Pungile ecologice - cati le folosim?

Pungile ecologice - cati le folosim? | Autor: aditapop

Link direct la acest mesaj

In fiecare zi imi spun: azi nu mai cumpar punga de plastic, imi iau sacosa de material de acasa...bineinteles ca de fiecare data uit!
Inca nu ma pot obisnui sa folosesc pungile eco.
La voi cum e?
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat+de+fericit+e+copilul+tau+KLORANE ad1 si ad2

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

inca sunt in perioada de tranzitie
adica folosesc de ambele feluri. incerc incet-incet sa trec pe cele din panza. cele de hartie nu mi se par bune, pt. ca se rup usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anangel_lexi spune:

Si eu, la fel ca si Ramonika, folosesc din ambele. Pe cele din plastic le folosesc atunci cand le uit pe celelalte. In general folosesc din cele de rafie si sper ca in curand sa nu mai fiu uituca deloc si sa folosesc exclusiv pungi ecologice.

de Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
PENTRU SEBI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

in general cele de rafie sau panza is cele mai bune, insa le folosesc pt. cumparaturi "curate", ca sa zic asa.
cand iau de la piata cartofi, prefer de plastic, ca o arunc dupa ce se murdareste, decat sa spal una de panza, deh, inca suntem comozi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

este foarte bine si felicit p oricine se gandeste de doua ori inainte sa faca ceva impotriva batranei planete!
eu incerc sa indes totul in geanta...dar nu imi iese mereu...
a! apropo de subiecte eco: stiati ca resturile menajere organice care ajung inapoi pe/in pamant, il hranesc? de exemplu zat de cafea, cotoare de mar, coji de legume, resturi mancare.... ar fi minunat daca ati incerca cand si cand sa redati pamantului din substanele pe care i le furma zilnic (prin legume si fructe) si pe care nu i le inapoiem niciodata!
A! si inca ceva! sa nu va uitati urat daca vedeti oameni aruncand cotoare sau resturi in parc de exemplu..... ei stiu ca sunt organice si ca e pacat sa le runci in plasticul de la gunoi sa fie arse si pierdute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Mesajul tau ar fi amuzant daca n-ar fi trist. Ar fi pe gustul nesimtitilor care isi arunca ciorba, cojile de cartofi sau varza acra in gradina, ca de, sint biodegradabile. Sa inteleg ca pot sa arunc un pepene pe geam ca nu-i problema, nu? Sper ca ai glumit, locul resturilor e la gunoi sau daca faci agricultura e treaba ta cu ce ingrasi pamintul, dar hai sa nu avem naivitatea sa credem ca laturile fac bine pamintului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancuta-Maria spune:

eu_logoped, hai ca esti simpatica, pt ca ai glumit, nu e asa?

Eu folosesc plase de rafie, cumparate de la supermarket. Cand cumpar "treburi" congelate le bag toate intr'o punga de plastic, apoi in plase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui eu_logoped

A! si inca ceva! sa nu va uitati urat daca vedeti oameni aruncand cotoare sau resturi in parc de exemplu..... ei stiu ca sunt organice si ca e pacat sa le runci in plasticul de la gunoi sa fie arse si pierdute.

Andreea Nuta

Oamenii aia sigur de-aia le arunca pe jos...ca stiu ca sunt organice, nu ca sunt nesimtiti, in niciun caz, ei fac asta pentru planeta
Imi si inchipui cum ar fi sa ne aruncam toti resturile (biodegradabile) pe jos...

www.hainele.blogspot.com/" target="_blank">Una, alta...
Arbeite klug, nicht hart!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eu_logoped spune:

compostul se face din resturi si se oloseste la culturile alea eco.. care costa o gramada de bani by the way
funny, nu m-am gandit ca ar fi amuzant, pentru mine e serioasa treaba.
probabil ca nu concepeam ca oamenii arunca astfel de kestii pe geam...
si totusi, un cotor de mar su o coaja de banana fac bine pamantului prin descompunere... hranesc...
deci, cum sa facem? solul asta va saaci de tot daca nu returnam nimic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Citat:
citat din mesajul lui eu_logoped

compostul se face din resturi si se oloseste la culturile alea eco.. care costa o gramada de bani by the way
funny, nu m-am gandit ca ar fi amuzant, pentru mine e serioasa treaba.
probabil ca nu concepeam ca oamenii arunca astfel de kestii pe geam...
si totusi, un cotor de mar su o coaja de banana fac bine pamantului prin descompunere... hranesc...
deci, cum sa facem? solul asta va saaci de tot daca nu returnam nimic...

Andreea Nuta

Andreea, fara suparare, una e sa faci agricultura si sa vrei sa insanatosesti pamintul, alta e sa cultivi floricele in curtea ta si sa le pui zat de cafea si cu totul altceva e sa-ti imaginezi ca mediul urban are nevoie de gesturi de genul asta. Iti imaginezi ce ar insemna daca pe pajistea pe care alearga copilul tau arunca 100 mitocani coji de banana? Si asa sint pline parcurile de nesimtiti care maninca seminte si scuipa pe jos (au invatat si ei cuvintul biodegradabil, probabil). Ce spui tu are logica in afara oraselor, nu-ti face griji , in cele citeva parcuri de le aveam cresc trandafirii si lalelele si fara sa aruncam noi coji.

Si ca sa raspund la subiect, am in portbagaj sacose mari de rafie si le folosesc la cumparaturi mari. Cind cumpar un kg de cartofi din cartier trebuie sa recunosc ca nu le iau dupa mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

La cumparaturile 'mari' luam dupa noi sacosele de rafie.
Pentru cumparaturile 'mici', iau cu mine pungi de-un leu, dupa modelul ceausist, cand orice fomeie care se respecta umbla cu punga-n posetutza.
Si uite-asa n-am mai cumparat pungi de plastic de ceva vreme.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput