Alimente eco. Ne permitem?
Raspunsuri - Pagina 2
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Christel Si aici produsele bio sunt cam de 2-3 ori mai scumpe decat cele obisnuite, de ex 1kg de rosii bio 5 euro, 2 verze mici cam un kg 1,79 euro, 500 grame de lamai bio 1,99 euro. Eu anul asta am avut gradina si am cultivat de toate de la ceapa, cartofi, rosii, ardei, patrunjel si leustean, varza si dovleac de placinta,pana la zmeura si capsuni din care am facut dulceata si am mancat si pe saturate toata vara, va spun sincer ca satisfactie mai mare ca asta n-am mai avut de mult, am muncit cu placere si am mancat produse bio, ca altfel nu te induri sa dai 5 euro pe 1 kg de rosii si mai ales ca se simte gustul celor de gradina, mult mai dulci si carnoase, ca de altfel la toate produsele din gradina am constatat un altfel de gust fata de cele din magazin, parca gustul de acasa pe care-l uitasem. Asa ca si eu sunt convinsa ca produse cat de cat bio gasim numai daca ne cultivam noi in gradina sau daca avem undeva pe la tara. |
Mi-a lasat gura apa...am o pofta de rosii din gradina bunicii, si mirosul ala parfumat...
Nikole, mami lui Albastrel(4.08.2007) si fericita 16+cu posibil...Maronel
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec
Deus spune:
Am o verisoara in Franta si ea mi-a spus ca in ultimii ani la ei s-a dezvoltat asa de mult piata alimentelor bio incat preturile sunt similare. Probabil si la noi o sa fie la fel atunci cand vor exista multe oferte pe piata.
La noi oricum mancarea este scumpa daca te raportezi la venituri:-)
Ieri am vazut intr-un hipermarket 100 de gr de afine congelate costa 4 euro si mie mi-a propus un taran care strange afine pt austrieci sa cumpar cu 3 euro kilogramul! deci noi culegem afinele, le vindem cu 3 euro kg la straini, ei le pun in caserole de plastic si le trimit din nou la noi cu 4 euro suta de grame!
Candva o sa fim o tara normala...
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
ladyJ spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Deus Am o verisoara in Franta si ea mi-a spus ca in ultimii ani la ei s-a dezvoltat asa de mult piata alimentelor bio incat preturile sunt similare. Probabil si la noi o sa fie la fel atunci cand vor exista multe oferte pe piata. La noi oricum mancarea este scumpa daca te raportezi la venituri:-) Ieri am vazut intr-un hipermarket 100 de gr de afine congelate costa 4 euro si mie mi-a propus un taran care strange afine pt austrieci sa cumpar cu 3 euro kilogramul! deci noi culegem afinele, le vindem cu 3 euro kg la straini, ei le pun in caserole de plastic si le trimit din nou la noi cu 4 euro suta de grame! Candva o sa fim o tara normala... „Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi www.de-azi.ro inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate. http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI quod me nutrit me destruit http://community.webshots.com/user/Deusphoto |
Deus, dar e normal. Nu putem cumpara produse cu preturi de producator ca ar disparea toti comerciantii. Nu are legatura cu strainii, pur si simplu asa functioneaza piata.
Strainii aia care dau 3 euro pe Kg cumpara sute de kg. Le transporta, le pun etichete, se incadreaza in niste norme, apoi le distribuie. Normal ca pretul urca.
Deus spune:
de acord, normal ca nu poate sa fie in magazin la pret de producator...
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto
Dana_bebe spune:
In Bucuresti a mai facut Oprescu mici piete unde vand chiar taranii in weekend - am luat legume foarte bune de la ei - acum cat de eco sunt nu stiu. Dar au alt gust decat cele de supermarket.
Christel spune:
Asa e Nikole, incredibil ce diferenta de gust intre rosiile de gradina si cele din market, ca o sugestie daca nu ai unde sa cultivi(adica gradina) poti sa-ti cumperi cateva fire primavara si sa le plantezi in ghivece(soiuri de rosii din acelea mici cat nuca,chery dar foarte dulci) si le asezi frumos in balcon, pe aici vad la multi nemti in balcoane si iti faci pofta, nu reusesti sa faci buliondoar de gustat, poti incerca.
gabitza2005 spune:
Legumele alea din supermarket nici nu sunt crescute in pamant ci in soluri fertile preparate cu tot felul de chimicale. sa fim seriosi am casa la tara cu gradina de cand sunt mica si pana acum ai mei nu au reusit niciodata sa creasca un morcov de o jumatate de kilogram.
Ai mei produc totul eco (pentru noi ca nu vand) nu stropesc nu adauga chimicale , dar din pacate rezultatele nu sunt tot timpul multumitoare (morcovi mici, mere mici...) dar super gustoase.
Si cum ai vrea sa ai produse eco/bio in piata cand toata lumea cauta rosiile cele mai mari ...asa ca taranul a invatat arunca un sac de ingrasamant pe camp cresc legumele mari si isi vinde marfa , altfel raman cu ea. Si sa nu mai vorbim ca nu-i suport pe clientii care se targuiesc cu taranii (aici zic tarani nu intermediari) ca parca ar vrea totul gratis (pe un ziar dau 2 lei da pe o legatura de morcovi li se pare mult).
Nu am incredere in produsele eco de la magazin asa ca nu arunc banii de pomana pe ele.
Vrei oua eco -gaina trebuie sa aibe un stil de viata eco , intr-un mediu eco hranita cu mancare eco, mancare la randul ei cultivata in mediu eco.......de unde atata eco pe planeta asta poluata =asa ca adapteaza-te la mediul asta sintetic ca se pare ca acesta este viitorul.
Abia astept sa ne hranim din tubulete ca astronautii.
hai ca am inceput sa aberez...
natalia2008 spune:
Eu cred ca merita incercat cu cateva produse de baza, gen zahar, ulei, si mai ales produse pentru copii.
Ar trebui sa ne gandim ca cel putin noi(si aici ma refer la parinti, de varsta mea intre 30-40) am avut o alimentatie cat de cat mai sanatoasa. Dar copii nostrii ce mananca? Numai biscuiti cu metabisulfit, mancare tip fastfood, mult prea putin din ceea ce inseamna legume si fructe proaspete.
Al meu cere snitele, cartofi prajiti, dar daca ii ofer fructe stramba din nas. Asa ca incerc ca cel putin pentru el, in masura in care imi permit, sa cumpar alimente cat mai sanatoase. Si am reusit sa-i dau nectaruri de fructe bio, biscuiti bio si aici lista poate continua.
Christel spune:
Gabitza, in legatura cu morcovii de jumatate de kg am cultivat si eu morcovi in gradina si sa stii ca asa au crescut foarte mari chiar m-am mirat ca eu stiam morcovii asa mai micuti si sa stii ca nu le-am dat cu nimic, probabil asa este soiul,or fi mai multe tipuri, dar la gust intr-adevar buni, dulci.
Iar la mere,nici pe ele nu le-am stropit cu nimic dar au fost asa cu bubite pe ele, dar le curatam de coaja sunt intr-adevar mai bune, dulci si parfumate decat cele din magazin.