pepene
Raspunsuri
Bratu Monica spune:
Tare m-ar interesa si pe mine exact cum se pun pepenii la murat!
N-am facut niciodata ,dar azi e Ziua Recoltei la noi si daca am norocul sa gasesc in piata cumpar si bidonul si pepenii.Cred ca -mi mai trebuiesc si ceva gogonele.
Dar poate pana revin ,posteaza fetele o reteta buna pentru pepenasi.
bubu05 spune:
Socrul meu pune pepeni mici la murat in borcanul cu gogonele. Saramura e aceeasi ca la gogonele. Va mai trebuie hrean, frunze de telina.
Iata reteta mea de gogonele, puteti sa le faceti asortate si cu pepenasi, sau doar pepenasi si ce va mai place voua.
http://www.bucataras.ro/retete/1455/gogonele_asortate.html
bubu05 spune:
Anita, uite, a mai postat cineva o reteta
http://www.bucataras.ro/retete/2061/pepenasi_la_otet.html
_giulianna_ spune:
Chiar ieri am pus un butoi de muraturi.
Am pus asa: pepene (4), gogonele, telina, morcov si hrean.
Pepenii i-am intepat putin cu un cutit, din loc in loc.
Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
Cat mai e?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE" target="_blank">Un vot pentru Crina! (aa1 si aa2)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">Un vot pentru Razvanel! (c1)
_giulianna_ spune:
In saramura.
Mami de Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
Cat mai e?
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=3&folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE" target="_blank">Un vot pentru Crina! (aa1 si aa2)
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">Un vot pentru Razvanel! (c1)
ioana_77 spune:
Cei mai buni pepeni murati ies pusi impreuna cu altele pe langa ei(gogonele, castraveti, ardei kapia), fiindca imprumuta gustul unele de la altele. O regula esentiala este sa-i intepi inainte de a-i pune in borcan.
Eu pun la un litru de apa o lingura de sare neiodata(speciala pt muraturi) si una de otet. DIn cate am inteles eu, otetul se pune nu ca sa inacreasca muraturile, cat sa le mentina tari.
Un pont de la ai mei, pe care-l folosesc si eu. Pun felii de sfecla rosie, saramura se coloreaza, ba chiar si pepenii si gogonelele dk sunt verzi imprumuta culoarea.
Puteti pune la murat si felii, mai ales daca nu va incap in borcane, se mureaza si ies f buni si asa.
SPor la muratureala
ioana_77 spune:
Tot eu, ca mi-e lene sa editez Nu sterilizez borcanele, insa saramura o pun clocotita peste muraturi si pun ceolofan cat timp continutul este fierbinte, se videaza singure.
Intre timp am citit si linkurile gospodinelor EU pun si marar uscat, dau un gust execelent.