Alimente eco. Ne permitem?
Raspunsuri - Pagina 3
jenn spune:
Mai trebuie sa ti permita si clima sa ai gradina ,spatiul...Ilse,te rog,ai cumva idee unde as gasi info despre scandalul de care pomeneai?Multumesc!
Nicolest spune:
Eu cred in produse bio. Cumpar fructe pentru fetita mea si legume, paste, ulei, orez, bulion, miere pentru toata familia. Legumele sunt cu 20-30% mai scumpe decat piata ceea ce mi se pare ok iar fructele costa de 3 ori mai mult. Diferenta e clara de gust. Fetita mea nu manca banane de la piata dar cele bio ii plac fff mult.
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Christel Asa e Nikole, incredibil ce diferenta de gust intre rosiile de gradina si cele din market, ca o sugestie daca nu ai unde sa cultivi(adica gradina) poti sa-ti cumperi cateva fire primavara si sa le plantezi in ghivece(soiuri de rosii din acelea mici cat nuca,chery dar foarte dulci) si le asezi frumos in balcon, pe aici vad la multi nemti in balcoane si iti faci pofta, nu reusesti sa faci buliondoar de gustat, poti incerca. |
Da, m-am gandit la asta, aici insa nu am conditii, balconul e plic cu cutii, diverse lucruri,o nebunie, plus ca totul e f mic,ca spatiu ma refer.
Insa luna viitoare ne mutam in Brazil, si ma gandeam exact la asta...sa-mi cumpar giveci din acela luuung, si sa-mi cumpar rasaduri bio, sa imi pun baby tomato si marar.
Asta daca nu se intampla o minune , si ne luam o ... cat de mica ar fi...casuta
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 18+cu...Albastrica
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
nikole spune:
citat din mesajul lui Christel Gabitza, in legatura cu morcovii de jumatate de kg am cultivat si eu morcovi in gradina si sa stii ca asa au crescut foarte mari chiar m-am mirat ca eu stiam morcovii asa mai micuti si sa stii ca nu le-am dat cu nimic, probabil asa este soiul,or fi mai multe tipuri, dar la gust intr-adevar buni, dulci. Iar la mere,nici pe ele nu le-am stropit cu nimic dar au fost asa cu bubite pe ele, dar le curatam de coaja sunt intr-adevar mai bune, dulci si parfumate decat cele din magazin. |
Legat de asta, imi amintesc cand eram copil acasa, mergeam cu tatal meu in boxa, jur, ca simteam mirosul merelor de cum intram in incaperea aceea mare de la subsol...un miros puternic, parfumat, de...mere...
daca vedeti legumele si fructele din market-urile de aici...arata...perfect, spui ca-s din plastic, mananci, si tot nu simti gustul, de parfum nu mai zic...ptr mine e frustrant chiar, am trait cu kg de fructe pe masa, la discretie, si erau zile cand nu mancam nimic altceva in afara de cirese, prune, struguri, mere...
asa imi este pofta de merele alea galbene, erau ele un pic zbarcite, dar aveau un gust si un miros...
dar cel mai pofta imi este de o ciorba din gaina de tara...
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 18+cu...Albastrica
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
aditapop spune:
Ah, Nicolest, te invidiez!
La noi in Deva inca nu am gasit un magazin specializat cu produse bio
Dar am inteles ca Realul va avea in scurt timp o oferta de produse bio (daca intr-adevar or fi bio?!)
Concurs KLORANE
http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat+de+fericit+e+copilul+tau+KLORANE ad1 si ad2
natalia2008 spune:
citat din mesajul lui aditapop Ah, Nicolest, te invidiez! La noi in Deva inca nu am gasit un magazin specializat cu produse bio Dar am inteles ca Realul va avea in scurt timp o oferta de produse bio (daca intr-adevar or fi bio?!) Concurs KLORANE http://www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat+de+fericit+e+copilul+tau+KLORANE ad1 si ad2 |
Ai dreptate, dar nu uita ca poti face cumparaturi bio si online. Oferta magazinelor online este mult mai bogata decat a celor fizice. Eu cumpar frecvent din online si chiar am gasit cateva produse pe care le comand regulat. Am gasit si produse bio romanesti si cred ca merita sa le dam o sansa.
Allure spune:
Cind fac cumparaturi de mincare intii vizitez sectiunea de "organice" si iau de acolo tot ce mi se pare fresh si am nevoie, apoi merg si la standurile "regular" sa completez...
Nu fac asta din snobism, mie chiar mi se pare ca organicele au alt gust, fructele si legumele au alta aroma, mult mai intensa si mai aporape de realitate decit celelalte.
Am luat zilele trecute niste mere organice Ambrosia, o nebunie!!!
Parfumate si tari...asa de trozneau in dinti cind muscam din ele, cu aroma de toamna si belsug...Merele obisnuite, parca maninci papura
Portocalele si bananele organice imi amintes de gustul copilariei, cind primeam de Craciun punga cu cadouri de la tata de la servici
Celelalte...blah
Ouale organice au galbenusul portocaliu ca cele de tara, ouale normale au u ngalbenus anemic, palid yellow, no taste...Si lista ar continua la nesfirsit.
Pe timp de toamna, am varianta de la merge la ferme, unde produsele nu sint cotate ca organice dar au un gust minunat, uneori mai bune ca cele organice iar preturile sint mult mai mici.
Overall, se duc foarte multi bani pe mincare...uneori ne ingrozim cind calculam dar...gustul si sanatatea inainte de toate! Stiu ca si astea sint stropite cu ceva acolo, dar macar nu e asa rau...Le speli, le cureti de coaja si...cu D-zeu inainte!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
True health is a journey not a destination, a process not an event, a habit not a diet.
www.youtube.com/watch?v=fbwO7RAfwS4&feature=related/" target="_blank">soon, this will be me
adi2003 spune:
citat din mesajul lui Christel Asa e Nikole, incredibil ce diferenta de gust intre rosiile de gradina si cele din market, ca o sugestie daca nu ai unde sa cultivi(adica gradina) poti sa-ti cumperi cateva fire primavara si sa le plantezi in ghivece(soiuri de rosii din acelea mici cat nuca,chery dar foarte dulci) si le asezi frumos in balcon, pe aici vad la multi nemti in balcoane si iti faci pofta, nu reusesti sa faci buliondoar de gustat, poti incerca. |
Am incercat si eu intr-un an , mai mult de curiozitate sa cresc rosii cherry pe balcon. Toate bune si frumoase, pana cand plantele au fost invadate de musculita alba de sera.
Nu le-am stropit cu insecticid, plantele au suferit din cauza musculitelor si pana la urma s-au uscat. Am renuntat la idee, pentru ca atrageau ca un magnet musculitele ce deveneau foarte enervante. Plus ca depuneau sute de oua pe dosul frunzelor.
Album 1 + Album 2