Bulgarasi si globulete de nov-dec2007(197)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns popbianca spune:

buna ziuaaaa!
sunt acas in carantina....azi imi ridic analizele sa vad daca am anticorpi...(astia nu pot fi de la vaccin? este sigur 100% ca nu mai fac daca am anticorpi? vaccinul e 85%...) si mi-e o greataaaa...constant ..cred ca de la medicamentele ce le iau....
ellis... DD ...dar nu se mai termina cu racelile astea...bine ca nu e nimic grav si ati putut pleca......cu varicela, nu pot ..pt. ca una e secretara, cealalta e dactilografa....eu am treaba cu amandoua....si eu sunt singura in birou....dar daca am treaba pe net tre sa intru la calculatoare unde e dactilografa, daca imi vin clienti tre sa ies la secretariat...
eladea....la noi fazele de care vb tu sunt destul de rare...eu le ignor...apoi ma scoate din minti si ma rastesc la ea...apoi regret enorm si o iau in brate la linistit...fara a ceda, ai da obiectul in cauza...ieri a plans aproape o ora pt. strugurelul din masina...eu vroiam sa o culc ..ea nimic, strugurelul..i-am repetat de 100 de ori ca e in masina , ca mergem sa-l luam cand se trezeste ...dar nici nu ma asculta ...tipa cat o lua gura...si sarea in pat....de nervi....eu plangaceam pe canapea....a trebuit sa ne culcam pe canapea amandoua ca alfel cred ca si acum ar fi plans
pussi...eu nu am incercat cu time-out in alta camera...dar si la noi inca fct. distragerea atentiei foarte bine...fetele tale? excelenteeeee!
mihuta....vai ...ce nasol.... si de la noi sa va mai inveseliti ca sunteti pe maini bune acolo....DD ajuta sa treaca repede....
victo...sanatate si voua..din suflet va doresc....da chiar nu mai trece boala asta odata!
g24hit...salutareee....stai linistita si Ana are 10,6 kg...la suzeta nici gand de renuntare...a gaurit cateva cu dintii, s-au mai imputinat ...la un mom dat aveam toata colectia de 6-18...cu olita nu avem probleme...la wc nu o pun eu ca daca i se nazare cu wc undeva unde nu sunt conditii, ce ma fac? asa ca ne descurcam cu olitele( ca avem 3)...una la ea in camera, una prin baie, una in bucatarie....si cu facutul in iarba, p-afara......nu te mai agita ...la un mom dat o se replieze si Iulia ta
s-a trezit Ana...am plecat....

mami de Ana-Sofia(15.11.2007)http://picasaweb.google.ro/popbiancaflavia/AnaSofia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Ce fac fetele??

Noi toata ziua pozne ..pozne ..pozne .Aruncat in stanga..aruncat in dreapta... MAma are fire albeee ... Ei se cearta mereu pe aceeasi jucarie..fie ea masinuta ..fie ea doar roata de la vreo masinuta demontata .. Un spectacol

Suntem in schimb bine.Nu mai avem muci nicicare.A mers de minune si fara tratament.Tot 2 sapt a tinut .

Pupici la puiutii bolnaviori.

Ank Raul 17.10.2007 si Cecilia 11.12.2008
Poze pitici

Pretendenti pt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ank83 spune:

Mihuta am ramas surprinsa de setul de analize facute Sofiei de cei din Turcia .. Jos palaria pentru sistemmul lor..Uite de asta vreau sa plec din tara asta de ....

Pussi superbe tustele... Ce drag imi e de ele. Cand ne vedemmm???

BB si eu tot in tricou il las pe Raul afara...chiar si pe cecilia.Mai ales ca ieri erau 30 de grade

Ancutoo am vazuto si pe Maria.Cred ca o strang papucii .. Dulce si scumpa

Ank Raul 17.10.2007 si Cecilia 11.12.2008
Poze pitici

Pretendenti pt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinag spune:

Buna,

multa sanatate la toti copilasii bolnavi.

Mihuta, tare urat prin ce ati trecut, si bine ca ati gasit medici competenti care sa va puna un diagnostic corect. Multa sanatate!

Pussi, ma duc sa caut pozele!

Andreea, tu iti cunosti cel mai bine copilul si ce ai putea face. Incearca sa intelegi ce il frustreaza. Eu in general nu sunt pentru pedepse, mai ales la varsta asta. Adela pentru ce ai exprimat!

Mai mult nu am reusit sa citesc, sper sa reusesc curand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns g24hit spune:

hello

ADE, BIANCA, multumesc pt incurajari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adelamaria

Neata!

Andreea, nu stiu ce sfat sa-ti dau. Decat sa te cobori (fizic) la nivelul lui, sa-i vorbesti bland...Ai putea sa-l prinzi bland in brate ca sa nu-l lasi sa se raneasca. Sau dimpotriva, ai putea sa-l lasi sa-si exprime frustrarea (ca e clar ceva ce-l supara)si tu doar sa-i fii alaturi, cu rabdare...Poti incerca sa-i distragi si atentia, dar nu cred ca va functiona mereu. Cu pedeapsa, nu stiu, nu ma pronunt, fiecare isi stie copilul...Pe de o parte ii poate crea o anume "disciplina", eventual sa "inteleaga" ca nu e bine ce face...Pe de alta e ca si cum l-ai pedepsi pt ca isi exprima supararea...e ca si cum nu i-ai da voie sa simta nimic negativ...Nici noua nu ne-ar placea chestia asta, nu? Si doar noi suntem adulti si avem pretentia ca intelegem mai multe...Da' ia sa incerce cineva sa ne pedepseasca pt ca indraznim sa fim nervosi, suparati, plictisiti...crezi ca ar functiona?? Sau ne-ar frustra si mai mult??...Ei se exprima fizic pt ca inca nu se pot exprima verbal...Sigur, trebuie sa invete ca nu orice reactie e acceptabila in societate, dar cred ca blandetea si rabdarea e calea...Cred ca as "pedepsi" doar in cazul in care ar lovi un alt copil, fara motiv. Desi "fara motiv" e din nou discutabil. Dar nu as permite asta.
Ma rog, cam asa gandesc eu acum...Nu stiu mai incolo...
Pupici si o zi buna tuturor!

Ade, mami de Ilana
http://www.ilanaandreea.blogspot.com/

Ade, mersi pt sfaturile tale...sunt de acord cu ele... dar blandetea sau luatul in brate nu functioneaza...adica daca ia un obiect cu care nu are voie sa umble, de ex, ii spun ca nu e voie cu acel obiect, pt ca se paote lovi/rani si il rog sa mi-l dea...evident ca nu vrea...il rog din nou...el la fel refuza...ba mai mult o ia la fuga (am uitat sa mentionez ca-i plac surubelnitele, pixurile, cam tot ce -i ascutit/periculos)...atunci evident ca ii iau obiectul din mana si-i propun sa afcem altceva, sa ne jucam cu altceva...darrrrr...in acel moment fie ma loveste pe mine, cu palma, fie loveste altceva(perete, jucarie, etc.) fie, rar insa, se loveste pe el...am incercat sa-l ignor cand face asta, ii spun ca nu e bine/frumos ce face, ca m-am suparat pe el pt ca se comporta asa si plec de langa el...sigur, se potoleste la un moment dat, daca nu mai are spectatori... dar as vrea sa-l determin cumva sa nu mai reactioneze asa...

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007)

ERIC, POZE RECENTE

ERIC IN 2009

ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!

BLOGUL NOSTRU

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui adinag
Andreea, tu iti cunosti cel mai bine copilul si ce ai putea face. Incearca sa intelegi ce il frustreaza. Eu in general nu sunt pentru pedepse, mai ales la varsta asta. Adela pentru ce ai exprimat!

Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)

Adina, nici eu nu sunt pro pedepse...sigur, cateodata mai dau o palmuta la fund, dar chiar cand explicatiile si incercarile mele de a-l deturna de la ceea ce nu are voie n-au nici un rezultat, cand ma scoate din sarite de tot...ce sa fac...

de pedepsit n-am incercat niciodata, ca oricum n-ar sta nici un minut la colt sua in alta camera, decat urland ...si nu intentionez sa fac asta...

Andreea si Eric, micul meu univers... (9 decembrie 2007)

ERIC, POZE RECENTE

ERIC IN 2009

ERIC , PRIMUL ANISOR

Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!

BLOGUL NOSTRU

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamaria spune:

Andreea, ma gandesc ca ai putea incerca sa-i arati ceva in legatura cu obiectul care il intereseaza...Daca ia o surubelnita, te duci langa el si ii spui "ia uite, ce-ai gasit? asta e o surubelnita? stii ce face tati cu surubelnita? uite, folosim surubelnita ca sa construim diverse chestii..." si eventual iei niste lego si te faci ca le "repari" (varianta "originala" spune ca ii arati chiar la ce se foloseste, da' asta tu decizi daca e sau nu periculos)..."daca vrei, putem merge la magazin si cumparam o surubelnita fermecata, special pentru Eric! vrei?" si cumperi si tu un set din ala de jucarie, eventual...Normal, copilul va vrea probabil sa exerseze ce-i arati, ca e o chestie noua, deci va "repara" o vreme lego cu surubelnita...dar apoi ai mai multe sanse sa renunte, dupa ce-si fixeaza noua deprindere...Zic si eu...
Daca ia un pix, e si mai simplu: eu ii arat Ilanei cum se foloseste, ca se inchide/deschide, ca are sau n-are capac, ca e rosu si, uite, avem si unu albastru, "da' ia uite, avem si creioane colorate; astea tot pentru scris sunt, mami! Poti sa desenezi un iepuras? Uite, facem un iepuras rosu (si poate reusesti sa-i dai un creion, nu pixul)..." La un moment dat Ilana era fascinata sa scrie cu pixul pe pielea ei...Am sta langa ea, i-am aratat ca se murdareste; apoi am sters-o cu apa si sapun. Au mai ramas urme pe care mi le-a aratat toata ziua si ii spuneam "da, mami, ai scris cu pixul, au ramas urme, asta nu se spala..." Chestii din astea...
Si mai si (da sa nu dati cu rosii!): ma vedea Ilana taind diverse cu cutitul si-l cerea. Nu as fi vrut sa prinda un moment de neatentie si sa-l ia (ca na, se mai intampla, desi le feresc cat pot!)...Asa ca i-am luat manuta in mana mea, un cutit mic si am taiat niste branza moale sau o banana. I-am explicat si ca face buba, normal, daca nu e mami cu ea. Se pare ca momentan experienta a multumit-o. Acum imi arata cutitul, zice "mami, taie, buba!", dar nu se repede sa-l ia. Normal ca nu-i las cutite la indemana, sunt puse bine, dar nu mi s-a parut asa infiorator sa-i arat cum se foloseste...Insa astea sunt doar pareri si experiente personale...Sunt doar exemple, nu spun ca asa e bine/nu e bine...Circumstantele sunt foarte diferite si fiecare mamica stie cum sa gestioneze anumite situatii.
Andreea, eu cred ca pur si simplu trebuie sa-ti asculti instinctul

Mergi la inceput

Cu imbracatul, depinde de temperaturi. Aici dimineata avem si 7 grade, clar ca le imbrac mai gros, pantalon lun si sosete, tricou si haina din aia fleece. In timpul zilei daca trece de 20 grade la maneca scurta. In rest are tricou cu maneca lunga, pantaloni, sosete.

Andreea, decat sa-i tragi lui o palmuta, da-ti-o tie , ca doar nu e vina lui ca-ti pierzi tu rabdarea

Mergi la inceput

Adela, Floris se joaca 90 la suta DOAR cu lucruri serioase, NU cu jucarii. Avem set de unelte ptr copii, nu il intereseaza. Insa alea adevarate, ore intregi. Se joaca aproape toata ziua cu aspiratorul (avem unul imens, folosit normal doar in tot felul de firme/institutii). Chei. Taie si el cu mine cot la cot ceva moale (ex. banana) cu cutitul de uns untul, nu are cum sa se taie cu ala. Cu pixul s-a murdarit si el din cap pana in picioare, doar ca el e mandru ca nu se mai duce :D si deci repeta mereu. Nu mi se pare o tragedie, e doar pix, nu? Incerc sa feresc pixurile de el ca mi-e mila de mobila si pereti, dar se mai intampla sa le prinda.
Personal mi se pare o reactie normala a lor, ei invata multe si vor sa exerseze si ei ce vad la noi, iar noi ne petrecem timpul cu lucruri "adevarate", nu cu jucarii...

Mergi la inceput