Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 9
mommy_to_be spune:
ck, iti multumesc de incurajare
Sper si eu sa ies cat de curand din butoiul asta cu melancolie, cum se spune.
In ceea ce priveste greturile, eu sunt in saptamana a 8-a si pot sa spun ca valuri serioasa de greata am avut doar sambata asta, cand am incheiat sapt a 7-a. In rest, mai am din cand in gand greturi usoare. De vomat nici nu se pune problema. In schimb au inceput sa ma deranjeze unele mirosuri si sa-mi provoace greata, pe moment, de prin sapt a 6-a.
Mira
7+
minunea mea
discordia spune:
Bun venit pt anutza si dienutza!
Legat de vit.E, eu am luat la sarcina trectuta incepand cu trim II de sarcina si mi-a fost recomandat de dr. Uscatescu de la Fundeni deoarece aveam grave probleme cu hemoglobina.
Deci nu dauneaza sarcinii.
Arefam mi-a fost si mie recomandat cand am avut sarcina extrauterina si sangeram si medicii nu sTIAU CA ESTE seu. Este mai scump, iar mie imi provoaca ameteli.
mamica de fetita si
8s+
roxanik09 spune:
| Citat: | ||
| citat din mesajul lui Vivela neata felicitati fetelor care si-au vazut sambureii la eco, ma bucur ca ati venit cu vesti bune ![]() Ana, bine ai venit, felicitari ca ai alaptat printesa pana acum. e frumos si cand vine bb pe neasteptate, nu mai ai timp sa te gandesti la alte probleme
roxana, dar pe ce motiv s-a incheiat contractul pe perioada determinata? codul muncii prevede niste conditii speciale in care poate fi incheiat, de aceea intreb (probabil in cazul tau, daca zici ca e post nou, a fost invocata cresterea temporara a activitatii angajatorului). ideea e ca un contract incheiat pe durata determinata nu e urmat intotdeauna de incheierea unui contract pe durata nedeterminata, ci e mai mult la aprecierea angajatorului. in locul tau as anunta dupa ce se semneaza contractul pe perioada nedeterminata, si as face in asa fel incat sa nu dau de banuit ca as fi insarcinata. bafta ![]() _ Mami de pui nazdravan (2/9/07) + Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba |
Buna, Vivela !
Multumesc de raspuns !
Asa o sa si procedez, oricum ma gandisem dinainte la varianta asta, nu am spus nimanui ca sunt insarcinata.
Sa stii ca la locul de munca anterior a fost in felul urmator : contract determinat pe 3 luni urmat de contract pe 6 luni urmat de contract pe perioada nedeterminata. Cele 2 firme nu au nimic in comun in afara de faptul ca sunt firme grecesti. La ambele am fost reprezentant medical, insa in domenii de activitate diferite. La firma de recrutare mi s-a spus ca mai nou asa procedeaza majoritatea firmelor. Toate colegele mele au fost angajate in aceasta formula ( contract determinat apoi nedeterminat ) si nu a fost nicio problema. Totusi, cred ca daca ar afla despre sarcina, nu m-ar mai "invita" sa semnez contractul nedeterminat.
Pupici si multumesc ca mi-ai intarit convingerile !
zmeurica din burtica are 10+zmeurica din burtica
Cordelia spune:
roxanik09, uite ca vin si eu cu o parere daca nu te superi;
stiu 2 cazuri asemanatoare cu situatia ta:
1. cand o cunostinta mai indepartata a ramas gravida si era cu contract pe perioada nederminata si seful a aflat ca e gravi si pur si simplu a dat-o afara....
2. am un amic care are o pozitie de conducere si are o angajata noua, cu care a negociat, tipa s-a angajat si imediat apoi a dus la resurse adeverinta care atesta faptul ca e gravi si apoi a anuntat ca e de fapt insarcinata; tipul asta a vrut sa o dea afara pe loc...si nu a mai putut, ca era acoperita!
Asadar, si eu te-as sfatui sa taci malc, sa semnezi contractul si la scurt timp (nu chiar a2a zi) anunti spre surprinderea ta:D ca esti gravida si gata! Si neaparat duci adeverinta cu nr de inregistrare
eu cred ca daca le zici acum, nu o sa te mai angajeze si in sit ta nu cred ca iti vei mai gasi job....si criza si gravida nu se baga nimeni.
deci succes
Cordelia
10+
Vivela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Cordelia roxanik09, uite ca vin si eu cu o parere daca nu te superi; stiu 2 cazuri asemanatoare cu situatia ta: 1. cand o cunostinta mai indepartata a ramas gravida si era cu contract pe perioada nederminata si seful a aflat ca e gravi si pur si simplu a dat-o afara.... Cordelia 10+ |
... si bineinteles, ea gravida fiind, n-a avut niciun chef sa umble prin tribunale sa atace decizia de concediere. cu siguranta ar fi avut castig de cauza...
ce mai, e greu sa fii si salariat, e greu sa fii si patron (cunosc in mod direct si concret ambele situatii, cand oamenii au fost neoameni).
in orice caz, tineti cu dintii de job (eventual cu concedii medicale daca altfel nu se poate), ca sa puteti beneficia de indemnizatie cat o sa stati acasa cu bebe
. altfel, o sa vi se para si mai dificila perioada aceea._
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+ Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Anutza_26 spune:
Fetelor va multumesc pentru primire!
Roxanik si eu cred ca ar trebui sa astepti pana cand semnezi contractul pe perioada nedeterminata si apoi sa le duci hartia de la medic, dar nu imediat. Nu ii cunosti deca de trei luni si cine stie ce le poate capul... nu o sa mai ai aceeasi capacitate de munca ca inainte, o sa fi mai greoaie.. poate va trebui sa stai in pat cateodata.. s-ar putea sa nu le convina si sa nu iti mai prelungeasca contractul.
Cu starea de depresie.. mi se intampla si mie.. bine eu ma gandesc la alte aspecte.. inca nu m-am lamurit cu am ramas eu insarcinata asa usor.. mi se pare un miracol... nu stiu cum o sa ma descurc cu doi copii in conditiile in care nu are cine sa ne ajute si pe teea am crescut-o doar noi doi, fara ajutor de la nimeni, am si alaptat-o pana acum si asta mi-a mancat mult din resurse.. ma gandesc la bani, la spatiu, la energia mea care e din ce in ce mai putina, fa facultatea care se termina exact cand trebuie sa il nasc pe bebe 2.. chestii de-astea..
Dar imi vin si imi revin toate starile astea.. bebe 2 o sa fie bine primit asa cum se cuvine sa primim o minune. cand ma uit la Teea mi se umple sufletul de o liniste extraordinara si stiu ca o sa fie totul bine si fetisoara ei ma scoate din depresie imediat.
In asteptarea minunii!!
Cordelia spune:
Da exact, nu a avut putere nici psihica nici financiara sa se lupte cu aia...mai ales ca era firma mare..so...a ramas vai de capul ei:(
Si aprops de co medical, daca ne luam acum co medical (mai mult decat 5 zile alea in care primesti salariu complet) ti se socoteste salariu 75% ! Si la final dupa ce nasti, indemnizatia se socoteste practic 85% din media pe lunile trecute, asadar daca ai deja 75% din cauza co medical in trecut, ramai fix cu un kkt....
. Ma rog nu mai stiu detaliile exacte cu brut net etc, dar cam asta este ideea.
Si eu m-am gandit serios la un co medical pe viitor, ptr ca lurez in mediu stresant si ma gandeam ca este o salvare acest concediu, insa daca lucrurile stau asa, nu-mi pica bine nici sa raman cu bb si cu 3 rahati pe luna...
o porcarie, sunt maxim scarbita de astfel de situatii
Cordelia
10+
moni_or spune:
ANUTZA, bine ai venit, sarcina usoara si un fratior sau surioara sanatos/sanatoasa pentru Teea!
Legat de sexul bebelusului, eu n-am simtit ce va fi primul, preferam fetita dar imi era totusi destul de indiferent pentru ca stiam ca vreau 2 si mai am o sansa. Prima oara d-rita ne-a zis cam prin sapt. 15-16 ca banuieste ca e baiat, iar 100% am stiut cand am facut morfofetala la 20 sapt. Eu nu cred in niciun semn sau vis, cred doar in ecografie si date concrete, am o banuiala ca va fi fetita daca ma gandesc la data ovulatiei si data conceptiei (eu parca asa stiu ca spermatozoizii x sunt cei mai rezistenti, cei y "mor" mai repede deci daca contactul a fost cu vreo 2 zile mai devreme decat ovulatia e destul de posibil sa fie fata). Oricum, conteaza sa fie sanatos, nu cred ca exista mama pe lumea asta care dupa ce si-a vazut prima oara puiul sa regrete vreo secunda sexul lui, indiferent ce si-a dorit inainte.
FLORY
abia astept sa ne zici de eco sapt. viitoare si sa te linistesti.
CRISTINA, nu cred ca am scris undeva de DSV pt. ca eu n-am fost la odisee la pepenasi, am "aderat"
abia dupa ce s-a nascut Luca si n-a venit niciodata vorba.
MIRA,TATY-ANA
si
sa iesiti din starea nasoala!
DIENUTZA, bine ai venit! Legat de ureaplasma nu stiu sa-ti raspund, dar din ce zice Andrada si eu cred ca mai bine ai merge la alt medic, primul trimestru e ff important si infectiile serioase nu suporta amanari.
Monica, mami de
Luca si
6+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)
M&M spune:
Dienutza, bun venit!!! Sarcina usoara si bebe sanatos!!! E bine sa te duci la un alt dr, daca a iesit ureaplasma prezenta!
Moni, stiu ca nu ai fost la odisee, dar credeam ca ai scris la scutece si nu am vazut ..
Roxanik, Tatiana,
si
sa iesiti din starea de depresie.
eu m-am simtit extrem de obosita si de ametita azi..
Cristina,mami de
Mihaita (30 iulie 2008) si
8+ 
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Ema
mommy_to_be spune:
Burtici, ma simt putin mai bine... e cat pe ce sa se rezolve o problema la servici care imi era data in grija pe semnatura
si care nu ma lasa sa dorm noaptea de atata grija...Incet, incet, poate reusesc sa ies si eu cu totul la suprafata.
Ana, abia astept sa-mi vad si eu copilasul. Imi place mult cum ai descris tu sentimentele pe care ti le produce simpla "privire" catre puiul tau. Da... si eu sunt de parere ca nimic in lumea asta nu se compara cu a fi mama.
Va pup, burticute
Mira
7+
minunea mea