Eu am o mare rugaminte: imi puteti spune daca o gradinita cu program normal ar trebui sa accepte si copilasi la program redus (fara masa, fara somn, fara taxa de hrana) in conditiile in care nu poate oferi tuturor patut pentru a ramane pana la ora 16. De obicei se impune plata hranei chiar daca copilasul nu ramane la pranz, dar exista si exceptii. Exista o reglementare in acest sens, ma puteti ajuta? Anul acesta sunt multe optionale si as prefera sa le platesc pe acelea decat o masa pe care nu o consuma...
Exista gradinite care au (si)grupe cu program normal.
Daca nu au, nu poti opta sa nu platesti masa intr-o grupa cu program prelungit.
Asa stiu eu...asa era la gradinita fetei mele.
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lor
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Am o prietena care a optat intr-o alta gradi de stat sa nu lase copilul la mese (program scurt sau redus), nu plateste decat optionalele intr-o grupa cu copii care stau in majoritate la program normal. Nu au avut patut pt el(anul asta asa as fi vrut, sa-l las sa doarma) asa ca ma obliga sa o mobilizez pe bunica la pranz... daca tot facem efortul asta as prefera sa-l hranesc acasa si nu as mai cotiza fara sa beneficieze de masa... asta ma limiteaza si la optionale, el ar merge la toate...
Vreau doar sa stiu daca e la latitudinea directoarei sau exista vreo reglementare.
Eu platesc de 2 ani masa la gradi de stat si acum intram in al treilea in care mi s-a spus ca trebuie sa platesc. Copilul nu mananca decat masa de dimineata pentru ca daca la pranz il pot lua inainte de masa, dimineata micul dejun este la ora 9 si practic mananca impreuna cu toti copiii.
Nici mie nu-mi convine dar asta e. N-am de ales. Anul acesta contributia de hrana este de 10 RON/zi.
Oricum incearca sa vorbesti cu directoarea. Poate gasesti intelegere si se rezolva.
Nu cred sa existe vreo reglementare. Cred ca mai degraba e vorba de "bucatarie interna", fiecare gradinita cu organizarea ei. Cred ca ar trebui sa mergi sa vorbesti cu directoarea si sa cadeti la o intelegere.