"Nu vreau sa merg la gradiiiiii!!!!!"

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emma36 spune:

Buna,
Am avut baietelul de 3 ani si 5 luni, Vladut, inscris la grupa mica la o gradinita "cu pretentii" din Constanta. Din nefericire, desi l-am pregatit pentru momentul "inceperea gradinitei" si chiar am vizitat cu el gradinita o data, prima zi a fost un dezastru. Am fost impreuna cu sotul sa-l ducem dar eu a trebuit sa plec la serviciu. Nu a vrut sa se dezlipeasca de el si au ramas impreuna. Se pare ca nu l-a atras nimic acolo pentru ca si a doua zi lucrurile s-au repetat. Intr-o zi l-am lasat singur la gradinita dar nu au reusit sa-l linisteasca motiv pentru care l-au sunat pe sotul meu. Cand a ajuns la gradinita l-a gasit plangand intr-un colt, in bucatarie cu o doamna supraveghetoare care facea cafea. A doua zi mi-a spus ca nu mai vrea sa mearga si a refuzat sa ma lase sa-l imbrac. Imi tot repeta ca el nu vrea sa ramana singur la gradinita, ca-i este frica si cine are grija de el daca pleaca tati sau bunica. Intr-un final au ajuns la gradinita, unde nu i s-a permis bunicii sa ramana cu el pentru ca asta era regula. Pentru ca nu vroia sa ramana singur acolo si daca ramanea se repeta scena de cu o zi inainte, au plecat acasa, fara vreo intentie din partea doamnelor educatoare de a incerca sa-l retina sau sa gaseasca solutii.
Bun, poate copilul este mai rasfatat sau poate nu trece usor peste momentul despartirii de cei dragi, poate am gresit eu ca parinte in educatia lui dar, daca il aduc la gradinita la niste persoane pregatite pentru astfel de situatii, nu este normal sa incerce macar sa le rezolve?
Pentru aceste motive am hotarat sa-l retrag si sa incerc la alta gradinita.
In prima zi a stat cu sotul meu toata perioada. Seara mi-a spus ca-i place la noua gradinita si ca domnisoara este frumoasa.
De a doua zi a ramas singur. Se mai smiorcaie putin la despartire dar in cateva minute se linisteste. Nu mai am probleme cu el si imi povestete in fiecare seara ce a facut peste zi. Nici nu ma gandeam ca intr-un timp atat de scurt o sa poata sa se acomodeze, avand in vedere reactiile pe care le-a avut dincolo.
Intr-un final, dupa vreo 3 zile la noua gradinita m-a intrebat daca-l mai duc vreodata la prima gradinita. Dupa ce i-am spus ca nu, niciodata, mi-a spus ca, atunci pot sa ma duc sa o cert pe doamna...
Nu stiu la cine s-a referit, probabil la supraveghetoarea de la grupa lui.
L-am intrebat de ce? Si mi-a raspuns: pentru ca mi-a pus prosopul la gurita...
Atunci am realizat de ce copilul meu nu mai vroia la gradinita. Nu el era problema ci tratamentul la care fusese supus. Probabil "doamna" satula de urlelete lui (pentru ca are plamani) a ales aceasta metoda sa-l faca sa taca.
L-am rugat pe sotul meu sa mearga sa le spuna lucrul acesta dar mi-a spus ca ce rost are, este cuvantul unui copil de 3 si 5 luni.
Dar, atata timp cat acasa nu i s-a intamplat asa ceva si la noua gradinita, unde a fost tratat exact ca un copil de varsta lui, a reusit sa se integreze imediat, nu este un semn de intrebare?
Prin urmare, nu am facut nimic.
Aseara, desi a trecut aproape o luna de la incident, baietelul meu mi-a spus acelasi lucru: sa merg la gradinita sa o cert pe doamna care i-a pus prosopul la gurita. Dimineata i-a spus acelasi lucru bunicii. Sa mearga sa i-o arate pe doamna si sa o certe.
Inseamna ca el este inca marcat de ce i s-a intamplat acolo.
Eu cred ca pentru linistea copilului meu, nu pentru a face scandal sau plangere la gradinita, ar trebui sa mergem sa vada ca i-am luat apararea si persoana responsabila a fost certata, cum spune el.
Ce ma sfatuiti sa fac??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

EMMA eu zic sa-i indeplinesti neaparat cererea copilului, intr-o forma sau alta. Fie si numai daca mergeti toti 3 la vechea gradinita, el cu tati asteapta in curte, iar tu intri formal in gradinita si stai 10 min si apoi iesi, spunand ca ai certat-o pe doamna. Trebuie sa stie ca il crezi si ca ii iei apararea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Da, are dreptate Ileanna, macar fa-l sa creada ca il crezi si ca tii cont de sentimentele lui. Cam ceva de genul asta vroia si copilul meu dupa ce l-a muscat un ponei de ureche, sa merg eu sa-l cert pe ponei si pana nu ne-am dus sa-l "certam" nu s-a linistit...
Si, da, copiii se pare ca povestec cam greu ce li se intampla la gradi, am auzit asta de la multe mamici, inclusiv de la Denis al meu trebuie sa scot cu furca cate ceva...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma36 spune:

Multumesc pentru sfaturi. O sa ma duc la gradinita si va povestesc dupa reactia

Ema

Mergi la inceput