Mamici de fulgusori de nov-dec 2009 (119)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

ALTE ARTICOLE DESPRE ANESTEZIA EPIDURALA si NASTEREA CU EPIDURALA:
www.desprecopii.com/info.asp?ID=44" target="_blank">A1
www.attct.ro/articole-nastere/nasterea-cu-anestezie-epidurala.html" target="_blank">A2
A3



Lavi, 34+ mami de Rares Cristian

Au mai ramas 6saptamani pana o sa il vad pe Raresh!

Camera lui Rares
Poze
HainuteRares

HaineRares2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

beneficiile anesteziei epidurale
Conform statisticilor recente, 73% dintre mamici apeleaza si pentru a doua nastere la anestezie epidurala. Cunoscand toate posibilele efecte adverse, mai mult sau mai putin testate pe propria piele, ele decid ca in situatia lor anestezia epidurala este o experienta pozitiva.
Cel mai important dintre beneficiile anesteziei epidurale la nastere este confortul din timpul travaliului. Durerea este aproape inexistenta si tu te poti relaxa. Experienta nasterii va fii una pozitiva cu siguranta. Asta daca nu te numeri printre ghinionistele la care nu "prinde" anestezia. Sau daca nu consideri ca durerile la nastere inseamna satisfactie.
Daca la prima nastere ai avut un travaliu prelungit care te-a epuizat, nasterea cu anestezie epidurala este o solutie eficienta. Te poti relaxa, odihni si concentra pentru nasterea efectiva cand si tu participi activ. Oboseala gravidei incetineste travaliul. Daca ai ales sa nasti fara anestezie si dupa 24 de ore de contractii nu ai ajuns inca la dilatatie maxima, ginecologul va fi cel care iti va recomanda sa faci anestezie epidurala.
Daca ai indicatie sa nasti prin cezariana, anestezia epidurala este o alternativa buna la anestezia generala. Iti permite sa ramai treaza si sa il auzi si vezi pe bebelusul tau imediat dupa ce se naste.
Eliminarea stressului durerii din timpul travaliului reduce nivelul de catecolamine din circulatie. Astfel, circulatia sangelui intre bebelus si tine nu va fi perturbata, iar daca ai preeclampsie, ajuta la scaderea tensiunii arteriale.
Cu ajutorul medicului care iti face anestezia, aceasta poate continua si dupa nastere pe o durata variabila. Astfel, vei trece mai usor peste durerile de dupa (mai ales in cazul nasterii prin cezariana) si te vei putea odihni suficient.
Conform studiilor, bebelusii nu au riscuri de sanatate pe termen lung daca sunt nascuti cu anestezie epidurala.
Daca consideri ca aceste motive sunt suficiente pentru a alege anestezia epidurala la nastere, discuta cu ginecologul despre experienta lui, precum si despre experienta medicului anestezist. Siguranta si eficienta acestei interventii depinde de ce medicamente sunt folosite si in ce doze, de tehnica corecta, de precautiile luate pentru a preveni efectele adverse ale anesteziei epidurala si de promptitudinea in caz de urgente. Studiile continua in acest sens.

Lavi, 34+ mami de Rares Cristian

Au mai ramas 6saptamani pana o sa il vad pe Raresh!

Camera lui Rares
Poze
HainuteRares

HaineRares2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluci_b spune:

Citat:
citat din mesajul lui laviniablaga

ALTE ARTICOLE DESPRE ANESTEZIA EPIDURALA si NASTEREA CU EPIDURALA:


multumim, azi noapte intre un pisu si pat ma gandeam ce sa faca daca chiar nu voi suporta durerea, chiar vroiam sa caut azi mai mult

32+ Remus Andrei
http://www.popasmusic.com
http://www.petitieonline.ro/petitie-p47134046.html
AMR 8 SAPTAMANI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

'neatza fetelor...Lavi multam pt
am trecut pe la voi sa va salut doar...ca mi-e un soooooooooommmnnn... mai trag o ora doua de si revin cu forte proaspete...


Anca 34+

POZE

AMR 6 SAPTAMANI !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Efecte adverse ale anesteziei epidurale la mamici

Majoritatea mamicilor au unul sau mai multe efecte adverse urmare a anesteziei epidurale la nastere. Din fericire, cele mai multe nu sunt severe, ci sunt mai degraba enervante.
- Hipotensiunea. Este cel mai frecvent efect advers (30-35%). Scade fluxul de sange catre placenta, iar bebelusul nu mai este oxigenat suficient. Pentru a fi prevenita, se folosesc perfuziile cu saruri. Anestezistul iti va spune sa stai mai mult pe partea stanga, la fel ca pozitia de somn din sarcina. Daca stai preponderent pe spate, uterul apasa pe vasele mari de sange, astfel ca tensiunea, si implicit oxigenarea bebelusului, scad si mai mult.
- Greata, varsaturi. Apar frecvent si sunt neplacute. Dar de obicei nu dureaza mult, pana la 15-20 de minute. Consuma din energia mamei, care ar trebui folosita pentru nastere. La cerere, se pot folosi medicamente impotriva acestor simptome.
- Febra. Apare in 15% din cazuri, mai ales daca anestezia epidurala dureaza mai mult de 4 ore. Explicatia este ca anestezia reduce posibilitatea mamei de a transpira si elimina din caldura. Astfel creste temperatura corpului. Pentru a reduce durata, anestezia epidurala nu se pune de la inceputul travaliului, ci atunci cand colul are dilatatie de 4-5 cm. Moasa sau doctorul o sa iti spuna sa bei apa rece, sa pui comprese reci pe frunte si ceafa si sa tii pungi cu gheata la subsiori si pe picioare. Daca este cald in sala de nasteri, ar fi bine sa existe un aparat de aer conditionat sau un ventilator.
- Frisoane. Nu sunt legate de febra. Sunt foarte neplacute pentru mamici. Acopera-te cu o patura si pune in jurul tau sticle calde cu apa. Roaga-ti sotul sa iti faca masaj. Este de mare ajutor atat pentru frisoane cat si pentru relaxarea fizica si psihica a mamei.
- Persistenta durerilor nasterii. 25% mamici spun ca “anestezia nu a prins”. Daca inca simti durerile nasterii, spune-i medicului. Se schimba pozitia acului sau locul anesteziei.
- Mancarimi la nivelul fetei si/sau gatului. Apar frecvent si sunt deranjante. Se datoreaza substantei anestezice. Se trateaza cu medicamente antialergice.
- Dureri de spate. Apar in 10-20% din cazuri. Pot dura de la cateva zile pana la ani. Din cauza anesteziei, nu vei simti daca pozitia din timpul travaliului iti este incomoda. Ca sa previi durerile de spate de dupa nastere, schimba des pozitia. Evita sa stai pe spate.
- Dureri de cap. 1-10% dintre mamicile care au nascut cu epidurala le resimt. Se datoreaza tehnicii si experientei anestezistului. Pot fi de la usoare la severe si dureaza de la zile la saptamani. In cele mai multe cazuri se rezolva de la sine. Cand ajungi acasa, odihneste-te bine si stai mai mult pe spate. Cu acordul medicului, bea cafea. Este un remediu natural pentru durerile de cap.
- Detasare emotionala. Depinde de la femeie la femeie. Unele spun ca din cauza anesteziei epidurale erau complet detasate de ceea ce se intampla. Se simt ca si cum nu ar fi participat la nasterea copilului lor. Mai ales cele care se pregatisera pentru o nastere naturala. Acest efect advers este unul dintre principalele motive pentru care multe gravide refuza anestezia epidurala.
- Ameteli, dificultati la mers si lipsa de echilibru. Apar in 100% din cazuri. Dispar de la sine la 1-2 ore dupa nastere. Pentru unele mamici este enervant si plictisitor sa nu se poata misca singure. Ca sa iti fie mai usor, anestezistul pune anestezia cand dilatatia colului este de 4-5 cm. Astfel nu vei fi imobilizata atat de mult timp.
- Dificultati la urinare. Aproape toate mamicile pierd controlul asupra vezicii urinare in timpul travaliului, ca urmare a anesteziei. Desi vezica este plina, nu vei simti ca trebuie sa urinezi. Creste riscul pentru infectii urinare. Vezica fiind plina, apasa pe colulul uterin care nu se mai poate dilata. De asemenea, bebelusul nu are spatiu sa coboare. Ca masura preventiva, asistenta iti va pune sonda vezicala. 20-30% dintre mamici vor mai avea disfunctii urinare si dupa nastere. Pot dura de la zile pana la luni de zile.
In doar 1 caz din 4 milioane de nasteri cu anestezie epidurala efectele adverse sunt severe, potential fatale. In 80% din cazuri este vorba de anestezia epidurala la nastere cu cezariana. Includ:
- convulsii
- leziuni ale nervilor
- soc alergic
- soc respirator
- soc cardiac
- abces epidural
- moarte
Gandeste-te bine care sunt avatajele si dezavantajele pentru tine. Consulta-te si cu sotul pentru a fi sigura ca iei decizia cea mai buna. Discuta cu ginecologul despre riscurile tale si experienta lui, precum si despre efectele anesteziei epidurale la bebelusi. Conform unor studii, 73% dintre mamicile care au nascut cu epidurala, o vor face si a doua oara.

Lavi, 34+ mami de Rares Cristian

Au mai ramas 6saptamani pana o sa il vad pe Raresh!

Camera lui Rares
Poze
HainuteRares

HaineRares2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Efecte adverse ale anesteziei epidurale la bebelusi

- Daca anestezia epidurala dureaza mai mult de 4 ore, exista sansa ca mama sa faca febra. Acest lucru ii influenteaza si pe bebelusi. Le va creste pulsul, adica vor face tahicardie. Pentru a fi prevenita se incearca evitarea febrei la mamici. Se pun comprese reci pe frunte si ceafa, pungi cu gheata pe picioare si la subsiori etc.
- Suferinta la nastere. Cel mai probabil apare din cauza hipotensiunii ca efect advers al anesteziei epidurale. Placenta si implicit bebelusii nu mai sunt oxigenati suficient si astfel apare suferinta fetala. Pentru a se evita, gravidele sunt perfuzate cu medicamente si solutii care sa nu permita scaderea tensiunii. De asemenea, se poate face si terapie cu oxigen. Se recomanda pozitia pe partea laterala stanga.
- Tonus si forta musculara scazute in primele ore dupa nastere. Sunt efecte adverse ale medicamentelor folosite la anestezie. Nu este un efect advers serios. Isi revin de la sine dupa cateva ore. Nu necesita interventii de urgenta.
- Dificultati de respiratie la nastere. Apar tot din cauza substantelor anestezice. Pentru a se evita acest efect advers, anestezia epidurala se opreste cu o ora inainte de nastere. Astfel, medicamentele au timp sa se dilueaze si chiar partial sa se elimine din sange.
- Scor Apgar mai mic de 10. Este rezultatul ultimelor 2 efecte adverse. Scorul Apgar depinde de tonusul muscular si prima respiratie dupa nastere. Chiar daca la nastere bebelusul tau nu va lua nota 10, dupa o ora, cand se recalculeaza acest scor totul isi revine la normal in cele mai multe cazuri.
- Dificultati de alaptare la bebelusi. Exista studii care sugereaza ca cei nascuti cu anestezie epidurala pot avea un reflex de supt mai slab. Dar nu se stie exact daca este sau nu un efect advers al anesteziei.

Lavi, 34+ mami de Rares Cristian

Au mai ramas 6saptamani pana o sa il vad pe Raresh!

Camera lui Rares
Poze
HainuteRares

HaineRares2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Cam gata...ca am umplut vreo doua pagini, si va las sa le cititi in liniste...Sper ca v-am trezit interesul, pentru ca se apropie marele moment din clipa in clipa si macar sa fim pregatite zic eu! Ancutza...leneveste acolo linistita ca nu e cu suparare!
Andre bine ai venit la ...eu iti doresc o zi frumoasa desi la noi in Ardeal e tare urat afara
Raluci imi pare bine ca gasesti informatiile mele utile...sper sa iti si foloseasca!

Lavi, 34+ mami de Rares Cristian

Au mai ramas 6saptamani pana o sa il vad pe Raresh!

Camera lui Rares
Poze
HainuteRares

HaineRares2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Buna dimineata

Mihamora, teoretic nu cred ca ma voi plictisi... dar mi-e teama de rutina... nu prea reactionez bine la ea. Acum sper ca bebe al meu sa fie un copil sanatos si rezistent si sa pot sa-mi continui stilul de viata activ cu el alaturi. Spor la curatenie.

Camy, e bine ca esti mai bine azi. Clar nu erai in apele tale. Acum e de inteles, comoara cea mica vine vine... si tu mai ai treaba... si parca se incapataneaza sa nu se termine. E bun ca Sotul a reusit sa ramana calm si pentru tine. Asteptam vesti bune. Lenjeria de patut e foarte frumoasa. Sa o foloseasca sanatos.

Lavi, multam de cafea.... pai stii cum e... ne invatam lenese si nu ne vom schimba obiceiul. Cam ramane pe tine treaba cu cafeaua.


Diana R, asa, fara graba


31+ AMR 9 sap Mihnea
aniversarea nuntii noastre
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Lavi, despre epidurala mai citisem si eu cate ceva si ma sperie ca era atatea efecte negative asupra copilului. Cred ca trebuie sa vorbesc serios cu medicum si abia apoi sa decid. Nu imi doresc sa fiu o "mama eroina" care indura orice durere pentru copilul ei... dar nici nu as risca prea mult. Deja e greu sa iei decizii pentru copil... Doamne, si cate alte mii de decizii urmeaza


31+ AMR 9 sap Mihnea
aniversarea nuntii noastre
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laviniablaga spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

Buna dimineata

Lavi, multam de cafea.... pai stii cum e... ne invatam lenese si nu ne vom schimba obiceiul. Cam ramane pe tine treaba cu cafeaua.


31+ AMR 9 sap Mihnea
aniversarea nuntii noastre
POZE


Neatza Ione...nu e nimic...placerea mea e aceea de a face si a va invita pe toate la o palavra! Asa ca nu e cu suparare!

Lavi, 34+ mami de Rares Cristian

Au mai ramas 6saptamani pana o sa il vad pe Raresh!

Camera lui Rares
Poze
HainuteRares

HaineRares2

Mergi la inceput