Cortizonul - un risc pentru cel mic?
De curand, am aflat ca in Belgia au fost interzise cremele cu cortizon la copiii sub 2 ani. In Romania inca se prescriu fara probleme. De ce? Poate aflam aici si parerea unor medici...
Raspunsuri
belobia spune:
interesant ce spui.
nu stiu cat de mult se foloseste la copiii sub 2 ani. in general cortizonul te salveaza de unele pronbleme grave, dar la dulti. la copii nu e bine sa-l folosesti.
aditapop spune:
Asa e, Belobia, doar nu degeaba au renuntat belgienii sa-l foloseasca la copiii sub 2 ani! la noi se pare ca mai dureaza pana sa se realizeze efectele nedorite...mie de exemplu dermatologul (!) mi-a prescris pentru copil (6 luni) ELIDEL si ELOCOM. Chiar pe prospectul Elidel-ului scrie ca nu se utilizeaza la copiii sub 2 ani!
Asa ca am renuntat sa-l mai dau cu asa ceva...
Sunt si alte remedii pentru dermatita atopica, nu inteleg de ce trebuie sa incepem din start cu asemenea creme?!
Participam la concursul KLORANE si speram sa ne votati!
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat+de+fericit+e+copilul+tau+KLORANE ad1 si ad2
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui aditapop De curand, am aflat ca in Belgia au fost interzise cremele cu cortizon la copiii sub 2 ani. In Romania inca se prescriu fara probleme. De ce? Poate aflam aici si parerea unor medici... |
eu am folosit Elocom periodic (dermatica de contact). Culmea, dr de familie l-a recomandat din prima, fara ezitare; nici unul din dr dermatologi la care am fo nu mi l-a dat direct, ci mi-a recomandat cate ceva mai light (Advantan unguent, diprosalic unguent, triamcinolon etc - ceva din ce imi aduc aminte), si Elocom doar in crize grave, si nu mai mult de 5 zile cate 2 aplicari maxim, apoi 5 zile 1 data pe zi si apoi 5 zile o data la 2 zile....
Cand am ramas insarcinata si dupa, am renuntzat la el, doar citindu-i prospectul...
Elocom e un medicament cu cortizon de gr 4 (stiu ca gradul 5 e cel mai puternic dar niciun dr nu mi l-a recomandat ca e prea puternic ). De gr 1 sau 2 este un lapte si de la ADvantan. Cu sigurantza mai sunt si altele, usoare, dar nu mi le aduc aminte. Din pacate, acestea se dau la copii mici si de farmacisti, fara reteta.
Asha ca...atentie. Cortizonul e cu risc.
(am astm, dermatita, rinita alergica, dar de fiecare data cand e cazul sa folosesc - ma gandesc de 2 ori daca pot suporta criza ca poate trece...)
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008