Juniori iunie-iulie 2003 (10)
Raspunsuri - Pagina 9
Kehleyr spune:
Buna,
Eu nu mai am nici un pic de timp sa fac ceea ce imi propun. M-am bagat la prea multe chestii. Sunt in comitetele de parinti la ambele grupe la gradinita si am alergat dupa cadouri si altele organizatorice. Am avut portbagajul plin cu jucariile de la grupa mica iar diseara ma duc sa le preiau pe cele pentru grupa pregatitoare. Si la noi sunt fara parinti serbarile, imi pare tare rau, dar macar la Sofia se duce sotzul pe post de fotograf si o sa o vada el "pe viu".
Fetele mele vor primi de la Mos ceasuri cu Barbie (asta a cerut Stefania in scrisoare), in rest maruntisuri - un puzzle, un set de pictura pe sticla, o gentuta de bijuterii cu Hello Kitty etc.
Noi avem joia viitoare lectia deschisa la balet pe care abia o astept. Oricum de saptamana viitoare ne mai linistim si noi, macar pentru gradinita nu mai alerg.
Madishor, ma bucur mult ca ne mai scrii . Sa iti zic inca o data ca Matei mi se pare extraordinar de evoluat pentru varsta lui? Eu nu stiu ce e aia parghie de gradul I .
Gio, va tinem pumnii sa fiti sanatoase. Nu face scenarii .
If sin had a solid form, it would surely be a pastry. Preferably one with chocolate.
3500+ km prin Norvegia
Cornelia spune:
Buna!
Multa sanatate fetelor, Gio!
Eu am fost depasita de evenimente si am mai ramas o perioada si fara calculator si fara net pe laptop. Ce mai, rupta de lume .
La noi iar a fost Mos Nicolae prea darnic. In 6 ani nu am reusit sa ne educam si mai ales sa educam bunicii care nu se pot abtine sa nu puna si ei ceva in ghete. Imi e rau cand ma gandesc ce o sa fie sub brad de Craciun .
Copiii sunt binisor. Maria are azi serbare si Stefan vineri. Vladimir a crescut si pe zi ce trece se dovedeste ca e copia fidela a Mariei . Grasun, lenes si cuminte .
Daca vreti sa ne vedeti am poze mai vechi (noiembrie) aici: http://picasaweb.google.com/cornelianis/2009Noiembrie# si mai noi aici: http://picasaweb.google.com/cornelianis/2009Decembrie#
madishor spune:
Kehleyr - nici Matei nu stie ce este o pargie de gradul intai, dar asta nu il impiedica sa vorbeasca cu aplomb despre ea . Asta i se trage de la cartea asta: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Way_Things_Work care este superba pentru copii cu mult mai mari (spre liceu) si parinti atehnici pe care ii intreaba copiii cum functioneaza x sau y. Matei si-a cumparat-o din banii de buzunar pe cateva luni si, desi nu intelege mare lucru, ma pune sa ii citesc din ea.
floric_ea spune:
hello fetele,
am luat azi rezultatul si e negativ, e gripa dar nu porcina asa ca m-am vindecat de scenarita si am trimis copiii la serbare. macar daca noi parintii nu stam sa se bucure ei acolo de mos, cadouri samd.
cornelia, am vazut poze, nu-mi imaginam ca bb mic sta deja in fundulet, mi-l imaginam tot mic-mic. ce trece timpul!!!
ca tot vorbea madishor de carti fii-mea mare mai nou se face vanzatoare de carti - adica ea crede ca vanzatoarele fac cartile -. toata ziua face pagini de carti si ma pune sa scriu intr-un chenar replicile. cred ca avem deja o biblioteca - o sa ii punem pe cei de la adevarul sa le vanda cu ziarul.
pup
madishor spune:
Floricica eu zic sa o luam de mana cu fii-mea, care vrea sa isi deschida librarie cand creste mare. Aschia nu sare departe de trunchi : eu am voluntariat in ultima luna la doua targuri de carte pentru copii si mi-a placut la nebunie sa vand carti.
Cred ca psiholoaga (asa nasoala cum e) v-a facut un bine - nu o sa mai vedeti pe pielea voastra cu o tanti invatatoare caruia ii plac copiii docili. Dupa cinci ani de scoala (in total) cu copii "diferiti si mandrii de asta" am ajuns sa fiu reticenta cand aud de scolile/invatatoarele faimoase pentru rezultate foarte bune pentru ca belelor mele le cam sta in gat regimul strict.
Ieri Matei a reconstituit razboaiele religioase si s-a luat la bataie cu colegul lui Abdullah pentru ca respectivul spunea ca nu exista Mos Craciun. Cei doi au o istorie lunga impreuna, invatatoarea nu s-a hotarat inca daca e mai rau cand sunt dusmani de moarte, se bat si se cearta sau cand sunt prietenii cei mai buni si se asociaza la facut prostii. Interesant a fost cand am stat de vorba cu el pe urma pe tema asta ca s-a prins singur ca familia lui Abdullah nu sarbatoreste Craciunul, asa ca nu crede in Mos. Hmm, dar asta inseamna ca daca nu sarbatoresti nici nu vine Mosul.
pe curand,
madishor
lorin7774 spune:
Buna dimineata tuturor.
VA ROG DIN SUFLET UITATI-VA IN OCHII ACESTUI COPIL SI AJUTATI-O !!!
http://zilepentruluciana.wordpress.com/
MULTUMIM.
LOREDANA, mamica de MIRUNA CAPSUNA
http://zilepentruluciana.wordpress.com/
Cornelia spune:
Gio, urata faza cu psiholoaga . Dar chiar ca ti-a facut un bine.
Culmea e ca eu astept acum o recomandare de la o psiholoaga pentru scoala Mariei. Mie imi pace f. mult de ea. Am fost la ea cu Stefan pentur o evaluare si apoi eu sa incerc sa ma echilibrez. Stefan e mult mai linistit (ca si mine de altfel ) de cand merg la ea. Nu mai stiu daca v-am spus, dar ea m-a linistit, mi-a zis ca nici vorba de ADHD, ca Stefan e doar foarte sensibil si neconformist, doreste sa atraga atentia cumva si asa reuseste si acasa si la gradi. A fost si la gradinita si l-a vazut in actiune (lucreaza cu educatoarele lui) si i-a placut ca si acolo a fost "altfel" si nu a lucrat ca ceilalti copil, a facut un modelaj original si mi-a spus ca i-a placut ca educatoarea l-a laudat si incurajat. Asa ca sper ca recomandarea ei sa fie una ok. E si formator pe step si de fapt sper sa ma ajute sa aleg intre step si traditional. Ea e adepta step-ului dar mi-a confirmat faptul ca daca nu e facut cum trebuie stepul poate mai mult dauna.
Ca tot mi-a amintit Madishor. Ce zic copiii vostri de Mos? Am colegi cu copii de 8-9 ani care inca mai cred. As vrea sa dureze si la noi magia. Maria se straduieste sa creada si incearca sa isi dea singura explicatii de genul: Dominisoara educatoare ne-a spus ca Mos Nicolae intra pe gaura cheii. D-ra e educatoare si stie multe... Dar... cum incap si cadourile pe gaura cheii? Sau ce face daca lasi cheia in usa ? De fapt Mos Nicolae a murit de mult, e sfant, deci magic, asa ca ar putea sa si deschida usile
martta spune:
Buna, fetelor!
Gio: ma bucur ca nu s-a confirmat! Sa va insanatositi cat mai repede!
Cat despre scoala, ai dreptate ca tot "raul" e spre binele vostru.
La noi, cu scoala, lucrurile sunt clare, dar n-as putea spune ca situatia e roz...Am optat pentru o scoala de cartier, cotata ca fiind foarte buna(Scoala nr. 174 - Constantin Brancusi). O clienta, invatatoare in scoala respectiva, mi-a prezentat situatia cu invatatoarele care au acum clasa a-IV-a, astfel: din 4 invatatoare, una este gravida si va intra in concediu, una este suplinitoare, a treia va iesi la pensie intr-un an, maxim 2...si-a mai ramas una pe care mi-o poate recomanda. E drept ca mi-a spus ca este vorba despre o invatatoare cu experienta, autoare de manuale, cu rezultate f. buna, insa numai perspectiva faptului ca nu pot sa aleg, in adevaratul sens al cuvantului,ma face sa am anumite retineri.
Cornelia: cu Mos Nicolae continua magia. Stie ca este invizibil si ca pune cadouri copiilor cuminti numai daca toti din casa dorm, astfel incat sa nu poata fi observat. Cu Mos Craciun, am impresia ca se preface ca inca mai crede...Faptul ca a avut posibilitatea sa intre in contact cu Mosul l-a determinat sa-si puna(si sa ne puna) mai multe intrebari legate de existenta acestuia. La un moment dat ne vorbea despre mosi deghizati si despre faptul ca a recunoscut pantofii Mosului, de acum cativa ani, ca fiind pantofii bunicului!
Un lucru este cert: anul acesta vom inchiria Mos!
Kehleyr spune:
La mine Stefania crede clar in Mos. Nu mi-a dat nici o indicatie ca ar disparea magia. Si nu am auzit-o nici de la gradinita sa vina cu idei ca nu exista, desi la ce cai breji sunt la ea in grupa nu m-as mira . Deja se vine cu telefoanele mobile si anul acesta doi parinti de baieti au decis sa faca opinie separata la cadourile de Craciun (care la noi s-au luat la fel ani de zile pentru toti copiii) pe motivul ca "baiatului meu ii place numai lego" de parca s-ar cumpara gunoaie. Mi se pare foarte urat sa incurajezi astfel deosebirea intre copii. Mai ales ca nu te opreste nimeni sa ii cumperi acasa, in particular , orice lego vrei. Si e gradinita de stat, nu vreau sa ma gandesc cum e la particulare. Sau mai stii, poate mai nou fitzele merg la stat.
Fi-mea se plange ca cutare si cutare din grupa nu se joaca impreuna cu ea pentru ca nu are "jucariile potrivite" (eu stiu ce personaje au ei pe acolo...) M-am enervat cumplit, m-am simtit toata viata exclusa din grupuri pe criteriul ca nu eram destul de "cool" sau nu ma pretam la toate alea. Nici nu vreau sa o incurajez sa fie la fel ca ceilalti dar nici nu vreau sa sufere. Sotzul i-a zis sa isi faca ea grupul ei, sa aleaga fetite care vor sa se joace impreuna, ceea ce mi s-a parut un sfat foarte bun. Dar daca ea vrea fix cu fetitele care o dau deoparte, eu ce sa fac?...
Si m-am mai enervat pe ceva. Nu stiu cum e la voi la gradi, la noi vin cu tot felul de reviste pentru copii (Pipo etc) pe care nu esti obligat sa le cumperi, dar de fapt toata lumea trebuie sa dea banii pe ele, daca ma intelegeti. Nu asta ar fi problema, dar ieri au venit cu o revista editata de nu stiu ce fundatie crestina, plina de propaganda religioasa, cu mantuirea prin credinta, cu citate religioase date de copii de scoala primara, si, cireasa de pe tort, cu un slogan maaare pe ultima pagina legat de "Spuneti NU vaccinurilor" si un desem cu cap de mort deasupra unei seringi. Nici eu nu sunt de acord cu vaccinurile astea noi contra AH1N1 si cancer de col uterin, dar 1) astia nu specificau, cineva putea intelege ca *orice* vaccin e rau si 2) asta e dezinformare si raspandire de panica pentru ca nu prezinta decat unul dintre punctele de vedere ceea ce nu e corect. De ce nu pun in paralel si studiile pro vaccin, sau campaniile de informare, astfel incat parintele sa decida singur? Sau si mai bine, de ce nu lasa copiii sa isi vada de ale lor si sa nu imparta astfel de materiale care nu au legatura cu materia de gradinita?
Azi am zis ca e ultima zi inainte de Craciun si trebuie sa fiu calma si nu pusa pe scandal dar in ianuarie ma duc sa discut cu directoarea. Mai lipseste sa primeasca misionari in gradinita .
If sin had a solid form, it would surely be a pastry. Preferably one with chocolate.
3500+ km prin Norvegia
floric_ea spune:
In primul rand mersi fetele,
Cornelia, apropo de asta - noi in ultimul timp lasesem cercul de pictura pt un altul facut de psiholoaga care a si evaluat-o pe Taisia - culmea e ca acolo e super ok si tipa lucreaza punctual pe anumite comportamente si pe obiective clare si ea o incurajeaza, o lauda mereu si Taisia a evoluat f mult. Insa afland ca tipa de la cercul de pictura o stie pe invatatoare la care noi vroiam sa mergem am zis sa o mai duc luna asta pt ca sunt acasa si am mult timp liber.
Cat despre ales, cum spunea si Martta - am optat pt o scoala f buna din cartier, si ducandu-ma la directoare am aflat asa - o invatatoare f blanda, ok insa cu probleme de sanatate, una mai dura, una suplinitoare, deci nu se pune si cea pe care o vroiam noi...tot asa autoare de manuale, tinerica, cu un copil de varsta Taisiei - parea alegerea ideala. Dar uite ca...afli noutati. Asa ca m-am gandit ca pana in toamna mai este si am timp sa gasesc invatoarea potrivita pt nonconformista mea :P.
pup