Copilasi de Iulie - August 2004 * (30)
Raspunsuri - Pagina 12
polux spune:
Monica da suna fine...dar pe mine ma ia cu frisoane...in fiecare zi teme, si nu usoare. De exemplu azi a avut de scris cuvinte care rimeaza cu "all", de ex: ball, wall, fall, call. Si partea grea e ca Adela stie sa scrie in romana...si face un pic mai greu scrierea in engleza...ca ea scrie fonetic, adica asa cum aude sunetele. Noroc ca are memorie vizuala buna.
Eu m-am luat in colti cu seful azi...si mi-am dat seama ca nu are importanta nationalitatea, egoismul este peste tot...si ca tuturor le pasa numai de ei si atat, chiar daca iti vorbesc frumos etc. Acum incearca sa ma impace (ca a fost vina lui) dar mi-a lasat un gust amar...ma intreb daca nu sunt cumva silly, caci parca eu nu sunt asa de egoista (sau asa ma vad eu), ca las de la mine si dau de la mine foarte mult.
Dar asta sa fie baiul...probleme minore de genul asta, nu mari de sanatate etc.
Va pup pe toate, ca tare dragi imi sunteti.
Liliana
Poze- martie 2008
Poze 1
Poze 2
Poze 3
Poze 4
roxanaz spune:
neata!
hey, ce e cu absernta asta masiva?
Liliana, spor Adelei la scris.. waw chiar ca ii ia repede! imi pare rau de problema cu seful tau... nu le pune la inima, zau ca nu merita!
fug la trebile de azi.
treceti la semnat condicaaa!
Dorsilia spune:
hello
am inima stransa, azi abia l-am trezit pe Danut sa-l trimit la gradi, desi s-a culcat la 10 aseara si a dormit pana fix la 8....era asa de adormiiiit, tragea de fiecare secunda de somn, se cuibarea efectiv in paturi... si deja afara e soare, cum o sa fie cand se schimba ora si va pleca pe intuneric si mai tarziu chiar pe ger, ploaie etc. ???
zau ca mi-e mila sa-l trezesc in zori, as fi mai incantata cu un program de gradi de la 13 la 17, i s-ar potrivi mult mai bine, atunci e el in verva. Orele diminetii si pana-n amiaza, de cand se stie, pentru Danut sunt momente de relas, de stat tolanit si uitat la desene sau jucat ceva linistit, ascultat povesti, nu-i place agitatia matinala defel. Si nici nu da randament cred. Parerea mea e ca bioritmul fiecaruia e f important si fiecare da randament functie si de asta insa se pare ca regulile vietii in societate sunt deja inventate .... deviza e sa ne dresam, stresam, si sa suportam...la naiba cu pacea interioara...:P (Norica, la multi ani, acum imi dau seama ca tu esti fata cu poantele, bancurile si intretinutul umorului de aici de la noi din grup, deci la cat mai multe mesaje. Vad ca Monica s-a lasat pe tanjeala, nu mai povesteste nazbatiile mandrelor, sau poate s-au cumintit, Papadie nu mai scrie defel....
Eu ma stiu pe mine, la mine somnul e de baza, daca nu dorm destul nu-i bine, nici soarele nu-l vad. Andreea cu taicasu sunt in stare sa sara din pat la orice ora si sa nu fie sifonati. Ei nu sunt somnivori:)
Danut a primit bulina rosie, a fost atat de mandru de ea ca a dormit cu ea prinsa si de pijama....
Cat despre faza cu mintitul, le-am simtit si eu deja, ori distorsioneaza adevarul, ori minte. Am ajuns la extrema aia de sa-i spun sa nu minta pt ca eu citesc gandurile si oricum aflu adevarul numai ca o sa fiu dezamagita daca o sa constat ca m-a mintit. Sunt mahnita si din acest motiv. Pentru ca eu credeam ca am ajuns in 5 ani sa construiesc o relatie excelenta, de atasament si incredere cu el, ca se va simti in largul lui sa comunice despre orice cu mine, sincer, spontan, fara sa simta nevoia sa cenzureze sau modifice realitatea. Ma inteb unde am dat gres de totusi are reticente si simte nevoia sa nu spuna tot sau sa nu spuna mereu adevarul ?
Despre gradinita nu-mi povesteste decat ce vrea el si cand vrea el, imi spune adeseori de ex. "acum nu am chef sa vorbesc despre asta" sau "nu stiu" sau inventeaza ceva. Are si momente cand mai spune si spune adevarul, inca nu am incercat sa pun in balanta sa vad care momente predomina, preferam sa nu simta nevoia sa evite sa povesteasca sau sa raspunda la niste simple intrebari despre activitatile lui acolo. Taicasu zice sa-l lasam ca o sa povesteasca atunci cand n-o sa mai fie stresat, cand o sa se adapteze mai bine...tare as fi vrut sa se bazze pe mine, sa imi povesteasca nesiguranta lui, temerile, insa el prefera sa mascheze si sa lase impresia ca se descurca. Niciodata nu se vaita, nu se plange de gradinita, acolo e mereu vazut model de adaptabilitate si comportament social exemplar, micile lacune din cunostintele lui, sau din modul si ritmul de realizare a sarcinilor le acoopera foarte bine cu o atitudine binevoitoare, cu rabdare, respect si atentie fata de educatoare.
ma duc sa ii dau micul dejun buburuzei
edit: scuzati monologul meu si externalizarea lui prin limbajul scris, va doresc o zi linistita, insorita si pace interioara!
szivarvany spune:
Mneatza si de la noi !
Care cum sunteti ?
Polux, pupam Adela si mult spor la voi. Mi se pare greu ce au de facut, deja .
Rox, spor la munci !
Lia, se va obisnui Danut cu trezirile, ai sa vezi
-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
alice2004 spune:
Neatza !
Breeei, pierdui tratatia Noricicai, pfff, sa-mi fie de bine ! Noi sa fim sanatosi ! Nora, dearest, ma bucur ca sinteti ok si in verva, te-am admirat in poze, heheh, da scumpa esti la vedere, fata draga ! Inca o data sa traiesti o mie de ani si sa te bucuri de viata sanatoasa alaturi de cei dragi tie !
Si LA MULTI ANI si pentru Paul de Dana/roller, , sa cresti mare si sanatos si voios ca fratele tau mai mare ! Dana cum e in cincediu ? Sper ca va incarcati bateriile, da ?
Lia, citii mesajul tau, sa stii ca nici Andrei nu este fan trezit de dimi, seara tot incerc sa il culc cit mai devreme, dar se pare ca el are ritmul lui de joaca/somn, asa a fost de cind era mic, se culca destul de tirziu noaptea (seamana cu mine, si eu eram supervioaie pina in noapte, far sa obosesc)... Cit despre obisnuitul cu trezirea, hehe, daca seamana cu taxu, a pus-o, ca Florin uraste asta ! Mai nou se miauna ca nu vrea la gradi aproape in fiece dimi, pina ajunge acolo, si la prinz cind vorbim la tel imi spune ca avut o zi minunataaa !!
Liliana, deja cuvinte scrise ? Interesant, eu credeam ca la noi e cam rapid sistemul de invatamint pentru copiii asa de mici, care abia ajung pe bancile scolii, dar vad ca si la altii e cam la fel ! Spor la invatat si succesuri multe ! Adeluta e fata desteapta, stiu eu, ca doar are cui semana !
Nu mai stiu ce am mai citit ... va doresc o zi minunata tuturor, la Bucuresti e un soare superb si inca o zi faina de toamna ! Va pup cu drag pe toate !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
g_ioana spune:
Neatzaio-s la munci....da' nu stiu ce am,parca nu-mi mai ajunge timpul(ieri dupa amiaza am facut mancare,am iesit cu cupilu in parc,i-am cumparat geaca de iarna si pantofi la preturi superieftine..la 10.30 ma chinuiam sa adorm cupilu...azi o iau de la capat)
In rest program normal...ieri i-am cautat mandrei joc lotto cu animale de mi-am facut bataturi...in schimb i-am luat o carte cu activitati de matematica..pe care le fac io..."mama deci esti atenta...tu esti copilu eu sunt doamna...coloreaza obiectele cele mai lungi....formeaza grupa de masini"
pupicei sunt in zona incerc sa ma incalzesc cu un capuccino fierbinte
alice2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui g_ioana ...in schimb i-am luat o carte cu activitati de matematica..pe care le fac io..."mama deci esti atenta...tu esti copilu eu sunt doamna...coloreaza obiectele cele mai lungi....formeaza grupa de masini" |
Moam, super taaare Mariuca ! Profesoara s-o faci, runs in the family, nu ??
Asta cu timpu scurt o experimentez si eu la greu, nush cum naiba de ceva vreme incoa, mai precisamente de cind a aparut Andreiush pe lume, timpul s-a contractat rau de tot, aste 24 de ore trec ca fulgeru si io parca nu mai gat sa fac ce am de facut, nu mai zic de odihna si recreere personala (ce-s alea??).
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
cristalina spune:
Neata!
Odihna si recreere personala!? Ha?! Ce's alea?!
Lio, Alice, la noi matzele se trezesc la 6.30. E bezna afara, imi vine sa le iau la bataie! Vreti sa facem schimb macar o saptamana?!
Liliana, asa repede cu asocieri de cuvinte!? Uau! Sa reveniti in relatii mai bune tu cu sheful. Nu te supara ca nu merita...
Ioana, Mariuca o ia pe urmele mamei!? Super!
Noi am avut un pic de distractie az'noapte. Eu eram cu cea mica, taica-su se spala pe dinti si Maria s-a trezit ca vrea la pishu...Si a inceput neica o jeleala cu vomitaturi pen' ca s-a trezit singura...offf..."de ce m-ati lasat singuraaaa!?"
Trebe sa le culcam impreuna sa le treaca de urat , dar nu stiu cum ca se trezesc una pe alta si se iau la bataie noaptea...
O zi excelenta sa avem!
Monica, Maria Alexandra (02.07.2004) si Ioana Adriana (20.04.2007)
poze unu, poze doi, poze vechi si poze noi
g_ioana spune:
Io trag speranta ca in cativa ani ne luam revansa si la capitolul recreere...imi povestea sormea ieri ca ei si-au facut un obicei de a vedea un film bun aproape in fiecare seara..pe care le descarca de pe nu stiu ce site de filme alese....meii mie cand mi se termina programul de lucru a se citi mancat,jucat, spalat, cupil,pregatit tot pentru dimineatza la gradi,facut ordine in casa ca nu pot lasa ca la nebuni cand vine bona cu mandra la pranz...numa' chef de filme n-am
Aseara mandra imi zice"mi-a zis bunicu lui M. ca nu-i bine sa scriu cu stanga!...si tu ce i-ai raspuns...."ca eu sunt talentata cu stanga!"...cum adica esti talentata..."adica am talent la stanga,ce tu nu stii ce-i ala talent?
Alice nu se face profesoara...preferintele ei sunt in ordine:motociclist,tobosar,rocker ca Michael Jackson..sau in ultimul rand portar de fotbal
...a mea este foarte matinala si are o energie de dimineatza si o logoree...dar seamana cu parintii din dotare
roxanaz spune:
si Patrick se trezeste dimineata cam fara probleme, ma rog, cu mici exceptii (azi de ex dormea la 7.45 si a trebuit sa il trezesc eu.. dar asta se intampla odata pe luna). sigur ca depinde de bioritmul fiecaruia, dar si asta se schimba.. na, e normal, ca si la scoala vor fi mai alerti dimineata.
Ioana e tare Maria, ce rost are sa faca ea activitatile cand poate sa fie profesoara....
ma paste o raceala cred, ma ustura in nas si-s cam ametita... nu prea stiu alt motiv
as iesi sa zac pe malul marii, e asa cald si frumos..... si culmea, nu bate nici vantul