nu intelegeam anumite cuvinte folosite de el. Nu glumesc! Acum problema, se pare ca Antoine citeste super bine, asta o facea oricum de cind era micut, insa el nu intelege ce citeste. Daca-l iei la bani marunti si-l intrebi ce a citit nu stie sa-ti spuna, el recita. Asa ca acum face tot felul de cursuri in afara scolii, plus ca e urmarit de un doctor, ca sa reuseasca sa inteleaga ce citeste. Parintii nu si-au dat seama, ca pina acum nu au avut la scoala compuneri si alte minunatii. El cam recita ce citea, dar nu intelegea ce citea. Asa ca parintii sint de-a dreptul uimiti si destul de panicati. Eu una am ramas masca ca Antoine are nevoie de sustinere scolara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

David

Anca & Carla (13.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzitziri spune:

Dya, ce inseamna ca nu merge singur?Nu merge deloc (nici 2-3 pasi) sau nu merge mereu singur?
Te intreb pentru ca David de ex merge cativa pasi si apoi iar vrea sa il luam de manuta..si tot asa.Iar de mers merge doar cu o grebluta sau o lopatica in mana..cred ca i se pare ca ii da echilibru.
Spock zicea ca media de varsta la care copiii merg singurei e de 14 luni.

Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)

Mergi la inceput

Oana nu merge deloc.Daca vreau sa ii dau drumul la manuta asta daca pot ca ma strange cu toata puterea atunci isi da drumul ingenunchi si o ia in 4 labe.Dr nostru a zis ca nu merge inca deoarece e f inalt pt varsta lui are 89cm si nu are inca echilibru din cauza centrului de greutate si ca ii trebe mai mult exercitiu ca la un copil cu inaltime mai mica.El are deja 13 luni si cateva zile mai asteptam

Diana

Mergi la inceput