INSEMINARE 46
Raspunsuri - Pagina 12
sabine spune:
Luminita, trebuie sa ma interesez exact si sa-ti spun.Cunosc pe cineva care a facut FIV(acum are doi gemeni] si avea mari probleme in sensul ca nu reusea sa produca ovule mature. Stiu sigur ca a luat ceva medicamente dar ceea ce a ajutat-o f mult a fost un ceai care aici se gaseste am inteles la farmacie.E adevarat ca a trebuit sa bea ceaiul asta in cantitati destul de mari 5 luni de zile dar a fost cu folos. Acum are doi gemeni si 47 ani.Gemenii au de abea 8 luni, Doris si Markus. O sa intreb cat de repede si-ti spun.daca nu se gaseste in Romania gasim noi o modalitate de a-ti trimite de aici.
Si apropo, am intrebat dr daca baba de 67 ani a facut FIV cu propriile ovule.A spus ca da, ca a stimulat-o nu stiu ce dr de la Buc pana cand i-a venit ciclul si ovarele si-au reintrat in functiune.A spus ca asa ceva e f greu, f rar dar nimic nu e imposibil pana la urma.Trebuie multa perseverenta si nervi de otel.
Si niciodata nu se stie....daca dupa atata chin ai sa te trezesti ca ramai cand nici nu crezi, pe deasupra si natural?

luminita42 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ggsk fetelor abia am deschis calculatorul si primul lucru a fost sa intru pe forum sa vad cum va mai este... eu cred ca va vad ceva mai binisor in ceea ce priveste povestea mea, nu stiu daca v-ar interesa toate detaliile... rezumand totusi, dupa o perioada destul de lunga de incercari si dupa o serie de analize care au aratat ca sotul meu ar avea ceva probleme, ne-am hotarat sa facem IA la dr Dracea. in Z9 cand am fost programata la monitorizare (pe ciclu natural)aveam deja un folicul de 2.3 cm; IA am facut-o in Z11, dupa vreo 34 ore de la Pregnyl; procedura a fost rapida, am coborat de pe masa imediat ce mi-a spus ca sunt gata (nici o secunda in plus ); nu m-am menajat (recunosc ca am mai si ridicat); 14 zile mi-am tot luat temperatura, dar nu m-a ajutat f mult, ca la un moment dat imi scazuse la 36.3-36.4; mi-am facut un test de sarcina in Z14 de la IA dar a fost negativ; si-am plecat in weekend cu gandul ca n-am absolut nici un motiv sa ma cred insarcinata... pana cand am revenit luni in activitate si mi-am dat seama ca menstra se incapataneaza sa apara... dupa care am avut rezultatul bHCG de vreo 700!! si din ce n-am avut nimic pana in ziua 20 de la IA, sa vedeti apoi ce greata si miros pe mine ce altceva as putea sa va mai spun? va sunt alaturi in continuare ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() sa nu renuntati sa visati si sa va tineti in brate bb-ul cat mai curand! 6+ (IA1) |
ggsk, sunt curioasa, cand ai tu ceva timp te rog, raspunde-mi si mie
-ai mai avut contact dupa IA si la ce intervale de timp (daca nu-s prea indiscreta.. :-))
- cam care au fost temperaturile tale dupa IA si in ce zile dupa IA ai avut temperatura aia mica (de 36,3-36,4).. Cum au fost temp. tale inainte si dupa ovulatie?.. (zi-mi asa cu aproximatie!)
-ai luat progesteron dupa IA si sub ce forma?...
-cand -mai precis- ai avut dureri de burta? cand au inceput durerile de sani si cum s-au manifestat?...
scuze pentru atatea intrebari! felicitari inca o data!
lalala13 spune:
fetele mai nou unde o pot gasi pe diana cocei..la care din cabinete? aveti eventual si un numar de telefon??
va multumesc si succes!
my somebody.... 
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui sabine Luminita, trebuie sa ma interesez exact si sa-ti spun.Cunosc pe cineva care a facut FIV(acum are doi gemeni] si avea mari probleme in sensul ca nu reusea sa produca ovule mature. Stiu sigur ca a luat ceva medicamente dar ceea ce a ajutat-o f mult a fost un ceai care aici se gaseste am inteles la farmacie.E adevarat ca a trebuit sa bea ceaiul asta in cantitati destul de mari 5 luni de zile dar a fost cu folos. Acum are doi gemeni si 47 ani.Gemenii au de abea 8 luni, Doris si Markus. O sa intreb cat de repede si-ti spun.daca nu se gaseste in Romania gasim noi o modalitate de a-ti trimite de aici. Si apropo, am intrebat dr daca baba de 67 ani a facut FIV cu propriile ovule.A spus ca da, ca a stimulat-o nu stiu ce dr de la Buc pana cand i-a venit ciclul si ovarele si-au reintrat in functiune.A spus ca asa ceva e f greu, f rar dar nimic nu e imposibil pana la urma.Trebuie multa perseverenta si nervi de otel. Si niciodata nu se stie....daca dupa atata chin ai sa te trezesti ca ramai cand nici nu crezi, pe deasupra si natural? ![]() ![]() |
sabine, mersi de incurajari. chiar sa intrebi pe doamna asta cum a fost stimulata ovarian.
Grija mea cea mare este ca daca nu mai raspund la stimulari, nici la FIV nu voi avea sanse. Voi vedea cum merge cu puregonul la urmatorul cm, ma intereseaza mai mult raspunsul organismului decat inseminarea. Dupa urmatorul ciclu voi face o pauza scurta si pe urma mai vad ce mai facem. Oricum, sotul meu a avut niste semne favorabile la doua interviuri si daca salariul va fi bun cred ca plecam din romania pana la sfarsitul anului. asa ca voi vedea...
peta spune:
fetelor m-am intors si eu de la IA. Foliculul avea 19.6 mm la ora 11 si doc mi-a zis ca probabil abia duminica o sa ovulez, am facut si un pregnyl, dar acum la ora 14:30 am simtit brusc o durere scurta si ascutita in dreapta unde am avut foliculul. Oare sa se fi spart? Ar fi tare bine, ca nu pot sa-mi pun prea mari sperante in IA daca ovulez abia maine. In rest endometru era bun, sperma a fost si ea buna. Sa vedem, acum ma duc sa ma distrez, plecam la o nunta
...
luminita - eu dupa 4 luni de stimulare consecutive nu prea mai raspundeam la tratament. Am facut o luna de pauza ca mi-am facut HSG, si cand am reluat tratamentele am inceput iar sa raspund f bine. Intreaba doc, poate n-ar strica o pauza de o luna. Sau nu stiu, poate asa reactioneaza organismul meu.
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui peta fetelor m-am intors si eu de la IA. Foliculul avea 19.6 mm la ora 11 si doc mi-a zis ca probabil abia duminica o sa ovulez, am facut si un pregnyl, dar acum la ora 14:30 am simtit brusc o durere scurta si ascutita in dreapta unde am avut foliculul. Oare sa se fi spart? Ar fi tare bine, ca nu pot sa-mi pun prea mari sperante in IA daca ovulez abia maine. In rest endometru era bun, sperma a fost si ea buna. Sa vedem, acum ma duc sa ma distrez, plecam la o nunta luminita - eu dupa 4 luni de stimulare consecutive nu prea mai raspundeam la tratament. Am facut o luna de pauza ca mi-am facut HSG, si cand am reluat tratamentele am inceput iar sa raspund f bine. Intreaba doc, poate n-ar strica o pauza de o luna. Sau nu stiu, poate asa reactioneaza organismul meu. |
luminita42 spune:
| citat din mesajul lui peta fetelor m-am intors si eu de la IA. Foliculul avea 19.6 mm la ora 11 si doc mi-a zis ca probabil abia duminica o sa ovulez, am facut si un pregnyl, dar acum la ora 14:30 am simtit brusc o durere scurta si ascutita in dreapta unde am avut foliculul. Oare sa se fi spart? Ar fi tare bine, ca nu pot sa-mi pun prea mari sperante in IA daca ovulez abia maine. In rest endometru era bun, sperma a fost si ea buna. Sa vedem, acum ma duc sa ma distrez, plecam la o nunta luminita - eu dupa 4 luni de stimulare consecutive nu prea mai raspundeam la tratament. Am facut o luna de pauza ca mi-am facut HSG, si cand am reluat tratamentele am inceput iar sa raspund f bine. Intreaba doc, poate n-ar strica o pauza de o luna. Sau nu stiu, poate asa reactioneaza organismul meu. |
peta, bravo, sa fie intr-u ceas bun!... toti parametrii erau buni la IA azi!... asa o fi, poate am nevoie de o pauza, parca si pe cm natural eram mai bine decat cu menopurul!....:-(
distractie placuta la nunta!!!!
ggsk spune:
| citat din mesajul lui sabine GGSK dar eu sunt abea in a 5-a zi dupa IA.ma gandeam la un moment dat ca poate acum se fixeaza.E posibil oare?Tu cand ai avut durerile astea?In a cata zi? felicitari pt bebelul din burtica!!!! Cate IA ai facut?Povesteste-mi te rog un pic.Ce senzatii ai avut dupa Ia?cati foly ai avut?Eu ca niciodata am avut 3 luna asta. |
salutare din nou! n-as vrea sa credeti ca detin 'reteta succesului'
raspunzandu-ti la intrebari:
-in primele 10 zile dupa IA am incercat sa fiu cat mai atenta la semne si am citit o groaza din capitolele de 'Inseminare'
-dureri sau mai degraba jena in dreptul ovarului cu care am ovulat am avut tranzitor prin ziua a 6-a (dar nu mi-am notat si nu stiu daca e chiar asa) iar in ziua a 11-12 dupa IA mi-amintesc ca au fost niste dureri ascutite care m-au facut sa cred ca o sa-mi vina menstra (desi inainte de menstra nu am simptome de genul asta)... stiu ca-mi luasem gandul de la un bb pt ca implantarea embrionului ar fi trebuit sa se faca in zilele 7-10 de la ovulatie...
-1 singura inseminare
-1 singur folicul (dar l-am avut pe ciclu natural).
felicitari pt cei 3 foliculi
!!! ai deci de 3 ori mai multe sanse sa devii
! sper sa ne auzim din nou peste vreo 10 zile spunandu-mi ca esti gravi!!!
ella28 spune:
peta bafta multa, mie mi se pare k luna asta toate sunt bune la voi. Mai prestati si maine oricum.
ggsk spune:
| citat din mesajul lui llary va pup si va urez succes fetelor! Ggsk felicitari! Ne dai detalii despre nr de spermatozoizi de la IA,cate IA-uri ai facut?ce stimulare ai facut? ![]() ![]() |
ms llary
! cum am spus si putin mai devreme - 1 singura IA si fara stimulare (desi am aproape 30 anila capitolul
n-am stat chiar excelent... vreo 9 mil 
); nu m-am menajat (recunosc ca am mai si ridicat); 14 zile mi-am tot luat temperatura, dar nu m-a ajutat f mult, ca la un moment dat imi scazuse la 36.3-36.4; mi-am facut un test de sarcina in Z14 de la IA dar a fost negativ; si-am plecat in weekend cu gandul ca n-am absolut nici un motiv sa ma cred insarcinata... pana cand am revenit luni in activitate si mi-am dat seama ca menstra se incapataneaza sa apara... dupa care am avut rezultatul bHCG de vreo 700!! si din ce n-am avut nimic pana in ziua 20 de la IA, sa vedeti apoi ce greata si miros pe mine