INSEMINARE 46
Raspunsuri - Pagina 5
peta spune:
mi s-a parut mie ceva ciudat azi...m-au pus sa completez ditamai formularul (m-au pus sa-mi trec inclusiv indicele de masa corporala) si am auzit ca acum iti fac dosar si se plateste dosarul nu inseminarea...
aruam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui alla76 fetelor!!! ati vazut? http://stirileprotv.ro/video/inseminarile-artificiale-efectuate-contra-cost-ilegale-in-romania/60369885 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() doar in tara asta de c... se poate intampla asa ceva... fetele care sunt in focuri... cand vorbiti cu medicii despre subiectul asta dati-ne si noua de veste ce si cum... |
Nu pot sa cred ce vad

E strigator la cer nu pot sa ne ia sansa de a avea un copil,pt unii dintre noi este unica sansa.
Nu inteleg de ce? Atata timp cat statul nu suporta aceste costuri cum ar fi normal ca si in celelalte tari civilizate, macar sa ne lase pe banii nostrii sa facem asta.
Nu poate ramane asa.Trebuie sa facem ceva in aceasta privinta.
Pt mine stirea a cazut ca o bomba urma sa fac inseminare in noiembrie sper sa revina asupra ordinului sa sa realizeze cat este de aberant.
Sunt niste incompetenti.
anul acesta o sa fiu

Doamne ajuta
adrianaady spune:
Deci O. nr.1.156/23-09-2009 (M.S.)
ORDIN al ministrului s#259;n#259;t#259;#355;ii pentru abrogarea art. 6 din Normele metodologice de aplicare a titlului VI "Efectuarea prelev#259;rii #351;i transplantului de organe, #355;esuturi #351;i celule de origine uman#259; în scop terapeutic" din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul s#259;n#259;t#259;#355;ii, aprobate prin Ordinul ministrului s#259;n#259;t#259;#355;ii publice nr. 1.290/2006
art 6 spune asa: Art. 6. - Prin exceptie de la prevederile art. 158 alin. (1) din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, unitatile publice sau private autorizate de Agentia Nationala de Transplant sau de Ministerul Sanatatii Publice pot obtine profit pentru organizator.
iar art 158 alin 1 din Lg 95/2006 spune asa: "1) Organizarea si/sau efectuarea prelevarii de organe si/sau tesuturi si/sau celule de origine umana pentru transplant, in scopul obtinerii unui profit material pentru donator sau organizator, constituie infractiunea de trafic de organe si/sau tesuturi si/sau celule de origine umana si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani. "
Parerea mea este ca nu se interzice FIV ci se interzice donarea de ovule si sperma in vederea procreerii ceea ce nu impiedica pe nimeni sa faca FIV cu propriile celule.
Asa ca eu cred ca PRO TV-ul defapt a instaurat o panica generala prin proasta interpretare a acetei Ordonante caci pana la urma Clinicile sunt autorizate in acest sens chiar de catre Minister...deci implicit se bate cap in cap cu interzicerea practicii de FIV.
Raman la parerea mea ca acest ordin are legatura directa doar cu cazul SABYC unde se facea trafic de ovule...Acolo e trafic nu cand faci fiv cu propriile ovule.
Asa ca fetelor va rog sa aveti incredere si sa nu ne impacientam de la toate zvonurile televiziunilor
adrianaady spune:
Fetelor am copiat mai sus un mesaj al unei fete de la fiv ( sper sa nu se supere ) Baby 78 unde explica mai bine acest ordin.
O zi minunata
adrianaady spune:
Fetelor am copiat mai sus un mesaj al unei fete de la fiv ( sper sa nu se supere ) Baby 78 unde explica mai bine acest ordin.
O zi minunata
misu_tl spune:
adrianaady. daca e sa cum spui, ce se inimpla cu fetele la care sotul e vinovat, cum e cazul meu. La spermograma a iesit doar 1 gigel si ala malformat si imobil. In cazul asta cele CA MINE NU MAI POT APELA LA DONATOR!!!Doamne ajuta sa se pozitiveze sarcina, ca daca ma i-au dupa ei inseamna ca a fost ultima mea sansa!
HCG nu cred ca o sa-l fac prea repede. Data trecuta dupa ce am facut HCG-ul la o ora dupa ridicarea rezultatului (din cauza emotiilor cred, eram super fericita) m-a pocnit ciclu, asa ca mai bine incerc sa ma feresc de emotii, incerc detasarea desi e tare greu
Sper sa fie bine de data asta. Am hotarat sa i-au cite 4 duphaston, am vazut si eu pe prospect dupa ce am citit mai atent ca nu are reactii adverse.
multumesc la toate pentru incurajari. Sper sa primesc si e vesti bune de la voi
Va pup si va tin la curent.
aruam spune:
Multumim Adriana pt informatii.
M-am mai linistit desi txtul legii e destul de neclar cel putin pt mine.
Sa speram ca nu a fost decat o dezinformare din partea PRO-TV-ului care au reusit sa panicheze o tra inreaga cu stirile lor de doi bani.
anul acesta o sa fiu 
Doamne ajuta 
Araceli spune:
fetele
Carla, bafta multa, sper sa ti se indeplineasca visul cel mare odata cu aceasta calatorie
Indi, dr nu ti-a dat pregnyl? Mi se pare ca s-a riscat cu inseminarea la niste foliculi asa mari...dar daca ai avut dureri de ovare, inseamna ca au fost probabil de la ovulatie. Oricum, productie foarte buna ai avut, iti doresc din toata inima sa se lase cu bb
Peta
. Mie dr mi-a spus ca am sanse mari cu inseminare tocmai pt ca sotul meu are spermograma buna...eu una imi pun mari sperante in inseminari si nu mai vreau sa pierd timpul asteptand sa se intample minunea natural. Am asteptat destul, fara nici un rezultat
Adriana
, multumim pentru explicatii.
O zi excelenta pentru toate fetele
indi_77 spune:
Araclei, multumesc pentru raspuns. Am facut Ovitrelle miercuri noaptea la 1.30 si inseminarea vineri la 14.00 :)
Cat despre noua lege....fetele, eu am sunat la Medlife si mi-au spus ca legea spune ca nu au voie sa fac IA si FIV cu bani, insa, CAS-ul nu acopera cheltuielile…..deci ar trebui incluse in abonamentele astea de la ei
. Asa ca cel putin fetele care sunt in evidenta celor de la Medlife pt viitoare IA, sa stati linistite (si cred ca si eu ca dupa 6 zile de la IA, nu am nici un simptom 
adrianaady spune:
Misu dragutza mea din cite inteleg eu ...daca aveti nevoie de donator , puteti face IA sau FIV, dar nu platesti ovulul donat sau sperma donata... intelegi? este o reactia la scandalul cu clinica Sabyc....inca nu e f clar nimic, dar nu cred ca pot face asa ceva , sa nu se face IA sau FIV fara bani, adica deloc.