Somaj dupa CIC ?

Somaj dupa CIC ? | Autor: valentina_22

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,
Am o foarte mare nelamurire si va rog sa ma ajutati. La data de 12.10.2009, termin CIC(concediul pentru ingrijirea copilului pana la varsta de 2ani) si teoretic la data de 13.10, ar trebuie sa ma prezint la serviciu. Problema este ca patronul nu pare prea dornic sa ma reangajeze. Am vorbit cu contabila care mi-a spus ca, cartea mea de munca este la ITM inchisa(din cate am intels eu suspendata pe durata celor 2 ani) si ar trebui sa merg la patron cu o cerere pentru reangajare. As ori sa stiu daca exista vreo cale legala de a intra in somaj, ma gandesc eu daca mai lucrez o perioada de timp,pot intra apoi in somaj? Sau exista o alta cale? Exclus demisia caci astfel nu mai pot beneficia de ajutor. Va rog sa ma ajutati in acesta problema care ma depaseste. Nu am la cine sa apelez si chiar mi-ar fi de mare ajutor un sfat sau orice altceva ca sa nu fiu prinsa pe picior gresit.
Va multumesc.

Vale, mami de ALEXANDRA - NICOLETA si ANDREI - GABRIEL
cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Pai legal trebuie sa te intorci la serviciu. Vei fi reangajata. De aici incolo odata angajata fiind si mergand la serviciu care este intrebarea?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

Pai legal trebuie sa te intorci la serviciu. Vei fi reangajata. De aici incolo odata angajata fiind si mergand la serviciu care este intrebarea?

Eu pur si simplu / Pagina familiei / Tot noi / Mai multe... / www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank"> Video
Pagina legislativa

baiul este ca dom patron nu ma mai vrea angajata. Cand eram in luna a 5-a de sarcina printr-o farsa de prost gust facuta de fosta patroana am ramas fara slujba. Ca sa pot beneficia de indemnizatie am bagat cartea de munca la firma acestei persoane. Mi-am platit din mana darile, apoi am intrat in prenatal,postnatal si in final CIC. Acum termin CIC si el nu vrea sa ma primesca. Mai pot beneficia de ajutor de somaj in aceste conditii? Si daca accepta intoarcerea mea la ei in firma(de fapt un chiosc de cartier)tot eu imi voi plati contributiile. Sper ca am fost destul de explicita.
Multumesc

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna,
Eu am intrat in somaj dupa CIC, am terminat pe 18 iunie CIC mi-a inchis sectetara cartea de munca si am mers si am depus actele la somaj
Cu data de 19 iunie eram somera.
Acum trebuie sa specific ca, mie mi-a expirat contractul de munca in perioada celor 2 ani de CIC fiind un contract pe perioada determinata cartea mea de munca fiind ff usor inchis conform deciziei de incetare a contractului semnat cu ei care era valabil doar 1 an ...
In cazul tau patronul e obligat sa te primeasca la munca, daca nu vrea ( si nu sunt putine cazurile) atunci vb cu el sa iti inchida cartea de munca conform unui articol din codul muncii care inceteaza relatiile de munca pentru a putea merge sa depui actele de somaj....
Pe cei de la somaj nu ii intereseaza cine plateste contriutia ei sunt fericiti ca le intra banii in conturi ideea e ca patronul sa isi fi platit contributiile la ei..
Bafta....teoretic se poate ..practic , depinde de situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

E obligat sa te primeasca la munca. Ulterior daca nu te mai vrea EL e obligat sa te disponibilizeze (EL) deci sa reduca postul tau si implicit sa desfaca CM cu art . 65 din CM daca retin corect - adica somaj pt tine. Vezi sa nu pleci tu sau cu acordul partilor ca atunci pa somaj...

Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentina_22 spune:

Citat:
citat din mesajul lui marius

E obligat sa te primeasca la munca. Ulterior daca nu te mai vrea EL e obligat sa te disponibilizeze (EL) deci sa reduca postul tau si implicit sa desfaca CM cu art . 65 din CM daca retin corect - adica somaj pt tine. Vezi sa nu pleci tu sau cu acordul partilor ca atunci pa somaj...

Pagina legislativa

Multumesc mult de informatii.
O seara placuta in continuare!

Unde omul se multumeste, acolo raiul îl găseste.

cum creste Alexuta
cat de mare este Andu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Si eu am vrut sa intru in somaj dupa CIC.
Trebuia mai intai sa fiu reangajata si apoi sa intru in somaj datorita restructurarii postului (patronul trebuie sa iti dea o adeverinta).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lorikay

Si eu am vrut sa intru in somaj dupa CIC.
Trebuia mai intai sa fiu reangajata si apoi sa intru in somaj datorita restructurarii postului (patronul trebuie sa iti dea o adeverinta).

Erai angajata, deci nu ai fost reangajata, ci doar ti-ai reluat executarea contractului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana_r spune:

BROBLEMA ASTA O AM SI EU.
de maine ar trebui sa merg la servici ,dar patronul nu ma mai primeste,a spus ca ma da in somaj,dar contabila nu stie cum se procedeaza.

poate stie cineva de aici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mediajust spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_r

de maine ar trebui sa merg la servici ,dar patronul nu ma mai primeste,a spus ca ma da in somaj,dar contabila nu stie cum se procedeaza.

Anya-Dumitra si Matei

oana si matei(12 NOV.2003)si ania-dumitra(26.10.2007)http://community.webshots.com/user/oana_r_76?vhost=ania

Maine te duci la servici, si dupa ce afla contabila cum sa-ti desfiinteze postul, mai vedem.
Ar fi culmea s-o invatam pe contabila cum sa te dea afara, eventual si legal!
Deci, deocamdata, mergi la slujba si astepti o comunicare oficiala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

Citat:
citat din mesajul lui oana_r

Anya-Dumitra si Matei

oana si matei(12 NOV.2003)si ania-dumitra(26.10.2007)http://community.webshots.com/user/oana_r_76?vhost=ania

in aceasi situatie sunt si eu....doar ca de luni...
mediajust mi-a explicat mai detaliat la subiectul deschis de mine. nu stiu, probabil e cu 2-3 pag mai in urma!!

_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"

happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007

Mergi la inceput