Cine a incercat cura cu struguri?
Din intamplare, am auzit ieri pe cineva spunand ca, fiind toamna, e momentul sa inceapa cura de detoxifiere cu struguri.
Am cautat si eu informatii despre aceasta cura, am descoperit numai lucruri laudative la adresa ei, incepand cu intarirea imunitatii, in prag de iarna... [http://www.retete-online.com/retete/articole/_strugurii.php]
Teoria ca teoria dar... voiam sa va intreb daca ati incercat-o cumva si care este experienta voastra personala.
Raspunsuri
Deus spune:
Buna idee:-)
de azi am sa incerc sa o fac macar pt 3-4 zile si am sa-ti spun ce efecte am avut.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
mika12 spune:
Deus, tocmai acum am vazut mesajul tau. Ai inceput cura?
Am vrut sa cmpar si eu struguri bio dar sunt la 7.90 euro kilogramul, asadar nu cred ca voi putea incepe cura cu struguri naturali. In schimb, pe cutia mea de ... bicarbonat alimentar scrie ca se poate folosi si la spalarea fructelor si legumelor caci indeparteaza total urmele de pesticide! Daca ar fi asa, ar fi minunat, mi-as permite sa incep si eu o adevarata cura cu struguri.
blackpanterro spune:
Noi mancam in jur de 4 kg de struguri pe saptamana dar nu am observat nimic la sanatatea noastra asa ca nu pot spune daca au vreun efect benefic. Mancam ca ne plac, sunt foarte dulci si fara seminte :)
Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
"May the fleas of a thousand camels infest the crotch of the person who screws up your day and may their arms be too short to scratch...AMEN"
Deus spune:
da am inceput sa beau suc de struguri si sa mananc cateva ciorchine/zi dar mi-am permis si cateva imbunatatiri la dieta si mi-am pus si gref rosu , sfecla rosie , morcov, telina si mar in suc:-) O varza adevarata!
Dimineata asa: pe stomacul gol - un pahar urias de apa(halba) si un suc enorm...mergi la toaleta cat ai zice peste si te simti usoara ca un fulg:-), la pranz un suc mare din nou combinatii stil varza si apa, mai mergi odata la baie, seara la fel...apa de cate ori mi-e sete si da, beau cafea fiindca fara ea nu pot functiona. Efect simtit: curatare colon, ma simt mai usoara si curata intern. In rest prea repede sa spun daca am alte efecte. Acuma de exemplu imi chioraie burta intr-o veselie.
Daca mananci normal si bei si sucuri multe sau mananaci struguri multi te ingrasi asa ca ai grija! cel mai bine este ca asa ceva sa inlocuiasca integral o masa cel putin sau toate daca poti pt cateva zile.
Spor la treaba
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
mika12 spune:
Deci tu nu mai mananci altceva in afara de struguri, sfecla, mar, telina...?
Pe siturile frantuzesti am gasit si efecte nedorite ale curei : dureri de cap, acnee, ceva dureri de stomac, dar toate indica faptul ca organismul se dezintoxica !
Cred ca voi incepe si eu peste doua saptamani (inainte nu pot - doua aniversari, o cununie, vizite...).
Se mai incumeta cineva?
eunice78 spune:
Eu. Azi am mancat pana la ora asta numai struguri. Problema e ca maine plec in provincie,la mama, dar sper sa pot sa tin si acolo. Eventual, o sa mananc 2 mese struguri si o masa altceva, usor, ca sa scap de gura mamei.
Pentru ziua de azi..nu am fost in viata mea de atatea ori la baie ca azi. Doar pt treaba mica. Cred ca am o retentie de apa serioasa in corp (mananc si destul de sarat) ca altfel nu imi explic de unde a iesit atata apa din mine.
Deci, cine mai mananca struguri?
Baietzii mei
cait spune:
Fetelor am si eu o intrebare dar strugurii nu ingrasa daca faci o cura numai de ei?Mama mea de ex toamna sta vreo 2 saptamani la tara si mananca numai struguri pentru ca asta este cel mai simplu cum ii are la discretie si imi spunea ca se intoarce mereu cu 2kg in plus.
Cait
Home is where heart is...
mika12 spune:
Eu incep pe 26, ca sa fiu sigura ca nu mai sunt tentatii la mancare!
Deus, Eunice, cum va simtiti? Se merita?
Cait, nu stiu ce sa zic despre acele kilograme in plus, eu am gasit exact contrariul [http://www.tratamenteslabire.com/cura-de-slabit-cu-struguri/]!
Lo_li_Ta spune:
Mesele exclusive de fructe nu aduc nimic bun, si cu atat mai putin mesele reduse la un singur tip de fructe. Strugurii sunt unele dintre cele mai dulci fructe. Cresterea excesiva a nivelului de fructoza pune aceleasi probleme ca si consumul excesiv de zaharoza (zahar alimentar).Nu e de joaca si dauneaza metabolismului si stomacului. Si da, ingrasa.
sanziana72 spune:
Am o prietena, frantuzoaica, care tine aceasta cura in fiecare toamna de vreo 10 ani.
Ea spune ca ii face bine si o ajuta sa se dezintoxice. Durerile de cap, cosurile... se datoreaza curatarii organismului si eliminarii toxinelor si pot sa apara la inceput si dureaza in functie de cat de incarcat e organismul. Cura se incepe treptat si se termina tot treptat, iar dupa incetarea ei nu se sare imediat pe carnati si sarmale, se reia usor mancatul ca ar fi pacat sa te intoxici la loc .
Si nu, nu se ingrasa in perioada respectiva. Dimpotriva.
Ma tenta si pe mine sa incerc aceasta cura, din pacate am avut diabet de sarcina acum cativa ani si la regimul prescris atunci nu aveam voie fructe dulci (printre care struguri, banane...).
Asa ca nu stiu daca pentru corpul meu ar fi o cura benefica.
Cel mai bine, mancati cateva zile mai multi struguri iar apoi puteti face o glicemie pe nemancate. Daca glicemia iese mai mare decat de obicei, atunci inseamna ca organismul vostru nu proceseaza cum trebuie zaharul din struguri si cura ar putea si mai mult nociva decat benefica.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)