Mamici si Gravidute ITALIA *61*
Raspunsuri - Pagina 11
katiapam spune:
p.s-am modificat greselile
daca ma grabesc vad dupa ce trimit
Nelia-bine ai revenit si tu! bafta la proiect si revedere frumoasa cu sotul tau! cred ca abia astepti
hai ca nu mai e mult 
Mami de Giulia-20/06/07

kemsy spune:
Buna fetelor!!![]()
Nu am mai intrat de mult timp, pentru ca nu am timp si pentru ca mi-a picat whirless-ul si trebuie sa merg sa pun cablul direct la modem...mare bataie de cap 
Eu sunt relativ bine, bebe are zile mai agitate (ca ieri, cand s-a marait si a plans si nu a dormit toata ziua), si zile mai bune, ca azi, cand e mai linistit. Tot programul meu depinde de el, intr-o pauza de somn mai fac cate ceva. Am noroc ca e mama mea la mine, si ea face de toate: papica, intinde hainele, calca...eu stau doar cu bebe.
Huzuresc asa pana duminica, si gata 
Sa va zic povestea nasterii:
Joi noaptea am tot avut contractii, nu atat de puternice sa ma trimita la spital dar nici atat de slabe sa ma lase sa dorm linistita. Dar pentru ca dimineata trebuia sa merg la monitoraj, am incercat sa dorm cat mai bine 
Am ajuns la monitoraj pe la 10, m-au controlat aia pe toate partile (control col, tensiune, batai bebe, EGK, etc), totul minunat, col conservat si lung, sa merg acasa.
Acasa, dupa-amiaza am mai dormit vreo ora jumatate, iar seara am intrat pe forum, si in acelasi timp monitorizam contractiie (care pareau mai puternice): timpul intre contractii3-4 minute.
Cu ideea ca dimineata colul era inchis si beton, nu-mi venea sa cred ca e de mers la spital, ca doar nu nasc asa repede ![]()
Ma pun sa fac o baie in cada de vreo ora, cica sa nu mai simt contractiile foarte tare.
Nivelul durerii era cam de un 4 din 10, psihic ma pregateam pentru ceva mai crunt, ziceam ca astea sunt parfum pe langa ce urmeaza ![]()
Pe la 10-11 seara merg la culcare, dar nu ma asez bine in pat ca imi vine sa vomit, alerg la baie si scot tot ce mancasem in ziua aia. Sotul ingrijorat imi zice sa mergem la spital, iar eu am fost de acord, nu de alta, dar daca nu se intampla nimic macar eram linistita.
Luam si bagajul, si plecam. Ajunsi la spital ma pun aia iar la monitorarea batailor inimioarei lui bebe. Mie mi se parea ca am contractii destul de regulate, dopul il pierdeam de dimineata, dar asteptam parerea medicului.
Se pare insa ca monitorarea batailor nu le-a multumit pe moase, ca m-au controlat iar intern.
La controlul intern, surpriza: dilatatie 3,5
(pfiu, ce bine)
Ma trimite la sala de travaliu, ma pune sa ma imbrac cu o camasa de noapte si iar vine doctorita sa ma controleze. Aveam deja alea pentru masurarea batailor pe burta. Controleaza dr, shoc
: dilatatie 8,5 (mama ce repede mergea, si eu inca aveam impresia ca sunt de nota 5 contractiile mele
)
In conditiile astea a decis sa imi rupa membranele, sa vada cum stam cu lichidul. A asteptat o contractie si le-a rupt. In secunda urmatoare totul s-a schimbat, toata lumea a intrat in criza, se agita, dr striga dupa anestezist, neonatolog, le zicea sa ma mute urgent in sala de nastere ca imi face cezariana. Cand m-am ridicat din pat ca sa merg la sala de nasteri am vazut ca lichidul era maroniu inchis, si m-am speriat si mai tare. Agitatia dr imi arata ca e o chestie de secunde poate ca bebelusul meu sa pateasca ceva.
In sala de nasteri mi-au facut repede anestezia, unul ma lega de maini, unul imi punea paravanul in fata, toata lumea umbla ca sfarleaza.
Am simit cand m-au taiat cu bisturiul, nu a fost durere, ci piscatura, si am mai simtit si cand mi-au apasat pe burta sa scoata bebele, ca era situat sus, nu coborase.
Imediat dupa ce l-au scos a si inceput sa planga, si toata lumea se mira ce blond e
. Mie mi l-au aratat dupa vreo cateva minute, i-am pupat o manuta, si ma uitam la el ce par galben are..parca era albinist ![]()
Totul s-a incheiat cu un tremurat nervos al meu de vreo 2 ore, ziceai ca sunt pusa in priza, si cu intrebari obsesive catre sot (E BINE?L-AI VAZUT?Juri ca e bine?
), si catre asistenta.
Data nasterii 2 octombrie, ora 1:57, scor APGAR 9 si 10 (dupa 5 minute).
Recuperarea a fost usoara, nu am avut mari probleme, lapticul a venit relativ repede, dureri la sani am avut cateva zile, dar nu ingrozitoare (am incercat sa il fac sa se prinda bine si ma dadeam cu crema).
Durerile nasterii au fost suportabile, atat cat le-am trait, ma asteptam la ceva mai crunt.
Cam asta e povestea nasterii lui Loris Stefan 
. Acum bebe creste, are in jur de 800 de grame luate si vreo 5 cm in lungime in plus 

Va salut pe toate si va doresc multa sanatate. Imi pare rau ca nu sunt mai activa, dar o sa recuperez ![]()
Seara placuta!
Gianina, mamica fericita de gingas
Loris Stefan
Fotografii
katiapam spune:
Kemsy-ce noroc ca ai avut parte si tu de o nastere rapida ![]()
asa nu ti-au ramas traume de travaliu lung si greu
bine ca au intervenit repede,bucura-te ca esti cu mamica si odihneste-te 
sa va traisca Loris si sa fiti o famile fericita si implinita
ce figura e sotul tau ![]()
Mami de Giulia-20/06/07

monica2008 spune:
buna seara
eu cam greu cu intratul pe net,nu prea am timp ca sunt singua toata ziua cu bebe si cand vine sotul seara acasa fac si eu cate ceva.DENIS creste super bine,gangureste si rade toata ziua ,vrea sa se ridice si sa stea numai in fundulet,ii place sa stea pe burtica si isi tine capusorul sus.eu sunt fff bine am revenit la silueta dinainte sa raman gravida si sunt cea mai fericita mamica din lume.laptic avem la greu si bebe manaca la program la 4 ore si seara adoarme la 8.acuma se trezeste din 2 in 2 ore ca il dor gingiile si plange un pic si isi molfaie manutele dupa care adoarme la loc.facem crize la imbracat ca nu ne place sa ne imbracam gros dar asta e.
si eu pot sa spun ca am avut o nastere usoara,m_au luat contractiilke marti pe la 12 si seara la 11.30 am fost la spital.aveam deja dilatatie 3 m_au internat si m_au trimis in camera,am stat in contractii pana pe la 3 dupa care nimic,dimineta cand ma duc la monitoraj se hotarasc sa imi rupa apa,ma mai lasa asa un pic sa vada daca nu se rup membranele singure si intrun final la 11.30 im rup apa dar surpriza nu curge nimic
se hotarac sa imi faca perfuzie pt contractii si dupa 5 minute aveam dilataie 8 asa am si nascut cu dilatatie 8.la ora 12.20 a venit bebe si eu eram super bucuroasa.contractiile nu au fost chiar asa de dureroase si despre
nastere am o amintire ff frumoasa
pup toate gravidutele si toti bebelusi
monica mamica fericita de denis stefan
http://s603.photobucket.com/albums/tt113/monica2008_album/denis-stefan/
Roxali spune:
Buna fete dragi!
Probleme in familie...sant cu nervi varza, dar incerc sa rezist
Multumim ptr urari ...am sarbatorito in familie.
Fetelor scuzati-ma nu am inca putere sa ma destainuiesc
Nu v-am uitat 
Ali ,Sonia (22.10.07) si Enrico (26.01.00)
poze
katiapam spune:
Neata!
Roxali-te imbratisez cu drag 
nu uita ca sintem alaturi de tine 
revi tu cind te simti mai bine si ai grija de tine!
noi sintem aici
Monica-ce bine ca mai dai cite o veste si tu
o sa vezi ca cu cit creste cu atita o sa fi mai ocupata
tot descopera cite ceva dar trec si perioadele astea
bine ca e cumintel si te descurci cu toate
si de la tine asteptam pozici sa va mai vedem
si eu am mai slabit perioada asta si sint happy
ca acum nu mai stau toti pantalonii pe mine de parca erau cusuti pe mine de strimti
in sfirsit ma simt mai bine asa cu pantalonii parca imi cad fara curea si mai larguti putin pe picior
v-am spus ca am avut o perioada ca ma-am ingrasat in schimb acum sint mai multumita
Kemsy-mai asteptam pozici cu voi
Berarpiri-pe unde esti? cum te mai simti?
Slimatei-tu iar esti la pauza de net?
Mami de Giulia-20/06/07

katiapam spune:
Monica-si la noi au fost perioade cu plinsete la imbracat si inca f des
citeodata ma exaspera ca o luam ba cu joaca ba cu altele si tot nu reuseam
cind era in perioada aceea plinge oricum
acum nu mai avem probleme ca deja e mare si inteleg ca trebuie sa o schimb de hainute dar vreau sa-ti spun ca si acum cit eram in tara inca facea toane la imbracat,depinde cum are chef
mititicul deja incep sa apara dintisorii
sper sa nu aveti o perioada grea
Georgy-cum mai e Giulia cu dintisorii?
Ely-cum mai sinteti? cind poti mai intra si tu
va pup,poate veniti la 
Mami de Giulia-20/06/07

georgyiuly spune:
Neata!!!
Si noi pe la o cafea...chiar daca e aproape ora pranzului!
Giulia isi face jumatatea de ora de somn de dinainte de masa si eu lenevesc ..ca pe o asa vreme nu.mi vine sa fac nimic!
Katia felicitari pt kg. asa bine face la moral cand te simti bine cu tine insuti!
Am mai slabit si eu dar parca tot as mai da vreo 2-3 kg!Giulia ta ce mai face..mai ales pe vremea asta urata?!
Kemsy bine ca s-a terminat totul bine si nu au fost complicatii din cauza lichidului! Ma bucur ca in ultima vreme aud numai de nasteri frumoase fara povesti"infioratoare".Blondutul vostru este un scump!
Monica felicitari si tie pentru o nastere cu amintiri frumoase
!
lui Denis cel zambaret si mai asteptam poze cu noii bebelusi!!!
Apropo de plansete la imbracac...a mea daca e nascuta primavara nu prea e obisnuita cu imbracaminte multa, iar acum cu caciula si geaca e teroare...plange pana se vede afara..si apoi ii trece.In plus trebuie neaparat caciulita care se leaga in fata ca daca nu o arunca
!
azi ii dau Giuliei dovleac...sper sa-i place!

georgiana
mamica de Giulia
poze Giulia
nunta noastra
georgyiuly spune:
Poze noi cu mandruta mea!
Giulia 7 luni

georgiana
mamica de Giulia
poze Giulia
nunta noastra
katiapam spune:
Georgy-ce scumpa e
ta!
a crescut f mult
imediat incepeti cu primii pasi
si tu arati tare bine
asa e cu kg daca te simti bine in pielea ta e altfel,parca esti mai vesel
eu incerc sa raman asa daca nu mai slabesc deloc macar sa nu mai pun ![]()
daca ar fi la alegere as mai da jos ceva
succes cu papica ![]()
pe vremea asta nu prea putem iesi,mai ne strecuram printre ploi pina la magazin sa luam o gura de aer
carucior nu mai am ca l-am dat la cj la urcare in avion si aici mi-a disparut,am asteptat pina s-au terminat bagajele pe banda au inceput sa iasa deja bagaje de la alt avion si caruciorul meu nicaieri
m-am enervat si am plecat fara el dupa o ora de asteptat
nu mai aveam chef de reclamatii si cautat si am renuntat
deja e mare si merge fara el si asa vroiam sa-l las la mama sa-l dea cadou la cineva dar totusi ma gindeam ca o sa-mi fie mai usor cu atitea bagaje dar tot fara el am ajuns...
oricum nu-mi pare rau,ne-am folosit destul de el in 2 ani si oricum il eliminam cit de curind
daca am mai multe drumuri iau masina si gata ![]()
in rest prin casa cautam activitati pe linga treburile casnice,ne jucam cu papusile si desenam
cu caciulita iasa si Giulia ca deja e destul de rece,mai ales ca e si vint si o tine ca ii spun ca e rece afara
imi cere mereu sa-i pun hello kitty ![]()
visto ca se vb de nasteri si bb mici a mai aparut un bb mic
Mattia Gabriel puiut de Danangie
felicitari
si sa aveti parte de fericire!
data nasterii 21 oct
sa vedem cine modifica listuta
Mami de Giulia-20/06/07