FIV245

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Cora - asta este o mare greseala."Daca nu este sa fie poti sa iei orice"." Daca nu a fost momentu, daca asa au vrut astrele, daca asa a fost sa fie. Nu exista asa ceva. Tocmai faptul ca un medic stie sa faca o schema de tratament iar altul nu, faptul ca un embriolog stie ce sa faca cu materialul genetic si altul nu, faptul ca un medic stie cum sa plaseze embrionii iar altul nu, faptul ca un medic stie sa faca o monitorizare si altu nu, toate astea duc la reusitele sau nereusitele noastre. Daca nimic din astea nu ar conta ne-am face singure fivul in bucatarie pe masa.
Daca in Romania toti ginecologii s-au apucat de FIV/embriologie si ce mai fac ei , nu s-a intamplat pt ca s-au trezit intr-o dimineata pasionati de FIV. Ci pr ca este o sursa sigura si rapida de venit.
Cand o sa intelegeti ca numai in Romania sunt medici care s-au apucat de FIV-uri dupa un seminar, frate. Dupa un seminar.
Dar cata vreme are balta peste......de ce nu.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns draghiluiza spune:

Imi pare nespus de rau pentru fetele care nu au reusit.
Dana_bebe, la FIV-ul anterior am fost aproape"colege" ca perioada.Ce pot sa-ti spun este sa stai linistita; din cate stiu dupa 7 zile incepe sa fie secretat bhcg-ul.Poate mai o sansa.Ia tratamentul in continuare pana repeti testul de sange.

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

apropos de embriologi.. dr mea e prietena cu cocei. Si imi spunea ca e super citita, are super examene luate pe embriologie ( ultimul in vara asta in olanda) si ca am fi cam singurica stapana pe embriologie pe la noi. Restu'.. isi cam fac mana pe banii nostri.

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui cora79

Dragaica-eu nu am probleme de sanatate,am doar un FSH mai maricel ceea ce indica o rezerva ovariana mai redusa,dar la FIV am obtinut 5 ovocite de calitate

Te intreb pentru ca sunt la capitolul"Adunat informatii, studiat..." incerc sa inteleg, sa vad la ce ma pot astepta eu.
La mine nu sunt probleme ba chiar mi-au facut complimente pe care sotul nu mi le face: ce uter fromos aveti, bine pozitionat, bune bijuteriile(ovarele) fara stimulare aveam 9 foliculi pe un ovar, 6 pe celalalt.
La sesiunea de informare ne-au explicat cat de importanta este experienta embriologilor, calitatea mediilor in care sunt tinuti embrionii, modul in care sunt manipulati si plasati in uter embrionii.
Deci inteleg ca nu tine neaparat de cat de sanatoasa este femeia ci sunt implicati o multitudine de factori care nu tin neaparat de noi.

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica

http://tt.lilypie.com/87KXm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami30 spune:

apropos de embriologi.. dr mea e prietena cu cocei. Si imi spunea ca e super citita, are super examene luate pe embriologie ( ultimul in vara asta in olanda) si ca am fi cam singurica stapana pe embriologie pe la noi. Restu'.. isi cam fac mana pe banii nostri.

cami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandanutz spune:

ai mare dreptate catalina habar nu au de o buna monitorizare 90% o fac pt bani in romania. dr dov feldberg vine si in romania odata pe luna daca vreti sa luati leg cu el sa-mi spuneti . cu el a facut prietena mea si a avut un tratam de sustinere f complex si a reusit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisic77 spune:

In Romania, toata lumea face FIV-uri. Toti ginecologii s-au "specializat" in FIV. E asa de usor.... Si ata de multa lume care e dispusa oricand sa faca credite la banci ca sa le sporeasca lor manualitatea. Intr-o tara in care biologii dau tratamente de stimulare, asistentele fac ICSI, ce pretentie sa avem sa avem si procentaj de reusita mare?
Oare cate dintre clinicile din Romania au statistici care sa arate rata succesului?
De acord, sunt unii medici draguti, care cu zambetul pe buze si foarte "intelegatori" fata de situatia cuplului iti spun in fata, cu nonsalanta: te costa atat, dar fa un credit mai mare, ca sa ai bani si de urmatorul FIV"
Nu vreau sa o critic pe Dr Dracea in special, ci pe toti medicii din Romania care s-au apucat de FIV. In spitalul Giulesti, toti fac FIV, chiar si endocrinologii. Si e mult mai profitabil decat o opaeratie de chist ovarian, o consultatie simpla, o colposcopie sau un PAP.
Medicii nostri invata sa faca FIV unul de la altul. Cati dintre ei au facut specializari in stainatate?
De ce medicii de afara pot sa faca FIV ani si ani la rand si sa spuna ca inca mai au de invatat?
De ce medicii nostri vin si spun, aaaaaa, pai astea sunt sansele, n-avem ce sa facem mai mult de atat. Si in timpul asta nu conteaza nimic (suferinta, credite, durerea esecului). Atata timp cat platesti FIV-ul e ok.
Tratamente date dupa cum i se nazare nu stiu cui, medii de cultura cele mai ieftine, mai vechi si mai proaste...etc
Femeile din Romania, dau bani oricum.

Nu asa trebuie sa gandim
Trebuie sa vrem eplicatii
Trebuie sa ni se spuna mai mult decat: Asta e. Vedem ce facem la urmatorul FIV
Avem dreptul sa fim tratate de medici care au invatat cum sa-si faca treaba, nu asa, parca am vazut ca dr cutare da si medicamentul ala, ia sa dau si eu, ca daca da ala, trebuie sa dau si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dragaica spune:

Citat:
citat din mesajul lui pisic77

In Romania, toata lumea face FIV-uri. Toti ginecologii s-au "specializat" in FIV. E asa de usor.... Si ata de multa lume care e dispusa oricand sa faca credite la banci ca sa le sporeasca lor manualitatea. Intr-o tara in care biologii dau tratamente de stimulare, asistentele fac ICSI, ce pretentie sa avem sa avem si procentaj de reusita mare?
Oare cate dintre clinicile din Romania au statistici care sa arate rata succesului?
De acord, sunt unii medici draguti, care cu zambetul pe buze si foarte "intelegatori" fata de situatia cuplului iti spun in fata, cu nonsalanta: te costa atat, dar fa un credit mai mare, ca sa ai bani si de urmatorul FIV"
Nu vreau sa o critic pe Dr Dracea in special, ci pe toti medicii din Romania care s-au apucat de FIV. In spitalul Giulesti, toti fac FIV, chiar si endocrinologii. Si e mult mai profitabil decat o opaeratie de chist ovarian, o consultatie simpla, o colposcopie sau un PAP.
Medicii nostri invata sa faca FIV unul de la altul. Cati dintre ei au facut specializari in stainatate?
De ce medicii de afara pot sa faca FIV ani si ani la rand si sa spuna ca inca mai au de invatat?
De ce medicii nostri vin si spun, aaaaaa, pai astea sunt sansele, n-avem ce sa facem mai mult de atat. Si in timpul asta nu conteaza nimic (suferinta, credite, durerea esecului). Atata timp cat platesti FIV-ul e ok.
Tratamente date dupa cum i se nazare nu stiu cui, medii de cultura cele mai ieftine, mai vechi si mai proaste...etc
Femeile din Romania, dau bani oricum.

Nu asa trebuie sa gandim
Trebuie sa vrem eplicatii
Trebuie sa ni se spuna mai mult decat: Asta e. Vedem ce facem la urmatorul FIV
Avem dreptul sa fim tratate de medici care au invatat cum sa-si faca treaba, nu asa, parca am vazut ca dr cutare da si medicamentul ala, ia sa dau si eu, ca daca da ala, trebuie sa dau si eu

Ai mare dreptate

http://community.webshots.com/user/Dragaica
Aspiranta la titlul de mamica

http://tt.lilypie.com/87KXm4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandanutz spune:

pisic nu o sa primim niciodata explicatii trebuie doar sa nu le mai baga, atatia bani in buzunar degeaba si sa mergem in alta parte ca tot facem credite macar sa avem sanse mai mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

dandanutz - multumesc, eu nu sunt in cautare de medic.
Am medic, si am toate FIV-urile reusite. Problema mea este de alta natura.

Si probabil da, Cocei si Marinescu raman fruncea in FIV-ul romanesc...

coltul meu de rai

Mergi la inceput