Probleme cu educatoarea
Dupa ce a trecut entuziasmul inceperii gradinitei, au inceput problemele. 
Fetitei mele nu-i place una dintre educatoare, care mai are cativa ani pana la pensie, este acrita de copii ( ea nu are copii ), se vede clar expresia de sictir, nu are rabdare si tipa la ei nervoasa.
Inca din prima zi, educatoarea mi-a spus ca fetita nu este ascultatoare. Am discutat cu ea acasa si am corectat-o, explicandu-i ca amandoua educatoarele sunt bune si ca este tare frumos la gradinita. A fost de acord cu mine, numai ca ieri, la sedinta cu parintii am primit reclamatia ca puiul meu s-a urcat pe tobogan, a aruncat niste mingi de plastic peste gard in curtea alaturata. Cand educatoarea i-a zis sa se dea jos si sa nu mai arunce cu mingile, i-a raspuns impertinent si s-a strambat la ea. Mi-a venit sa intru in pamant de rusine.
M-am gandit indelung de unde ar putea veni aceste probleme de comportament si am ajuns la concluzia ca vinovata este educatia data de mine : pt binele ei, am invatat-o ca nici-un adult nu are voie sa se poarte urat cu ea, dar ea nu are voie sa fie obraznica cu acel adult, ci sa se indeparteze de el si sa-mi spuna mie, atunci cand vin sa o iau de la gradinita. Cred ca ea a inteles mesajul, numai ca are impresia ca isi poate face singura dreptate. 
Sunt constienta ca principalul vinovat este acea educatoare, pe care eu m-am straduit sa i-o descriu in culori cat mai calde, iar faptul ca aceasta a tras de par o fetita si i-a smucit manuta, probabil cu rautate, a revoltat-o pe fii-mea si nu mai asculta de ea absolut deloc. Ca argument pt obraznicia sa, fii-mea a precizat ca " femeia rea si batrana e de vina, fiindca mi-a zis ca ma da la caini sa ma manance ". Cat de hain poti sa fii pt a ameninta un copil cu o asemenea aiureala...
Nu stiu daca ar trebui sa discut cu aceasta sictirita educatoare, careia cu siguranta nu ii voi face eu educatie, sau sa astept pana joi sa discut cu psiholoaga gradinitei sau cu directoarea ?
Culmea este ca puiul meu este ascultatoare cu cealalta, mai tanara si plina de tact. Dar m-au deranjat foarte tare ca incearca sa ma convinga ca fetita mea are o problema psihica; desi le-am spus clar ca ea a fost evaluata si la 2 ani si la 5 ani, fiind declarata in copil normal si inteligent. Dar, nu, ele tin mortis ca fetita nu are comportament normal.
Problema este ca si la scoala va intalni astfel de " dascali " si nu stiu cum sa procedez pt a o convinge ca este in binele ei sa fie ascultatoare, dar nu supusa.
allinta
Raspunsuri
alsa spune:
in nici un caz nu trebuie sa-ti fie rusine si nu trebuie sa te lasi intimidata de aceasta atitudine a lor. Cu siguranta trebuie sa vorbesti cu directoarea despre acest lucru. Nu se poate sa fie amenintat copilul, indiferent cat de nazdravan ar fi el.
Daca ele nu au metoda, nu stiu sa relationeze cu un copil plin de energie (presupun ca fetita ta asa este) lor ar trebui sa le fie rusine. Copiii nu se dreseaza si nici nu trebuie sa stie de frica. Ce-i asta ca o dau la caini s-o manance!? Doamne, Dumnezeule!!! Asta-s dascali!?
Sunteti la gradinita de stat sau particulara? Nu ca ar conta, sau teoretic nu ar trebui sa conteze, te intreb din curiozitate.
LindaZ spune:
WHAT??? Sa o traga de par, sa-i smuceasca mana si sa-i spuna ca o da la caini pe fetita ta si tie sa iti spuna in fata clasei ca fetita e rea si neascultatoare???? UFFFF! Crezi ca ai sanse sa fie mai bine in gradinita asta, orice ai face mai departe? Eu ma cam indoiesc. Psihologul nu are ce face ca nu are el putere sa hotarasca intr-o gradinita, directoarea sigur o sa-i tina partea ca de, educatoarea e de mult in gradininta, asa ca ... eu in locul tau as cauta alta gradinita. Daca asta a fost modul in care ea a educat generatii intregi de copii nu o sa se schimbe acum, iar copilului tau probabil curand nu ii va mai placea deloc la gradinita si poate va refuza sa mearga, iar daca o va face va fi stresata si nefericita si va avea amintiri urate din perioada asta. OFF, e ceea ce m-a speriat pe mine intotdeauna si de asta am hotarat sa imi dau copiii la o gradinita unde am garantia ca se poarta frumos cu ei, (si cu parintii, evaluarea copiilor se discuta doar cu parintii lor, nu in fata clasei, in fata clasei se discuta doar chestiile organizatorice) chiar daca de banii aia mi-as fi luat o masina in fiecare an. Asa eu umblu cu metroul, RATB-ul sau pe jos, dar stiu ca am copii fericiti si fara traume produse de asa-zise educatoare / cu experienta, dar fara suflet si fara pic de psihologie. Fetita ta are dreptate sa se strambe la ea, si eu m-as stramba. Fa ceva, oricum si analizeaza si alte variante pana ajungi la ceva ce te multumeste. Fetita ta nu merita nimic mai putin decat asta. Succes!
Mihaela Zaharia
www.parenting.ro
Alizee spune:
Copilul este la o gradinita de stat.
De par a tras-o pe o alta fetita, dar fetitei mele i-a spus ca o da la caini sa o manance. 
Sunt derutata fiindca nu stiu cum sa procedez impotriva acestui front comun. Amandoua educatoarele sustin ca problema e la fii-mea, nu la metodele lor " educationale ".
Din cat am discutat cu educatoarea aproape pensionara, a mai avut probleme cu parintii din cauza comportamentului ei lipsit de empatie. Chiar ea mi-a zis ca a facut militarie cu copiii din grupa, deoarece parintii nu discutau cu ea despre problemele copiiilor. Dar eu discut zilnic cu amandoua si tot nu am ajuns la un numitor comun, ba mai vor sa-mi scoata si copilul cu retard. 
Noroc ca exista suficienti psihologi si psihiatrii care o pot evalua pe fii-mea si le voi da peste nasul lor lung si arogant.
allinta
felicici spune:
Respectul copiilor se castiga greu si se pierde usor. Educatoarea fetitei tale pare nu numai ca l-a pierdut sau nu l-a castigat niciodata pe al fetitei tale, dar mai grav a reusit sa starneasca in sufletelul ei o mica revolta (pe buna dreptate delatfel). Atata timp cat lipsa de respect se limiteaza la mici obraznicii este problema educatoarei si nu trebuie sa vina sa se planga la tine. Se presupune ca are o scoala care ar fi trebuit sa o invete cum sa rezolve astfel de situatii. Daca lipsa de respect ar duce la razvratiri de genul iesit din curtea gradinitei sau alte actiuni periculoase pentru fetita atunci intr-adevar ca parinte ai o problema. De fapt oricum este o problema ca timp de un an fetita sa aiba o educatoare ce nu ti-o doresti ca exemplu de om. Faptul ca fetita s-a razvratit este un semn bun ca nu are de gand sa se lase influentata sau intimidata de acest om si se apara si ea cum poate. Stiu ca nu e deloc simplu si nici recomandat sa o muti, imi pare rau ca ati avut ghinionul asta cu o probabilitate mare in zilele noastre (sa dai peste un pedagog prost) si nu vad o solutie simpla. Un om in varsta nu se mai schimba iar la copil nu vad problema...razvratirea ei este justificata. As avea o discutie foarte dura cu educatoarea in prezenta directoarei dar asta numa din principiu si spirit justitiar, asumandu-mi riscul ca apoi sa nu fie alta solutie decat sa mut copilul. Dar cine stie?...exista sansa ca directoarea sa fie un om destupat la minte si sa gasesti la ea aprobare si intelegere.
Succes in rezolvarea problemei!
Lorena(19.12.2007)
Alizee spune:
Fetitei mele ii place foarte mult la aceasta gradinita; este renovata de curand, curtea este mare si utilata cu tobogane, casute, nisipar.
Nu as vrea sa o mut, ci sa rezolv tot tamtamul asta pe care il fac aceste doua educatoare; evident ca se sustin reciproc.
As vrea sa rezolv situatia amiabil, cu cearta nu-i va folosi nimic copilului. Plus ca mai are putin si incepe scoala; trebuie sa invete.
Cum am mai scris, peste "dascali" de acest gen va da cu siguranta, de-a lungul anilor scolari.
Si eu si copilul trebuie sa invatam sa trecem cu fruntea sus si netulburate din aceste situatii umilitoare.
Directoarea nu mi-a lasat impresia unei persoane ingaduitoare; mai degraba genul educatoarei in varsta. 
allinta
felicici spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui allinta Cum am mai scris, peste "dascali" de acest gen va da cu siguranta, de-a lungul anilor scolari. Si eu si copilul trebuie sa invatam sa trecem cu fruntea sus si netulburate din aceste situatii umilitoare. allinta |
Ai dreptate. Cred ca fetita ta este destul de mare sa invete ce este aceea subtilitate, si cum putem sa o folosim pentru a ne descarca atunci cand nu ne putem abtine sa subminam o autoritate. Trebuie sa invete ca exista moduri de a riposta care nu pot fi penalizate intrucat au forme 'legale'. Poti ironiza foarte bine un om folosindu-ti inteligenta si nu scotand limba, astfel incat prima metoda il va face sa se simta mult mai prost dar nu te va putea acuza de nimic. Cred ca asta este provocarea in fata careia se afla fetita ta acum, si este bine sa o lasi sa faca fata si nu sa abandonati mutandu-va la o alta gradinita (atata timp cat lucrurile nu degenereaza).
Lorena(19.12.2007)
Alizee spune:
Voi face tot posibilul ca situatia sa nu escaladeze zidul bunului simt.
Cel mai probabil, voi discuta calm cu aceasta educatoare, o voi ruga sa-mi spuna ce s-a intamplat cu exactitate, si ii voi evidentia ca ea este dascalul si ca ma astept ca ea sa stie cum sa gestioneze aceste iesiri ale copilului fara a-l traumatiza. Ii voi reaminti ca fetita a fost deja evaluata de doi psihologi si, daca este necesar, o voi mai duce la alti doi pt a fi evaluata. In nici un caz nu voi accepta sa-si bata joc de copilul meu, tratand-o ca pe o retardata, desi este normala si inteligenta.
Mai degraba este vorba despre perioada de adaptare la un ritm nou, oameni si conduite noi.
allinta
alsa spune:
Allinta, imi pare tare rau ca treceti prin aceasta situatie, imi inchipui cat esti de trista si de revoltata. Sper ca fetita sa nu fie afectata, si se pare ca nu este foarte, avand in vedere ca-i place la gradinita si ca tine piept cu indarjire (bravo ei!!) tuturor acuzelor.
Dar....situatia nu poate continua asa, nu le permite sa-ti umileasca copilul care n-are absolut nici o vina, sunt convinsa ca vei gasi o cale de a rezolva problema
Totul este ca tu sa ai incredere in copilul tau si sa nu te indoiesti de actiunile lui. Sunt convinsa ca asa este, dar uneori simtim nevoia sa ne spuna si altii ceea ce stiam deja: problema este la ele si nu la voi.
Alizee spune:
De-abia acum, discutand cu voi, incep sa ma dezmeticesc din atatea acuzatii la adresa copilului meu.
Nu ma asteptam la astfel de probleme. Sper sa le pot rezolva fara zarva. Nu ma asteptam nici ca niste persoane cu pregatire in psihologia copilului sa incerce sa ma convinga cu atata aroganta, ca fetita nu are comportament normal. Evident ca m-au intimidat, pana acum. Mai ales ca eu chiar am avut incredere in opiniile lor. De acum, voi fi mai circumspecta.
allinta
Deus spune:
noi am inceput gradinita la o gradi de fitze din Cluj unde si apa am dus-o de acasa si sapunul antibacterial pt maini,ok, dupa o enterocolita urata si nervi intinsi la culme am schimbat gradinita ( toata grupa s-a mutat nu doar eu am fost o mama nebuna!)...gradinita superba, ideala cu o constructie speciala, in schimb educatoarea se potrivea mai bine in Legiunea Franceza ( imbracata in negru vesnic si cu bocanci de comando ), loc unde copilul imi spunea ca iubeste toate persoanele auxiliare mai putin educatoarea. Totul a culminat cu serbarea de Craciun. Un fiasco total, mult si prost, o acritura care de fata cu noi, parintii, facea pe maiorul. M-am tot gandit ce si cum, sa nu tot mut copilul, ca saracul are prieteni, bla, bla.As fi vrut eu pe vremea mea parintii mei sa tina cont de ce simt eu! Si acuma imi amintesc de prostul grupei , de poreclele enuntate de invatatoare... L-am mutat la o alta gradinita unde va spun foarte sincer se simte foarte bine, are prieteni, vad cum evolueaza, nu ii este teama de nimeni in sensul dictatorial, parintii sunt implicati in proiecte, sunt ascultati...Se poate sa gasesti locul bun, trebuie sa-ti asculti copilul si instinctul tau matern. Nu-l lasa sa ramana cu sechele, sa devina introvertit sau dur doar fiindca are o educatoare cu capsa pusa!
Si la scoala voi face la fel, am sa-mi sustin copilul pana in panzele albe...pe banii mei vreau calitate!Te-ai intrebat ce o sa faca la scoala? Eu una stiu sigur ca o sa fiu ori inteleasa ori urata dar copilul nu o sa sufere fiindca altfel ii fac viata un calvar oricarei persoane:-) Nu se poate ca noi parintii sa fim tematori si sa ne crispam fiindca poate dau peste o educatoare/invatatoare/profesor cu hormonii pe campii! Dar unde traim? In jungla? Daca este jungla atunci le arat coltii, daca este respect si serioazitate atunci ofer respect si serioazitate.
„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.”Gandhi
www.de-azi.ro
inspiratie, dragoste, putere ... pentru cine crede ca nu mai poate.
http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI
quod me nutrit me destruit
http://community.webshots.com/user/Deusphoto