Licurici de ianuarie-februarie 2009 (55)
Raspunsuri - Pagina 15
lisa79 spune:
Intru si eu repejor
reteta de salam de biscuiti:
200 gr biscuiti simpli
1 ciocolata simpla sau menaj
rahat+ stafide
1 bucatica unt,50gr
1/2 cana apa
esenta rom
se farama biscuiti,daca nu aveti cu ce,sucitorul este foarte bun![]()
apa+cioco+unutul se pun pe foc la topit
se amesteca cu biscuitii si cu rahat+stafide+rom. eu folosesc tava de chec in care pun folie alimentara si compozitia. se da la frigi 1-2h. e fff buna
korrucia, uite si noi am avut probleme cu somnul,inca le mai avem,dar in fiecare noapte facem progrese. chiar daca mi-a plans ,tipat,urlat,nu am luat-o din patut. am stat si am consolat=o,langa ea...nu am lasat-o singura.in urmatoarea seara nu a mai facut asa scandal,azi noapte deloc nu a mai plans,s- trezit pt suzi,nici macar pt apa si s-a culcat la loc. asta nu inseamna ca a dormit 8h fara treziri
,m-am trezit de vreo 4-5 ori,bine ,zic eu in comparatie cu 20 de ori acum 3 nopti
.
Crina,foarte bine spus,ca de obicei.
Ana face ture prin patut tinandu-se de marginea lui. la fel face si prin casa,iar la baie(unde si-a gasit
) incearca sa stea fara sa se tina.
recunoastem ceasul,avionul,pasarile,lampa,globul pamantesc,harta si floarea. preferrata:ceasul care face tic-tac
. nu batem din palme si nu face pa,din pacate![]()
29 ianuarie 2009 a venit pe lume ciufulita Ana Teodora!
Porumbita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui miereamara Pyc foarte adevarat ceea ce ai scris despre mers, il regasesc pe Aidan in fiecare cuvintel. Merge mult mai bine fara pantofi, de altfel de abia acum i-am luat o pereche pt iarna mai mult,cu care il incalt cand e mai frig afara pana acum copilul meu nu a fost incaltat cu nimic. Premergatorul...la fel, prindea o viteza si se lovea de toate cele (inclusiv pisica:)), l-am dat dupa o saptamana, nu mi-a placut deloc. Ii place sa exploreze toata casa, se ridica singur, fara a se sprijini de nimic, din pozitia patru labe, in picioare, dar de cele mai multe ori cade in fund, in partea cealalta:)) S-a lovit de neneumarate ori:((, am fost destul de stresata la inceput, si din cauza pisicii si a parului, dar asta este...acum il las sa manance de pe covor, haha, radea sotul de mine ieri, ca scapase Aidan biscuitele pe jos si i l-am dat inapoi, cica dintr-un germ freak cum eram la inceput, acuma sunt prea relaxata:))) Si ma uit la el, e amazing cum se transforma pe zi ce trece, dintr-un bebelus neajutorat, s-a transformat intr-un baietel pe zi ce trece mai independent, care a inceput sa faca corelatii intre actiuni, e uimitor..cateodata stau si ma uit la el cum se joaca si o ora si nu ma plictisesc. www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
tu parca l-ai descris pe robert insa eu nu il las decat in camera lui si sufragerie asta pt ca in hol si bucatiarie catelu e stapan si inca nu sunt prieteni
Porumbita spune:
noi suntem raciti cobza; el parca mai bine, eu nu mai pot 
bebelusi robert mananca 150 g seara;
pyc f interesant articolul;
alina, naty petreceri cat mai reusite...
ingrid si eu vb la fel cu robert da la faza cu somunul se pare ca nu negociez cum trebuie (mama rade de mine ca prea vreau multe pt ca mereu negogiez cu piticu sa ma lase ba sa termin ceva cnad lucrez de acasa, ba sa fie rezonabil de cuminte cand mergem la banca/administratia financiara etc)
selene sa nu te superi
a fi vegan sau vegetarian eu cred ca tr sa fie o optiune personala si nu impusa de parinti (plus ca mi se pare ca tr sa investesti bani seriosi si timp dc vrei sa ii asiguri unui copil o dieta sanatoasa); in alta oridine de idei nici eu nu i-am dat inca ficat si mai astept desi are 8 luni si o sapt ( a mancat pana acum pui, vita, vitel, cursan, miel); peste nu ca nu am gasit la borcanele ![]()
de cand a implinit 8 luni am inceput sa ii alternez borcanelele cu mancare facuta (asa mi-am propus de la inceput) insa dc masa de seara merge - cereale cu iaurt si fructe blenduite - la masa de pranz face mofturi; o zi a mancat 100 ml de cartof cu branza si ou, azi a refuzat;
ingrid70 spune:
Fetele, stiu ca pana la 2 ani nu se da zahar la bebei si pana la 1 an nu se da miere, dar as vrea sa stiu daca le putem indulci iaurtul simplu (la care adaugam fructe) cu altceva. Bebele meu refuza chiar si pireutul de fructe daca fructele sunt putin acre (daca nu sunt f dulci, f bine coapte). Am putea folosi altceva in loc de zahar si miere, un indulcitor natural, ceva, care sa fie bun la bebei?Si de un timp tot vreau sa-i multumesc la Pyc pentru sfaturile ei si pentru insistenta pentru fructe coapte. De o luna bebele meu papa fructe coapte si ii plac f mult. Si le fac pe gratar, nu la cuptor. Se fac in 5-10-15 minute, depinde de fruct si ies f bune. Am luat un gratar din Real care se pune pe ochiul de la aragaz, ca o cratita cu o gaura in mijloc unde sta flacara si un gratar deasupra. Are si capac asa ca daca coaceti vinete, de exp. nu iese fum. A costat doar 30 de lei, dar e o minune la casa omului.
ingrid70 spune:
Porumbita, poate nu-i place cartoful. Alexutu nu mamanca pireute in care cartoful este dominant, ca si leguma, trebuie sa fie in parti cel putin egale sau mai mica decat alte legume. Azi i-am dat pastarnac cu morcov cu conopida si cartof in parti aprox egale cu doua lingurite de branza de casa, doua lingurite de smantana si putin lapte si a papat asa de bine ca nici nu a murdarit barbita.
Porumbita spune:
nasa mea ii dulceste bbului ei iaurtul cu glucoza (facuta din plante)
cred ca intradevar nu ii place cartoful; si nici marul prea tare;
anna-mama spune:
Astazi a mancat si Vladut piure de cartofi
(adica cartoful scos din supa pe care i-o facusem). Cred ca i-a fost rusine ca vi l-am parat ca nu papa ![]()
Dupa baita nu e incantat de dat cu creme, imbracat...face scandal, pana vine momentul in care ii pun ser pe nasuc, asta ii place 
Nici Vladut nu face cu mana la pa, dar stie ce inseamna, intotdeauna se supara cand i se face pa si pleaca persoana din camera si vede ca el nu e pregatit de plecare. Sa vedeti ce trist e cand pleaca tati de dimineata la serviciu si vede ca el ramane acasa! De batut din palme bate,dar nu e constient ca asta inseamna bravo, bate cand se bucura, dar asa se manifesta el. Recunoaste f bine drumul spre parc, e imbufnat cand vede ca o luam prin alta parte si fericit cand recunoaste strada spre parc. La fel recunoaste blocul si stie ca mergem acasa cand ajungem la scara blocului.
Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)
Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut
anna-mama spune:
Alina, da sunt balanta si avem si noi sarbatoriti in luna asta, e si ziua surorii mele si a cumnatului.
fetele scumpe
Ana mamica de Luca-Vlad (09.02.2009)
Poze cu Vladut:
http://picasaweb.google.ro/annavladut
Porumbita spune:
mei sa nu radeti da am si eu o problema...
bbii vostri au burta?
robert avea acum 2 sapt la control (8 luni fara cateva zile) 74-75 cm si 9650 g
eu zic ca e bine da are o burta mareee...
i-am zis si doctorei care a zis ca nu e nimic...
da totusi... mi se pare mare ![]()
edinutza spune:
Buna seara!AVEM UN COLTISOR!!!

![]()
Pyc_multumim pt sfaturi
foarte intelepte ca de obicei!eu sincer nu imi fac probleme cum sa o invat romaneste sau nu si sa iti explic de ce:la noi in casa de cand ma stiu se vorbeau 2 limbi ,romana si maghiara.Tata nu stie ungureste doar mama,dar atunci cand tata nu era acasa mama vb cu noi in ungureste si am invatat limba din mers,fara sa ne dam seama!acum aici cu Ainoa noi vorbim romaneste,spaniola o sa o invete la gradinita cum au invatat-o toti copii de aici!parerea mea e ca este f bine sa vorbim cu copii nostri de mici mai multe limbi(bineinteles daca stim)chiar daca la inceput le ametesc ei,dar mai tarziu se regleaza
!
in rest in tot ce ai scris in legatura cu "libertatea" prin casa pot sa zic ca imi fac bine temele
!Ainoa este stapana casei,o vezi peste tot,se catara pe orice se poate si este f fericita!am incercat sa o pun in premergator dar nu ii place am observat ca ii provoaca nervi ca nu poate sa ajunga unde isi doreste,asa ca nu prea il folosoim!
am vazut si pozicile cu Paul,ce mare s-a facut si frumos!pupici si spor la treaba.
Miere_haha asa am fost si eu la inceput ,panicata sa nu cumva sa ajunga la ea vreun microb,acum dupa ce scapa biscuitele,fructul sau ce o mai avea il ridic il suflu si il dau inapoi
!am ajuns la concluzia ca nu e bine sa o cocolosesc prea tare ,oricum la cat se plimba prin casa chiar daca fac zilnic curatenie tot sunt bacterii si mai ales cand mai gaseste cate un papuc pe care l-am uitat afara il ea si il linge
sper sa ii creasca imunitatea macar
!a si eu am programare la dermatolog luna urmatoare dupa ce ne intoarcem din tara,sper sa fie totul ok,ca si mie mi-au aparut cam multe alunite in timpul sarcinei si cele pe care le-am avut s-au marit!cum mai stai cu cura?
Alina_2700_aici la fel paracetamolul in floare !bine ca David este mai bine!
fetele stiti ceva de IRIS???sper sa fie bine!
Mami de Ainoa, darul lui Dumnezeu pentru mine!
21.02.09
http://community.webshots.com/user/Edinutza