FIV in Ungaria 67
Raspunsuri - Pagina 14
Tabitha spune:
Mirela: Gata, nu mai plang. Merg inainte.
Petruta: imi pare rau pt. nereusita, important este ca nu te-ai descurajat. Bafta multa.
Violeta: din cate stiu eu, se iau 21 de pastile de AC. Pe de alta parte, la Szeged am facut ecografiile in zilele 2, 6, 8, 10, 12 pana la punctie si apoi ET. Eu nu am stat in Szeged pe perioada tratamentului, am preferat sa fac cate 200 km (100 dus 100 intors) in zilele in care trebuia sa ma prezint la medic. Multa bafta.
violeta70 spune:
Buna fetele!
Tabitha mersi mult pentru informatii. La mine este mai greu ca sunt din Bucuresti, asa ca ar fi greu sa fac 550 km (la 2 zile)daca nu chiar mai mult pana acolo si apoi inca pe atat inapoi. Probabil voi alege varianta cazarii, dar asta o sa vad atunci mai in apropiere.
Tuculucu ce minunatii aveti langa voi! Doamne ajuta-ne si pe noi sa avem asemenea ingerasi! Intotdeauna mi-am dorit gemeni, mai ales ca sotul a avut in familia lui cazuri de gemeni.
alinamolnar Dumnezeu sa ne ajute!
Tamaryllis va cer prea mult daca ma includeti si pe mine in clubul vostru, al aspirantelor si poate apoi la mamici!la mine este primul FIV si sper, cu ajutorul Domnului,si ultimul.
Acum sa va zic de analize. Ieri (ziua a-2a) mi-am facut hormonii la Medlife si azi au iesit rezultatele: FSH = 8.96, LH = 5.42, Prolactina = 29.63 si TSH = 1.49. Parerea mea este ca sunt bune, cel putin FSH-ul( Dr. Zadori mi-a zis ca trebuie sa fie pana in 10, iar prima data a fost 13.85, facute la Giulesti-Panait Sarbu). Azi, ziua a-3-a am facut echo si din pacate chistul nu s-a resorbit. Acum va cer parerea: sa-i scriu Dr. Zadori de chist si rezultatul la FSH (asa a ramas) sau sa repet dupa o saptamana echo (doctora mi-a zis ca se poate resorbi si dupa menstruatie), mai ales ca maine (ziua -4a) incep AC? poate se resoarbe. Imi este teama sa nu ma amane din cauza chistului. Voi ce ziceti? apropo AC sunt LINDYNETTE 30 (va scrisesem gresit). Dr. Zadori mi-a dat 2 folii a cate 21 tablete.
Va las acum, dar revin.
Cu Dumnezeu inainte.
Pupici
felicia_ spune:
2bobocei, deci sigur ne vedem! Poate o mai prindem si pe goggy, depinde cat e de grabita Eu am luat medicamentele din Budapesta, menopurul e cam la acelasi pret ca la noi.
Kitta, cred ca m-am exprimat gresit, i-am scris mail dr, si mi-a raspuns, asa am aflat ca voi lua 18 zile AC. Asadar, totul e stabilit pana in z 5 de stimulare (tratamentul pt primele 5 zile mi l-a dat de cand am fost la consultatie).
Luck, nu mi-a dat sa repet hormonalele, poate pt ca erau toate f bune?
Andrada, Liana si io vechiturile. Azi am mai adaugat un an, asa ca teremnul nu e departe de adevar.:D
saboupetruta, tare rau imi pare ca n-ai reusit... offf...
Violeta, analizele mi se par bune si mie. Eu zic ca poti amana o sapt, sa vezi daca se resoarbe chistul.
poze www.slide.com/r/dCBFcIkWyT8qTm6zqmE3_Z0Uzm4PEDxK?view=original" target="_blank">noi2
www.petitieonline.ro/petitie-p28651051.html" target="_blank"> campania noastra
puffy10 spune:
violeta70 sa te ajute Dumnezeu ca aceasta incercare sa iti fie cu reusita.
endometrioza, 6IA, 2FIV
si inca mai incerc ...
samira33 spune:
andrada.....studioul este ,de fapt, garsoniera
eu asa am inteles de pe site....si asa se vede si din foto
apartamentul are living si dormitor separat...tot din foto se vede
2bobocei spune:
Felicia, nu stiu daca am inteles eu bine dar tu vii tot cu trenul, nu? Da, si eu vreau sa ne vedem.
M-a cam pus pe ganduri ce a scris Andrada legat de zgaltaielile din trenurile din Romania.
Samira, analizele hormonale le poti face in oricare din cele trei zile - 2, 3 sau 4. Eu in majoritatea cazurilor le-am facut in ziua 3,f rar in ziua a doua si niciodata in a patra (asta ca sa iti faci o idee).
samira33 spune:
da 2bobocei...si eu tot in ziua 3 le-am facut in mod normal....insa acum e posibil ca ziua 3 sa fie tocmai Duminica....si nu stiu ce sa fac....e mai bine sa le fac in ziua 2 sau in ziua 4????
se fac oare pe undeva in Bucuresti analize-sau macar recoltari,desi nu stiu daca e posibil,Duminica???
tuculucu spune:
neata!
ma simt tare naspa, cred ca-mi bate gripa la geam...whatever...
liana: te pup si vreau sa vad poze cu fetita ta.
magduta: pup dulce, mersi de complimente. doamne ajuta!
tamarillys: esti o draguta; asa plangeam si eu la povestile altora...
violeta 70:mersi de complimente
andrada draga mea!!!
am citit in dimineata asta povestea nasterii fetelor tale si am plans mult, mult. seamana mult cu povestea mea, si eu am intampinat dificultati la alaptat, mihnea al meu era in incubator in primele zile si eu am cerut sa mai stau (vroiau sa ma lase vineri iar eu am cerut sa stau pana luni). astept poze sa-ti vad fetilele. te pup si sa cresteti mari!!!
Espe spune:
O singur#259; fertilizare in vitro gratuit#259; pentru romānce
de M#259;d#259;lina CHI#354;U | 08 OCTOMBRIE 2009
Decizie l Pentru decontarea serviciilor medicale de reproducere uman#259; asistat#259; furnizorii de servicii trebuie s#259; emit#259; dou#259; documente de plat#259; pentru cele dou#259; etape ale procedurilor
O singur#259; fertilizare in vitro gratuit#259; pentru romānce
Unit#259;#355;ile sanitare pot efectua proceduri de inseminare artificial#259; #351;i fertilizare in vitro ca #351;i pān#259; īn prezent, iar potrivit secretarului de stat īn Ministerul S#259;n#259;t#259;#355;ii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, īncepānd cu s#259;pt#259;māna viitoare Ministerul S#259;n#259;t#259;#355;ii va emite documentele necesare pentru ca fertilizarea īn vitro s#259; fie decontat#259; #351;i la noi īn #355;ar#259;. "Ministerul S#259;n#259;t#259;#355;ii nu a īngr#259;dit actul medical, doar a c#259;utat s#259; īnchid#259; porti#355;ele care puteau duce la eludarea legii. Singurele diferen#355;e fiind documentele justificative ce trebuie emise pentru decontarea acestora", a mai spus Streinu-Cercel.
Astfel, pentru decontarea serviciilor medicale de reproducere uman#259; asistat#259; furnizorii de servicii trebuie s#259; emit#259; dou#259; documente de plat#259; pentru cele dou#259; etape ale procedurilor. Un document de plat#259; va reprezenta costurile generate de stimularea ovarian#259; #351;i cele implicate de prelevarea de celule, mai pu#355;in manopera.
De asemenea, acest document va īnregistra obligatoriu, post prelevare, num#259;rul de ovule recoltat. Īn acest fel se elimin#259; posibilitatea ca ovulele recoltate care nu au fost implantate s#259; fie folosite contra cost pentru alte paciente. "Donarea de ovule este un act gratuit, deci femeia care doneaz#259; nu are voie s#259; cear#259; bani, a#351;a cum era practica", a explicat pentru Gāndul prof. dr. Adrian Streinu - Cercel. Īn acela#351;i timp, prelevarea de celule trebuie obligatoriu precedat#259; de semnarea de c#259;tre donatoare a unui formular din care s#259; reias#259; c#259; accept#259; procedura f#259;r#259; s#259; ob#355;in#259; profit personal.
Cel de-al doilea document va face referin#355;#259; la procedura implantare a ovulelor fecundate īn uter, aceast#259; procedur#259; se poate tarifa deoarece nu intr#259; sub inciden#355;a prevederilor art. 158 din L95/2006. Reprezentan#355;ii Ministerului S#259;n#259;t#259;#355;ii ne-au mai spus c#259; romāncele vor avea gratuit o singur#259; fertilizare in vitro.
Peste #351;ase mii de copii s-au n#259;scut īn Romānia īn urma acestei proceduri
Fostul ministrul al S#259;n#259;t#259;#355;ii Ion Bazac a semnat, īn 23 septembrie, un ordin prin care a fost scoas#259; īn afara legii efectuarea contra cost a procedurilor de fertilizarare in vitro #351;i a celor de inseminare artificial#259;, procedurile de reproducere uman#259; intrānd sub inciden#355;a traficului de celule umane.Peste #351;ase mii de copii s-au n#259;scut īn Romānia, īn ultimii doi ani, īn urma procedurilor de fertilizare in vitro realizate la nivel na#355;ional, potrivit datelor centralizate la nivelul Agen#355;iei Na#355;ionale de Transplant, privind trasferul de embrioni femeilor cu probleme de fertilitate. O rezolu#355;ie a Parlamentului European din 2008 spune c#259; infertilitatea este o boal#259; recunoscut#259; de Organiza#355;ia Mondial#259; a S#259;n#259;t#259;#355;ii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia, iar rata infertilit#259;#355;ii este īn cre#351;tere, atingānd īn prezent aproximativ 15 la sut#259; din cupluri.
Tabitha spune:
Espe: Mi-am permis sa scot diacriticile, ca sa se inteleaga mai usor.
O singura fertilizare in vitro gratuita pentru romānce
de Madalina CHITU | 08 OCTOMBRIE 2009
Decizie l Pentru decontarea serviciilor medicale de reproducere umana asistata furnizorii de servicii trebuie sa emita doua documente de plata pentru cele doua etape ale procedurilor
O singura fertilizare in vitro gratuita pentru romānce
Unitatile sanitare pot efectua proceduri de inseminare artificiala si fertilizare in vitro ca si pāna īn prezent, iar potrivit secretarului de stat īn Ministerul Sanatatii, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, īncepānd cu saptamāna viitoare Ministerul Sanatatii va emite documentele necesare pentru ca fertilizarea īn vitro sa fie decontata si la noi īn tara. "Ministerul Sanatatii nu a īngradit actul medical, doar a cautat sa īnchida portitele care puteau duce la eludarea legii. Singurele diferente fiind documentele justificative ce trebuie emise pentru decontarea acestora", a mai spus Streinu-Cercel.
Astfel, pentru decontarea serviciilor medicale de reproducere umana asistata furnizorii de servicii trebuie sa emita doua documente de plata pentru cele doua etape ale procedurilor. Un document de plata va reprezenta costurile generate de stimularea ovariana si cele implicate de prelevarea de celule, mai putin manopera.
De asemenea, acest document va īnregistra obligatoriu, post prelevare, numarul de ovule recoltat. Īn acest fel se elimina posibilitatea ca ovulele recoltate care nu au fost implantate sa fie folosite contra cost pentru alte paciente. "Donarea de ovule este un act gratuit, deci femeia care doneaza nu are voie sa ceara bani, asa cum era practica", a explicat pentru Gāndul prof. dr. Adrian Streinu - Cercel. Īn acelasi timp, prelevarea de celule trebuie obligatoriu precedata de semnarea de catre donatoare a unui formular din care sa reiasa ca accepta procedura fara sa obtina profit personal.
Cel de-al doilea document va face referinta la procedura implantare a ovulelor fecundate īn uter, aceasta procedura se poate tarifa deoarece nu intra sub incidenta prevederilor art. 158 din L95/2006. Reprezentantii Ministerului Sanatatii ne-au mai spus ca romāncele vor avea gratuit o singura fertilizare in vitro.
Peste sase mii de copii s-au nascut īn Romānia īn urma acestei proceduri
Fostul ministrul al Sanatatii Ion Bazac a semnat, īn 23 septembrie, un ordin prin care a fost scoasa īn afara legii efectuarea contra cost a procedurilor de fertilizarare in vitro si a celor de inseminare artificiala, procedurile de reproducere umana intrānd sub incidenta traficului de celule umane.Peste sase mii de copii s-au nascut īn Romānia, īn ultimii doi ani, īn urma procedurilor de fertilizare in vitro realizate la nivel national, potrivit datelor centralizate la nivelul Agentiei Nationale de Transplant, privind trasferul de embrioni femeilor cu probleme de fertilitate. O rezolutie a Parlamentului European din 2008 spune ca infertilitatea este o boala recunoscuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii, care poate avea efecte grave, cum ar fi depresia, iar rata infertilitatii este īn crestere, atingānd īn prezent aproximativ 15 la suta din cupluri.