Burtici de prunci pretiosi de Mar-Apr 2010 (28)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna dimineata,
uau fetelor, ce de bebelusi, ce de burtici, unele veterane la al doilea, la al treilea... 101 bebelusi, ura ura, urale indelungi.

Freedelia ai mare dreptate in ceea ce zici, da merci mult ca ai intervenit, da eu duc o viata frumoasa, extrem de diferita fata de cea din tara. Nu o consider mai frumoasa decat cea de acasa, pentru ca de mica am avut parte de o familie minunata, am invatat ca trebuie sa ma bucur si de un colt de paine si e o felie de tort la fel, am eu o vorba: cand n-am apa nu-mi este sete, am invatat ca trebuie sa folosesti mintea pana mori (bunica mea inainte sa moara reinvata lb franceza, ca cica o uitase, germana o vb deja, iti dai seama ce misto faceam noi nepotii de ea...).
aici e frumos, e excitant, provocator, nu toata lumea e facuta pentru un asemenea post (azi in america, maine in asia, apoi in europa), este un consum nervos mare si multe obligatii. Nu e ca ma plang dar ai nevoie de mult autocontrol, concentrare, determinare, capacitate de a analiza si a intelege.
Fetele care traiesc de mult timp afara din tara, ca si tine, inteleg ce vreau sa spun. Nu e simplu sa fii tot timpul in priza si sa lucrezi sau sa vb contemporan in 2-3 limbi ce nu sunt ale tale si sa te faci inteles dar nu in logica ta ci a celuilalt, sa lasi la o parte subiectivismul dobandit si sa te apropii de obiectivism.
Eu am aici o groaza de obligatii, mai mult sau mai putin, iau lucrurile asa cum suntm nu le comentez si nici nu le critic, le fac din placere si sincer stiind ca-s pe termen limitat mintea ti se seteaza diferit. Am exemple in jur care clacheaza, sotii care le apuca rau nebuneala, cad in depresie, copii ce se sinucid, nefacand fata schimbarilor prea dese de scoli, prieteni si de mentalitati, e greu ca la 20 de ani sa revina ca cetateni normali ce nu li se mai cuvine nimic si trebuie sa mearga pe picioarele proprii.
Ma bucur ca eu am fost educata intr-un sistem in care autodisciplina, autocontrolul si capacitatea de a te adapta mi-a fost implementata de mica in creier cred (fetele mai de varsta mea stiu cum era scoala si societatea inainte de 89, eu una sunt produsul acelui timp si azi imi dau seama cat ma ajuta).
Vacantele sunt de obicei acasa, noi suntem cei care venim acasa in concediu, aici in jur mai profitam de cate o calatorie cand sunt libere si vacante guvernamentale. Am cunoscut destule persoane carora numai le ploua in gura, inclusiv romani (romance casatorite cu oficiali sau diplomati straini ffff pretioase), carora aici le ploua in gura si nu vad ziua sa se intoarca acasa (neconsiderand Romania casa lor chiar daca au plecat de cativa an), care atunci cand viziteaza tara natala vin pachet de nervi si criticand locurile natale la fel. Trebuie sa si ai ochelari de vazut partea plina a paharului, altfel niciodata nu-l vei vedea.
Eu ma bucur de soare, de fiecare zi in care-l vad si incerc sa fiu un om normal, sa iau lucrurile asa cum sunt.
Ai dreptate poate viata nu va mai fi asa mondena cu aparitia copiilor, dar nu ma sperii mi-i doresc enorm, am trecut de la o viata in care munceam peste 12 ore pe saptamana la una de casnica, asa ca acum astept etapa urmatoare sa trec de mama.
te pup si ai grija de tine, esti exemplu de mami eroina pentru noi incepatoarele.

Delia, exagerezi cu viata de diva, nu ma plang, incerc sa ma descurc si ce este mai imp sa nu-mi pierd capul si masura.
Ca sa raspund la intrebare sotul e inalt oficial european.

Ina, drum bun acasa si ce de bunatati...........mmmmm deja mi-am amintit de cate unele cu care ma asteapta mama mea.

Stefanna felicitari pentru tancul mic, stii ceva? te-ai gandit ca el poate functiona dupa alt fus orar, poate se crede pe alt continent...
te pup si felicitari!

Emiliapop, bine ai venitttttttttttttttttttt si sarcina usoara, cum sa te ajutam? mai facem cu randul la stat cu copii, ce zici? apoi facem gradi comuna cu copii forumisti!
sarcina usoara!!!

ioanaa 28, draga mea putere sa te simti bine in sarcina asta si sa gasiti limbajul comun cu sotul. Nu exista sotulu sau reguli clare, fiecare cuplu le are pe ale sale, dar fiecare zi sa faceti sa devina o bucurie ca sunteti impreuna si ca asteptati o minune-n viata voastra.
Putere si ai mare grija de tine!!!!

oanaiacovita, draga mea imi pare rau ca dr uneori au si ei toane pe sentimentele noastre sau pe nervii si banii nostri... hai sa-i gasim o scuza poate era intr-o perioada nefasta a lunii si.... stii cum e cu cucooanele astea. daca te simti bine du-te sa ceri si o alta parere in intervalul asta. Liniste si mult repaus e parca necesar pentru placenta joasa, asa am citit.
te pup si ai grija de tine

Ioanact pup burtica!!!!!

Erina bine ai venit, aici la cele 101 burticoase scriicioase si sa vezi ce sfatoase!!!! sarcina usoara si bebe la termen!!!!!

Kossir, da ai dreptate, e fumos ce traiesc eu aici (sotul e de dimineata pana seara la birou iar seara vine se schimba si alta "distractie" pentru el tot un fel de birou). Eu m-am obisnuit si iau lucrurile asa cum sunt fara sa ma umflu sau nu in pene.
Am n-am chef il insotesc si sprijin pe sotul meu.
De fructe ai dreptate, imi lipsesc ceva de acasa, dar nu ma incarc inutil de ganduri, pap ce are piata locala (mai putin importate) cu preferinte sau nu, ca si acasa unele iti plac mai mult altele mai putin, si mergem inainte.Ai dreptate de visine imi este un dor nebun, anul asta in iunie am dat o fuga (tot mama saraca era in criza) si m-am umflat nu alta. Sunt bune rau!
te pup si bafta la servici!

Nemary, nu mi-am dorit in viata mea sa emigrez, nici macar azi, sunt cetatean roman si nu am degand sa cer alta cetatenie, punct! azi suntem sezonieri cum zice sotul, stam cat are post, ba mai mult, n-as fi crezut, mergand si traind scurte perioade in alte tari sa stiti ca mereu reevaluez tarisoara noastra, si brusc iese romanismul din mine.
Sunt extrem de mandra ca-s romanca, o spun cu inima crescand ca painea, o spun si in Europa in tari in care nu suntem bine vazuti si incerc din raputeri sa demonstrez ca suntem cineva, ca avem creier si educatie ca nu suntem asa coborati din copac. Aici in Asia, este o alta cultura, de necomparat cu a noastra pentru ca nu ajungi la un rezultat, este alta optica, de aceea incerc de oriunde sa inteleg cum functioneaza, de ce e asa, inainte de a trage concluzii.
Viata mi-a dat multe lectii, nu exista alb si negru clar, sunt multe nuante.
Scuze ca azi degetele mele-s cam moraliste
te pup

Ina, scuze daca te-am ofensat, eu sunt asa mai glumacioasa si defapt rad mereu cu prietena mea care are aceeasi data de nastere. Era o gluma. Si daca al meu se naste asa, se invata sa aiba simtul umorul dezvoltat, nimic rau in asta ba dimpotriva!
sarcina usoara!

Kris nico, bafta la eco azi, sa vii cu rezultate bune!!!!!!!!

Rebiana, cum te simti? esti mai bine? merci mult de intrebare, mama e acasa, externata din lipsa de fonduri, merge acum si la ceva particulari (care tot in spitale de stat fac analizele) asteptam ceva progrese.Cunosc sistemul bine, ea a fost medic de urgenta, un om mare cu o inima cat casa. Problema e ca ea stie mai bine ca noi si ne menajeaza la maxim, incerc sa invat de la ea cat mai mult, mai ales din meseria asta de mama!
Eu, ma simt bine, si cand mai ma doare capul cine-l baga-n seama... mai o intepatura la burtica, mai o cine mai stie ce, eu sunt asa, incerc sa ma incarc zilnic cu energie pozitiva, fiind departe vezi tu e usor sa o ieri pe aratura. Cand ma trezesc cam ametita, fac eu cumva sa ies, sa ma intalnesc cu cineva, sa nu raman sa ma ia raul.
Imi spun mereu ca nu am dreptul, o fac pentru bebe si pentru mine, pentru al meu sot, pentru familia cu care vb zilnic si asa fac sa fie mai scurta distanta, pentru cei dragi.
pentru mine ce e rau sau ma deranjeaza nu exista din secunda doi, scurt si de la capat!
te pup si ai grija de tine!!!!!

Fetelor, trebuie sa inchid incet incet, vine o prietena sa ma ia, uitasem, de la sarcina-s mai duca cu capul....
Va pup si va scriu cand ma intorc de la eco.
Am uitat sa va zic ca-i fac lui bebe un goblen cu o icoana cu Maica Domnului, apoi la botez sa o sfintesc sa fie darul meu pentru el sa-l protejeze toata viata.
va puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup
scuze ca n-am avut timp sa scriu la celelaltee, dar sunteti inca 100!!!!

va puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuup

castelana fericita 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ate_09 spune:

buna dimineata fetelor!!!
Matinala ca de obicei v-am pregatit cafelutze cu lapte...ceaiuri. Haideti somnoroaselor poftiti si serviti!!

Felicitari noilor mamici care s-au alaturat noua. Poate ne dati si mai multe detalii ca sa va trec pe listuta. Data nasterii voastre, cum alegeti sa nasteti, medicul.

Oana imi pare rau sa aud ce ai patit cu medicul tau.Ai incredere ca totul va fi bine.Tie iti spune ca ai burta prea mare....iar mie mi se pare ca n-am deloc . Chiar dimineata ma studiam in oglinda si parca se vad numai sunci dar burta mai deloc. Offff sunt paranoia rau.
castelana ce face mama ta? cum se mai simte?

ma duc sa mai citesc din urma ca ati scris mult de aseara...

asteptam un 18+ Doamne ajuta!

Lista burtici si bebici

"Cine nu traieste cum gindeste,ajunge sa gindeasca cum traieste''

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Buna dimineata (trecut de pranz la noi)!

A fost mama pe la mine alaltaieri si ieri, azi pleaca acasa si maine cred ca mergem noi la ea. Ea locuieste intr-un campus foarte frumos, verde si linistit, si cred ca mergem o zi la ea, sa alerge copiii in voie, sa mearga cu rolele si bicicletele, sa stea mama cu ei iar noi sa iesim prin oras ca doi porumbei.

Oana -- Burta prea mare??? Asta n-o mai auzisem pana acum. Ce mai gasesc si medicii astia ca sa ne bage in la idei... Stai linistita, a mea, mai ales acum la al treilea copil, este imensa -- arat ca in 6 luni, pe bune. Si o burta foarte mare nu inseamna neaparat copil mare. Prietena mea a nascut un copil de 2.3 kg si avea o burta imensa.

Va pup ca toata lumea ma asteapta la usa.

18+, John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006)
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Citat:
citat din mesajul lui ate_09

buna dimineata fetelor!!!
Matinala ca de obicei v-am pregatit cafelutze cu lapte...ceaiuri. Haideti somnoroaselor poftiti si serviti!!

Felicitari noilor mamici care s-au alaturat noua. Poate ne dati si mai multe detalii ca sa va trec pe listuta. Data nasterii voastre, cum alegeti sa nasteti, medicul.

castelana ce face mama ta? cum se mai simte?

ma duc sa mai citesc din urma ca ati scris mult de aseara...

asteptam un 18+ Doamne ajuta!

Lista burtici si bebici

"Cine nu traieste cum gindeste,ajunge sa gindeasca cum traieste''

draga mea, merci mult de intrebare, mama e acasa, externata din lipsa de fonduri, merge acum si la ceva particulari (care tot in spitale de stat fac analizele) asteptam ceva progrese.Cunosc sistemul bine, ea a fost medic de urgenta, un om mare cu o inima cat casa. Problema e ca ea stie mai bine ca noi si ne menajeaza la maxim, incerc sa invat de la ea cat mai mult, mai ales din meseria asta de mama!
E extrem de optimista si rade toata ziua cu mine la telefon, imi zice bancuri, ma ia la misto (asta e sport in familie) ca sa ma asigure ca e bine.
Te pup si eu fug la ecoooooooooooooooooooooooooo
scriu dupaaaaaaaaaaaaa

te puppupupupupup

castelana fericita 14+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bordeancavio spune:

neata fetele,

ate, multumesc mult pt cafeluta. merge super.

101 de burtici deja!! wow!!
felicitari!
bun venit noilor gravidutze si multi toturor buticilor.
muuult ati mai scris fetlor! ma duc sa ctesc si eu din urma si revin.
poftiti la cafelute!!! va asteptam.
vio.

vio asteptand pe bebe 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyangel spune:

Buna dimineata burtici,

Sant fericita ca schimb semnaturica si ca intru oficial in luna a 5-a!

Fetele noi, SteffAdi si Ioana28 - bine ati venit la noi! Lasati stressul si bucurati-va alaturi de noi, de sarcina si de fiecare progres al bebeilor

Ina, sa iti fie sanats baietelu si sa stea cumintel pana la 40 s, si toata viata dupa aceea

Apropos de ce zicea Delia de hainute la bebe, eu va recomand sa va uitati la marimi(care de fapt reprezinta inaltimea copilului la nastere)

Sa va luati 2 salopetici marimea 50, nu mai multe, si restul mai maricele(56).
Problema e ca bebe e invatat sa stea "covrig", si cam orice hainuta pare mare..Dar asta e in primele 2 saptamani, pana se mai intinde si el.
Ideear ar fi sa va orientati sa nu fie body-urile sau salopetele largi...sa fie cat de cat inguste.

Hai ca mai citesc din urma , si revin!
toate fetele!

Anca
17+cu Tereza Martina si mami de Lucas

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui krys_nico

In privinta carucioarelor si eu sunt de parere ca mi se pare aiurea sa dai foarte multi bani pentru ceva care il voi folosi doar vreo 6 luni sau ceva de genu.
Eu spre fericirea mea voi primi absolut tot, de la patut carut sterilizator si altele trebuincioase pt bebe, de la nasa mea care are un baietel de 1 anisor si toate astea deja ea nu le mai foloseste. Ma consider una din fericite ca mai bine banutii astfel economisiti ii pot cheltui pt altceva pt bebe eventual folositor pentru o perioada mai lunga de timp.

16+

Nico, se parevca santem 2 fericite, pentru ca nici eu nu voi cumpara lucrurile astea...Sora mea , si fina mea au copilasi de 10 luni.

La primul copil le-am cumparat, dar nu existau atatea..
Adica in loc de sterilizator, fierbeam biberoanele, si faceam sterilizarea clasica..dupa fierbere 5 minute, se tin 20 de minute in vidul creat de aburi..
Apoi, nu exista aici incalzitor de biberoane..dar pentru laptele praf, imi fierbeam apa si cand se racea cat doream, o puneam in termos, si noaptea in 3 secunde era gata lapticul...
Deci se poate trai si fara unele cheltuieli...Si credeti-ma ca, daca nu as primi astea 2 obiect, cu siguranta nu le-as cumpara...

Anca
18+cu Tereza Martina si mami de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia13 spune:

Neata fetelor! Ate 09 mersi de cafeluta da eu beau laptic hihihihi cafeluta nu prea beam nici inaite sa raman gravida asa ca imi prinde bine acum. Imi este asa de somn de abia am putut sa ma trezesc si am nasu asta asa de infundat. Eu am o rinita alergica si toamna iarna mi se infunda nasu si am citit ca si gravidele sunt predispuse la nas infundat.Voi cum sunteti? Ca eu nu stiu ce as putea sa incerc acum ne nas am niste picaturi homeopate da..... nu au cine stie ce efect. Offff astept si eu sa simt cum misca bebeu si nik Asera l-am pus pe sot sa asculte la burtica si zicea ca se aude apa acolo si bolboalce ca la broscuta in apa cred ca mititelu se misca pe acolo avea activitate. Fug sa ma machiez am zis ca macar sa va salut un pic ca ieri dim dk nu am intrat pana seara erau romane

Mergi la inceput

[bOana[/b], nu lasa pe nimeni sa iti fure optimismul....si eu sant de acord cu Alina ca poate ar fi bine sa te duci la alt medic..alege si tu un barbat ca se poarta mai frumos cu sexu slab

Dar eu nu inteleg de ce te trimite in alta parte la 4D si la morfo-fetala??
Nu are tot ce-i trebuie la cabinet?
Adica medicul meu are si 2D si 4D, el imi face si morfo-fetala, el imi recomanda analize, pastile..tot..si se creaza o relatie mai apropiata intre medic si pacient..Daca asta te mai trimite in alte 2 parti, detaliile de sarcina sunt impartite intre 2-3 medici?

Si de exemplu, la medicul meu costa 200 lei 4 D pentru o pacienta de ocazie,care vine de 2 ori intr-o sarcina,pentru ca medicii lor nu au dotari la cabinet.
Dar pentru pacientele lui, care merg la toate controalele la el, 4D costa 60 de lei

Fetelor, voi cum santeti cu medicii? Nu au la cabinete aparatura necesara pentru toate?

Anca
18+cu Tereza Martina si mami de Lucas

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CoriMami spune:

Neata!

Aseara am fost la eco si TT, momentul muuult asteptat. Toata familia era sigura ca-i baiat, inclusiv eu, neclintita de 4 luni in convingerea mea.
Pe drum taximetristul mi-a facut capul mare ca e fetita si sa-l caut neaparat sa-i confirm.
Ajung la Medlife unde ma astepta sotul, ii zic ca e vorba si de o sonda intravagi, il ia cu ameteala (va dati seama cand o sa nasc..).
Apoi una de la receptie imi zice ca la 19.30 nu se mai face TT, desi ele m-au programat asa, si scot coltii la ele, zic "Bine dom'le, deci clientul e vinovat.." Pana la urma ..se face si TT.
Intram la eco, dna doctor tace, se joaca cu ecograful si intraba : "Ce vreti sa aveti?", noi in cor "nu conteaza, sanatos sa fie", ea zice: "sexul asta nu-l avem", si apoi ne anunta..aveti o fetita. Noi... .
Eu am inceput sa rad, lu tati i-au picat plombele si visele de mers la pescuit si karate, iar domnisoara noastra s-a rusinat si s-a intors cu funduletul si nici ca s-a mai mutat de acolo. Dar dna doctor deja facuse poza :).
Asa ca va rog puneti un carucior ROZ si la mine, data nasterii mai devreme, pt ca e putin mai mare, deci 15 martie, si locul nasterii Spitalul Universitar cu Dr Gradinaru Delia.

Indragostita de mea!

si multumesc Maicii Domnului ca e sanatoasa :)

Pup

Mami si tati il asteapta pe mugurashul lor cu drag!
http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=CoriMam&year=2010&month=3&day=18&babycount=1

Mergi la inceput