Cum gatiti carnea de vita?
Pt ca eu nu stiu cum sa o gatesc. Carne de porc mancam foarte rar, de pui ne mai saturam cateodata, asa ca mi-am amintit de carnea de vita. Voi ce pregatiti cu carne de vita? Si nu ma refer la cea tocata sau la carnea de vita din Argentina care am inteles ca e foarte frageda dar mult prea scumpa. Ma gandesc la preparate cu carne de vita autohtona.
Astept idei si va multumesc anticipat
Ani de Stefana (23.01.2008)
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
Raspunsuri
MElise spune:
Sincer si eu cam am aceeasi problema. Momentan am congelatorul plin de carne de vita pentru ca parintii mei au cumparat de undeva mai multa si s-au gandit sa imi faca proviziile si mie, dar e cam aiurea cu gatitul...
Eu fac friptura...condiment pt carne de vita (cele de la Kotany sunt foarte faine), putin Delikat...eventual las carnea o noapte in vin rosu... Apoi o pun in tigaie cu un pic de apa si cu o ceapa taiata si o las sub capac pana scade...
Si mai reusita este insa ciorba de vacuta... se face exact ca cea de pui, numai ca se adauga si frunze de leustean pentru aroma...
Alte retete nu mai stiu...si chiar as vrea si eu, ca m-am saturat de ciorba si friptura.
szivarvany spune:
Eu o fac intr-un singur fel: o feliez, pun in cucta (vas sub presiune) ulei, ceapa multa feliata, pun carnea, sare si apa atat cat sa le acopere si le las o ora la fiert. Iese delicios !!!
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
Dorsilia spune:
- ciorba de vita folosind carnea taiata cubulete
- ciorba de perisoare folosind carnea de vita macinata
- cumpari carne de porc macra (pulpa) si o macini in proportii egale cu carnea de vita si faci ardei umpluti, spaghete, lasagna, chftelute, musaca de cartofi/vinete/dovlecel
- carne de vita felie sau cubulete fiarta la cucta dupa metoda Dariei si facut ulterior un sos de marar sau unul de rosii, care se toarna peste carne si se mananca fie asa fie cu o garnitura de orez, cartofi natur, piure etc
bafta
szivarvany spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Dorsilia - ciorba de vita folosind carnea taiata cubulete - ciorba de perisoare folosind carnea de vita macinata - cumpari carne de porc macra (pulpa) si o macini in proportii egale cu carnea de vita si faci ardei umpluti, spaghete, lasagna, chftelute, musaca de cartofi/vinete/dovlecel - carne de vita felie sau cubulete fiarta la cucta dupa metoda Dariei si facut ulterior un sos de marar sau unul de rosii, care se toarna peste carne si se mananca fie asa fie cu o garnitura de orez, cartofi natur, piure etc bafta |
Lia, te rog urgent reteta sos de marar
Merci
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
ladyJ spune:
Ardeii umpluti eu ii fac exclusiv cu carne de vita. Chftelutele la fel.
Mai fac si o mancarica cu sos, aproximativ metoda Dariei, doar ca eu mai adaug morcov,ardei.Garnitura- orez, uneori piure.
Mai fac muschi de vita in tigaie(steak). Pun o lingurita de ulei, il las sa se infierbante si pun muschiul(trebuie sa sfaraie) Las 2-3 minute pe fiecare parte si GATA :-) NU pun sare sau piper decat in farfurie, in caz contrar se intareste carnea.Garnitura- salata.
Cu carne de vita tocata se mai poate face biftec tartar, dar carena trebuie sa fie FOARTE proaspata.
Mie nu imi iese niciodata carea de vita pregatita in cuptor...se usuca si nu imi place. daca stiti o metoda si o reteta buna...
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Ardeii umpluti eu ii fac exclusiv cu carne de vita. Chftelutele la fel. Mai fac si o mancarica cu sos, aproximativ metoda Dariei, doar ca eu mai adaug morcov,ardei.Garnitura- orez, uneori piure. Mai fac muschi de vita in tigaie(steak). Pun o lingurita de ulei, il las sa se infierbante si pun muschiul(trebuie sa sfaraie) Las 2-3 minute pe fiecare parte si GATA :-) NU pun sare sau piper decat in farfurie, in caz contrar se intareste carnea.Garnitura- salata. Cu carne de vita tocata se mai poate face biftec tartar, dar carena trebuie sa fie FOARTE proaspata. Mie nu imi iese niciodata carea de vita pregatita in cuptor...se usuca si nu imi place. daca stiti o metoda si o reteta buna... |
sincer, carne de vita la cuptor nu am pregatit niciodata, de fapt nici nu mananc...ii mai dau fetitei carne de vitel de lapte (cumparata din carrefour, ca nu am alta sursa, de la tara de ex.), dar numai in ciorbita (taiata marunt si fiarta vreo ora), am incercat si in mancare, dar fir-ar el sa fie de vitel de lapte ca era tare ca talpa de pantof, nu reusea bietul copil sa mestece si sa inghita carnea aceea "de vitel de lapte"...
dar pentru carnea de pui si cea de porc, cel mai bine se prepara (din experienta mea, deisgur) in punga magica de la knorr, cu sau fara condimentele din pachet. exista la carrefour, la menaj, pungi "magice" marca Fino, in care poti prepara carnea la cuptor, nu se usuca deloc, iese foarte frageda, suculenta si aromata (in functie si de condimentele adaugate, eu mai pun uneori cateva linguri de ulei si de vin alb), nu se face mizerie, fum, nu trebuie sa speli aragaz, tigai sau cratite, pentru ca punga se pune in tava de la cuptor, are un colier de plastic cu care o legi la gura si nu curge nimic din ea.
timpul de preparare difera de la un tip de carne la altul si de cantitatea pusa in punga. de ex, pentru un pui de 2 kg, transat, timpul de preparare este max 1 ora (la foc potrivit), iar daca vrei sa obtii friptura crocanta pe deasupra "spinteci" punga cu 15 min inainte de terminarea prepararii. foarte important este ca inainte sa pui tava in cuptor, dupa ce ai legat bine punga la gura, sa faci cateva gaurele (max 5) cu o scobitoare, deoarece in timpul prepararii punga se umfla foarte tare si gaurelele sunt ptr siguranta, sa nu pocneasca punga.
mai poti proceda si altfel : poti pune carnea in tava adanca, la cuptor, pe marginea/conturul tavii acoperi cu folie de aluminiu, in care faci cateva gaurele cu o scobitoare. in acest fel carnea nu se usuca...condimente pune fiecare dupa preferinte, desigur...
si imi aduc acum aminte ca pe vremuri, mancam la mare, pe litoralul romanesc, la un restaurant din jupiter, o friptura de vita la tava, cu sos, o nebunie...dar nu stiu cum se prepara...
pofta-buna !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
_giulianna_ spune:
Eu o pregatesc la cuptor si iese intotdeauna super buna!
Tai carnea felii, asa ca pentru friptura, nici prea groase nici prea subtiri. O pun in tava, picur putin ulei si adaug o cana-doua de apa (atat cat sa acopere un sfert din carne). O bag la cuptor la foc mediu, cand a scazut apa torn o cana de vin alb. Mai las pana scade si vinul si gata! Delicios!
Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
Cat mai e?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE" target="_blank">Un vot pentru Crina! (aa1 si aa2)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">Un vot pentru Razvanel! (c1)
Dorsilia spune:
Daria,
Ingrediente:
2 linguri de ulei
1-2 linguri de faina
o legatura de marar
supa de pui
sare dupa gust
Preparare:
Se pune in cratita uleiul si faina si se amesteca, la foc mediu, pentru 2 minute apoi se pune mararul tocat marunt si usturoiul, se amesteca (cratita se ia de pe foc), se adauga apa (eu pun supa clara de pui) pana devine mai subtire si se pune din nou la foc. Daca se ingroasa preantare se mai adauga apa calda (supa) si se mai fierbe putin, se drege de sare si se consuma cu smantana, pireu si carne fiarta
Tala spune:
eu am gasit o reteta (defapt un 'secret') despre cum se fragezeste (fara s-o fierb 4 ore la oala cu presiune), si anume cu lapte de cocos (se gaseste la conserva, atentie nu este vorba despre sucul din nuca ci e amestecat si cu pulpa fructului). Intr-adevar, iese ffff fgrageda (zici ca e peste) si nu ramane deranjant de aromata cu cocos (mie mi-a placut). Doar ca acest lapte este destul de gras si nu mai e nevoie de ulei (eu am facut friptura la cuptor).
Bucurie!
bb_yasmi spune:
ciorbica de vacuta
gulas de vita
tocanita de vita cu cartofi
ghiveci de leme cu carne de vita
friptura de vita
snitel de carna de vita
etc
etc
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi & ladybird Iasmina Alissa 31.10.2007