Burtici cu flori de liliac de mai-iunie 2010 (8)
Raspunsuri - Pagina 11
turturica spune:
Seara buna si de pe frontul de vest.
Bun venit anutza si dienutza 
anutza, ce frumos c-ai alaptat pina acuma! Si eu am alaptat pina sa ramin insarcinata, mi s-a parut o experienta minunata si de-abia astept s-o repet cu bebe2.
Te inteleg cu grijile, si noi sintem intr-o situatie similara, copil mic, familia e departe, deci n-avem pe cine sa ne bazam, mi-am facut si eu ginduri la inceput de sarcina cum o sa fie, dar nu prea mult timp. Ce-o sa fie o sa fie, o sa ne descurcam cumva, nu sintem nici primii, nici ultimii cu 2 copii de virsta apropiata, daca ni s-a dat darul asta il primim cu inima deschisa.
Si noi am incercat mult timp inainte sa reusim s-o avem pe Mara, asa ca nu credeam ca bebe2 o sa ne iasa asa de repede, dar daca s-a intimplat eu il iau ca un semn de sus si cred ca o sa fie bine.
Sint o optimista (barbatu-meu ar fi de alta parere, dar pe el nu-l intrebam
)
rosanne, sotul tau are dreptate, lasa ca pe undeva il scoateti 
Eu te inteleg cu frica de nastere, pina la 30 de ani eram efectiv terifiata la gindul nasterii, dar dupa ce mi-a sunat ceasul biologic si mi-a trebuit copil nu mi-a mai pasat de ce se intimpla la final. Pin' la urma e un proces natural prin care femeile trec de mii de ani, medicina e suficient de avansata in ziua de azi, asa ca totul o sa fie bine.
Vroiam sa mai zic si eu una alta de depresie (n-am
), nervi (nici din aia), balonare (cu-atit mai putin), dar barbatu-meu ma ameninta ca-mi inchide internetul daca nu vin la culcare.
Asa ca va zic somn usor, week-end placut, noi mergem miine seara in germania la rude sa recuperez oaresce zacusca, muraturi si altele asemanatoare trimise de mama, ne auzim duminica.
Mami de Mara (19.08.2008) si
6+
moni81 spune:
Buna dimineata fetelor,
Am primit ieri analizele si sunt foarte speriata mi-a iesit Citomegalovirus pozitiv, am citit pe net si scrie destul de grav. Mai are cineva aceasi problema?
Azi vorbesc cu doctorul si sper sa ma linisteasca dar poate stiti si voi ceva.
Multumesc
Monika
10+
andradap spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui moni81 Buna dimineata fetelor, Am primit ieri analizele si sunt foarte speriata mi-a iesit Citomegalovirus pozitiv, am citit pe net si scrie destul de grav. Mai are cineva aceasi problema? Azi vorbesc cu doctorul si sper sa ma linisteasca dar poate stiti si voi ceva. Multumesc Monika 10+ |
Buna dimineata,
Iti scriu pe fuga, ca-s la serviciu.
Depinde ce anume ti-a iesit pozitiv la CMV. Daca este vorba de un IgG pozitiv, atunci poti sa stai linistita, ca este vorba de o infectie veche cu CMV, pentru care acum ai anticorpi. Daca in schimb IgM este pozitiv, atunci asta inseamna ca acum esti infectat cu CMV. Mai uita-te o data pe analize si vezi ce scrie. Poate te vei linisti ctind ca doar IgG este pozitiv.

de
Antonio (12.05.2007)
9+
moni81 spune:
Scrie IGG ![]()
Multumesc mult pentru raspuns. 
Dar oare de ce numai IGG am IGM nu apare nicaieri.
Monika
10+
rosanne spune:
Buna dimineata
Maitreyi, am fost intr-o tabara cu copiii care au castigat la concursul Canguru si era si Petrica, era la clubl de muzica. A fost frumos atunci...Eu eram la clubul de arte iar sotul la foto.
Moni, nu stiu de ce nu ai IgM....nu aveai in lista?
Si eu am IgG pozitiv la CMV, dar negativ la toxoplasmoza 
Fetele mai depresive...iesiti din butoi.....viata nu e usoara, dar trebuie sa vedem partea frumoasa a acestei perioade.....si sa ajungem cu bine la nastere si apoi sa ne tinem in brate BB iubit.
Aseara m-a durut asa de rau spatele si piciorul drept, incat eram gata sa plang....nu stiam cum sa merg pana la baie. Si mai am si probleme cu mersul la toaleta noaptea.....ma trezesc si nu mai pot sa dorm...azi noapte ma gandeam cum ar fii cu sonda urinara.....am innebunit de tot
Roxy
10+
www.r.studio-x.ro/" target="_blank">Site-ul meu
www.studio-x.ro/" target="_blank"> Site-ul nostru
Vivela spune:
neata burtici.
eu azi chiulesc de la birou, mi-am luat de lucru acasa, am dus copilul la cresa, am bagat o masina de rufe la spalat si incerc sa savurez ziua de azi ...
moni81, e de bine rezultatul
. mie imi iesise pozitiv, cu indicarea unui numar scris cu rosu, la rubeola. pana m-am dumirit eu ce si cum, mi-am facut tot felul de ganduri negre, am imbatranit 5 an intr-o zi, ca rubeola e pacatoasa rau in sarcina, mai ales in primul trimestru. si dr mi-a explicat ca asta semnifica faptul ca facusem rubeola cu destul de putin timp in urma, cel mult 6 luni si ca n-am niciun risc in sarcina (rubeola mea cred ca s-a manifestat cu vreo 3-4 ore de febra si atat, am crezut ca a fost vreo raceala, au fost singurele simptome pe care le-am putut asocia cu rubeola).
dienutza, bine ai venit, sarcina usoara, te asteptam la povesti
.
vitamine mie mi-au fost prescrise cam de la jumatatea sarcinii, pe principiul ca bebe e maricel si se dezvolta accentuat si ca e posibil ca alimentatia mea sa nu acopere necesarul pentru doi. am luat, dar nu chiar foarte constiincios, ca nu prea suport sa inghit pastile. stiu ca spargeam elevitul ala in 2 si luam doar jumate
.
vitaminele nu au cum sa ingrase, ca nu au calorii, insa pot sa faca pofta de mancare. daca totusi sunteti atente cu ce mancati, eventual pofta de mancare crescuta sa o acoperiti cu fructe si legume, atunci e imposibil sa va ingrasati
.
rosanne, bebe o sa iasa pe undeva, stie el mai bine pe unde trebuie
. ce sa zic, nu-i cea mai placuta senzatie, dar trece...cauza e una atat de nobila, iar rezultatul atat de frumos, incat o sa uiti si o sa-l vrei si pe-al doilea dupa un timp
.
referitor la depresii. cica e normal, de fapt nu sunt chiar depresii, cred doar ca suntem mai labile psihic acum, trecem de la o stare la alta, ne emotionam mai usor, interpretam mai repede vorbele oamenilor, plangem mai usor...eu de dimineata am dat drumul la tv si era un film, m-am uitat vreo 5 minute si am schimbat canalul pt ca ma umflase plansul. nu era cine stie ce foarte emotionant, dar nu m-am putut abtine.
in general, remediul meu pentru stari dinastea consta intr-o carte buna, muzica buna (sau ma rog, cea care imi place mie), ma gandesc cat de fericita sunt si nu-mi dau seama, ca am ceea ce am... ganduri pozitive.
ale, am niste prieteni care au o fetita. cand maica-sa a fost insarcinata, le-au zis inclusiv la ultima ecografie din ultima saptamana de sarcina ca au baiat. iti dai seama ca a fost un soc pentru ei cand a nascut, bineinteles ca n-au fost suparati, dar na, te obisnuiesti mental sa ai un copil de un sex (ca nu-i vorba de haine sau jucarii) si apoi brusc sa te trezesti cu bebe de sex opus...
_
Mami de pui nazdravan (2/9/07)
+ ![]()
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
Ioana5255 spune:
Buna dimineata,
as vrea sa ma primiti si pe mine printre voi. Desi am DPN pe 21 aprilie, as prefera sa fiu aici la mai-iunie, pentru ca sunteti mai apropiate ca varsta de sarcina cu mine decat cele de la martie-aprilie. Sunt in 11 saptamani, vom avea gemeni, inca nu stim ce sunt fete sau baieti, un lucru e cert, ca sunt identici. Voi naste la Euroclinic cu dna Dr Elemel Nuraltay prin cezariana. Ma numesc Sabina, mai am o fetita de 3 ani pe nume Alexandra.
Sabina 10+, mamica Alexandrei
http://www.dropshots.com/sabana#albums/poze%20noi%20
moni81 spune:
Multumesc mult feteleor pentru raspunsuri. O sa vorbesc cu doctorul si probabil o sa fac inca o analiza pentru IGM fiindca asta nu apare pe alalize. Sper sa iasa bine.
Monika
10+
aleesicoo spune:
buna dimineata la amiaza si de la mine![]()

Vivela si eu cunosc cazuri carora li s-a spus ca bebe are un anumit sex si la nastere a aprut alt sex
asa ca doamne ajuta ce o fi sanatos sa fie
.....si daca prima data imi zice ca e baiat atunci asa sa ramana

mogaldeata lu'mama

lauriciu spune:
Neata, gagici!
ce fac fetele?
Am vazut ca avem membre noi la odisee, bun venit, fetelor, sa fiti sanatoase si sa duceti sarcina la termen!
Eu nu prea am timp sa scriu chiar in fiecare zi, dar am zile mai usoare, cand intru mai des pe la voi.
, ca sa ma iertati ca absentez de la post!
Roxana, si eu am aceeasi parere cu fetele - asteapta sa ai contractul de munca in mana si apoi poti sa-i anunti. Eu am avut probleme f mari cat am fost insarcinata cu Radu. Nu a avut tupeul sa ma dea afara, de frica legii, dar isi petrecea fiecare zi facand tot posibilul sa ma determine sa plec. Asa ca in luna a 5-a am intrat in medicale peste medicale si am rezolvat problema. Oricum, am avut dificultati de a tine sarcina si cu Radu, asa ca nu am fentat firma prea tare. Ideea e ca nu stii ce sa stepti de la oameni.
Eu nu am tristeti acum, mai ales ca am inceput sa ma simt mai bine, chiar incepe sa mi se para viata frumoasa! Cand mi-era rau in continuu, ma gandeam cateodata: ce mi-o mai fi trebuit mie al doilea copil, oare nu-mi ajungea, totusi, unul?..
acum sunt fericita!
Aseara i-am si gatit baiatului. A papat tot. Si eu, pe langa el. Ne-am delectat cu o tocanita de cartofiori (cred ca a trecut jumate de an de cand n-am mai facut) cu salata de ardei copti. Mama-mama...si acum mi-e pofta!
Cu sexul e a alta poveste...n-am absolut nici un chef. Si apoi, in perioada asta, patul foloseste exclusiv la dormit. Ar fi un sacrilegiu sa fiu in pat si sa nu DORM!!!
Maitreyi, ce frumos ca mai intri pe la noi sa ne mai inveti cate una-alta.
Sa nu va fie frica de nastere! Nu e bau-bau, se intampla "cu succes" de mii si mii de ani. Orice durere se uita in foarte scurt timp. Momentul, insa, nu se uita niciodata. Eu si acum am lacrimi in ochi cand imi amintesc de momentul nasterii lui Radu. Am fost foarte emotionata.
A inceput si Radu sa aiba momente de tanderete cu burtica - o pupa, o mangaie...
Tare-l mai iubeste mami.
va pup, scriu rar, dar scriu 3 pagini.
Laura - mami mandra de Raduc frumos si viitoare mami
10+ de...sa fie baietel....sa fie fetita....
bebe 2 la purtator