Regasiri (37)
Raspunsuri - Pagina 11
![](images/user_woman.png)
roana spune:
Fetelor, va multumesc din suflet de urari. ieri a fpst foarte frumos. atat la gradi cat si acasa. a avut niste emotii...si eu evident.
As pune mai multe poze dar nu stiu sa dau link asa ca trimit cateva mai esentiale in mail.
Roxana, motorul l-am cumparat de la o frima car il avea pe stoc. a fost initail 900 de euro dar ni l-au dat cu 500 pt. ca era prafuit. o sa il vezi. e tare fain. e bun pentru mine ca am bagat si io o tura ieri. deci il va avea multi ani de acum incolo.
Astept pareri dupa ce vedeti pozele.
Va pup si va multumesc din nou.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ank999 spune:
si va invit la o cafea.
La noi e tare urat, ploua marunt si e frig, dar partea buna a lucrurilor este ca este vineri
Roxana ma intrebai de Erica: ieri a adunat covoarele mamei din casa, a scos toata incaltamintea din dulapuri, a alergat , a sarit, a rupt, a daramat...deci e bine. mai are ceva prin gurita da a si papat cate ceva. Pastilele in schimb i le pot da acum doar cu forta. Parca tu ziceai ca nu ai mai vazut stomatolog care sa lucreze in timp ce alearga. Cam asa sta treaba si la noi.
Carla cum mai e cu innotul la voi?
Maya sper ca sunteti bine. Poate o fi o maseluta ceva. Ericai de abia acum ii iese randul doi din partea dreapta.
Angi sper sa va faceti repede bine. La noi s-a rezolvat doar cu helmiflores. Daca nu mananca usturoi e de tras cu astia dispar/apar
Miro voi cum mai sunteti?
Dbuuny sunteti plecati?
Dau o fuga sa vad pozele Roanei.Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157613393630890/detail/" target="_blank">poze,
ank999 spune:
Roana unde sunt pozele?Anca cu
Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03/sets/72157613393630890/detail/" target="_blank">poze,
Mirona spune:
saluti
scriu cat pot / cat ma lasa
Ank- pozele sunt in mailul regasitelor. Ma bucur ca e Erica mai bine.
Roana - Doamne mami!!! ce ati cumparat acolo? luna de pe cer? si o sa-i puneti roti ajutatoare la motor? sa nu-mi spui ca deja se da cu el ca o sa mor de invidie. Kara nici macar o tricicleta nu o poate urni din loc. Ce ma fac eu cu mica mea balerina? Are niste scobitori in loc de picioare - nema muschi .... in schimb are la mani - daca te paleste o data ... nu o uiti repede.
Sa va tina motoru - sa-l stapaniti sanatosi si ptiuuuuu pe el cat e Alex de mumos - nu s-a schimbat deloc - doar s-a inaltat si s-a marit un pic. Tot frumos a ramas. I-l arat Karei deseara - sa vad daca-l mai stie.
Maya imi pare rau ca nu papa Ana - poate e doar o faza - mai vezi peste w/e.
Angy ce aveti frate cu ceaiul instant? de ce credeti ca de la el se macina dintii? atata timp cat dintii sunt periati - io zic ca nu e problema - poate e genetica faza - voi doi cum sunteti cu tema asta? cum ati avut dintii de lapte?
Tu - normal neschimbata - lasa-ne pe noi grasele sa comentam schimbarile de la nunta in coace. Of of - iar invidia asta.
noi nu avem voie sa ducem tort la gradi de ziua copilului. Acu nici nu stiu daca o s-o duc ori ba de ziua ei. Din 2 pana in 8 e vacanta. La gradi a noastra (e gradi de stat - ca m-ati tot intrebat) nu e total vacanta - deci poti duce copilul- ii vor strange pe toti intr-o clasa si sunt doar 2-3 educatoare la toti. Mama ce-o sa iasa - deci nu ma incumet sa duc ceva pentru atatia, cand nici macar numarul lor nu-l stiu. Asa ca - sarim. Facem home.
fug sa-i dau sa pepe - revin la somnu lui.
lucrusoare de vanzare - reduceri de pret
roana spune:
Multumesc Miro de aprecieri.
Se da mai bine ca mine pe motor. il ajuta tati de la spate dar se tine drept. pe bicicleta e maestru. Chiar sunt curioasa daca si-l mai aminteste Karina.
La noi, tot gradi de stat (una mai mica asa cu 3 grupe). Am dus tort pentru 60 de copii. Un tort mare de 3 kg. si a ajuns. si 6 kg de suc si farfurii, lingurite pahare de unica folosinta. foarte frumos a iesit. si Alex a fost tare emotionat. Am zis ca anul asta finnd primul la gradi fac asa mai pompos de la anul va duce prajiturele ambalate sau bombonele, sau oua Kinder. dar tb dat la toate grupele ca ei mananca impreuna si na...asa se face.
Sunt foarte multumita de gradi asta. si de educatoare. sunt foarte atente cu ei, ii pupa. Alex e mega incantat. abea astepta azi sa mearga sa ii zica la Rodica si Mia (educatoarele) ce a primit.
Am mai trimis un mail cu 3 poze de acasa. Si dupa ce trece sambata va mai trimit.
Pupici
Mirona spune:
again me.
i-am dat sa "pape" nu sa "pepe" - v-ati prins voi intre timp, nu?
la particulara la care mergea Kara in trecut am dus si noi tort - puteam duce si clown, sau orice alt personaj de la firmele de profil - confeti, baloane - etc. De data aceasta - la stat - cica nu-i lasa sanipidu - asa ca daca vrem sa ducem ceva sunt doar prajituri ambalate, DELOC CIOCO, adica nici prajiturelele sa nu fie cu cacao, deci ceva cu gem, suc fara acid - deci restrictii nene - nu gluma - bomboane - nu ca se sufoca ... etc. ma doare capu. Cum nu le stiu numarul celor ce vor ramane in gradi - mai bine ma lipsesc. Daca e vacanta - s-o simta si fata mea.
rapid ce mai voiam sa va pove - ca incep treaba prin casa si iar nu fac nika - nici aci si nici in casa.
nu stiu daca v-am pove de mini victoria mea fata de educatoare.
Cica intr-o zi i-au pus pe copii la desene (de parca nu ii pun zilnic -numa sa nu faca activitati cu ei). Si habar n-am de ce pe Kara a vrut s-o puna pe masa, nu pe scaunel. Si Kara mea s-a apucat sa spuna: "o zis mama mea - ca la masa scriem, pe masa mancam, la masa facem treaba - nu stam cu funduletul". Si ca educatoare o zis: "no bun."
Eu toate astea le stiu de la Kara. Cica ar mai fi zis si poezia in fata clasei si asta iar - "no bun - treci la loc."
no - bazandu-ma pe faza asta - i-am spus Karei in seara cu debaraua - auzi? - sa-i spui educatoarei (de data aceasta cea buna) sa nu te mai bage NI-CI-O-DA-TA in debara. Mai bine sa-ti dea una usoara la fundulet decat sa faca asa ceva.
a sunat ca un fel de gluma - dar no - nici eu nu stiam cum sa-i spun fetei sa nu sune a amenintare catre educatoare.
si ce credeti? fata mea a doau zi - glont la educatoare si a si inceput - a zis mama mea sa nu ma mai bagi nicioadata in debara - mai bine sa-mi dai una la fund.
a doua zi cand am luat-o de la gradi - intru in clasa - educatoarea tocmai pedepsea pe un baietel ca i-a vorbit ei urat - mi-a cam pierit graiul - zic - acum e si nervoasa - numai bine ma apuc eu de discutat cu ea - poate ma iau la paruiala si cu asta - asta mi-ar mai lipsi.
Kara ma vede si vine la mine- asta termina - il pune pe rautz la colt si eu cu o voce pierita ii spun: - putem discuta putin?
ea: da. putem - mi-a spus Karina. - dar cu o voce placuta si destul de ok.
iesim pe hol si ii spun ca mi-a povestit fata acasa doua variante si acum vreu s-o stiu si pe a ei - sa stiu cum sa pun problema - etc.
Acum - nu stiu daca tipa nu s-a pregatit de dimineata cu acest discurs - de cand a luat-o Kara in primire - sau daca e adevarat ce spune - dar cica ea nu a dus-o in debara. Ele ii sperie pe copii ca in debara e baba cloanta cotoroanta si bau bau - pentru ca ei sa aiba frica de ceva si sa adoarma - cum Kara nu inchidea ochii a amenintat-o c-o duce acolo - si chiar a luat-o in brate si a dus-o pana la usa. Cica nu a bagat-o acolo - nici macar lumina nu au acolo.
Am mai discutat nitel cu ea - i-am spus ca degeaba ii ameninta - pentru ca ei nu stiu ce e aia baba cloanta si bau bau -(ca atare i-am pus Karei seara melodia www.youtube.com/watch?v=dtNKGgShVP8" target="_blank">asta ).
I-am mai spus ca nu-mi place ca nu-i lauda daca fac ceva bine, ca ii ameninta cu degetul, ca zbiara prea mult la ei, etc. I-am mai spus ca stiu de la pshiholog ca mai bine ii dau una la fund daca e rau - ca asta o iuta decat sa zbieri si sa urli la ei - ca ei retin doar privirea aia fioroasa si degetul indreptat spre ei. Asta ii traumatizeaza de fapt.
Ma rog - nu stiu cat a inteles - ideea e ca am discutat omeneste - am si lins-o nitel la fund cu faza: deocamdata Karina mai vine la aceasta gradinita datorita dumneavoastra. Nu vrea sa se mute la alta gradinita. Daca si dumneavoastra incepeti s-o speriati ... si s-o amenintati - nu va mai veni deloc.
a cam ridicat din sprancene si se vedea pe ea cum se umfla in pene. E primul ei an ca educatoare.
ieri - fata mea a lipit la gradi - mi-a spus ca i-a spus educatoarea (cea dura) ca e cea mai urata plansa. De ce? Pentru ca a pus lipici pe degete.
Apoi ca educatoarea (cea buna) i-a spus ca pijamaua ei e cam mica de ea - sa-i dau alta.
Sincer - nu stiu cat e fabulatie din asta si cat e adevar - dar normal ca iar am intrebat-o pe cea buna daca e adevarat si mi-a spus ca nu. Ceva e - daca copila aude de undeva ceva - o repeta - nu cred ca spune ea de-a tura lelea ca i-a ramas pijamaua mica si ca a intrat la apa - ea de unde sa stie asa ceva? sau mai stii?
urmaresc in continuare si vedem unde e fabulatia.
aaa - ca ma tot intrebati - nu-mi mai permit gradi particulara. O tin inca aici - in colectivitate, cat rezista ea si eu - urmarim sa nu i se faca rau si cand nu se mai poate - o retragem. EA merge cu placere diminetile acolo, indiferent cine o intampina, zice ca nu vrea sa se mute la alta gradi - deci ... nu stiu ce sa fac. Mai asteptam.
nu stiu daca mai aveam ceva de raspuns - acum fug la treaba si daca pot mai revin.
v-am pupat
mayaione spune:
Pup regasitele, eu iar nu am datele de la emailul comun asa ca roana nu vad poze.
Miro nici la Ana la gradi nu primesc tort din alta parte, decat daca ducem certificat de garantie, ceva de genul asta, nu ma complic. Au zis ca o sa faca bucatareasa lor tortul, asa au procedat la fiecare copil, vorbim atunci cand se apropie.
Ieri Ana avea urechea rosiieee, o lovise la dans un baietel cu o masinuta si plansese, al meu imi facea semn sa nu mai zic nimic dar nu m-am abtinut, pt ca nu e prima oara cand copilul respectiv o loveste, nu numai pe ea, pe mai toti de la grupa mica. Eu l-am vz cum ii intampina cu pumni si imbranceli. Si am chemat directoarea si i-am zis sa ia masuri ca mi s-a luat sa fie mereu lovita.
M-au sunat acum de la gradi ca plange ca o doare burtica, ma duc s-o iau acasa.
Mirona spune:
of Maya - naspa cu lovitul. bine ca nu ai tacut.
ieri cand am luat-o pe Kara iar erau doi baieti pedepsiti - o intreb pe Kara cei cu ei si normal ca-si da asta drumul la gura ... sunt aceiasi baieti care zilnic musca sau se musca unu lpe altul - ieri o scuipasera pe o fetita.
Noroc ca atunci a venit mamica ei si pe cand o imbraca imi zice Kara - uite mama - asta e Elena - pe ea a scuipat-o Dragos. Ma-sa a inlemnit. Nici macar nu i s-a spus ca fata ei a fost scuipata. Eu una m-as fi dus peste ele - nu stiu insa ce a facut ea - noi eram pe picior de plecare.
dar la noi in gradi ... nu ma mai mira nimic.
ce mai voiam sa spun - eu tema cu dintii am lansat-o in sperata de a trage un semnal de alarma pentru cei care folosesc fluor la copii. Ma bucur ca printre noi nu da nima asa ceva copiilor.
Deci nu stiu cata contributie are ceaiul instant ... .
si noi incercam sa spalam seara de seara dintii - de cand am citit acel subiect ... incerc sa nu mai uit - dupa laptic - drumu la baie.
elita frumosi copii aveti - i-am admirat impreuna cu sotul ...
ziceati de engleza - si noi incercam sa incepem engleza cu Kara. Zilnic declaram o zi culoare. Ii printez o foaie pe care tot ce e trebuie colorat in culoarea respectiva - am avut pana acum ziua galben , ziua rosu si ziua albastru inchis. Deci yellow, red si dark blue. Le mai incurca intre ele - dar repetand - o sa si le insuseasca.
La fel o sa fac mai in colo si cu ziua numerelor si ziua literelor - anul trecut stia alfabetul tot - nerepetand ... acum a mai uitat cateva litere. Nu cer prea mult ... totul sa fie o joaca si o colorare, decupare, pictare etc.
poate o sa-mi fac timp sa va arat ce frumos coloreaza si ce frumos picteaza.
acum chiar ca am fugit. ca deja v-am impuiat capetele de tot.
carla2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ank999![]() La noi e tare urat, ploua marunt si e frig, dar partea buna a lucrurilor este ca este vineri ![]() Roxana ma intrebai de Erica: ieri a adunat covoarele mamei din casa, a scos toata incaltamintea din dulapuri, a alergat , a sarit, a rupt, a daramat...deci e bine. mai are ceva prin gurita da a si papat cate ceva. Pastilele in schimb i le pot da acum doar cu forta. Parca tu ziceai ca nu ai mai vazut stomatolog care sa lucreze in timp ce alearga ![]() ![]() ![]() Carla cum mai e cu innotul la voi? Maya sper ca sunteti bine. Poate o fi o maseluta ceva. Ericai de abia acum ii iese randul doi din partea dreapta. ![]() Angi sper sa va faceti repede bine. La noi s-a rezolvat doar cu helmiflores. Daca nu mananca usturoi e de tras cu astia dispar/apar ![]() Miro voi cum mai sunteti? Dbuuny sunteti plecati? Dau o fuga sa vad pozele Roanei. ![]() ![]() |
Cu innotul a fost bine, lu Alex i-a placut foarte mult, dar dupa doua sedinte instructorul care se ocupa de cei mici a zis ca sunt prea mici si nu asculta comenzi, ca pierd mult timp cu ei, bla , bla... m-am cam suparat, i-am spus copilului ca nu mai merge la innot ca trebuie sa mai creasca ( ea tot astepta sa mearga)...mai vad cum se prezinta, daca insita cu bazinul imi fac abonament si ma duc eu cu ea!
Alex face febra, are rosu-n gat, aseara mi-a facut 39.8 si a zacut toata ziua....azi am lasat-o cu taica-sau acasa, pana acum zice ca e bine ! Sper sa nu ajungem la antibiotice, deocamdata mergem pe antitermice la 4 ore alternativ panadol cu nurofen, osccilo de 3 ori/zi, echinaceea , vitamina C si trachisan care nuprea vrea sa il suga !
Voi ce faceti cand au rosu in gat? Toata lumea imi zice ca nu ii trece fara antibiotic, pediatra in schimb mi-a zis sa o tin 3 zile pe antitermice s avedem cum evolueaza. Oricum sunt zombie, azi noapte am pazit-o toata noaptea!