Trombofilia o cauza a infertilitatii - 14 -
Raspunsuri - Pagina 12
Creatza11 spune:
salutare fetlor! in pimul rand va dorec la toate cat mai curand bebiti cat mai santosi si mai frumosi! eu va urmaresc de foarte mult imp dar nu am scris nicioata,acum mi-am facut curaj totusi.am si eu 2 sacini oprite in evolutie, una la 7 sap si una la 9 sap. acum am inceput sa fac si analizele de trombofilie din care nu am inteles mai nimic, poate ma ajutati voi....
oach spune:
saaalutare
va citesc de multa vreme si vreau sa va multumesc tuturor ca m-ati ajutat sa-mi diagnostichez sarcinile pierdute(anembrionara 2008 si o sarcina aparent normala pana la oprirea in evolutie in 2009). Mi-am facut mai multe teste cum ar fi ATIII, prot C,S, homocisteina , toate normale .Dar la analiza MTHFR am iesit rau: MTHFR A1298C heterozigot. Va multumesc inca o data pt ajutor; nimeni nu mi-a recomandat sa merg mai departe cu analizele din moment ce , at a glance, toate erau bune! 

Acum, please help me again !Ce trebuie sa fac, ce sa iau ca sa fie bine ? Mentionez ca am si o forma de hipotiroidie subclinica , fara ac antitiroidieni, tinuta sub ctrl perfect cu euthyrox 50 mcg/zi.
Va pup pe toate si va urez o toamna plina de bobocei in burtici !!!
miki-miki spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui danny1 eu iau medrol pt hashimoto,de 5 zile,tre sa ajung la 4mg/zi.si am racit cred ca aici e mai cald locul.de aia ne vine sa povestim de toate aici. ![]() |
Un off topic mic merge
, sa nu se ceara interpretare analize. Cum mai stai cu raceala? Sa iei vit c 1gr/zi .Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
Trombofilie ereditara (MTHFR C677T homozigot + FVL heterozigot)
2 sarcini oprite din evolutie (8s,5s)
miki-miki spune:
Georgic
m-am conformat, vezi dc e bine ce am scris acolo si ce mai ai de adaugat.
Adrianaady
Guzelnico sa nu iei nimic anticoagulant inainte de laparoscopie, ar fi bine sa intrerupi si aspirina. Cat priveste doza de clexan, in fct de greutate ta tb sa iei o doza minima. Trtam de stimulare coag sangele. Iniante de punctie cu 2 zile intrerupi clexan-ul si-l reiei dupa ET.
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
miki-miki spune:
Creatza
si Oach
bine ati venit!!
Creatza da, suntem aici dar speram sa ne mutam cat de curand la Odisee
. Tu esti moderata pana la 10 mesaje de aceea iti apar mai tarziu mesajele. Deci baga repede 10 mesaje sa scapi de moderare.
Oach ma bucur ca ti-a fost util sub nostru. Pt MTHFR iti tb suport vitaminic din complexul B (B6 50mg, B12 1mg si acid folic 10mg) pt a putea sustine sarcina. E bine ca ai homocisteina buna, asta inseamna ca in afara sarcinii nu esti afectata de mutatie. Doresti sa fii trecuta pe prima pag?
Despre tiroida sa pui intrebari la sub "Sarcina si bolile autoimune" aici
Miki Anul asta pun d'un pui.
DOAMNE AJUTA!
oach spune:
miki-miki, multumesc mult. Sa-ti dea Dumnezeu cat mai repede minunea pe care o astepti si o meriti din plin . Daca vrei , te-as ruga sa ma treci pe prima pagina .Ma numesc Oana , am 32 ani , 2 sarcini pana acum( anembrionara 2008 si una oprita in evolutie la 8 sapt -apr 2009)si acum am descoperit, gratie tie si topicului " patronat" de tine ca am si mutatia MTHFR A1298C heterozigot .
. Pana acum, nu am urmat nici un tratament specific, pt ca habar nu am avut!!Dar mai bine mai tarziu decat niciodata, nu?
Multumesc inca o data de primire .
Creatza11 spune:
aha...mersi miki...atunci o sa bag repede cele zece mesaje...momentan nu prea stiu ce sa fac, dupa ce dr sa ma iau.Nu am facut toate analizele de trombofilie dar dupa cele facute pana acum dr uscatescu mi-a dat tratament (aspenter, vit B6+mg,vit C, acid folic)iar dr avram a zis sa nu-l iau.
Ioanatugs spune:
Mi-am repetat si eu analizele de trombofilie la Fundeni si au iesit la fel ca la Coltea, adica bune. Mai am de facut mutatiile la Synevo, ca doar acelea nu le-am facut. Am cunoscut-o si eu pe dr. Uscatescu si mi s-a parut ok, insa nu am schimbat prea multe vorbe cu d-sa. M-a trecut preventiv pe Aspenter si cand incep FIV-ul, mi-a zis sa vin cu schema, ca sa-mi dea si Clexane(probabil).
Eu insa am adaugat vit. B12 de 500mcg de la Swanson, B6 de 50mg, Omega 3 si acid folic de 5mg.
As fi vrut sa gasesc ceva in neregula si eu, ca sa pot spune: "asta-i problema", subscriu la vorbele Catalinei...
www.onetruemedia.com/my_shared?z=3d83a89c375565f7f5a863&utm_source=otm&utm_medium=text_urll" target="_blank">Saint-Bernardul meu
Creatza11 spune:
haidet sa va scriu si rezultatele mele poate ma elucidati voi:
PT.sec.TS -15,5 sec
PT.%.TS.MC - 63,9 d.N.
PT.INR.TS - 1,4
APTT.PSL - 43,2 sec
Fib - 320 mg/dl
LA1 - 25,3 sec
de la LA1 este trasa sageata si scrie:APS(SAFL) - negativ...de aici mi-am dat seama ca nu am sindrom antifosfolipidic,nu?
Pc - 80% ; Ps - 62% ; ATIII - 104% ,acestea cred ca sunt ok...
proc global - 0,82 cut off o,8.
asta e tot ce mi s-a facut la Fundeni, d-na Viorica a spus ca sunt bine si totusi mi-a dat trat de mai sus(asa ii spusese dr Uscatescu).