Caut meditator franceza
Imi poate recomanda si mie cineva un meditator de franceza pentru fetitza mea care e la Scoala Franceza? Ideea e ca as vrea sa vina cineva la noi acasa de 4 ori pe sapt sa o ajute la teme (nivelul este foarte basic) si sa faca conversatie cu ea. Eu o ajut fara probleme dar la 7 -8 cand ajung eu acasa copilu e mort de oboseala, numai de teme nu are chef.
Nu imi trebuie un super profesor cu 20 ani experienta , as prefera mai mult o persoana tanara , nu invata conjugarea verbului (
inca)
Multumesc mult de ajutor
Raspunsuri
otau spune:
Spui ca fetita e la scoala franceza. Banuiesc ca asta inseamna Liceul francez din Bucuresti. De regula la fiecare liceu francez exista o lista de "tuteurs" avizati de scoala. In general sunt vorbitori nativi. Si eu am trecut printr-o asemenea experienta cand, in strainatate fiind, baiatul meu a trebuit sa invete lb. franceza. A facut meditatii cu o frantuzoaica si in 3 luni avea deja baza. Dupa ce a inceput scoala a invatat mult mai repede, dar meditatiile au mai fost necesare inca un an de zile. Acum vorbeste franceza si in somn!
In concluzie: un meditator francez e mult mai indicat si copilul va avea rezultate foarte bune.
Marina spune:
asta e o idee buna sa verific cu scoala. macar sa-mi dea o directie. Da e liceul francez si as vrea eu vorbitor nativ normal.
Care era frecventa meditatiilor copilului tau?
otau spune:
Baiatul meu a facut timp de un an meditatii de 3 ori pe saptamana. Progresul a aparut dupa ce a inceput scoala. Copiii au un rol foarte important.
Spui ca fetita ta are teme. Inteleg ca e deja la primar? La maternelle nu se dau teme. Cei de la scoala nu fac un gen de meditatii pentru copiii care se descurca mai greu la franceza?
Marina spune:
e in CP si au intradevar un curs pentru accelerarea invatarii limbii dar e o data pe saptamana si mi-e frica ce nu e suficient. Acum e cu copii toata ziua, nu mi-e ca nu invata, mi-e ca nu o sa tina pasul cu ceilalti desi e o fetita tare muncitoare si inteligenta
otau spune:
Va invata repede, stai linistita! Meditatiile i-ar prinde bine, totul e sa gasesti un vorbitor nativ care sa fie pe placul fetitei. Noi am avut si experiente negative. Am avut la un moment dat un meditator cu care copilul nu se intelegea deloc si l-am schimbat rapid.
Intr-un an de zile va vorbi foarte bine. Iti spun din experienta! Baiatul meu vorbeste si cand se joaca in franceza.
A,..si inca ceva: incearca sa te duci la Institutul Cultural Francez la biblioteca. Sa-si ia de acolo benzi desenate. Sunt de foarte mare ajutor. Succes!
helbi spune:
Marina, nepoatele mele au facut amindoua scoala fraceza, BAC-ul in franceza, au luat burse de studii fiecare din ele de ciote 2 ori in Franta, numai cu franceza invatat la scoala. Nu au facut nici o ora de meditatie (nu-si permiteau oricum). Eu zic sa nu-tzi faci pb., copii prind f repede.
Daca i-i plac povestile pe CD. i-ai citeva CD-uri in franceza sa le asculte seara inainte de culcare. Asa face fata mea cu limba romana, si creede-ma ca a ajutat-o f. mult. Daca stie sa citeasca, i-ai carticele ilustrate (gasesti sigur sa imprumutzi la biblioteca) si seara, inainte de culcare, stai linga ea si pune-o sa -tzi citeasca. Asa, nu vei avea nici tu sentimentul ca, desi stii, nu te potzi ocupa de ea din cauza timpului si pt ea va fi frumos sa-tzi citeasca tie. Daca nu stie sa citeasca, citeste-i tu. Asa facem noi acum cu engleza. Ea imi citeste, eu o ascult si o corectez.
Cred ca e cam devreme sa te gindesti sa-i pui meditator.
Natasa spune:
Scoala Franceza este scoala particulara de linga Piata Amzei sau mai exista si o scoala de stat?
addana spune:
buna, iti pot recomanda un prof deosebit ptr franceza dar te avantajeaza numai daca locuiesti in sectorul 5 sau 6 .tel 0747.954.792
eusunteuasa spune:
Buna,Marina.
Am terminat Fac. de Litere, romana-franceza si am predat limba franceza si celor de I-IV, si celor de V-XII. Imi place sa le trezesc placerea pentru limba franceza copiilor. Eu sunt disponibila intre orele 10-17.Iti trimit un pm
Numai bine!