**Zmeurici de iulie-august 2009 (6)**

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pooh spune:

Neata!!!!Balazs are conjunctivita,aseara a inceput sa0i curga urat un ochisor,ii pun picaturi,sper sa-i treaca.....ne-a recomandat dr. de familie laptic de la mine in ochisor,oare-i bun?Cornelia,receta am luat-o de pe un topic despre crustele de pe cap,de pe DC,dar am pierdut hartiuta....vaselina si acid salicilic 4 sau 0.4%,nu mai stiu....oricum in farmacie aveau gata preparat asa ceva.Sper sa te descurci.Sa ne scrii cum a fost cu batista bebelusului...succes!Pooh,mami de Timea(15.06.05) si Balázs(09.07.09)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

La noi totul bine, tusea inca persista la edi, dar insistam cu Stodal spre disperarea bebeului, care s-a invatat si-l arunca afara.
Am pus si poze noi:
http://www.dropshots.com/edi_marco#

ma pun pe citit din urma si revin.
o zi frumoasa sa aveti.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanimi spune:

Buna fetelor,

scriu si eu in sfarsit, desi va urmaresc inca din perioada sarcinii.
Din 29 iunie am si eu o minune de zmeurica, Iarina. A venit pe lume dupa o sarcina cu multe emotii si rugaciuni sa fie bine si sa ajungem la termen, eu avand si un fibrom uterin asociat sarcinii. Am nascut cu cezariana si totul a fost bine. Iarina a avut la nastere 2,7kg si 50 cm, dar cu laptic de la mami si papacioasa din fire, am recuperat repede, acum avem in jur de 6,5 kg.
Cam la o luna dupa ce s-a nascut Iarina am facut o colica biliara (atunci nu am stiut ce e) si am ajuns in urgenta, unde, pana sa imi faca ceva mi-a trecut. Am plecat apoi la tara pe perioada verii ca sa ne bucuram de statul la aer curat (unde am mai facut cateva crize)si ne-am intors acu 2 saptamani. Ajunsa acasa, am facut din nou o colica, de data asta nasoala de tot, ajung din nou la urgenta, imi fac un no-spa, ceva analize (irelevante) si ... habar nu au ce am. Asa ca ma hotarasc sa trec la investigatii serioase, iar rezultatul - litiaza biliara si necesitatea unei interventii chirurgicale.
Vineri m-am operat, laparoscopic, iar acum ma recuperez, bine zic eu. Am fost tare speriata, Iarina nu mai ramasese fara mine, papase doar tzitzica, am incercat sa ii dau formula si a scuipat-o, avea impresia ca ne jucam ... plus ca nu voiam sa pierd laptele, si stiam ca dupa anestezie se poate intampla asta. Din fericire mi-a facut griji degeaba: Iarina a ramas cu tati si buni si a fost un ingeras, a papat aptamil ( ca ce era sa faca de foame, a ras, a gangurit, nu a plans (cel putin ei asa sustin ) la baita a venit si sora mea sa ii ajute, iar sambata dimineata am ajuns acasa si la amiaz era deja la tzitzi; nu va spun ce s-a bucurat ... Problema acum e ca nu o pot lua in brate, cam o luna . Dar o sa treaca si asta, eu deja ma simt mai bine pe zi ce trece.

Astea fiind spuse ... speram sa ne primiti si pe noi in clubul vostru

Nina mamica Iarinei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Buna dimineata la zmeurici!
Pooh, chiar ieri am intrebat-o pe pediatra noastra despre laptele in ochi, am auzit ca multa lume foloseste. Ea a spus ca se pune din cauza ca laptele are anticorpi, dar ea nu recomanda asa ceva pt ca pe langa anticorpi laptele ala se acreste si este un mediu nemapomenit pt microbi. Deci m-a convins sa nu pun.
Si bebe meu are conjunctivita, maine se face o saptamana de cand a facut si nu-i mai trece . Ii dau picaturi Nettacin, care au antibiotic. Dupa prima zi nu mai avea absolut nimic, dar dupa 3 zile a revenit, poate nu i-am dat eu bine...ea a zis 4-5 pizaturi, eu ii dadeam 3...ca asa am citit pe prospect si ma gandeam ca au antibiotic si sa nu exagerez. Oricum pana sambata continui cu picaturile astea, poate ii trece. Daca nu, schimbam tratamentul. Multa sanatate bebicului, sa-i treaca repede de tot, sa nu patiti ca noi!

Eu Vigantol ii dau lui bebe direct din sticluta, ii picur 2 picaturi in gurita. Voi in ce format aveti de ii dati cu lingurita/biberonul?

Am intrebat si de calciu, si mi-a zis ca nu e necesar, nu trebuie sa-i dau asa ceva, mai ales ca-l alaptez la san exclusiv. So...n-o sa-i dau nici calciu.

Despre diversificare...mi-a zis ca se incepe la 6 luni pt copiii hraniti la san, minim 5 jumate. Eu voi incepe la 5 jumate ca atunci voi fi in Piatra de Craciun si mi-e de folos ca e mama langa mine in caz ca bebe face nazuri. Am o prietena care hraneste bebe tot asa exclusiv la san si pediatra ei i-a spus sa inceapa diversificarea la 4 luni jumate, ca dupa aia bebe e prea mare si poate sa refuze mancarea, bla bla. Eu tot la 5 jumate o sa-i dau, l-oi convinge pana la urma sa pape...

Am primit azi in sfarsit pozele de la botez de la prietenul nostru care a facut poze in ziua aia. A facut si un colaj, va dau si voua sa va uitati. www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=o2K9w09EPiU

Pupici si o zi minunata sa aveti!

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

asa...
Flosideea stiu multi bebei care folosesc acea suzeta, nu e foarte aspectoasa da r cica e foarte buna, mai ales ca e toata din cauciuc si nu lasa nici urme pe fatza. Noi avem de la Chicco, tot din cauciuc, dar partea exterioara din plastic. oricum nu o tine, cum am zis, nu insist, de colici am scapat fara ea. acum sa vedem la capitolul dinti.
Daca la voi era necesara, bine ai facut ca i-ai dat-o. La noi chiar nu era nevoie de ea, colici putini si se linistea si fara.
Chance nasoala perioada, sper sa scapati repede si sa-si faca un program.
si al meu tipa, ce bebe nu plange? vecinii poate au trecut si ei prin asta, sau vor trece.
Rallu mersi de info. nu l-am comandat inca, oscilez intre el si cel de la Tiny love, cum graba nu este.
Adela daca aveti si nunta, nu cred ca v-a rezista atat bebele. poti sa-l ti in camera cu cineva. Noi am facut cununia religioasa cand Marco avea 7 luni, asa ca in majoritatea timpul el a stat sus in camera de la hotel cu matusa mea, sau cu bunicii mei, faceau oamenii cu schimbul.
mQQm ma bucur ca v-ati intalnit cu Romanitza si mara...poate vedem si niste poze.
Cornelia eu nu am mai luat crema pt. cojite. are putine, in zona fontanelei...de celelalate am scapat ca mi-am bagat eu gherutzele, sa nu auda sotul ca ma impusca. avea foarte putine, e drept...dar nu pot sa le vad in cap la el.
sa ne zici cum a fost operatiunea cu BB.
ma bucur ca esti incantata de noua masina, misto scaunele copiilor.
Cum e Stefan al tau, asa e Marco al meu....mare nazdravan in majoritatea timpului. la gradi e ok, dar in rest...ma seaca de energie.
Pooh imi pare rau ca are si balazs conjuctivita..of...ai incercat sa le pui lapte matern in ochisori?
Uliiasi pai cum sa se acreasca laptele? ii pui direct de la tzitzi, sau atunci proaspat muls. eu nu am incercat sa le pun, caci nu a fost nevoie, dar mie mi-au pus cand am avut probl. cu ochii si a fost totul ok.
Superb filmuletzul de la botez si melodia la fel.

_
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
poze(1) www.dropshots.com/giova1" target="_blank">poze(2)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanimi spune:

Iarina are bibi, de fapt o multime, insa are o "slabiciune" pentru cele NUK , care, datorita faptului ca avem niste obrajori "plini" ii lasa niste urme ... dar de vreo saptamana i-am luat si chicco cea din latex natural, care nu e ea prea frumoasa, dar ii place.
Cojite Iarina are putine in zona fruntii si sprancene, dar eu o sterg doar cu ceai de musetel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns uliiasi spune:

Giova si eu am ramas putin mirata, ca stiam ca laptele de mama se foloseste drept tratament in multe chestii. Uite eu i-am pus lapte in nasuc de cand avea o saptamana chiar, tot pt ochisor, cica. Mi s-a spus sa pun in nasuc si o sa aiba efect si asupra ochisorului.
Bineinteles ca laptele e steril si proaspat cand il pui in ochi. Nu stiu ce se intampla cu el dupa ce il pui, cat sta acolo, sau daca e absorbit imediat, etc. Habar n-am, asa ca mai bine nu-mi dau cu parerea. Daca functioneaza totusi e bestial, se evita antibioticele sau ce alte nazdravanii de tratamente.

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelay_28 spune:

Buna fetelor,
iar v-am pierdut urma cateva zile. Sper sa reusesc sa recuperez.
Noi nu suntem asa de bine. De 2 zile suntem cu nasucul infimdat, si asa rau e...Azi a fost Dr la noi si ma bucur ca nu are rosu in gat si nici la plamani nu are nimic. Sper sa ne treaca repede nasucul
Am vazut ca mai sunt bebelusi bolnaviori. Multa sanatate tuturor.
Maine facem si noi 7 saptamani si deja gangurim de numai, ne3 jucam, cantam... Nu-mi vine sa cred ca a trecut asa timpul...
De la 3 saptamani doarme in camera ei. Apropo eu seara ii bag radiatorul putin in camera ca mi se pare destul de rece. Ii mentin in camera 22-23 grade.
Am uitat sa intreb dr daca o mai pot scoate afara. Mie sincer mi se pare ca e mai frig in casa decat afara acum. Voi ce ziceti? Sa o scot afara, mai ales ca s-a anuntat cald zilele acestea, sau sa o tin in casa.
Azi merg la control si dupa avem liber la . Sincer nu prea astept...parca ar fi pt prima data, am emotii.
Merg acum la zmeurica mea si apoi incerc sa recuperez.

mami de Maya printesa mea
camera Mayei
Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Mqqm, de bine normal, am aflat o gramada de lucruri utile de la tine! Multumesc si pt informatiile despre temperaturi si hainute. Tati se cam streseaza cand iesim seara in parc cu bebe in bumbacel si in jur toti copiii sunt in geci, caciuli si paturele. Acum am ce sa-i zic in apararea mea

Ca tot zic de lucruri utile aflate de la tine, abia ieri, dupa vaccin, am inteles la ce ziceai tu DTP (difteria, tetanos, tuse convulsiva) si mi-am amintit ca ai scris ceva despre asta, dar eu nu m-am strofocat sa aflu mai multe atunci.

Bine ca m-am ingrijorat de toxicitatea suzetelor, ca ieri m-am dus si i-am injectat bietului copil aluminiu si mercur in ambele picioruse (sub numele de vaccinul de doua luni). Cand am citit prospectul vaccinului (abia dupa ce l-a intepat, pt ca era vaccinul de la stat, nu ca ala de cumparat ar fi mai bun) imi venea sa-mi dau cu ceva in cap Am stat pana la 2 pe net si am cautat informatii despre vaccin.

Practic, noi i-am injectat copilului nostru sanatos si perfect lasat de Dumnezeu cele mai crunte chimicale si metale plus virusi de la creier de maimute si fetusi umani avortati, cel putin asta am aflat eu aseara din informatiile pe care le-am gasit. E clar ca virusii aia provin de la un animal care odata a trait, poate a fost si bolnav, poate l-a bazait si musca dupa ce a murit. Apoi, eu, adult, nu folosesc deodorante pentru femei ca lady speed stick tocmai pt ca acestea contin aluminiu care e cancerigen. Iar copilului i-am injectat acest aluminiu in muschi, sa-l poarte toata viata si sa ne rugam Domnului sa nu-i faca rau, cum le-a facut altor copii.

Mi-am dat seama cat de putina credinta avem, daca n-am avut incredere ca Dumnezeu ne-a lasat sanatosi si capabili sa ne vindecam si ne-am dus sa ne inoculeze preventiv ce e mai rau pe pamant: aluminiu si mercur

Daca mai e vreo mamica interesata, am gasit acest site unde sunt mai multe articole despre vaccinuri:
http://nuvaccinurilor.blogspot.com/2009/03/vaccinurile-intre-da-si-nu-dr-rares.html#comments

Mami lui Filip, 1 august 2009

Oamenii se roaga lui Dumnezeu sa-i scape de necazuri, iar Dumnezeu se roaga de oameni sa paraseasca pacatul. Acum care de care sa asculte mai intai? Dumnezeu de oameni sau oamenii de Dumnezeu?
Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Hai ca sunt plina de nervi. Nu ca nu auzisem ca dureaza 2-3 luni pana primesti indemnizatia, dar cand o simti pe pielea ta, e altfel. Deci voi primi indemnizatia in cel mai fericit caz in decembrie, dar mai probabil in ianuarie 2010! Pana atunci ma intorc si la serviciu . Ca degeaba am depus eu azi dosarul la Primarie, ei il duc la Directia de munca abia pe 25 ale lunii, e verificat pana pe 1 si abia dupa aia intra in "procesare" si dureaza 2 luni .

Deosarul pentru alocatie, ajutor de nastere si trusou l-am depus la sfarsitul lui iulie si inca nu am vazut nici un banut.

www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput