Prichindei martie - aprilie 2005 (129)
Raspunsuri - Pagina 15
danuta_t spune:
Andira, la noi a functionat bine explicatia ca fiecare merge la serviciul lui. Iar seara mai vin sau la mine, sau la sotul la servici, listam fise la imprimante, scriu pe tabla, adora vizitele de lucru la noi. Mai greu cu galagia, tot ii amenint ca nu-mi mai da bani sefu' si nu mai avem atunci mancare .
Ana, incearca un tratament homeopat, din cate am citit ajuta pentru a face organismul sa raspunda in mod corect la diversi stimuli. Majoritatea remediilor sunt pentru a imbunatati sistemul imunitar, iar alergiile sunt de la un raspuns exagerat al acestui sistem.
Si eu sunt alergica la praf ... dar mi-a trecut in urma unui soc psihologic .
Despre competitie ... de unde or mai fi invatat si asta, le tot spun ca nu se dau premii si cadouri pentru cei care ajung primii. Vis-a-vis de greseli, atitudinea mea este "copii din greseli invata" ... iar Mihai a preluat-o si le-a trantit-o la niste copii in parca care radeau de el pentru nu stiu ce motive aiurea.
andira spune:
Danuta - multam de raspuns. La noi insa nu prea functioneaza. I-am spus ca nu pot sa o iau pentru ca sunt doar oameni mari care lucreaza si pe care i-am deranja daca am merge toti acolo, i-am explicat ca nu e nici o distractie la servici, spre deosebire de gradinita unde sunt copii, jucarii, lucruri noi de aflat / invatat etc.
In final azi i-am spus ca chiar si daca n-ar ramane la gradinita, daca se intoarce acasa usa e incuiata si nu e nimeni acasa cu cine sa stea, pt ca toti suntem plecati. Asa la gradinita doamnele au grija de ea, o iubesc, nu sta singurica in timp ce noi suntem la servici.
Ma gandesc ca poate a fost mai rau azi fiind prima zi de dupa weekend, insa ma luase inca de vineri seara ca ea nu mai vrea la gradinita, vrea sa stea acasa cu mami si tati.
Am uitat sa va spun un lucru important : Irinei i-au cazut 2 dintisori. S-a intamplat acum 2 luni, cand eram la mare, si intial si eu si Ionut ne-am uitat crucis, ca nu stiam ce sa facem cu dintisorul care se clatina bine.
Eu imi aduc aminte perfect ca primul mi-a cazut la 7 ani - poate cam tarziu, asa ca la nici 5,5 ani ai Irinei, m-am speriat sa nu fie prea devreme.
Noroc ca eram cu 3 medici stomatologi la mare, dintre care unul chiar de copii, si m-a asigurat ca e perfect normal. Si i l-a si scos, pentru ca abia se mai tinea, si mi-a spus ca exista pericolul sa il aspire in somn.
Intre timp, dupa ce ne-am intors din CA, i-a cazut si cel de-al doilea.
Cred insa ca vom avea ceva de tras cu dintisorii, pentru ca au iesit cam in spate, mai ales cel de-al doilea, care a iesit inainte chiar ca cel de lapte sa cada. De-asta si e foarte in spate. Astept sa ii mai creasca nitel si sa vedem ce solutie gasim.
Eu, Irina (14.04.2005), Nati (04.06.2006) si Iris (28.03.2010)
andira spune:
Ana - ce tare mi s-a parut faza cu tabla inmultirii!!
Sa te vad cand ajunge Victor la analiza matematica .
V-am spus ca Nati mi-a spus la un moment dat ca ea vrea sa fie Alba ca Zapada, eu sa fiu printul si Irina - calul?
Tot din perle - "pixele se consumeaza"...
rrox3 spune:
Bate un aer proaspat pe aici
Danuta asa e, e putin neplacut ca nu sunt toti copiii din aceeasi grupa de varsta cand incep scoala. Le e mai greu celor mici. Noi avem deja experienta Mariucai care a mers la scoala la 6 ani si 2 luni. Dar se adapteaza incet, incet.
Si eu caut invatatoarea potrivita.
Andira e posibil ca dintisorul sa se deplaseze mai in fata singur.
Cu Nati cred ca trebuie sa ai rabdare. E mai greu pentru ea. Pozitia copilului mijlociu e cea mai ingrata. Incearca sa faci ceva doar cu ea. O actiune programata, sa stie clar cand se intampla. O data pe saptamana sau chiar zilnic ceva mai scurt. Si continua cu aceleasi explicatii, dublate de asigurari ca o intelegi.
-ici fetelor tale
Ana si Ioana e empatica si nu suporta sa vada pe cineva suparat sau furios. Pe Mariuca o apara activ daca i se pare ca o nedreptateste cineva
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)
NewMami spune:
"La Multi Ani!, Andira. Sa-ti dea Domnul tot ce-i mai frumos pe lumea asta, sanatate bucurii si toate dorintele tale sa devina realitate.
Multi, multi ani de acum incolo alaturi de comorile tale si toti cei dragi tie.
Cu cea mai mare rusine ... am inceput un email si inca nu l-am terminat, efectiv nu stiu ce cum sa povestesc mai bine, mai pe indelete. Cred ca v-ar ajuta mai mult sa vorbim la telephone. Da-mi numarul si dupa ce ne intoarcem din vacanta te voi suna. Cred ca asa e cel mai bine.
Multi, multi
Anca Micaela spune:
Dragelor, ce ma bucur sa vad ca scrieti!!! Chiar daca a trecut ceva vreme si s-a lasat iar linistea, m-am bucurat mult sa am ce citi - mai ales util
Despre noi, scurt: Ema e foarte incantata ca e grupa mare si ca face balet - ii atentioneaza pe toti ca ea e balerina si poate face sarma (=sfoara). La gradi incepuse bine anul, dar le-a venit o educatoare noua (cea de-a doua, nu "principala") si ma intreaba mereu Ema de ce e doamna Mihaela asa de trista si nu rade cu ei niciodata... si a reinceput negocierile si comentariile - cand vede ca e dumneaei dimineata nu are nicio tragere de inima :(
Mai avem un proces foarte important de adaptare in desfasurare - din februarie o sa fim 4 in familie . Sunt in 25 de saptamani; o sa avem BB fetita . Ema zicea initial ca isi doreste fratior dar "pana la urma e ca la Kinder, ce-ti pica aia e". Just! :)
E incantata si abia asteapta sa avem program in 4, dar sunt constienta ca va trebui muuuulta extra atentie pentru Ema ca sa ne integram bine...
cu drag!
Anca Micaela, mama Emei Ioana
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
andira spune:
Anca - felicitari!!!! sarcina usoara si bebe sanatos!
V-ati gandit cum o sa o cheme?
Anca Micaela spune:
Saru'mana! Doamne ajuta!
Nu am finalizat inca deliberarea - Ema si ta-su' vor Irina si acum am si eu voie sa aleg al 2-lea nume. Mai vedem, ca mai e timp...
Poze Ema
Poze Ema2
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;0;125/st/20050317/n/Ema+Ioana/dt/7/k/c848/age.png
ligia13 spune:
Vorba Roxanei, parca simt un aer proaspat pe aici!
AncaMicaela...felicitari!!!! Ma bucur mult pentru voi. Sarcina usoara in continuare si un bebe sanatos ....
Si lui Radu i s-au schimbat doi dintisori , cei de jos. Si tot ahsa amandoi au iesit cam decalati (adica in spate) , dar acum aproape ca sunt la aceeeasi linie cu ceilalti!
Medicul l-a invatat pe Radu sa-i impinga din cand in cand cu limbuta!
Altfel ce sa mai zic, suntem sanatosi, voiosi si plin de energie! Ma rog,plin de energie e mai mult Radu, ca noi parca am cam imbatrinit anul asta..am si avut un an greu, e adevarat!
La scoala cred ca Radu va merge doar la 7 ani!
Sper ca am luat hotararea cea buna!
Anca Micaela spune:
Ligia, multumesc frumos!
Poze Ema
Poze Ema2