Regasiri (37)
Raspunsuri - Pagina 6
aelita spune:
MAYAIONE-foarte bine te-a tuns !!!!!!!
fetelor,ma intrebati de Sofia si Andres ce fac..dar ce nu fac !!!!!!!! numai nebunii
cand am timp o sa va pun poze care vorbesc singure ...
DBUNNY-tu esti tare frumoasa,si nu stiu ce zici ca iti sta parul nu stiu cum...ca eu il vad frumos mai ales cand era tuns rotund(acum nu stiu cum il ai )
caut coafuri pt tine,
pana atunci iti zic sa nu iti faci griji,copiii nascuti si crescuti aici NU au accent romanesc daca stiu romaneste,vor vorbi dimpotriva romaneste cu accent romanesc si sasaiti.
iti spun ca am in jur numai copii romani,si multi dintre ei nu sunt nascuti aici,si nu au accent romanesc,vorbesc stalcit romaneste si sasaiti (nepoata-mea a fost poreclita in Romania "servecel" ca asa a cerut shervetel.nu cu sh,si nu cu tz.desi a venit la 3-4 ani in Spania,deci intai a stiut romaneste.dar apoi a pierdut-o prin scoala) .restul copiilor nascuti aici ,care au invatat intai romaneste in casa si spaniola din mers apoi la gradinita au vorbit numai spaniola inclusiv cu parintii si inclusiv cand li se vorbeste in romaneste.deci daca nici cei care au venit maricei aici nu au accent romanesc,in nici un caz cei nascuti aici ! nu iti fa probleme !
Sofiei i-am vorbit romaneste,am tinut sa invete tocmai ca din experienta celorlalti copii din jur am vazut ca limba romana se pierde incepand gradinita,ca nu vor mai raspunde in romaneste,asa ca e singura baza pe care pot sa o pun pana la 3 ani.
apoi fii sigura ca doar cu asta raman !!!
nepoata-mea desi a venit aici la 3-4 ani,desi i se vorbea romaneste in casa,ea raspundea in spaniola si pe masura ce crestea,cand incerca sa vorbeasca romaneste o facea din ce in ce mai stalcit.si nu stia ce inseamna f multe cuvinte romanesti.
dupa vreo 13-14 ani abia,mergand in Romania,i s-a deschis cheful sa invete sa scrie ,ca nu stia ,ca sa chateeze cu amicii facuti acolo.
si usor usor,cu greseli,a inceput sa scrie..
Deci problema de limba a ramas romana,cu spaniola niciodata a avut probleme. de altfel a implinit 18 ani,e de 15 ani aici ,a terminat a doua pe liceu ,a luat diploma de onoare pt care primul an de facultate i-l vor plati(stii ca aici platesti si la stat) si a intrat prima din facultatea Rey Juan Carlos(si a fost sunata si de Complutense si Autonoma sa inceapa la ei-ca tu le stii)
Nu putea sa faca toate astea daca avea cel mai mic gol in spaniola .
ceilalti copii,mai am un nepot care a venit aici direct la scoala,acum aproape nu il mai intelegi in romaneste pt ca are accentul spaniol,si vorbeste tare pocit.el inainte sa intre la scoala a stat un an aici si a invatat spaniola.
deci daca cei care vin ,nu au probleme,cu un copil nascut aici sa nu iti faci griji !
dar sotul parca era spaniol sau am visat eu?
ca daca e asa ,chiar ca nu ai ce griji sa iti faci !nici nu se pune problema de accent la voi,sau de rasism ,.care rasism daca el e spaniol ??
de sarbatoare,fa tot asa o placinta rapida,cu foi cumparate si mere calite bine in tigaie de teflon cu mult zahar,si apoi le pui intre foi,marchezi foile in carouri si la cuptor.
ei stii ca fac merele taiate felii si le lasa mai crude,la prajiturile lor,asa ca ii va incanta .razi merele sau le dai prin aparat ,si le calesti bine bine pana se fac ca dulceata.
sau placinta de branza,faci repede cu furculita,amesteci cu oua,zahar si stafide,si bagi intre foi cumparate.cea mai rapida.
mancare...nu stiu ce sa zic...si ceva asa rapid..musaka??
pe la voi nu e carne de mici gata pregatiti si modelati,doar sa ii prajesti??
mai fa-le o salata de vinete cu ceapa si maioneza.
sau o salata boeuf,chiar daca au si ei,dar nu au acrita bine cu muraturi(daca ai magazin de rusi sau ukrainieni ,acolo gasesti muraturi adevarate) si nu au ornata ! daca o ornezi ca la romanica,ii dai pe spate !!!
hai ca m-am intins cu tine la vorba,si nu ti-am mai dat coafuri
baga un ochi :
1)www.noticiasdot.com/cine/wp-content/uploads/2007/01/charlize-theron.jpg" target="_blank">aici
2)www.curly-hair-styles-magazine.com/images/Charlize-Theron-with-Curly-Hair-Short-Style-02.jpg" target="_blank">aici
3)www.topnews.in/files/Charlize_Theron-776617.jpg" target="_blank">aici
4)www.gulum.net/model/resimler/charlize-theron-1024x768-1150.jpg" target="_blank">aici
5)aici
6)aici
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
dayanara spune:
aelita , depinde peste ce dai, eu stiu caz aici, de roman nationalizat, care vorbeste perfect spaniola, incat nu si.au dat ca nu e spaniol, iar cand si.a spus numele de familie, i.au spus clar: ah nu sunteti spaniol, noi asa am crezut, ne pare rau, fara sa.i ceara actele sa vada ca are nationalitate si tot
eu personal n.am dat peste asa ceva, ma inteleg mai bine cu spanioli decat cu romanii de aici, cu care de altfel nu am de.a face decat strictul necesar
roxana 15+ arturo si ivan (2.12.2006)
POZE
mayaione spune:
Dolores m-a machiat o tipa care se ocupa cu asa ceva, mai mult pt foto si tv machiaza ea si am fost la o nunta, m-am dus mai mult de curiozitate.
Dbunny hai mai ca nu erau greu de facut, in cateva minutele faci aluatul ala si prajitul iar dureaza putin ca e pui. Singurul aspect incomod e ca faci cam mult deranj si ai de strans dupa.
Angi s-o pupi pe Iulia pe capsor, unde s-a lovit. La noi e rutina cu loviturile, daca ati vedea-o pe ana ce are pe picioare. La cap cam odata pe sapt se loveste, m-am obisnuit, asta e.
Vroiam sa va intreb care dati osteocare copilului. Eu am inceput sa-i dau anei dar face kk f decolorat, un galben, sa fie de la calciu asta sau?
aelita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui dayanara aelita , depinde peste ce dai, eu stiu caz aici, de roman nationalizat, care vorbeste perfect spaniola, incat nu si.au dat ca nu e spaniol, iar cand si.a spus numele de familie, i.au spus clar: ah nu sunteti spaniol, noi asa am crezut, ne pare rau, fara sa.i ceara actele sa vada ca are nationalitate si tot eu personal n.am dat peste asa ceva, ma inteleg mai bine cu spanioli decat cu romanii de aici, cu care de altfel nu am de.a face decat strictul necesar roxana 15+ arturo si ivan (2.12.2006) POZE |
dublu
aelita spune:
citat din mesajul lui dayanara aelita , depinde peste ce dai, eu stiu caz aici, de roman nationalizat, care vorbeste perfect spaniola, incat nu si.au dat ca nu e spaniol, iar cand si.a spus numele de familie, i.au spus clar: ah nu sunteti spaniol, noi asa am crezut, ne pare rau, fara sa.i ceara actele sa vada ca are nationalitate si tot eu personal n.am dat peste asa ceva, ma inteleg mai bine cu spanioli decat cu romanii de aici, cu care de altfel nu am de.a face decat strictul necesar roxana 15+ arturo si ivan (2.12.2006) POZE |
a,pai tot acolo ajungem,ca accentul nu conteaza. ca desi vorbea perfect,daca nu au vrut ei,nu au vrut.si camuflat l-au prins
dar in rest banuiesc ca baiatul a muncit si l-au primit .a fost un caz izolat,se poate intampla.
eu nu am zis ca nu exista xenofobie,ca exista pana cand si la Bucresti daca simt accent ardelean sau moldovenesc...peste tot e la fel.am zis ca desi ii veti vorbi romaneste copiilor,ei vor sti perfect limba spaniola,si mai putin romana.dovada e exact baiatul asta de care zici ,ca vorbeste perfect,si banuiesc ca nu e nascut acolo.
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
dayanara spune:
aeliat perfect de acord, ziceam asa ca idee, daca e sa aibe ceva tot gasesc motiv fara legatura cu accentul clar
si asta peste tot nu doar aici,daca ma uit la italia, australia etc ar trebui sa zicem merci
POZE
aelita spune:
citat din mesajul lui dayanara aeliat perfect de acord, ziceam asa ca idee, daca e sa aibe ceva tot gasesc motiv fara legatura cu accentul clar si asta peste tot nu doar aici,daca ma uit la italia, australia etc ar trebui sa zicem merci roxana 15+ arturo si ivan (2.12.2006) POZE |
asa e,sa zicem merci !
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
dayanara spune:
aelita, eu stiam ca maine 12 de octubre sunt inchise toate dar vad ca.s dechise, tu stiai ceva despre asta? adica sunt deschise astea mari, alcampo, corte ingles etc
POZE
Dbunny spune:
citat din mesajul lui dayanara aelita, eu stiam ca maine 12 de octubre sunt inchise toate dar vad ca.s dechise, tu stiai ceva despre asta? adica sunt deschise astea mari, alcampo, corte ingles etc |
carrefouru si leroy merlin la noi e deschis...
Dbunny si Daniel
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
I never said it would be easy, I only said it would be worth it...
dayanara spune:
dbunny, da sunt toate deschise si la voi, adica si corte ingles ca m.am uitat la ei in pagina, la madrid si murcia...cred ca e nationala treaba cu apertura de maine
o intrebasem pe aelita pt ca stiam ca difera de la o comunitate la alta, dar cum maine e fiesta nationala...tre sa ajung in corte ingles sa.mi iau plapuma :)))) de asta ma arde pe mine , mai ales ca maine presupun ca.s multi de puente si nu e aglomeratie
POZE