FIV245

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns goggy spune:

Citat:
citat din mesajul lui ice_cream

Am citit cu mare atentie discutia despre medicii de la noi care fac FIV si in mare parte va dau dreptate. Sunt de acord cu ce ai spus, pisic77, insa noi depindem 100% de medicul pe care l-am ales. In cazul meu, ma duceam hotarata sa-l intreb pe dr.Marinescu tot ce vroiam sa stiu si plecam mai nedumerita.Nu cred ca am schimbat 10 cuvinte. Ce sa fac, sa ma cert cu el? Imi ziceam ca stie el ce face. Apropo de varsta, anul acesta fac 40 de ani si asa cum mi-a spus odata un medic, ovarele au varsta noastra. La mine este ultima incercare. Ultima speranta este tot la Doamne Doamne.

sa-l schimbi...
si daca ultima ta speranta e in Doamne Doamne, eu zic sa nu mai arunci banii pe Fiv... mai bine te duci intr-o vacanta...
Hai sa-ti zic si un banc pe tema asta :
" Inca de mic, Bula se ducea in fiecare an la biserica si se ruga la D-zeu sa il ajute sa castige la loto, si zicea 'Doamne, ajuta-ma sa castig la loto, ca tare mi-ar prinde bine sa am mai multi bani...'
Si uite-asa a tinut-o Bula ani la rand...pana cand intr-o zi, D-zeu exasperat ii raspunde raspicat : ' Bula, dar nu crezi ca ar fi bine sa cumperi un bilet ?!' "

Morala e urmatoarea : Daca tu nu faci cel mai mic efort sa-ti oferi o sansa, nici macar D-zeu nu te poate ajuta....
Tu faci cum crezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KITTA spune:

Ice Creamcu riscul de a ma repeta pe aici, eu sunt una dintre fetele care am acumulat multe FIV-uri la activ din anumite incompetente din tara, intre timp am imbatranit ca tine si rezultatele sunt din ce in ce mai proaste si ultimele sperante tot la DD sunt! Asa ca asta este si sfatul meu scurt si la obiect: NU IN ROMANIA!
Cami30pe vremea cand denigram eu sistemul romanesc al FIv-ului se arunca cu rosii in mine de catre persoane care tot la stadiul de Giulesti au ramas. Nimeni nu va crede pana cand nu va schimba, ca sa aiba termen de comparatie. Este incomparabil, iar raportul pret - calitate este pe departe de ceea ce se intampla in Romania.
Sincer, nu stiu cum se va schimba sistemul in Romanica, dar cate un pic trebuie facut, in orice domeniu, chiar daca ne deviem putin de la FIV, daca nu spunem stop aberatiilor pe care le vedem langa noi NIMIC nu se va schimba la Romanica. Eu una, fetele poate ma cunosc care mai mult sau mai putin, dar eu sunt genul care cand vad pe cineva aruncand o hartie pe strada ii spun: "NU va suparati, v-a cazut ceva pe jos!" O data am fost la un mare targ de aprticpau firme cu prestigiu, ale caror reprezentante se pretindeau femei cu fite, pretentii. Ma duc la baie si imi vine sa vomit cand vad cum se piaptana una si isi lasa parul in chiuveta fara macar sa dea cu apa. Eu ii spun" Nu va suparati, va cazut ceva in chiuveta....parul, pe care ati uitat sa il mai curatati!"
Scuzati, offtopicul, dar m-ati starnit cu ceea ce se intampla in domeniu si pe langa si mai mult. TREBUIE LUATA ATITUDINE SI NIMENI NU VA PIERDE!
Va mai zic una si gata:
Azi se anunta cu pompa mare un control la mine la firma, care de altfel se cam face lunar, zic si de unde: de la DSV - organe de stat care isi permit orice sub umbra autoritatii lor. Domnii Dr. veterinari suna la noi la firma sa vina cineva sa ii ia cu masina din nu stiu ce loc unde erau ei. Colega mea cu care au vorbit ramane consternata cand i se spune ca daca nu e nici o masina disponibila, sa vina patronul cu masina. Ii iau eu la telefon si la trei pazeste ca mi se pusese negru in fata ochilor, le-am zis ca si-au intrecut orice masura, ca nu au cei sapte ani de acasa, ca ce suntem firma de taxiuri sa venim sa ii luam, nici eu nu mai stiu. Concluzia: azi nu au mai venit, poate fiindca la 3 trebuiau sa fie deja acasa....Ori eu iau o amenda pentru cine stie ce aberatie, ori ei nu vor mai veni la noi ca nu au masina la scara sa ii aduca. Va voi spune happy-endul!
Dar asta zic eu ca inseamna atitudine, ca sa fie ceva legat de subiect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna Dimineata,
dupa zilele trecute cu nor si....rezultate mici, ce mai este de zis?
Am scris ca de fiecare data, capul sus, lasa ca trece, data viitoare (cred ca urati aceasta data viitoare si de ce nu de data asta) etc.
Dar ce sa zic.... fetele trebuie sa stie ca sunt/suntem aici alaturi de ele, chiar si cu fraze banale, uzuale.
Suferinta trebuie consumata si trebuie trait mai departe.
Sigur iese si soarele, asta-mi este idealul in viata, nu se poate numai ploaie si nor, iese soarele si pe strada mea, asta va zic si voua fetelor.
Sigur veti spune uite-o si pe Mitza Pampon cu nick castelanaC care vine si ne ne da sfaturi, ce-i pasa ei? ea a reusit si s-a facut moralista!
Imi pasa dragelor, fetelor, poate mai mult decat va dati seama, nu pot sa "diger" uneori tot ce citesc.
Le dau dreptate pana in maduva oaselor Catalinei si Kittei
care au dreptate in ceea ce spun, nu se poate FIV pe genunchi, facut asa in lot ca la vite, care scapa cu bebe e pusa la panou si celelalte beneficiaza da discount, ca la supermarchet ca parca luam in kil de carne si aveam bonus la lapte.
Mai fetelor, eu imi dau seama ca din fericire am facut FIV aici la jungla maimutoasa, nu in Romanica cea pitoreasca unde se stie de la intalnirea 0 cand intrii in shut, la ca fabrica, cat costa, cand faci punctia, ET, tot. cum e pusibil?
Eu am fost indrumata de dr meu de baza la o clinica care face doar FIV si nu e ca era doar o tanti dr ci o echipa cu care am vb pe rand , cu filme, planse, explicatii cat de multe si in functie de cum am raspuns eu la tratament s-a stiut ce mai bagam sau scoatem,
luam medicatia la inceput din 3 in 3 zile!!!!!! daca nu erau toti dr de acord nu se mergea mai departe, intelegeti diferenta?
Nu am stiut nici pretul!!!!!!!!! Am avut un maxim si un minim de referinta, nu am platit ca pe centura tot inainte de "prestatie" ci doar daca mergeam mai departe. Nu e ca dau banii si daca nu mergem inainte ei restituie, ce-i asta?
Am fost sunata aproape zilnic sa ma intrebe daca e bine, daca am facut injectia si sa nu uit, la ce ora, etc.
Te simti observata, controlata si investigata ca o fiinta unama nu ca pe banda.
Fetelor aveti grija pe cine lasati sa se "joace" cu viata voastra, cu corpul vostru, nu e pobibil sa descoperi dupa ani cum te-au golit degeaba de tot, fara sa te anunte in prealabil, sa-ti lase loc de pipi si sa zica "asa a vrut Domnul"!
Nu e posibil sa nu vi se explice analizele, sa descoperiti dupa ani de la alti dr: dar cum a fost posibil sa faceti x fiv cu asa analize? ei cum e posibil asa bine, pentru bani.
Nu e posibil sa-l indrumi tu pe dr ce analize sa ceri...
Este increibil de greu, sunt mii de euro in joc, nu-i luati din copaci de aceea aveti grija la cine si de ce ii dati, nu mergeti ca daca a reusit o fata merge si la mine, capito???????
Nu e ca daca prietena mea si-a facut culoare faina la Geta coafeza ma duc si eu, fetelor e viata voastraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!

sa ma scuze toate poseoarele de minunatul nume Geta, mai ales daca e coafeza!

Hai ca sa termin ca daca ma aprind asa sunt, le zic si gata,
Bafta multa pe viitor, sanatate si vedeti ca treaba cu FIV-ul asta in strainatate nu se face ca pe banda, o luna da alta nu , vezi fete chenate de multe ori pe an, ca doar baga la tine nu la ei, nu-l face oricine, te cauta si la unghii(ca sa nu zic altceva) inainte sa-l faca, te investigheaza corect, mult si bine pana se apuca de tine. Nu e ca faci programare si pac intrii in urmatorul shut si ciclu, nu te umfla de hormoni degeaba si apoi nu te mai ia nimeni in seama! Aici vezi cazul Alina...te pup draga mea si ai grija de tine!

Atentie!
Va pup scuzati ca mi-am permis sa va dau sfaturi, dar asta-i parerea mea, parol.

castelana fericita 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisic77 spune:

pe vremea cand denigram eu sistemul romanesc al FIv-ului se arunca cu rosii in mine de catre persoane care tot la stadiul de Giulesti au ramas.

Citat:

Da, dar nicaieri in lumea asta mare nu vor avea asa embrioni frumosi ca la Giulesti Perfecti. Atata doar ca nu se implanteaza...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

castelana e trist ca exista atatea femei care isi pun speranta intr-un medic, si ajung ca dupa experiente repetate sa constate erori de care nu sunt ele vinovate.
Repet, eu am ajuns in Germania pentru ca in tara mea n-am reusit sa obtin o programare decenta, am fost flituita, mi s-a vorbit in 3 peri pentru ca am aratat prea multa "stiinta" vizavi de FIV.
Nu mi-a fost usor sa merg cu masina 1800 de km, sa stau pe capul cuiva acolo, sa-mi draia o pauzasc fiecare euro si sa conduc singura la intoarcere dupa ET, pentru ca asa a fost situatia. Dar chiar daca FIV-ul meu a fost aproape nereusit, am mare respect pentru niste oameni care am senzatia ca si-au facut meseria cu seriozitate.
Vreau in tara mea, dar tare mea isi bate joc uneori de banii mei pe care ii muncesc din greu. Muncesc 12, 13 ore pe zi sa pun ban pe ban ca sa platesc un nou FIV.
Cred ca tine si de noi sa schimbam lucrurile. Trebuie ca fetele care fac FIV in Romania sa-si ia in geanta un patent cu care sa-i traga de limba pe medici pana cand se obisnuiesc sa vorbeasca, sa-i traga de maneca cand "arunca hartia pe jos" si sa le ceara socoteala pentru nereusita. De cele mai multe ori fetele cu esec, pleaca chinuite, cu coada intre picioare, catre alt medic ce le va reda speranta, in timp ce de multe ori vinovatul pentru esec isi vede in continuare de experimentele sale.

*draia o pauzasc euri- da' nu vrea sa-mi salveze editarea
( e ceva in regula cu comp meu nu vrea sa scrie cuvantul a dramui)

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_bebe spune:

HCG
Taty_ana - beta HCG - 131 in ziua 10

In focuri
Daniela 74 - ziua 8 de la ET
Adyluka- ziua 1 de la ET

Test negativ
Cora79 – ziua 12 de la ET si 15 de la punctie - beta HCG 0.7[q
Alrak – ziua 10 de la ET beta HCG<0.1
Dana_bebe – ziua 7 de la ET beta HCG<0.1]

Langa focuri
Ingeras - 5.10 eco ziua 14 apoi ET cu blasto
Mirela2 – urmeaza FIV 1 din 9 octombrie
Bytzi – stimulare din 16 octombrie
Anka_daria77- FET

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Dragele mele, sunt f. ocupata si nu mai am timp de forum. Imi este dor de voi, dar fetitele imi ocupa tot timpul, zi si noapte. Acum au doua luni www.flickr.com/photos/monicahhh/3973202891/" target="_blank">Laura si Irina

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Moni mi-a fost dor de tine! Ai doua comori frumoase foc! Sa creasca mari si sa fie sanatoase! Va cu mult drag!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisic77

pe vremea cand denigram eu sistemul romanesc al FIv-ului se arunca cu rosii in mine de catre persoane care tot la stadiul de Giulesti au ramas.
Citat:

Da, dar nicaieri in lumea asta mare nu vor avea asa embrioni frumosi ca la Giulesti Perfecti. Atata doar ca nu se implanteaza...

Ti se pare foarte amuzat sa ironizezi persoane ca si mine care se zbat sa devina mame? Ma abtin sa intru in polemici, dar ma simt vizata cu remarcile tale. Multumesc frumos, esti foarte sufletista!
Daca alegerea mea e un anumit dr. sau o anumita clinica e doar treaba mea si nu permit nimanui sa isi bata joc de suferinta mea. La fel cum ma simt eu jignita se simt si alte femei, dar tac si inghit in sec. Poate poti sa imi oferi tu o garantie ca daca ma duc in strainatate am sa reusesc sigur si nu voi mai avea doar embrioni perfecti care insa nu se implanteaza! Ofera-le-o si celor care s-au dus si nu au reusit nici acolo in strainatate!
Eu una nu imi permit sa dau sfaturi cuiva unde sa se duca sa faca fiv-uri. Asta e una. Si sa ma apuc pe acest forum sa iau peste picior pe cineva mi se pare de-a dreptul nesimtire!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Kora, multumesc. La tine totul e ok?

de Laura Ioana Irina Maria(26 iulie 2009)

Mergi la inceput