Pepenasi de iulie- august 2008 (147)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

DMA Sa ai parte de noroc, fericire, sarcina usoara in continuare si un fratior sanatos pentru Maria!!

Monica, mami de Luca si 5+
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

Bunaseara!
Noi suntem la faza crizelor de personalitateAm tot citit pe net despre crizele astea,dar intelesesem io ca ar cam fi in jurul varstei de doi ani,nu ma asteptam atat de devreme.,asa ca am cam fost luata prin surprindere.Mai concret copilul meu s-a suparat asa de rau ca n-am lasat-o sa se duca in strada(ca avea ea o treaba importanta acolo)incat a considerat ca ar fi de cuviinta sa se tranteasca cu curul de pamant sa urle, sa-si smulga hainele de pe ea si sa ma pocneasca cand ma apropiam s-o iau de acolo.Am luat-o in brate asa urland, am plecat cu ea acasa si i-am spus ca n-o mai aduc niciodata la copii daca nu ma asculta.
Am procedat corect?Ca barbata-meu mi-a spus ca trebuia sa o impac imediat sa nu fac circ pe strada, si sa o cert acasa,dar ma gandesc eu, daca o certam abia acasa,mai intelegea motivul pentru care a fost certata?
In rest n-am avut probleme cu ea, se joaca frumos si acasa si pe-afara cu copiii, e foarte sociabila, imparte jucariile cu alti copii, le da chiar si mancarea din mana(cand era mai micuta nu dadea nimic),cand vrea ceva ii spun ca nu avem bani si luam alta data si nu mai cere.Sper ca a fost doar un episod izolat,ca mi-e groaza daca capata naravul asta.
Ca tot veni vorba cu ce se mai joaca copiii, eu i-am luat zilele astea un carut de papusi si un bebe cu biberon si e in extaz cu ele.Il plimba pe bebe prin toata casa, ii da sa bea cu biberonul, ii indeasa pufuleti in bot, il cearta,mi-l pune si pe el la tzitzi sa pape,ce sa mai, o adevarata mamica in miniaturaSi o sa radeti dar e fascinata de catalogul de la Quelle, umbla cu el peste tot, da frumos paginile si imi arata popopi(pantofi),papu(papuci),pii(copiii)tisa(fetita) si multe altele care inca n-am reusit sa le identific si nici sa le asociez cu imaginile care le arata.
In ceea ce priveste hainele,vad ca multe mamici se plang ca au nevoie de bretele sa nu le cada pantalonii in vine,ei bine noi suntem la extrema cealalta, ii vin hainele numa bine pe corp da la maneci si la picioare sunt luuuungi de tot timpul umblam cu ele suflecate de parca suntem pui de bogdaproste.Ce sa-i faci daca-i mica si indesata!
MAITREY, offf,imi pare tare rau, un pupic maaare de la mine
PICA, ce patanie urata cu Sebi,poate se toceste dintisorul si se rezolva situatia
MCOCA, insanatosire grabnica Mayei
BOTI,la faza aia cu teatrul de papusi eu cred ca depinde foarte mult de copil.Eu cu a mea nu m-as risca ca sigur n-ar rezista teapana acolo mai mult de 5 minute.Chiar daca sa zicem ca i-ar placea sunt convinsa ca ar vrea sa se duca acolo pe scena sa vada ea ce se intampla
CRISTINA, moaaaama ce te invidiez, 4-6 ore de somn ziua?Eu daca doarme doua ore pe zi(si alea in doua reprize)ma declar mai mult decat multumita!
GINI, super tare maioneza aia,cu prima ocazie am s-o incerc

DMA LA MULTI ANI ,O NASTERE USOARA SI UN BEBE MANCACIOS!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

multumesc fetele... incerc sa fiu zen da' e greu...

si alexandra se mai da cu fundul de pamant vio da' o ignor si ii trece repede. bine, alexandra ta era in mijlocul strazii deci cam complicat de ignorat insa din cate am inteles asta e metoda. a mea mai avea ca obicei sa se traga de par sau sa isi dea palme cand nu ii convenea ceva. initial ii spuneam sa nu mai faca asa ca o doare, etc. am vazut ca nu functioneaza am inceput sa o ignor si acum nu mai face.
mai nou daca ridic un pic tonul pune bot, lasa privirea in pamant si se face ca plange. si se uita asa cu coada ochiului sa vada daca o vad ca s-a suparat
a invatat-o soacra-mea sa faca gimnastica cum faceam noi la gradi 1,2,3,4 - la 1 duce mainile la umeri, la 2 in fata, 3 in sus si 4 in lateral de cum se trezeste imi aduce telecomenzile ca sa ii dau la muzica populara. si ce piruete face baby. se uita atenta la cum danseaza respectivii si se vede ca incearca sa faca la fel. si daca nu imi cere sa ii deschid tv imi cere sa ii dau creioanele. cred ca de vreo 5 ori s-a pus la desenat azi. nu cred ca il mai asteptam pe mos nicolae nu masuta si scaunel. o sa gaseasca mosu altceva ca ne trebuie masuta acu ca sa nu mai desenam si pe covoare

-------

mamica fericita de Alexandra

-------

Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca...

Minunea de la Doamne-Doamne 17.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Vio, da chiar ai de gand sa nu o mai duci niciodata la copii daca nu te asculta? Era asa de greu sa treceti strada impreuna? Poate avea fata ceva de vazut pe partea cealalta, nu era nici o "zebra" prin preajma sa treceti? Zic si eu...
Si Matei are nervisori dastia, este un ulicau si jumatate, vrea numai si numai pe trotuar si nu in curte, pe strada si nu pe trotuar...si in ultima vreme se tine tare pe pozitii si ma plimba pe toata ulita, dar eu una ma bucur...asa mai fac si eu miscare

mai3 o imbratisare virtuala de la mine!

ai mei sunt bolnavi amandoi, Stefan latra ca un caine, tuseste de zici ca acuma isi varsa plamanii si are si febra maricica, 39,1 sub brat, Matei in schimb chehaleste usor, nu are febra, doar muci muuuulti si stranuta non stop...
Am fost ieri la dr cu ei. Stefan ia antibiotic, la Matei inca nu i-am dat, sa vedem cum evolueaza lucrurile...

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Citat:
citat din mesajul lui boticelina

Ana, uite www.picturaonline.ro/shop/culori/03-tempera-si-gouache/tempera-reeves-redimix/prod_641.html" target="_blank">aici si aici culori potrivite pentru gradi. Pusesem bookmark dar am raspuns abia azi pt ca n-am net acasa

Monica si gargaritza Nancy

blog revival - chestii gargaricesti

"If you are unware of your choices, then you have none"

multumesc tare mult!!!Este exact ceea ce am nevoie.

proud mummy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Aoleu CAPRI care e treaba cu gradi luni? N-au zis sa nu mergem... ca tre' sa duc 15 lei pe caterinca aia de revista PitiClic.
Sa stii ca si Er ii arde Elizei cate o palma si o mai zgarie, si de cateva ori a plans asa tare saracuta... Problema e ca Eliza o cam inghesuie pe Er, o cam chinuie, si se apara si ea cum poate. Si, cum zice vorba, uneori dupa ras vine si plans...
Si aceeasi poveste cu iubitu'...

BOTI - cred ca am mers pe la 2 ani la teatrul de papusi. Adica sa fie la varsta cand are rabdare sa ii citesti acasa o poveste. Adica sa citesti si sa asculte fara sa plece sau sa dea paginile peste tine. E bine sa stie de dinainte povestea pe care o va vedea la teatru, dar cat mai pe scurt. Ca ce o sa vezi la teatru nu are legatura cu ce te astepti. Nu stiu cum mai sunt piesele la Cta, dar la Bucuresti au niste efecte speciale care nu seamana absolut deloc cu ce stiam eu din copilarie. Se poate ca un copil mic de tot sa se sperie. Multi plang in sala. Altii alearga de colo colo. Mai este important sa mergi la piese potrivite varstei. Tandarica are site, si vezi acolo varsta potrivita. Teatrul de la Cta nu stiu daca are site.

MAITREY - imi pare rau Next time o sa fie bine

VIO - ai procedat corect. Ma rog, mai putin cu amenintarea, as zice. Pentru ca o sa mai fie dati cand nu o sa asculte si tot o sa o duci la copii, si atunci amenintarea e vax albina si nu te mai ia in seerios (cand va intelege bine, ma refer...)
Sunt de evitat pedepsele lungi - sau amenintarea cu pedepse lungi - si amenintarile extreme. Adica nu zici - daca nu mananci tot, nu te mai uiti o saptamana la TV sau daca nu faci nu stiu ce, nu mai primesti desert pana la Craciun... de evitat cuvintele astea extreme... "niciodata", "pentru totdeauna"... Si mai e de evitat sa ameninti copilul ca iti faci bagajele si pleci, ca ii faci lui bagajele si il trimiti nu stiu unde, sau ca il dai la schimba sau alte de-astea...
Noi nu prea folosim din astea, dar ce mi-a venit intr-o seara cand ne uitam la 'schimb de mame' (ocazional de altfel, ca ma streseaza genul...) si ii explicam Elizei de ce s-a dus mamica respectiva intr-o alta casa (se nimerise o casa cu un copil razgaiat) Si ce mi-a dat prin cap sa ii spun ca ma duc si eu la 'schimb de mame' daca nu face nu stiu ce ma stresa pe mine atunci. Bai si s-a pus pe un plans, si n-am potolit-o cateva zile in sir, ca orice facea ma tot ruga sa nu ma supar si sa nu ma duc la alta familie la 'schimb de mame' Si deh, avea aproape 6 ani...

Cu bogdaproste, sa va zic una de-a nepotului meu. Care e nascut si crescut in Germania, dar se pricepe oarecum la romaneste. Intr-o zi un copil cersea pe strada, un copil mai mare, la geamurile masinilor. Si unchiu-miu ii da aluia un ban. Ala mic spune "Bogdaproste". Nepotu-miu nedumerit comenteaza cu glas tare "Da' ce rau e copilul asta, ii dai si bani si mai zice si "Bai da' prost e!" "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Helau,

Pupam toata gasca .

Azi am avut o zi mai normala si sunt un pic mai relaxata . A mancat de pranz pe la ora 14:15, cam 190 gr piure de legume cu carnita plus 50 gr smantanica si a baut cam 70-80 ml nectar bio de afine, mere, banane - deci a papat bine; ne-am ridicat de la masa mancate amandoua pe la 15:00 ; apoi a adormit pe canapeaua din sufragerie: fara san, cu ceva munca de lamurire si cu muzica clasica pe la 15:45. S-a trezit pe la 18:00, am papat o budinca Nestle cu vanilie de 100 gr si vreo 10 boabe de strugure la care le-am scos eu pielita; seara pe la 21:45 a papat cereale cu lapte facute din 140 ml apa, plus un pic de branzica fagaras de la lacteea; inainte de nani a supt din ambii sani, si acum a adormit la san. A mancat bine, dar a si facut kk cam de fiecare data cand am pus-o la oala .

Mai3, imi pare tare rau .

Sanatate bolnaviorilor!

Fug sa o duc in pat.

pup you all,

In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
in pozele mele: cap1 si cap2, si in pozele lui tati: BFL1 si BFL2.
Multumim frumos.

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caprioara spune:

Anka, cica e ziua educatiei si profii au liber .

In concursul Klorane, o puteti vedea pe Ilinca, si daca va plac pozele ei, vota, www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Cat%20de%20fericit%20e%20copilul%20tau%20KLORANE&page=3" target="_blank">aici,
in pozele mele: cap1 si cap2, si in pozele lui tati: BFL1 si BFL2.
Multumim frumos.

-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~

Caprioara, mami de Matei si de Ilinca
Povestea nasterii Ilincutzei
Blogul meu - manute talentate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta29 spune:

ANA, uite ca nu-mi trecu prin cap sa trec strada,da oricum asta ar fi insemnat sa mergem cateva sute de metri pana la prima trecere de pietoni,si la ce nervisori avea, nu cred ca ar fi fost de acord.Eu m-am gandit ca se duce in strada la maxi taxi, ca adora sa mearga cu mijlocul asta de transport.
Multa sanatate lui Matei si lui Stefan
ANKALAURA, mda, acu cand ma gandesc mai bine,realizez ca am dat-o in bara cu amenintarea,da aia mi-a venit pe moment sa zic.M-a cam luat prin surprindere gestul ei si am reactionat sub impulsul de moment
Super tare aia cu "bai da prost e"
MAITREY, da, asta cu ignoratul era imposibil de pus in practica in cazul asta.Si Alexandra se trage d epar sau de urechi,dar face asta cand ii este somn

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=133111-povestea nasterii

minunea care ne-a luminat viata

Violeta ,mamica de nazdravana mica -Alexandra Valentina(2.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

DMA La multi ani!, sarcina usoara in continuare,o nastere usoara, un bebe sanatos!
Maitreyi, imi pare tare rau... sa iti dea DD putere sa treci usor peste aceste momente si sa prinzi curajul sa incerci din nou cat mai repede!
Pica, pupam Sebi cel stirbut, sa speram ca nu-i va afecta nervii.
Crize mari de personalitate Nicholas nu prea are, insa e f plangacios in ultima vreme din te miri ce motive: plange daca opresc aspiratorul, daca-l bag la loc in dulapul de pe hol, plange daca vreau sa scot hainele din masina de spalat si sa le intind la uscat, plange daca opresc apa din chiuveta, plange daca i se termina melodia preferata la tv si cate si mai cate. Oooo, si cel mai tare plans il trage daca trecem cumva pe langa vreun parc si nu-l dau jos din carucior sa mearga si el acolo. Atunci face adevarate isterii e plans. Iar eu incep sa nu-l mai pot ridica in brate la tobogane cat ar vrea el, sau sa stau aplecata dupa el, deja obosesc foarte repede...
Anka am facut si eu reteta ta de salata etajata, si ma bucur ca n-am facut-o cand am avut musafiri, asa m-am putut infrupta 2 zile din ea! Si sotului i-a placut!

Adriana 15+
mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008 (povestea nasterii)

Mergi la inceput