Cele mai bune locuri de trait de pe planeta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maru spune:

si eu as alege Australia, da ea nu ma mai vrea

Canada e constant pe locul 4, ma rog eu stiam ca anu asta iesise pe 3, dar clima frate, iarna mai specific e de belea: zapada cat casa, ninge, ninge, ninge de prin noiembrie pana in mai (ma refer la zona in care traiesc eu). In rest, servicii bune, sistem de sanatate asa si asa, oameni calmi si care stiu sa se bucure de viata! Departe de tara, depinde cum privesti avantaj sau dezavantaz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Citat:
citat din mesajul lui ile77

Vreau sa stiu si eu daca mai exista vreo tara unde pt viol pedeapsa e de 2 ani , iar pt crima 6-7 ani
Norvegia traieste inca dupa legile facute acum 50 de ani cind dormeau cu usa deschisa pt ca riminalitatea era zero.
...banuiesc ca a pastrat socru-meu ziarul cu topul , ca sa mi-l arate mindru la urmatoarea vizita....asa sint norvegienii mindri.

Eu as alege AUSTRALIA

Ile, mami de Vivian (07.03.2006) si Lukas (28.08.2009)

http://good-times.webshots.com/album/568512292eJLims

Cred ca si Suedia are aceleasi pedepse .

Una e sa fii turist intr-o tara si alta e sa traiesti acolo...eu n-am fost in Oslo, in schimb Norvegia mi-a placut la nebunie. Poate si pentru ca multe sunt ca in Suedia(nu ma refer la peisaj acum). iar tarile nordice au ceva aparte, asta cu siguranta. Si iar nu ma refer la peisaj si nici la clima.

Clima Suediei nu e la fel pe intinderea ei, asa ca nu poti spune ca ccc clima e bleah. Unde traiesc eu e cea mai blanda clima din tara, poate doar sudul extrem al tarii are ceva asemanator. Sigur ca nu e tropice, dar pentru cei care nu suporta caldurile de 40 de grade, e zona ideala. Plus nu poti compara clima din sudul Suediei cu cea din nord. Ce e nasol aici e ziua scurta care incepe de pe acum si tine pana in ianuarie...cand uneori in mijloc de decembrie abia se lumineaza daca e innorat. Insa compenseaza din plin vara, cand soarele abia apune si rasare din nou(asta aici unde stau eu, pentru ca in nord e zi-lumina).
Medicii suedezi pleaca si ei sa lucreze pentru bani mai multi in Norvegia de ex. sau in alte tari. Cred ca asta fac toti oamenii...migreaza ca sa munceasca in tari vecine care platesc mai bine...

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby
www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

Elvetia, absolut: clima ok, salarii bune, stabilitate financiara si politica, criminalitate mica, nivel de trai in general ridicat, o tara superba din pdv al naturii, localizata bine, samd. Doua dintre orasele Elvetiei au fost pe lista top ten din anul 2009: Zürich pe primul loc si Geneva cred ca pe locul 3, nu mai stiu exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Imi pare tare rau ca nu am retinut datele care acum ar prezenta mult mai credibile cele ce le voi spune.

Stiu ca s-a facut un studiu in State despre zonele si comunitatile cu cea mai mare rata de supravietuire.
S-a gasit o comunitate, s-au analizat toate conditiile de trai,de etnie,etc.
Ceeace a dus la o concluzie a fost faptul ca acea comunitate de italieni traiau impreuna:copii,nepoti,bunici.
Interesant era ca cei care paraseau comunitatea si mancau la fel pastrau obiceiurile,nu manifestau aceeasi rata de supravietuire.!!!
Am retinut aceasta concluzie care m-a uluit.Daca gasiti date despre acest studiu ati aduce un mare aport acestui topic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mess0804 spune:

Mie locul ideal de trait mi s-ar parea o tara cu SOARE!!

Daca s-ar crea casa fericirii, cea mai mare incapere ar fi sala de asteptare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui mess0804

Si www.globosapiens.net/data/gallery/wi/pictures_468/--western-sahara--id=43000.jpg" target="_blank">ea este de aceeasi parere!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemo spune:

Citat:

Si eu sint de parerea asta, am aflat pe pielea mea cum e sa iti lipseasca soarele - imi e clar ca si bogatas daca as fi la Vancouver, tot as tinji dupa soare si caldura uscata.

Totusi, pentru mine locul ideal e tot Romania. Nu are o clima perfecta, dar e cu mult mai placuta decit in multe alte locuri. Ini nici un anotimp nu sint perioade lungi in care sa-ti fie sila sa iesi din casa.

Daca ar fi sa fac abstractie de legatura sufleteasca cu Romania, as cauta un loc cu clima calda si uscata. Caldura umeda e destul de neplacuta - am fost in Florida si numai placut nu era. De asemenea, ar fi grozav sa fie linga o mare in care sa se poate inota (in California, de ex., nu se poate, ca e prea frig).

Locuri dezvoltate cu clima agreabila: Spania (zonele situate relativ aproape de Mediterana), Italia, sudul Frantei, Grecia, Australia (nu stiu unde e uscat, Queenslandul e cam umed parca), California (daca te descurci cu banii), Arizona, Nevada, Africa de Sud (asta e cu riscuri).

Zonele tropicale situate la altitudine au de regula clima placuta (de ex. Addis Abeba inseamna "primavara vesnica" daca mai tin eu minte).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemo
Caldura umeda e destul de neplacuta - am fost in Florida si numai placut nu era. De asemenea, ar fi grozav sa fie linga o mare in care sa se poate inota (in California, de ex., nu se poate, ca e prea frig).

in Florida e umed vara, ca ploua intruna, dar in rest e placut, iar oceanul e cald, super pentru inot. in nordul Californiei e cam frig, dar San Diego are cea mai buna clima de pe glob, insa oceanul e asa si-asa, bun de inot doar vara - desi io am vazut curajosi si-n restul anului, probabil cei care s-au nascut aici si-s obisnuiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Imi pare tare rau ca nu am retinut datele care acum ar prezenta mult mai credibile cele ce le voi spune.

Stiu ca s-a facut un studiu in State despre zonele si comunitatile cu cea mai mare rata de supravietuire.
S-a gasit o comunitate, s-au analizat toate conditiile de trai,de etnie,etc.
Ceeace a dus la o concluzie a fost faptul ca acea comunitate de italieni traiau impreuna:copii,nepoti,bunici.
Interesant era ca cei care paraseau comunitatea si mancau la fel pastrau obiceiurile,nu manifestau aceeasi rata de supravietuire.!!!
Am retinut aceasta concluzie care m-a uluit.Daca gasiti date despre acest studiu ati aduce un mare aport acestui topic.

Cred ca te referi la blue zones si mai cred ca ai vazut despre ele la Oprah.
Uite aici:
http://www.bluezones.com/about
http://en.wikipedia.org/wiki/Blue_Zone

Si mie mi s-a parut interesanta perspectiva si da, gasesc ca astfel de locuri sint cele mai bune de trait de pe planeta.
Dar daca traiul inseamna mai mult decit o viata sanatoasa si lunga, atunci cred ca nu zonele albastre sint cele mai bune.

In principiu eu as alege oricind Finlanda desi sint o mare iubitoare de caldura...ah cit o invidiez pe Conchita ca sta intr-un loc cald !

“If you have to say you are, you aren’t” –Margaret Thatcher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

pentru minee ca-s friguroasa -din Europa Italia, mancare buna si ieftina , tara frumoasa poate n-or fi ei ai mai civilizati dar ii simti mai ,,frati 'intru pacate
E frumoasa si Elvetia nu zic nu dar e scumpa si in plus zona dinspre Italia , zau e murdara si ciudatica , parca nu e Elvetie
tarile nordice-pas e prea frig poate doar vacante-scurte si cand? am fost in august acum 2 ani si ne-a plouat, ne-am luat geci ghete si tot frig era si-o vreme de-aia ca-n Bacovia
n-am vazut canada si Australia, dar un mare YES pentru State mi-a placut grozav am vazut toata coasta Californiei -San Frnacisco San Diego si Florida-Kleys , Miami, Orlando, Fort Myers -multumesc inca o data fetelor care mi-au dat tot sprijinul
Poate n-am fost eu in zone naspa dar America afost exact pe dos decat o vad in filme -curata, civilizata, ieftina , frumoasa ca tara

, atat de diferita de noi , ramai cu un dor dupa ce pleci

Mergi la inceput