*Cozonacei de noiembrie-decembrie 2008 (77)*

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Malinas, uneori asta a fost cauza, clar, daca i se nimerea o bucatica ceva mai mare, vomita. Alteori insa mananca bucatele fara probleme, chiar si biscuiti din aceia din orez expandat sau bucatele de covrig. Uneori mi-a vomitat pt ca a baut apa sau ceai aproape IMEDIAT dupa masa. Asa ca nu stiu ce sa mai cred. Din fericire se intampa din ce in ce mai rar, dar oricum saptamana viitoare mergem la un control la un alt doctor sa vedem.

Mirtha , multumesc pentru sfaturi. Si eu m-am gandit sa-i ofer bucatele sa manance singura. Deocamdata e foarte incantata de paine, coaja sau bucatele, si de biscuiti sau covrigi. Si nu vomita de la ele!

Citat:
citat din mesajul lui malinas
Am o prietena a carei baietel vomita daca mancarea nu este foarte fin pasata si el are 1 an.Deci se poate sa fie asta problema Anastasiei.Ai incercat, in ciuda acestui fapt, sa le dai bucatele sa pape singuri?Poate vor fi mai interesati.

_
[red]
Alina, mama de bebe David (10 noiembrie 2008)
poze

Povestea povestilor

6 luni si 10 zile,68 de cm si 8100 gr. 8 luni, 74 de cm si 9100gr. 9 luni, 75 de cm si 9300gr. 10 luni, 76 de cm si 9700gr

manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirtha spune:

Fetelor care sunteti interesate de un al doilea CIC : HG nr. 1682/2008 este o hotarare pentru modificare si completare a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului,respectiv a H.G. nr. 1.025/2006.

Prin HG nr.1025/2006 alineatul 4 alineat 7 s-a stipulat care sunt perioadele asmimilate stagiului de cotizare : litera q indica drept perioada asimilata concediul pentru cresterea copilului pina la 2 ani.

In Normele nr.1682/2008 , art. 19 indice 1 alineat 5 arata :" In situatia în care cele 12 luni anterioare datei nasterii copilului se constituie numai din perioadele asimilate prevazute la art. 4 alin. (7) in care nu sunt realizate venituri, cuantumul
indemniza#355;iei pentru cresterea copilului este de 600 lei."

HG nr.1682/2008 se aplica numai pentru viitor cred ca acesta este si motivul pentru care indemnizatia a fost calculata proportional cu procentul de 85% din venituri. Nu poti fi niciodata sigur pe cei din administratie in privinta rationamentelor dar pot banui ca acest aspect l-au avut in vedere.

Alina mama de Eva Ioana
(17.10.2008)
http://family.webshots.com/photo/2298209940105578547KgCCiq

Copilul isi alege momentul cel mai bun pentru a veni pe lume si parintii potriviti pentru a-si implini destinul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manumanu spune:

Mirtha, apropo de ce spuneai tu despre refuzul legumelor:
1. ai mei nu au refuzat numai legumele, ci si carnea/ficatelul/oul; borcanul nu l-au refuzat niciodata cu totul, uneori au mancat doar mai putin;
2. uneori au mancat cu pofta un fel de mancare facut de mine cu legume+carne sau cu ou etc., iar alta data l-au refuzat, unul sau altul dintre ei, sau amandoi;
3. au totusi 10 luni si ceva, a intrerupe acum legumele mi se pare un regres. Si totusi, cand vad ca nu mananca, ma supar foarte tare, le dau lapte... si asta mi se pare un regres, dar nu stiu ce sa fac altceva! Poate mai stie cineva ce se da ca inlocuitor al unei mese refuzate?
4. se mai intampla sa refuze si cerealele, dar atunci e mai simplu, le fac alt fel de cereale sau incerc cu un fruct+cereale sau numai fruct;

Sper ca m-am facut cat de cat inteleasa...
Azi au fost destul de agitati seara, cred ca dintii sunt de vina... probabil ca incep sa o deranjeze si pe ea gingiile... iar daca asta va insemna scaderea poftei de mancare, nu stiu ce voi face

Stie cineva, de la 1 an se poate da lapte de vaca?

manu
mamica de Anastasia si Radu, 23 noiembrie 2008
http://family.webshots.com/album/570097332OcrkWq

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Mirtha cata vreme stii tu ca e ok pe unde umbla, foarte bine c-o lasi singurica. Si eu incerc sa fac asta cat mai mult sau sa fiu doar ca o umbra, sa nu ma simta ca sunt dupa el.
Luca se simte bine, multumim pentru urari! Cred ca e pe cale sa-i mai dea ceva...momentan doar il sacaie.. Multa sanatate si voua!

Spuneai de emisiune...nu am gasit-o astazi. E intr-o zi anume?

Citat:
citat din mesajul lui Mirtha

Amalia da , o cam las zaluda pe fie-mea. Mama ma cam taxeaza aici si eu pe ea : eu ii reprosez ca sta cam cam o closca pe linga Eva si ea considera ca eu...sunt prea relaxata de cand a inceput sa mearga. Sper ca Luca nu mai este febrilicios ! Va pup si va doresc sanatate!

Tot pe problematica educatie - disciplina -somn - mincare - program puteti urmari la ora 21,30 pe cananlul Travel & Living emisuunea Bona Emma. Super , super beton !

poze

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

manumanu, si mie mi se intampla sa nu ii placa ceva lui nicole. las deoparte si mai incerc in 10 minute, nu vrea ii dau alteceva. eu ca inlocuitor i-am mai dat alt tip de borcan sau (chiar azi am patit-o cu un borcan bio care nu i-a placut) i-am dat fructe amestecate cu iaurt si cu cereale. eu am multe borcane cu de toate asa ca imi e usor sa schimb imediat, insa nu o fac prea rapid, o tot incerc ma fac ca plec, o mai las si tot asa. ala de azi chiar nu i-a placut, manca insa dadea sa vomite.

edit, daca copiii sunt slabuti eu nu m-as sclifosi la carti si retete si le-as da chestii calorice chiar daca sunt mai "junk". si ca sa nu te stresezi ca ai gatit degeaba ia o vreme borcane, poti scoate numai o parte din continut sa ii incerci si poti pastra restul in frigider.

malinas, bertha - sincer eu daca al meu ar zice noaptea ca nu suporta pe vreuna din fete sa planga m-as gandi ca are chef sa adoarma cat mai repede si nu ca e vreun sentimentalist. dar al meu e al meu, pe altii nu pot paria malinas, eu ma cam cert la orice ora daca stiu ca am dreptate. nu ti-as recomanda neaparat atitudinea asta, zic doar cum fac eu. adevarul e ca nu ma simt prea bine in ultima vreme si nu prea cedez caci asta ma consuma. si daca cedez azi cedez si maine si poimaine si mai mult si tot asa, si pretul interior e mare. nu zic ca nu fac compromisuri insa incerc sa pastrez niste limite de bun simt. sau pe care eu le consider de bun simt ca toata treaba e subiectiva.

diamisha, imi pare bine ca ai scris iara - scriai des si ai disparut si nu stiam ce e cu tine. otilia parca a zis ca te muti. ce zici tu acolo nu suna prea bine, si eu am facut tampenii mari de oboseala si stiu cum e. in concediu am avut o criza de stomac pe fond de stres - la noi in familie exista si stres in concediu, da - intr-o seara si din cauza durerii si oboselii am pus-o pe nicole gresit in pat, stramb pe o manuta. nu a patit nimic, insa a durut-o si am plans amandoua. ulterior m-a durut stomacul ca la nastere toata seara (cat se poate de serios), abia am adormit. acum am ramas cu o sensibilitate la stomac, daca mananc in stres sau urlete sau alerg prin casa dupa laura in timpul mesei ma doare iara. incerc sa evit pe cat pot.
relativ la mutat, o ai pe mama ta langa tine - super. mie operatiunea mutatul (laura 1.5 ani + casa noua construita cu finisaje facute de noi) mi s-a parut foarte grea si stresanta. chiar ma gandeam ca sa primesc si cadou o casa mai mare la gandul sa ma mut iara m-ar lua cu transpiratii reci

in rest toate ok la noi, nicolu' mananca mult si din toate, laura si mai bine si mai rau. acum dorm amandoua deci e foarte bine

Mergi la inceput

Ginye groaznica noapte ati avut! Iti doresc sa aveti partea noaptea asta de un somn adanc si linistitor! Multa sanatate!
Malinas iti doresc sa ai multa putere, rabdare si sa fi sanatoasa! Fruntea sus mamico!...o sa treaca si noptile astea nedormite. Unii suporta mai bine, altii mai greu durerile de gingii. Nu exista o metoda general valabila asa ca vei gasi tu singurica, in timp, ce vi se potriveste cel mai bine din sfaturile care le-au postat fetele. Sa ai o noapte cat mai buna!

poze

"Oamenii s-ar putea sa nu-si aminteasca exact ceea ce ai facut sau ceea ce ai spus, dar intotdeauna isi vor aminti cum i-ai facut sa se simta."

Mergi la inceput

Alra ce bine ca papa Nicole de toate! Eh, si eu zic acum: ce liniste e in casa...
Manumanu pupici mamix2. Imi pare rau ca ai probleme cu masa. Tare greu trebuie sa-ti fie, mai ales cu somnul. Si Luca are momente cand refuza cate o masa. Il las in pace cateva minute, dupa care incerc iar. Daca vad ca nu vrea, ii dau sa suga, ca eu inca il alaptez. El refuza mereu cu motiv mesele (dureri de gingii) si nu insist, incerc sa ma gandesc cata pofta de mancare asa avea eu daca m-as simtit rau.
Dandusa

poze

Mergi la inceput

Nebunica-zapacica n-as stii ce sfat sa-ti dau. Clar trebuie vazut de un medic. Nu e normal sa-i miroasa gura nici unui adult, darmite unui bebe. Multa sanatate!

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

manumanu, Stiu ce simti cu mancarea, la noi este doar cu laptele si am trecut prin niste momente... Fetele vad ca te-au sfatuit de bine, sigur vor incepe sa manance.

Mirtha, multumim pentru info (am luat si eu materialele din cont). Oricum nu inteleg unde se face diferenta intre trecut (ianinte de 01.01.09) si viitor. Oricum, anul trecut cand eram insarcinata eram pregatita psihic pentru cei 6 mil, asa ca...

Monicabo tare scumpe printesele!

Otilia multumim de sfaturi. In seara asta i-am dat gris cu lapte de vaca (fara zahar) mai moale si a mancat tot (dar cu lingurita).

Olivia, ce viata au unii, frate!! Ma bucur ca esti in forma! Hai nu te bagi si tu la bb2?

Miki, fericita de Andrei (11.11.2008)

si aspiranta la bebe 2

Poze cu voinicelul nostru iubit
Povestea puiului nostru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fluturasha23 spune:

Mirtha, ai dreptate... si iulia e incantata de cuburile de la quercetti..noi avem daisy maxi. Multumim pt info referitor la CIC. Desi am o prietena in CIC 1 de un an si un pic si cand va face aproape 2 ani (iulie 2010) urmeaza sa intre in CIC 2. A fost la Directia de Munca si Protectie Sociala Bucuresti si i s-a spus ca tot 85% va primi...oricum la cum schimba astia legile....

pentru Amalia, Bertha, Mav, Dandusa, Otilia, lauramiron si toate celelalte mamici x 2, link-uri utile pentru scolari si prescolari

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=107792

mami de Iulia

Mergi la inceput