bebe adoarme fff greu

bebe adoarme fff greu | Autor: Mica

Link direct la acest mesaj

Salut!
Va rog o parere!!!

Am un bebe de aproape 3 luni (Daniel) care adoame fff greu seara. In timpul zilei este un bb extraordinar: mancam dupa program, ne jucam si radem dupa fiecare masa, si apoi dormim bine, cate o ora de fiecare data. La amiaz dormim cate 3 - 4 ore. Apoi (dupamasa) dormim dupa fiecare masa, dar din ce in ce mai putin, iar seara, adica dupa ora 9 deloc. Si de abia la ora 12 noaptea adormim, cu greu, pana la 7 dimineata, cateodata 8, fara sa miscam. Cateodata mai plangem seara, dar rar.

Va rog sa imi raspundeti daca ar trebui sa imi fac griji, sau pur si simplu asta este ritmul care si l-a format si nu ar trebui sa insist.
Il hranesc doar cu lapte de la san, si ma gandeam ca seara este insuficient. I-am mai pregatit cate o sticluta (cateodata) dar mai mult de 10 ml nu bea.

Va multumesc!

Mary

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mica spune:

Am uitat sa va trimit adresa noastra cu poze!
http://community.webshots.com/user/maridaniel

Mary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Eu cred ca asta e ritmul lui si ar fi bine sa il lasi asa deocamdata pana isi stabileste un programel al lui. Depinde foarte mult de atmosfera din casa si de ora voastra de culcare. Daca voi stati pana tarziu, va simte si atunci el de ce sa doarma??? Doarme singur in camera? daca da, atunci incercati sa faceti liniste si probabil ca va adormit mai devreme. Dar eu spun din proprie experienta ca pana pe la 6 luni el testeaza tot felul de programele si nu va avea un orar fix de somn inca. Mai asteapta, insa nu il lasa chiar numai cum vrea el - incearca sa mai modelezi si tu pe ici colo fara sa il faci sa se supere.
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabrielaG spune:

Am citit de curand intr-o revista despre copii o chestie care mi s-a parut interesanta: exista doua tipuri de copii, opuse: unii cu maximul activitatii dimineata (diurn) si altul cu maximul activitatii seara (nocturn).
Astfel, cei care se culca tarziu si se scoala tarziu (cu un oarecare efort si somnorosi) au fost numiti "bufnite", iar ceilalti care se duc usor la culcare, chiar fericiti, si dimineata se trezesc fara nici un efort au fost numiti "ciocarlii". Mai exista si o a treia categorie, cea mai numeroasa, de tip intermediar, numiti "porumbei", pt. ca organismul lor se poate adapta si la programul bufnita si la cel de ciocarlie.
Din prima categorie fac parte cam o treime din copii, din a doua cam o sesime, iar porumbeii reprezinta urmatoarea grupa.
Mai spun ei aici ca le va fi greu "bufnitelor" sau "ciocarliilor" sa traiasca dupa un program care nu le este propriu. Cel mai bine este ca programul zilei sa coincida exact cu tipul lor biologic. Astfel "ciocarliile" au o pofta de mancare mai mare in prima jumatate a zilei,pe cand "bufnitele" la micul dejun se joaca cu lingura in farfurie, iar cina o servesc cu mare pofta.
Au si un test aici ca sa aflati cat de ciocarlie sau bufnita sau porumbel va este copilasul. Daca doriti il voi scrie cumva si trimite prin mail sau PM, ca nu vreau sa fie reclama sau mai stiu eu ce cu copywrite-ul.
Pupici si sanatate multa,
Gabriela si baietii
PS. Eu zic ca acesta este ritmul lui si trebuie sa fii foarte fericita ca doarme tun noaptea. Era un post mai demult cu "Klubul mamicilor nedormite" din care fac si eu parte(dar parca din ce in ce mai putin) asa ca te poti considera o fericita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Zi-mi si mie de testul acela, te rog :)

Alssa si Clara (9 luni)

http://trinity.bucharest.roedu.net/cgi-bin/photo/index.cgi
---Multe poze !:)---

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mica spune:

Multumesc pentru raspunsuri!

Am uitat sa specific ca am incercat toate posibilitatile:
1. l-am dus la culcare mai repede
2. am facut o atmosfera de culcare, pe care o respectam in fiecare seara , desi el nu doarme, poate poate.....
3. i-am dat si laptic din sticluta cu gandul ca poate laptele meu e insuficient seara, si.....
rezultatul este acelasi.
Am mai citit si pe forum si cred ca mai asteptam pana sa ii facem un program ca sa doarma mai devreme de 12 noaptea! E inca prea mic, si pentru varsta lui doarme suficient si bine. Chiar imi faceam probleme ca doarme prea mult ziua; noaptea doarme bine pana la 7-8, ....deci asta e!
Cineva mi-a zis ca orele astea de somn, pe care el le pierde seara, ar fi cele mai importante!!!! dar se pare ca recupereaza el din plin!!!

Mary

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna Mica!
Cred ca pe la 3 luni e unpic cam devreme sa-i faci program, dar poate poti putin putin putin sa-l influentezi. Incearca sa nu-l lasi sa doarma f mult in timpul zilei(dupamasa), cine stie, poate asa o sa fie mai obosit pe la 10 seara si o sa vrea in patut. Pe de alta parte e bine ca doarme de la 12 pana dimineata, asta intr-adevar e super.
Toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Vladut de cand s-a nascut si pana in prezent (1 an si 3 luni pe 12 oct.) mai devreme de 23,30-24 nu adoarme. Foarte rar adoarme pe la 21-22. Asa este felul lui. Daca asta e singura problema nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

fetita mea de 1 an si 4 luni cu siguranta e bufnita ca si mine
dar la 3,4 luni nu am avut astfel de probleme. e foarte important
sa scoti copilasul afara cit mai mult. chiar si sa doarma afara este foarte bine. iarna trecuta la -8 grade fetita mea dormea afara cite trei ore.nu uita de baita zilnica .ora ideala pentru baita este 20 apoi papa ,putina joaca si cred ca nu vor mai fi necazuri cu somnul .eu ii mai puneam cutiuta muzicala (de la mami)si
plecam din camera.in felul asta s-a obisnuit sa adorma singura.

cici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.chiriac spune:

Poate daca il scoti seara afara sa ia aer ii va face somn.La mine a mers figura,si eu stateam cu Andrei pina la 12noaptea si ii spune-am povesti pina cind am schimbat placa si acum singur cere sa faca nani,binenteles ca cu mami ca altfel...daca fug?Bafta!

Mergi la inceput