Cum gatiti carnea de vita?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

La ce ati spus voi eu pot sa spun ca noi mancam des Spaghete Bolognese(carnea tocata se pregateste separat cu ceapa,morcov,ardei,arome si la final rosii sau bulion)sau Lasagne cu carne.
Carnea de manzat, taiata feliute mai subtiri, este delicioasa la mancarea de fasole verde.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puisorul spune:

Multumesc fetelor pt idei

Daria, kukta am asa ca musai sa fac mancarica ta

Tala, chiar am vazut lapte de cocos in Carrefour si o sa incerc sa vedem daca ne place.

Problema cea mai mare e ca e tare carnea. As vrea sa fac friptura, sau la cuptor, sau cu mazare, etc. Asa ca daca aveti niste trucuri de
"inmuiat" carnea fara sa fiarba o vesnicie, astept sa le impartasiti. Sau poate o reteta de marinata?

Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Depinde si cum alegi carnea.
La vita, cea prea inchisa la culoare, spre bordo asa, garantat e tare. Eu cumpar numai rasol alb, e un muschi din pulpa care e mai fraged. Sau muschiuletz, dar asta e deja cam scump.
Carnea de manzat e in general mai frageda decat cea de vita.
Iar vitelul eu stiam ca are ceva toxine si e de evitat la copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Rasolul alb ne place si noua si eu numai la cuptor il pregatesc, iese f.f. fraged si bun. Carnea o pun in vas de iena, condimentata cu cimbru, busuioc, sare, piper, ceapa verde uscata, usturoi feliute, foi de dafin, putin ulei de masline, apoi adaug o cana de suc de rosii si apa cat sa acopere carnea. Vasul trebuie sa fie cu capac tot de iena, sau folie de aluminiu si se tine la foc mediu in cuptor aproape 2 ore. Se verifica, se gusta, se poat eface si mai repede...nu trebuie sa scada zeama mult!
Daca vreti, cand e pe jumatate facuta carnea, puteti adauga legume si faceti o mancarica la cuptor. De ex. mazare, ceapa si morcov, apoi acoperiti cu capacul si lasati sa se faca legumele. Sau cartofi, morcovi, ceapa si ardei. Sau ce combinatie de legume vreti. Garantat, delicios!
Tot rasol alb folosesc si la salata boeuf.
Si mai fac ciorbita taraneasca cu carnea taiata cubulete, plus alte feluri mentionate de voi.
Aaa, ne mai place mult si vitelul stroganoff



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana_77 spune:

Mda, nici eu nu ma pricep sa aleg carnea de vita, oricat as fierbe-o tot parca mesteci guma (chiar si la oala sub presiune). Rar se intampla sa o nimeresc buna, din cauza asta prefer sa o folosesc tocata in diversele forme descrise se voi.
O reteta buna de-a mamei este friptura cu sos de rosii/bulion si cimbru, combinatia e f buna. Adik dupa ce a fiert bine carnea, adaugati bulion, fierbeti un pic si la sfarsit adaugati cimbru din abundenta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Carnea de vita este buna numai la tocaturi,dar manzatul sau vitelul sunt f. bune.
Cateva secrete:
-carnea se taie felii subtiri si obligatoriu perpendicular pe fibre;
-se poate fragezii daca se tin feliile sarate,condimentate(piper,boia)si unse cu ulei intr-un borcan cuuleiul sa le cuprinda,la frigider;nu prea mult o zi,doua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Imi da si mie cineva reteta de stroganof?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Lady, uite cum fac eu stroganoff
http://www.bucataras.ro/retete/48/vitel_stroganoff_cu_orez_basmati.html




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Carnea de vita o prepar asa cum o fac aici italienii, in sos de rosii care dupa ce se coace se foloseste pentru fel de fel de paste la felul 1.

Deci, intr-o cratita tai o ceapa marunt, o las la calit, adaug 2 foi de dafin, un catel de usturoi, piper, ginepru boabe. Dupa adaug sos de rosii mai dens si mai las 5 min dupa care adau carnea taiata cubulete. Se adauga sarea, se da un clocot, dupa care se lasa la foc mic si se invarte din cand in cand.

Iese foarte bun, iar sosul pentru spaghetti e un deliciu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

exceptand muschiul de vita, care e excelent la gratar,( poate cel mai bun gratar!!) sau tartar, carnea de vita (antricot, vrabioara, rasol alb, cap de piept, rasol, pulpa, nuca -adica ceafa, coada) trebuie fiarta. mai mult sau mai putin. antricotul si vrabioara sunt foarte bune ca friptura inabusita cu condimente dupa preferinta (chimenul si ienibaharul merg foarte bine cu carnea de vita, in general), pulpa e buna pentru tocaturi, rasolul e bun pentru supe, ciorbe sau rasol cu legume, din coada de vita iese, dupa parerea mea, cea mai buna supa de vacuta. bineinteles ca dupa ce a fost bine fiarta, feliata, bucatele, ma rog, poate fi folosita si in diverse mancaruri (fasole pastai, mazare, papricas, gulas, tocanita, castraveti in saramura, etc.). secretul carnii de vita folosita (fiarta) la mancaruri este sa fie "albita" inainte de a se adauga apa pentru fiert. adica tavalita cateva minute in ulei incins. in acest mod se pastreaza gustul carnii.

Mergi la inceput