Nu vreau sa mai aud de copiii din prima casatorie!

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu l-am mai intrebat pe Petrica in urma: ai incercat sa le sugerezi copiilor sa se mute la tine? Sa formati o familie asa care sa-i includa si pe ei asa cum afirmi?

Pentru ca am inteles ca cu mama lor comunicarea e total imposibila spre binele copiilor, atunci poate ar fi bine ca cei doi copii sa locuiasca cu parintele mai rational care nu intra in vendete si razbunari.

Ziceam undeva pe la inceput ca asta a fost solutia fratelui meu. Fosta sotie o invenina pe fetita, rau, ea chiar plange uneori si ne spune cum sarea tot familionul pe ea sa o certe ca vrea sa-si viziteze tatal, iar asta vara si-a dorit sa ramana la tatal ei. Au ajuns la o intelegere verbala pentru ca oricum legal (fetita are 11 ani) ar fi fost intrebata in instanta unde doreste sa se stabileasca.

Deci legal ai tai copii pot veni si locui cu tine (ori ajungi la o intelegere verbala ori redeschizi proces de incredintare) si fosta nu mai poate sa-i abuzeze psihic in privinta relatiilor voastre. Iar tu ai putea sa te gandesti atunci la binele lor si sa le oferi linistea de care au nevoie, fara conflicte, barfe, reprosuri etc.

Gnadeste-te, e o solutie viabila, in plus banii pe care ii platesti acum pensie alimentara (care am inteles e destul de mare) ii poti folosi strict in folosul lor si sunt sigura ca vor beneficia de mai multe.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Luna, tu in locul copiilor lui Petrica, ai accepta sa te muti intr-o familie pe care de fapt o urasti, langa niste copii mici pe care nu-i consideri frati?

Fratele tau i-a dat toata atentia din lume fetitei lui, asa am inteles din postarile tale, mereu a iubit-o nespus, nu are alti copii. Ei bine, situatia aici e cu totul alta, intrucat comportamentul copiilor este generat in mare parte de situatia de acum: tatal recasatorit, copii mici, copiii mari ignorati...citeste si tu in postari cat pret pune Petrica pe familia lui cea noua si cat pret pune pe copiii sai. Normal ca ei simt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Adina sunt de acord cu tine ca nu ar fi totul roz. Normal ca nu ai cum sa recuperezi totul intr-o zi, ani in care s-au vazut rar, ostilitati...

Insa daca exista bunavointa (si aici ma refer la Petrica si noua sotie) acesti copii pot fi integrati in familie. Initial vor fi ostili, obraznici, loiali mamei... Apoi vor intelege ca e posibil sa isi iubeasca si mama dar si tatal, ca iubirea catre un parinte nu o anuleaza pe cea catre celalalt. Daca sunt implicati in viata de familie nu ca musafiri ci ca "orice ai face eu oricum te iubesc chair daca ma pot supara pe tine" vor deveni blanzi si buni.

Daca ar accepta sa se mute la el in primul rand le-as arata cat ma bucur si apoi as ruga toata familia (Petrica, sotia, copiii mari) sa mearga la psiholog pentru a fi consiliati si indurmati pe calea cea buna, pentru a li se explica reactiile normale in situatia lor.

Insa eu sunt mai idealista...

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Citat:
citat din mesajul lui Petrica_do

S-a sugerat de ff multe ori aici pe forum sa ma intalnesc doar cu cei mari, sa fac vacante cu ei etc.
Am mai explicat dar o sa ma repet.Atunci cand eu si sotia mea am avut discutii serioase inainte de casatorie, EU am asigurat-o ca NICIODATA nu o voi lasa singura gravida/cu copii/etc ca sa fac vacante sau sa vizitez (ceea ce tot cam o vacanta inseamna ca locuim la ore distanta cu masina ).MIE nu mis epare normal sa iau o femeie de nevasta sa ii fac copii si o data la x sapatamani sa imi fac bagajul si sa plec la fosta in oras sa vad copii si sa stau cateva zile ca nu am cum sa ma intorc intr-o zi.Daca locuiam in acelasi oras (adica daca ea nu lua copii sa se mute la naiba in praznica dupa amant) sigur ca puteam sa ies cu copiii la un suc, film , la o discutie, in parc , etc.
Poate de asta vi se pare voua normal, ca stati in acelasi oras.Deci va rog sa nu rastalmaciti, nu sotia mi-a cerut asta dar banuiesc ca ca la fel ca orice femeie care este intr-o relatie seriasa cu un barbat cu obligatii isi doarea sa stie ce rol va avea ea si eventualii nostri copii in viata mea.Motiv pt care am discutat toate aspectele ce tin de copii.
MIE mi se pare normal ca impreuna sa ii vedem pe copii, sa ii integram in familia noastra, etc.
Si la fel de bine nici ei nu cred ca i-ar conveni avand in vedere ca de la inceput am convenit ceea ce am explicat mai sus.De asemenea am convenit ca sunt oricand bineveniti, ca le vom cumpara cadouri si ce mai au nevoie cand ii vedem pe masura posibilitatilor, sigur -pensia alimentara nici nu se discuta sa nu platesc.Ce altceva ar mai pute sa faca o mama vitrega?Decat sa fie intelegatoare si generoasa.Dar situatia a ajuns la extrem.

Daca aleg sa ignore scrisoarea(ma voi asigura ca au primit-o)sau sa raspunda tot cu obscenitati, consider si eu ca si Marius si inca cativa forumisti, ca paote e nevoie ca ei sa mai creasca si ca vor intelege mai tarziu.
Eu alte solutii nu vad.



Faci o confuzie intre ce tie se pare tie si sotiei tale normal si REALIATE. Adica socoteala de acasa vs cea din targ.

Tu si cu sotia ati discutat, ati convenit, ati decis. Ei bine, realitatea e ca ce ati convenit voi nu merge in cazul de fata. Aici nu e vorba de VOI, de ce vi se pare voua normal si corect ci de ce este mai bine pentru EI, pentru COPII. Voi sunteti adulti si v-ati asumat decizia de a avea o familie "recomposée". Ei sunt inca niste copii si pentru binele lor sunteti responsabili in egala masura tu si mama lor.

Intreaba-te: ce e mai bine pentru ei, in situatia data? Si daca raspunsul este ca mai bine pentru ei e ca, macar pentru o perioada, sa ii vezi singur, atunci asta trebuie sa faci.

Desigur, ii poti lasa in plata Domnului, sperand ca mai tarziu sa inteleaga. Sa inteleaga ce ? Ca in momentul cand nu s-au integrat in normele voastre (repet, de bun simt de altfel), le-ai dat "ignore"? Da, cu siguranta vor intelege :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamartin spune:

Cred ca cele care sunteti asa inversunate impotriva lui Petrica , si a barbatilor in general sunteti divortate .Am dreptate?
Petrica a venit pe forum cu intentia de a afla ce poate face, nu pentru a se plange.
E un tata care se lupta in primul rand cu exa sa " ii dea voie" sa aiba o relatie normala cu copiii din prima casatorie.Pnetru cine nu stie, asta e o adevarata lupta. Din pacate copiii sunt la mijloc, in asemenea cazuri.
Denizel, de ce esti asa pornita impotriva lui Petrica? Copilul la 14 ani este perfect constient de ceea ce face, bineinteles ca face lucrurile sub impulsul a ceea ce aude toata ziua in casa si nu cred ca este cazul sa fie luat de " naiv".
Din pacate Petrica s-ar putea sa renunte la un moment dat sa se lupte cu "morile de vant", dar cred ca este de apreciat ca un tata incearca sa aiba o relatie cu copiii si nu este nepasator.
Sigur ca toate reusite copiilor din prima casatorie se vor datora mamei, iar esecurile tatalui, pentru ca e un tata iresponsabil, a plecat de acasa cu curva aia, etc....Femeile se pricep sa le imprime copiilor asa ceva.Rar intalnesti femei divortate care sa ramana cu coloana vertebrala dreapta... din pacate.
De ce sotia nr.2 trebuie sa auda toate mizeriile fostei si sa vada cum exa incearca sa isi bata joc de fostul sot, manipulandu-l prin copil? Pentru tatal copilului / copiilor vrea sa aiba o relatie cu ei. Dar asta este pana la un punct cand zice stop. Da, veti zice ca o mama nu ar face asa ceva. Nu e sigur... dar in majoritatea cazurilor nu o va face pentru ca un copil este arma ei de razbunare.
Oricum , Petrica , succes in aceasta lupta. Va mai dura ceva ani pana sa poti sa ai liniste din partea exei si o relatie buna cu copiii tai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns balanta spune:

Oare in toata povestea asta nu ar trebui sa-si doresca si copii lui Petrica acest lucru?
Pana acum sunt vinovati adultii...dar sunt atatea situatii in care adolescentii scapa de sub control in familii inchegate si cu slabe sanse de recuperare.
Nu am inteles ce varsta aveau copii cand s-au despartit,dar poate atmosfera si educatia lor aveau lacune de atunci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui balanta

Oare in toata povestea asta nu ar trebui sa-si doresca si copii lui Petrica acest lucru?


Ba probabil ca ar trebui sa aiba si ei ceva de spus, dar din pacate nu-i intreaba nimeni...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinamartin

Cred ca cele care sunteti asa inversunate impotriva lui Petrica , si a barbatilor in general sunteti divortate .Am dreptate?


Da, de exemplu eu sunt divortata, si am parte de un fost sot cu comportament fata de copil: ASA DA.
Din pacate Petrica se comporta: ASA NU.

Poate si asta e diferenta intre postari, unii au habar ce inseamna sentimentele unui copil dintr-o familie destramata, altii doar considera ca sunt obligati sa inghita fara expicatii toate familiile recompuse ulterior.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinamartin

Cred ca cele care sunteti asa inversunate impotriva lui Petrica , si a barbatilor in general sunteti divortate .Am dreptate?



Nu, nu ai dreptate.
Nu sunt divortata, ma inteleg foarte bine cu sotul meu si nu am absolut nimica-nimicuta impotriva barbatilor.


Motivul inversunarii NU este nicidecum ura pentru barbati , ci este unul de bun simt: am un copil fericit si sunt de parere ca fiecare parinte din lumea asta are obligatia de a-si face fericit copilul/copiii.

Parintii care esueaza in a-si face fericiti copiii, adica in a le oferi respect si dragoste neconditionata, nu au absolut nici o intelegere din partea mea.
Si nici nu vor avea vreodata, indiferent de motivele pe care le invoca.









Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Cand doi soti divortati se urasc si au epuizat toate resursele de intelegere, pt binele copiiilor, pt dezvoltarea lor ca viitori adulti, macar unul dintre ei sa apeleze la persoane juridice, in masura sa le deschida ochii. Sa le lumineze mintile pt a nu mai fii atat de inversunati : adulti si copii.
Situatia asta e una care a escaladat niste limite ale tolerantei.
Parerea mea e ca se face multa risipa de energie negativa.
Subiectul ar trebui inchis.

allinta

http://www.petitieonline.ro/petitie-p61234041.html

Mergi la inceput