Pungile ecologice - cati le folosim?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

da, probabil ca aveti dreptate cu resturile organice....

in schimb sacose....am tot timpul dupa mine, noroc ca nu prea fac cumparaturi din cele de plastic, bineinteles, dar o am pe aceeasi de vreo 2 luni incoace

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pica1 spune:

Pentru cumparaturi la super-market eu folosesc fie sacose de rafie care ar trebui sa stea in portbagaj, sau dupa caz, direct portbagajul. Pungi de plastic folosesc practic numai la piata si alea cele care imi sunt date de vanzatori, caci mai departe cumparaturile ajung intr-un carucior din ala de piata cu 2 roti. Mai am tot timpul in geamta o sacosa din pinza care se impacheteaza si se inchide cu un fermoar si nu este mai mare decit un portmoneu.

E, la tine adita e vorba ca iti pui in cap sa nu cumperi punga de plastic, la mine e ceva de genul ca nu dau 0,2 lei pe punga de plastis ci dau 3 lei pe sacosa de rafie. Rezultatul este ca am o colectie impresionanta de sacose de rafie care in loc sa stea in masina sta in garaj...frumos impachetate numai bune de folosit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

Probabil ce spune Eu_Logoped nu e prea departe de adevar. Eu de exemplu am la chiuveta de la bucatarie un mixer care faramiteaza toate resturile ce le arunc in chiuveta (in general numai coji de legume, fructe, ce mai ramane in farfuriile pt spalat..) si cica e indicat sa fie aruncate in chiuveta pt ca ajung inapoi in pamant. Nu as arunca aceste resturi direct pe strada, evident.

Iar in legatura cu pungile si eu incerc sa imi amintesc cat mai des sa iau sacosele de rafie/panza cand merg la cumparaturi. In schimb la unele supermarketuri nu s-a introdus inca practica de a plati pt pungi, iar la casa mai vad pe cei care imi ambaleaza produsele ca le pun in cate 2-3 pungi odata, chiar daca nu e necesar. Se cam face risipa si nu e normal deloc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Elena_R

Probabil ce spune Eu_Logoped nu e prea departe de adevar. Eu de exemplu am la chiuveta de la bucatarie un mixer care faramiteaza toate resturile ce le arunc in chiuveta (in general numai coji de legume, fructe, ce mai ramane in farfuriile pt spalat..) si cica e indicat sa fie aruncate in chiuveta pt ca ajung inapoi in pamant.

Cu tot cu detergent? Nu vad care ar mai fi binefacerea, dimpotriva...

www.hainele.blogspot.com/" target="_blank">Una, alta...
Arbeite klug, nicht hart!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

asa aveam si eu in SUA. o chestie pe care evident ca Sonia a stricat-o a bagat un capac de plastic in ea si dusa a fost... dar la noi era ca sa nu se infunde chiuveta, nici nu mi-a trecut prin cap ca cineva sta acolo in canalizare si le triaza . glumesc, da???

exact asta ma gandeam si eu azi, cand am mai adaugat o punga d-aia mare la colectie... am sub chiuveta cred ca am 20 .. toate eco-bio-blabla... si tot zic ca o sa iau cu mine la cumparaturi, dar niciodata nu-mi planific sa merg la magazin, ci pur si simplu imi aduc aminte ca nu mai am detergent, ca parca as face niste pui cu ciuperci, ca suna musieu ca nu mai are deodorant si sa-i iau si lui... si daca tot ma duc, de ce sa nu iau si fructe? si lapte si oua si asa fac iar 3 pungi d`alea mici...

************************************************************************************

MIHAITA VREA SA NU MAI FIE DIFERIT !

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.alexandruconovaru.ro , www.helpsonia.com

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and (shout=www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/shout" target="_blank">chiot, strigat, tipat, aclamatie) ."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena_R spune:

"dar la noi era ca sa nu se infunde chiuveta, nici nu mi-a trecut prin cap ca cineva sta acolo in canalizare si le triaza . glumesc, da???"

Kay, ai fost simpatica cu replica asta! Mda, stiu ca e pt a nu se infunda dar zic si eu din auzite treaba asta cum ca e bine sa arunci alimente acolo.. nu le am prea mult cu bucataria oricum [:-P]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristies spune:

Eu am devenit fanul declarat al pungilor de hartie. Stiu ca sunt bio decat pe jumatate, pentru ca sunt facute din copaci (+un procent de hartie reciclata), dar sunt destul de rezistente si chiar practice.
Cele de rafie am impresia ca pastreaza mirosurile puternice (gen detergenti, peste...) si ca sa le iei la piata trebuie sa le studiezi inainte (sau sa le triezi de cand vii de la cumparaturi-care eu nu prea fac).

25+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aditapop spune:

Ai dreptate Cristies, intre rafie si hartie as alege hartia.
Am o punga de hartie de la Kaufland si am constatat cu surprindere ca e destul de rezistenta. Cand imi aduc aminte de ea s-o refolosesc
Mai nou vad ca au aparut si ladite rabatabile pentru cantitati mai insemnate. Deci, se poate si fara punga de plastic...totul tine de ...deozbisnuire, trebuie sa fim deschisi la schimbari, mai ales daca fac bine
O sarcina usoara iti doresc si un bebe sanatos!
Suntem in concurs, va rugam un vot
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat+de+fericit+e+copilul+tau+KLORANE ad1 si ad2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Allure spune:

pungi mari de rafie si de panza fara de care nu plec la grocery shopping

la magazin sint pungi mici de plastic in care imi pun singura ce cumpar cind le aleg (cartofi, praz, etc) iar cind ajung la casa le pun toate in sacosele mele si asa le car; facem asta de ani de zile.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Folosesc si eu. Aici unele magazine iti dau 5 sau 10 centi inapoi pentru fiecare sacosa din pinza pe care o folosesti.

Mergi la inceput