Pungile ecologice - cati le folosim?
Raspunsuri - Pagina 3
eu_logoped spune:
dar ma gandesc la ceva: banii de pe aceste pungi de plastic, sunt folositi pentru proiecte antipoluare cumva?
daca da, atunci ce ne facem? oricum poluare exista, dar nu ar mai avea fiantari daca noi nu am mai cumpara, plus ca plasticul asta nou se pare ca e biodegradabil (si e tare prost oricum)
Andreea
alintaroma spune:
Si eu am pungi eco de pe la toate magazinele la care merg in mod regulat. Si ca sa nu le uit acasa (asa cum se intimpla la inceput) de cum le golesc si asez cumparaturile la locul lor le si duc in portbagaj din nou. Astfel le am la indemina tot timpul. Si la piata de simbata ma duc tot cu ele :)
anaemi spune:
noi inca folosim si pungi de plastic. avem si din alea de rafie o gramada...pt ca aproape de fiecare data cand mergeam la cumparaturi uitam sa luam pungi si eram nevoiti sa cumparam altele.
Ana mamica lui Filip (06.03.2007) si a Anastasiei (03.08.2008)
Doamne ajuta !
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.
ilse spune:
eu_logoped, are cumva dreptate...aici copiii stiu foarte bine ca o coaja de mar, o coaja de banana sau o coaja de castravete sa zic o arunci in tufe, flori, nu conteaza(explicatia invatatoarei a fost ca din ele cresc floricele, adica se transforma in pamant...bine nu le arunci pe asfalt asta e altceva), fiindca oricum resturile verzi se pun si acasa intr-un container verde unde se transforma in compost si se duce in locuri cu pamant...fiindca se arunca doar resturi de mancare, coji de la diferite, etc.
Eu folosesc doar plasele de rafie, plus rucsac, plus reciclez pungile de la merele cumparate la 3kg, sunt de plastic...deci mereu sunt cu pungile dupa mine, si ce nu as vrea sa amestec cu restul cumparaturilor pun in pungile astea mai mici...sincer e si o chestie economica, pai ca sa cumpar mereu punga mare de plastic de la supermarket cu 25 de centi sau mai stiu eu cat, mai bien cumpar de banii aia sticksuri la copii.
eu si 3 banditi: ilse(1.01.2004), sven(1.01.2006) si thor(1.07.2008)
anya spune:
Si eu am o punga de rafie in portbagaj, doar ca de cate ori intru la MegaImage, rafia ramane uitata in masina si eu iar cumpar pungi de plastic. Locuiesc la bloc si pt a nu se murdari prea rau toboganul de la ghena, gunoiul se pune in pungi de plastic - asa ca le folosesc iar gunoiul va fi oricum infestat cu plastic, chiar daca e menajer. Sticle de sticla sau plastic nu prea folosim. Apa o luam la bidoane mari, care, impreuna cu pliantele comerciale (ca nici ziare nu cumpar) ajung stivuite langa ghena. Ce face tanti-ingrijitoarea cu ele...nu stiu, dar nici nu ma vad cu ele in spate mergand jumate de bulevard pana la primele pubele ecologice.
Pungile de hartie sunt o porcarie - pentru cumparaturi, bune doar de frumusete la vre-un cadou.
anya spune:
Dupa ce am inchis, mi-am dat seama ca s-ar putea sa mai fie si ceva psihologic in refuzul de a folosi pungile de panza.
Pe vremuri, toata lumea folosea traistele de panza, poate ca pentru mine evolutia de la comunism la "epoca moderna" sa fie reprezentata de trecerea de la sacosa de panza si sticla de sticla sau bidonul de aluminiu cu care mergeam in tabara la punga de plastic si sticla-pet.
Deocamdata nu vreau sa ma reintorc in "epoca de aur". Chiar daca dau un ban in plus pe pungi, nu-mi pun in geanta vre-o traista de panza. Daca nu uit iau tot pungi de plastic.
carolinah spune:
Si eu folosesc plase de rafie si de hartie, tin mai multe in portbagaj si in general nu uit sa refac rezerva cand se termina.
Dar si triez gunoiul: plastic, hartie, sticla, menajer. Si da, merg pana la pubelele de reciclare (din alt sector, ca la mine nu sunt) si arunc acolo (una cate una, ca fanta a destul de mica) toate cele: pet-uri sau tetra-pack, sticle de sticla, teancuri de ziare sau de hartie desenata de copii, cutii de sampon sau medicamente, pungi si alte ambalaje de plastic orice se pooate refolosi. Si imi voi cumpara in primavara un device care face compost unde sa punem toate buruienile din gradina, iarba pe care o taiem, zatul de cafea, cojile de legume etc.
Si da, locuiesc in Romania, dar daca noi nu facem nimic, cine sa faca?
aditapop spune:
FELICITARI, CARO!
Eu nu reusesc performanta
Concurs KLORANE
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat+de+fericit+e+copilul+tau+KLORANE ad1 si ad2
cristies spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carolinah Si eu folosesc plase de rafie si de hartie, tin mai multe in portbagaj si in general nu uit sa refac rezerva cand se termina. Dar si triez gunoiul: plastic, hartie, sticla, menajer. Si da, merg pana la pubelele de reciclare (din alt sector, ca la mine nu sunt) si arunc acolo (una cate una, ca fanta a destul de mica) toate cele: pet-uri sau tetra-pack, sticle de sticla, teancuri de ziare sau de hartie desenata de copii, cutii de sampon sau medicamente, pungi si alte ambalaje de plastic orice se pooate refolosi. Si imi voi cumpara in primavara un device care face compost unde sa punem toate buruienile din gradina, iarba pe care o taiem, zatul de cafea, cojile de legume etc. Si da, locuiesc in Romania, dar daca noi nu facem nimic, cine sa faca? Caro |
Meriti aplauze! Si eu duceam deseurile pe categorii (erau aproape containerele, nu mergeam prea mult) pana cand am vazut masina care le lua si care le AMESTECA !!!!!
Initial am zis ca sunt eu nebuna, ca nu inteleg cum functioneaza masina si poate le pune separat pana am vazut la TV un interviu cu un patron de firma care explica cum nu-si poate permite sa trimita pe aceeasi strada trei masini (cum ar fi trebuit) sa ridice toate containerele pentru ca asta ar fi putut-o face daca ce gasea in containere era ok dpdv al selectiei. Cum insa lumea nu a inteles ca un pahar de plastic din care s-a baut cafea si e plin cu zat nu se cheama deseu reciclabil si altele asemenea a fost mai economic sa-si faca un depozit in care cu cativa muncitori sa sorteze el astfel incat sa poata vinde ce obtine.
Nu am nici un argument sa-l combat pe nenea acesta (i-am uitat numele). In Romania nu s-a facut nici un pic de educatie cu privire la selectarea deseurilor si e normal ca la plastic sa gasesti punga din care a fost scos puiul sau la sticla sa gasesti si capacul de metal al acesteia. E trist, dar nu poti obtine nimic fara a investi. Si asta ar trebui sa vina de la cei care obtin venituri din reciclare, nu neaparat de la stat.
25+
eu_logoped spune:
saracii oameni... sa trebuiasca sa umble prin gunoiul celorlalti..
dar chiar si asa, cred ca e foarte bine ca au pus containerele, macar ne educam noi, ca cetateni...
am fost acum catva ani in Olanda, la o prietena si ei erau absolut obisnuiti s sorteze astfel gunoiul, inca din casa faceau selectia asta...a! si baietelul lor de 3 ani facea acest lucru foarte natural!
Andreea