Masti naturale & stuff
Ce-ati zice de un schimb de idei pt. masti cosmetice facute in casa, exfoliante si alte cele?
Vroiam acum sa-mi fac si eu o masca si nu stiam care e buna pt. tenul mixt.
Am retinut ideea cu aspirina pt. micsorat porii si o voi aplica in curand.
De asemenea mai stiu ca:
- pt. scos vopseaua din par apelezi la un sampon antimatreata
-pt. deschis nuanta la par -ceai de musetel
-pt. inchis nuanta infuzie de frunze de nuci (daca stie cineva exact sa explice cum se face
-pt. fixare, bere in loc de spuma sau fixativ
-pt. stralucire, zeama de lamaie si apoi clatit
-pt. exfoliere se poate folosi zahar , sare de mare si bicarbonat/cafea(pun eu) , in cantitati egale
Am citit pe aici pe undeva de uleiul de masline folosit pt. pielea uscata rau si despre uleiul de migdale pt. fata .
Cu cel din urma nu am inteles exact pt. ce tip de ten este si ce rezultate are ..
Haideti sa impartasim din "secretele" si experientele noastre
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Raspunsuri
karla2007 spune:
Tocmai ce mi-am preparat o masca,miere si scortisoasa .Am facut un peeling si-apoi aplic masca,se poate sta 30-40 de min.
ANITA75 spune:
pudra de argila cu diferite sucuri
cu miere (iti lasa o piele frumoasa)
am facut si cu aspirina
cu drojdie
cu iaurt dat pe fata asa in starea lui, etc
rory76 spune:
Pentru inchis parul eu am folosit cand eram mica o reteta imbatabila: 4-5 -6 frunze de nuc, asa intregi, o nuca din aia cruda in coaja-se poate si fara, se fierbe in 4-5 litri de apa, si dupa ce se raceste putin, te speli cu ea pe cap, fara sa amesteci cu apa de la robinet...ah, mor dupa mirosul ala, imi aduce aminte de vremuri extraordinare! Parul ramane lucios, frumos, scapi de matreata garantat! Si se inchide intr-o nuanta asa, cu reflexe rosiatice, super! Incercati! Eu puneam doar o data sampon, dupa aia clateam de cateva ori si gata!Cum in vremurile alea nu prea era apa calda...era reteta ideala sa te speli pe cap!
Eu mai imi fac scrub cu zahar si galbenus de ou-eu am tenul uscat/sensibil, masca de par cu ulei de masline si galbenus de ou, o las asa vreo ora si dupa aia spal, masca pentru calcaie cu zahar si zeama de lamaie...pentru ten iau argila din aia de la plafar si o amestec cu apa si albus de ou sau cu putin lapte...ma mai gandesc!
"Trust no one!"
Mindy spune:
din ale mele secrete :)
si au am incercat masca cu aspirina, e f buna.
pt calcaie : stat in apa calda cu otet 20-30 minute, le inmoaie f bine si se aindeparteaza pielea moarta.
pt ochi pufosi si umflati cu aspect obosit: comprese cu ceai negru (concentrat) rece
pt curatire ten: faina de malai fin, sau curatire cu zat de cafea.
masca : banana cu ulei de masline(iarna cand tenul e mai uscat)
sau tot felul de fructe coapte, coji de castraveti.
pt ten luminos si intins: iau zilnic 2 capsule de vitamina C (natural care se absoarbe bine in corp)
ce retete aveti pt un somn bun si linistit?
sau pt o baie reconfortanta? Mi-am facut recent o baie cu sare iodata si m-am simtit tare bine, parca m-as fi intors de la mare :)
Nu uitati de ananas, pe mine ananasul proaspat ma face sa ma simt f bine, e un bun dezintoxicant.
Mindy spune:
mai adaug cateva:
pt fixare machiaj: imi dau la final cu un cub de ghetata si apoi las tenul sa se usuce in voie.
cand pielea de pe picioare, genunchi, coate e f uscata aplic sub dus balsam de par si apoi limpezesc.
pt dinti si limba/cavitate bucala, curatire cu bicarbonat si gargara cu bicarbonat saptamanal, sau cu sare.
pt corp - lotiune de bebelusi, sau shower gel de bebelusi (exista gama baby calm, cu levantica foarte calmante si nu prea parfumate)
masca de ten (care inchide porii dilatati): iaurt lasat peste noapte cu o lingura de oats (musli simplu) sau tarate, lasa un ten f fin si curat.
taratea o mai folosesc in apa de baie, sau ca si scrumb-masaj pe tot corpul.
Cineva mi-a zis ca miere zaharisita incalzita in baie de abur, se aplica pe tot corpul sau pe fata, si iti face o piele de bebelus.
inca una la sectiunea trucuri:
Nisipul ce ne ramane lipit pe noi cand facem plaja la mare- se indeparteaza f usor cu pudra de talc (baby powder), e bine sa o avem cu noi in sacosa de plaja. Eu din cauza ca ma umpleam de nisip nu ma mai dadeam cu un strat de crema protectoare si pielea avea de suferit.
XIO spune:
Mindy , dar cum stai o noapte intreaga cu masca pe fata? Ca la mine nu ar rezista nici 15 minute
Pt. baie am descoperit intr-o revista ca daca pui niste lapte proasat in cada iti face pielea ca de bebe.
Mi-am pus ieri o canita doar , ca uitasem sa-mi cumpar...pielea e foarte fina, dar m-am si exfoliat si cremuit samd.
A , sa nu uit : miere pt. buze catifelate.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://accesoriisihaine.blogspot.com/
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Mindy spune:
am gresit la scris: masca aia se lasa peste noapte in frigider si se aplica a doua zi
cam 10-15 minute rezist si eu cu o masca de'asta comestibila:)
Annie80 spune:
pt cearcane: o felie de cartof, sau comprese cu "suc" de cartof
Body- scrub: nisipul de la mare
Mierea este buna pt. toata pielea, deci din nici o masca pt fata nu trebuie sa lipseasca
XIo, la fel cu uleiul de migdale, nu numai pt fata, ci pt tot corpul.
Sa fiti frumoase!
ellinia spune:
Xio, spune-mi, te rog, in prima ta postare ziceai ca pentru a scoate vopseaua din par e bun samponul antimatreata. Orice fel de marca? Eu am gresit nuanta si mi-a iesit culoarea mea naturala, cea mai banala nuanta de saten. Trebuie neaparata sa scap de ea si nu stiu cum.
Eu imi pun albus de ou pe fata si il las 20 de minute. Sau galbenus de oua amestecat cu o lingura de miere - am ten sensibil cu tenta acneica din cauza ovarelor.
Pentru scrub foloses zatz de cafea cu ulei de masline - pentru fata.
Pentru scrub corp mi-am pus zat de cafea in gelul de dus si folosesc si o manusa exfolianta de fiecare data si crema dupa.
Ah si vitamina E in cremele de corp/fata. Inca nu m-am dat niciodata pe fata cu capsule de vitamina E, in schimb am dat-o pe mama si pot sa spun ca dimineata avea o fata super, intinsa, luminoasa, asa ca sigur am sa incerc si eu.
ANITA75 spune:
am mai auzit ca ar fi bune si fiolele cu colagen si elastina pt ten ,s-a dat careva cu aceste produse? unde se gesesc si cit ar costa
De doua ori pe saptamana aplic dimineata un gomaj cu bicarbonat pe fata ,ti-o lasa curata