Competenta la romani ...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Mie cel mai mult mi-a placut ca are un MBA la Institutul Bancar Roman &CityPentru cei care stiu ce inseamna un MBA adevarat asta spune multe,pentru ceilalti sa spunem ca este un fel de Spiru Haret printre astfel de programe,in gen EBA.Competenta maxima in domeniul bancar n-am ce zice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muffin spune:

Hi, iata ce spune un profesionist in finante despre dl.Olteanu vizavi de numirea lui politica la BNR: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/870806/Baltazar-Olteanu-la-BNR-ar-trebui-trimis-dupa-tigari/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Din articolul din EVZ aflam si cine i'a dat binecuvantarea:

Despre nominalizarea lui Olteanu au stiut, pe linie de partid, doar Crin Antonescu si Calin Popescu- Tariceanu, de la care fostul presedinte al Camerei a obtinut acceptul.

Ca'ntru'n (alt) roman prost de Dan Brown: Conclavul Repetentilor

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Citat:
citat din mesajul lui muffin

Hi, iata ce spune un profesionist in finante despre dl.Olteanu vizavi de numirea lui politica la BNR: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/870806/Baltazar-Olteanu-la-BNR-ar-trebui-trimis-dupa-tigari/

De acord cu el..

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

1. Despre metodea numirii Consiliului de Administratie din BNR, comparativ cu situatia din alte tari: aici
--------------------------------------------------

2. Despre cum s-a votat (citat din mine insami :))):

Propunerile partidelor au fost:

PSD:
Mugur Isarescu - guvernator al BNR si presedinte al CA al BNR
Florin Georgescu - prim-viceguvernator al BNR si vice-guvernator al BNR
Marin Dinu - membru al CA al BNR
Nicolae Danila - membru al CA al BNR

PD-L:
Lucian Croitoru - vice-guvernator executiv al BNR
Cristian Popa - vice-guvernator al BNR
Virgil Stoenescu - membru al CA al BNR

PNL:
Bogdan Olteanu - vice-guvernator al BNR
Napoleon Pop - membru al CA al BNR

UDMR:
Agnes Naghy - membru al CA al BNR

Grupul minoritatilor:

Independenti pentru CA al BNR:
Daniel Daianu si Silvian Cernea
------

Rezultatul avizarii in comisiile parlamentare:

Noul CA al BNR va fi condus de Mugur Isarescu, primviceguvernatorul Florin Georgescu, viceguvernatorii Cristian Popa si Bogdan Olteanu si ii va avea ca membri pe Nicolae Danila, Napoleon Pop, Agnes Nagy, Dinu Marin si Virgil Stoenescu, au decis comisiile parlamentare de buget-finante.
Lucian Croitoru, Daniel Daianu si Silviu Cerna nu au primit aviz din partea comisiilor.
---------

Pe coloratelea:

Mugur Isarescu, sefu'.
Florin Georgescu, primviceguvernator
Cristian Popa, Bogdan Olteanu, viceguvernatori
Nicolae Danila, Napoleon Pop, Agnes Nagy, Dinu Marin, Virgil Stoenescu, membri.

3. Despre sustinerea PNL: www.gandul.info/news/pnl-il-propune-pentru-postul-de-viceguvernator-al-bnr-pe-bogdan-olteanu-psd-il-sustine-4966565" target="_blank">aici

"Reamintim ca inainte de Olteanu, liberalii il sustinusera pe profesorul de economie Daniel Daianu, insa propunerea a cazut din cauza ca PNL nu obtinuse postul de viceguvernator vizat.

Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca nominalizarea lui Bogdan Olteanu in functia de viceguvernator este rezultatul unui troc direct intre Bogdan Olteanu si Viorel Hrebenciuc.

Initial, PSD si PD-L decisesera in Coalitie sa fie sustinut Daniel Daianu. Dupa destramarea Coalitiei, PSD a rupt intelegerea initiala cu PD-L si, vrand sa se razbune, l-a nominalizat pe Olteanu. Aceleasi surse sustin ca Viorel Hrebenciuc a negociat direct cu Bogdan Olteanu propunerea acestuia pe post."

De altfel, doar cu numarul sau de voturi din comisii, PNL-ul nu putea impune pe nimeni, nici macar aluna din postarea de inceput. E jocul celor mari. Daca nu se producea ruptura PSD-PDL, il aveam probabil pe Daianu.

4. Despre ce a avut de ales Antonescu: www.mediafax.ro/politic/antonescu-olteanu-m-a-asigurat-ca-are-capacitatea-de-a-sustine-conditia-de-la-bnr-4970492" target="_blank">aici

"Prima propunere pe care noi am facut-o pentru functia de viceguvernator a fost Daniel Daianu, conform lucrurilor pe care le declarasem eu în primavara, în momentul când s-au alcatuit listele pentru europarlamentare, o propunere pe care comisiile de finante au respins-o. (...)
Eu cunosc, nefiind membru al acelor comisii, din ce am discutat cu Dan Radu Rusanu si alti colegi, ca propunerea a fost respinsa si, în momentul când s-a reconfigurat algoritmul acesta si am avut doua locuri, alaturi de Napoleon Pop optiunea partidului a fost aceea de a-l propune Bogdan Olteanu", a mai spus Antonescu."

5. Despre izul de ipocrizie degajat de acest topic, numa' de bine!

P.S. Partea plina a paharului (unora): PNL pierde un parlamentar, dintre aia oricum putini pe care-i avea ....

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Bogdan OLTEANU
Curriculum Vitae -sursa Camera Deputatilor

Date biografice

Studii
2001: MBA, Institutul Bancar Român & City University, Seatle;
1997: Licentiat în Drept, Universitatea Bucuresti.

Activitate profesionala;

1997: Consilier al Ministrului de stat, Ministrul industriei
1998: Consilier RATMIL;
1998: Avocat, Cabinetul de Avocatura Bogdan Olteanu.

Functii
2002 - în prezent: Pre#sedintele Curtii de Onoare si Arbitraj PNL;
2001 - 2002: Membru supleant al Biroului permanent PNL;
1998 - 2000: Presedintele Tineretului National Liberal;
1993 - 1996: Secretar general al Organizatiei Studentilor Liberali;
1991: Membru PNL.

Functii, activitati într-o organizatie din administratia publica

dec.2004 - mar.2006: Ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul;
1997: Consilier al Ministrului de stat, Ministrul industriei

Functii, activitati parlamentare anterioare

Legislatura 2004-2008

din mar. 2006: Presedinte al Camerei Deputatilor;
din febr. 2007: Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala Membru;
sept. 2006 - febr. 2007: Comisia pentru cercetarea abuzurilor, coruptiei si pentru petitii, Membru;
dec.2004 - febr. 2005: Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare în masa, Presedinte;
dec.2004 - sept. 2006: Comisia pentru cultura, arte, mijloace de informare în masa, Membru.

Functii
15 ian. 2008 - prezent: Arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial International de pe lânga Camera de Comert si Industrie a României.

Distinctii, decoratii

Ordinul Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, Patriarhia României.

De decoratia de la BOR nu stiam ,dar ce ironie,nepot de activista importanta a PCR

Restul conducerii BNR-Banca Nationala a Romaniei
[/iSefii BNR au trecut pe la ASE

Actualul Consiliu de Administra#tie este format din Mugur Isarescu, academician, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, profesor universitar, viceguvernatorul Eugen Dijmarescu, doctor în economie, si viceguvernatorul Cristian Popa, doctor în economie. De asemenea, în componenta CA intra alti cinci membri, respectiv profesorul universitar doctor Silviu Cerna, Maria Ene, doctorul Agnes Nagy, Napoleon Pop, doctor, si profesorul universitar doctor Virgiliu Stoenescu.

Mugur Isarescu, 60 de ani, si Eugen Dijmarescu, 61 de ani, sunt absolventi ai Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Florin Georgescu, 56 de ani, a absolvit Facultatea de Finante si Contabilitate, din cadrul ASE.

Cristian Popa are 45 de ani si este absolvent al Facultatii de Comert, din cadrul ASE. Profesorul universitar Silviu Cerna, 50 de ani, este absolvent al Facultatii de Stiinte Economice din Timisoara. Maria Ene, 56 de ani, este licentiata a Facultatii de Finante-Contabilitate din cadrul ASE. Agnes Nagy, 52 de ani, este absolventa a Facultatii de Planificare si Cibernetica Economica, ASE Bucuresti.

Decanul de vârsta al CA al BNR, Napoleon Pop (64 de ani), a absolvit Facultatea de Comert Exterior, ASE. Profesorul universitar Virgiliu Stoenescu, 62 de ani, este absolvent al Facultatii de Comert; Exterior, ASE Bucuresti.

Cine sunt noii veniti?

Nicolae Danila,validat de comisia parlamentara pentru functia de membru în CA al BNR, a obtinut titlul de doctor în economie
la ASE Bucuresti, în specializarea relatii financiar-bancare internationale. A lucrat în cadrul filialei din România a Manufacturers Hanover Trust Co., fiind promovat ca asistent al vicepresedintelui si sef al Departamentului de Dezvoltare a afacerilor. În 1998, devine consilier special al guvernatorului BNR, iar un an mai târziu vice-presedinte al BCR. În 2000 preia conducerea BCR. Nicolae Danila are o bogata activitate publicistica în domeniul economic.

Dinu Marin este decanul Facultatii de Economie, din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucuresti. De asemenea, este membru în Comisia economica din Senat.

Dupa cum observati,singurul care nu are nicio legatura cu BNR este Bogdan Olteanu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Mai Olteanu asta multa experienta bancara mai are..Dintre ceilalti pe 2 chiar i-am avut profi la ASE (Isarescu si Georgescu) si astia macar stiu meserie..Orisum dezgustator alegerea lui Olteanu.

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Mai, voi nu ati inteles nimic din numirea lui bogdan olteanu!
Totul este o manevra condusa de Basescu, din umbra, ca sa se aleaga praful de PNL, si de autoritatea liderului lui.
Crin Antonescu va trece drept "modelul" Geoana din viziunea lui Iliescu.

Bogdan Olteanu, la CV-ul lui(are totusi hartia aia pe care scrie ceva de banci) cred ca isi va lua o motoreta si va duce corespondenta nu cum spunea Balthazar(vai ce idee!) ca o sa cumpere tigari.

Sincer mie imi pare rau de Ileana noastra() ca este prea desteapta pt. neseriosii astia pe care ii sustine cu atata suflet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Bogdan OLTEANU
Curriculum Vitae -sursa Camera Deputatilor

2001: MBA, Institutul Bancar Român & City University, Seatle;

Stiati ca www.cityu.edu/locations/" target="_blank">City University, Seatle e (si) in Bucuresti? www.cityu.edu/about/flexstudy/online.htm" target="_blank">Online! La numai 9300 de euro.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iileana spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Sincer mie imi pare rau de Ileana noastra() ca este prea desteapta pt. neseriosii astia pe care ii sustine cu atata suflet.

B.nica, si tie, dar de ce ai ramas cu impresia ca eu l-as sustine, la topicul asta, pe Olteanu?

Triunghiul portocaliu *

Mergi la inceput