Juniori iunie-iulie 2003 (10)
Raspunsuri - Pagina 16
Bellaiza spune:
Multumim de primire!
Azi Stefan a facut martisoare si a fost tare fericit
Mi-a soptit o pasarica si ca invata o poezie pentru ziua mamei, dar eu nu stiu nimic ...
O seara buna tuturor!
martta spune:
Buna, fetelor!
In primul rand, ma laud ca am rezolvat problema cu inscrierea la scoala. Atat directorul, cat si invatatoarea ne-au confirmat marea reusita!
In al doilea rand, punctez faptul ca ne-am intors de la munte(deocamdata eu si Alexia), unde copiii s-au simtit foarte bine. Am stat 2 zile in Poiana Brasov, unde marea atractie era plimbarea cu poneii, apoi am plecat in Predeal, pentru ca se putea schia mai bine. Drumul la intoarcere a fost, din pacate, pe masura asteptarilor: am plecat la ora 5 si am ajuns acasa, la 11, seara!
Acum sunt deja la a doua cafea pe ziua de azi si astept sa incep ziua in forta!
O saptamana la superlativ va doresc!
Va pup!
melany72 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui madic Stiti, cand citeam azi ce ne agitam noi cu inscrierea in clasa I, am avut asa, o revelatie, si imi imaginam peste inca vreo "x" ani, cum vom fi tot pe-aici, dar cu alta tema de gandire : "fiica/fiul mea/meu si-a facut un/o prieten/a, cu care nu prea sint de acord pentru ca...", sa vezi dezbateri atunci ... |
Sa invitam si tatii atunci ca ei vor purta bata in spate (cel putin aia de fete ca in cazul meu)...noroc ca inca sunt tineri, nu?
Va pup.
Maadi spune:
Buna fetele,
In primul rand "Bun venit" noilor membrii!
Referitor la cel mai fierbinte subiect - inscrierea, am reusit si noi sa ne inscriem, la scoala si invatatoarea dorite. Am optat pentru o doamna blanda, cu multa rabdare.
Uniforma inca nu am luat, deoarece Calin creste vazand cu ochii, deja pantalonii luati la inceputul iernii sunt cu vedere la glezna, asa ca asteptam sf. verii pentru cumparaturi. Costumul o sa fie bleumarin cu camasa alba.
Saptamana trecuta am avut al 2lea spectacol la Opereta. De data aceasta a avut un rol mult mai mare, iar repetitiile au durat 3 saptamani, aprox. 4-5 ore/zi, timp in care am chiulit de la gradi.
Asa ca astazi dimineata nu a fost prea incantat de reluarea programului.
In we am fost la munte. Sambata a fost superb, cald de am stat numai in pull-over. Calin a skiat, jos langa telegondola, deoarece la 1400 se ajungea foarte greu, drum inzapezit, iar polistitii nu prea lasau masinile sa se aventureze. De la 1400 la 2000 nu mergea nimic datorita vantului foarte puternic. Seara in schimb a inceput lapovita.
Asa ca seara ne-am omorat timpul cu bowling, biliard si darts. Iar seara la cina s-a lasat cu dans. Calin si Iulia, verisoara noastra, au fost deliciosi - perechea serii.
O saptamana frumoasa va doresc si .
Maadi si Calin (19.07.2003)
martta spune:
Fetelor, la multi ani!
Sa aveti o primavara superba alaturi de familiile voastre!
Va pup!
Bellaiza spune:
La multi ani, tuturor! O primavara frumoasa sa aveti , iar parfumul delicat al fiecarei flori sa vi se reverse in suflet!
Kehleyr spune:
Hello hello,
Aveti astenie de primavara si de asta nu mai scrieti?
Noi am fost saptamana trecuta la ski in Austria impreuna cu Stefania. Am ales un hotel unde am stat si acum 2 ani si care stiam ca e OK ca si conditii, masa, localizare etc. Am avut parte de o vreme super, 5 din 6 zile a fost soare si cald - la pranz se faceau inspre 6-7 grade pe partie. Bineinteles ca in partea de jos a partiei se mai fleoscaia zapada dar puteai oricand sa urci inca vreo 3-400 metri la alta partie si era OK .
Pe Stefania am dat-o la scoala de ski. Era destul de aglomerat, erau in vacanta scolile din Olanda si era plin de copii. Ca sa va faceti o idee, din vreo 200 de copii de la scoala ei erau 90% olandezi . Ea a fost intr-o grupa de 12, instructorul vorbea engleza, nu ca ar fi ajutat mult la cata engleza stie ea, dar tot era mai bine decat germana. Incepeau la 10, schiau pana la 12, pauza de masa 1 ora si apoi alte 2 ore de schi, asa ca noi practic puteam sa ne vedem de treburi 5 ore. Nu pot sa zic ca a facut mari progrese dar ceva-ceva se vede si macar ne-am facut si noi vacanta .
Ne-a facut si o trasnaie intr-o zi. Aveam posibilitatea sa o lasam de jos din statiune sa urce cu telecabina pana in zona de ski cu un instructor de la scoala si astfel sa evite statul la coada (si primele 3 zile a fost un pic de coada). Au ajuns inainte de 10, instructorul ei nu era inca, iar cea cu care urcase nu i-a mai supravegheat. Asa ca fi-mea impreuna cu doi colegi (unul mai mare, pe la 12 ani) au luat frumos telescaunul si au urcat singuri-singurei pana in varful partiei, dupa cum faceau la curs, si au coborat singuri . Cand ne-a zis la sfarsitul zilei ni s-a facut rau . De atunci ne-am trezit mai devreme ca sa fim siguri ca urca impreuna cu noi pana sus si am stat cu ea pana incepeau orele.
Oricum acolo lumea e mult mai civilizata ca aici si nu vezi niciodata pe partie disperati care sa mearga tare cand sunt grupuri de copii prin preajma. Toti au mare grija.
Asa ca a fost bine, regim de tabara cu sculat la 7 si culcat cel tarziu la 9 pentru toti 3, dar a fost cu toate acestea odihnitor. Totusi la anul o sa facem cumva sa mai mergem cu vreunii dintre prietenii ei, ca sa ii priasca si ei mai tare. Ea e tare sociabila in pofida sensibilitatii ei accentuate, si ii place mult sa intre in vorba. In avion la intoarcere s-a lipit de un baietel de vreo 4 ani si a stat numai cu el tot drumul .
V-am povestit ca am invatat-o remi? Acu jucam aproape in fiecare seara, ii place tare mult si trebuie sa recunosc ca si mie ca barbata-miu nu joaca si am si eu cu cine .
Va pup, o primavara frumoasa si cat mai rapida .
If sin had a solid form, it would surely be a pastry. Preferably one with chocolate.
3500+ km prin Norvegia
pitzinuca spune:
buna fetelor!
sa aveti o primavara frumoasa, plina de bucurii!
l-am inscris si eu pe andi la scoala. scoala de vis-a-vis. v-am mai spus ca doar traverseaza strada?
am intrebat prin februarie la gradi cum se procedeaza cu inscrierea si mi-au zis ca prin mai vin scolile cu oferte si ca se vor organiza intalniri cu parintii!!! astept s-o vad si pe asta.
Pana atunci doar s-au afisat conditiile de inscriere, adica: vaccinarile, certificat nastere, cerere si dosar de plastic . m-am dus si l-am inscris, pur si simplu.
mi-au spus ca deocamdata sunt doar 2 invatatoare, daca va fi nevoie va mai fi si o a treia. grupa va fi cam mare, cca 30 copii.
am sa ma duc sa vorbesc si eu cu invatatoarele sa imi fac o impresie.
in rest suntem bine. am fost si noi cu andi la ski la harghita bai, unde a invatat anul trecut, si anul asta a schiat singur! mers singurel cu teleski, tot-tot. am fost foarte mandri de el. nu se mai lasa dus de pe partie.
bebe e bine, pe 15 sunt programata la 3D, probabil o sa aflam si ce e. de-abia astept. oricum i-am luat deja patut, carut, sa imi iau de-o grija.
andi a inceput sa il asimileze pe bebe ca pe fratiorul lui sau membru al familiei, intr-o seara a zis ceva de o jucarie: "cred ca bebe s-ar fi speriat foarte tare de asta, dar si eu" :D
bellaiza, melany, bine ati venit!
eu , cu (DPN 20.08.2010), andi (24.06.2003) si tati
_
traduceri si asistenta
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
anamaria spune:
hello fetelor!
n-am murit si nici nu v-am uitat... cu greu reusesc sa intru cat sa citesc pe diagonala asa ce mai faceti voi si juniorii/rele.
am o perioada din aia super aglomerata la job, mi-au schimbat programul si intru la 8.30 pana la 17.30, ajung acasa in jur de 18 si pana fac masa/ mancam/ strang/ etc parca se si face dimineata...
ne-am apucat de regim de slabire/ adica mancam pe cat posibil mai 'light', mai mult mancare 'sanatoasa' (fara paine, dulciuri si prajeli) decat cura de slabire.
bogdan in general mananca acelasi menu cu noi, iar tudor e neschimbat, adica nu mananca mai nimic.
sotzu' a slabit de tre sa isi cumpere deja alti blugi, aia stau pe el ca pe gard. am dat si eu jos vreo 6-7 kg (asta din 9 ianuarie de cand ne-a lovit damblaua).
de cand cu primavara asta parca mai prindem un pic de viata, copiii au fost in fiecare zi saptamana asta in parc cu rolele - deja se dau pe pantele alea speciale de mie imi fac o fricaaaa...
sper sa ramana, totusi, cu mainile, capul si picioarele intregi.
la scoala eu l-am inscris demult, asa ca grija asta sincer n-o mai am. am zis ca spre toamna ma ocup de ghiozdan, penar, etc. uniforma si caiete o sa iau abia dupa ce face sedinta cu parintii, ca fiecare invatatoare vrea alte chestii si cantitati... asa ca pana prin august/ septembrie ... buna pace!
tudor e un scump... citeste cot la cot cu frate-sau, insa cu mult mai multa placere, ca pe bogdan il cert sistematic si cu greu reuseste sa citeasca; nu-i place si ori il las intr-ale lui, ori il conving sa citeasca - printre lacrimi, de cele mai multe ori.
asta micu' insa citeste destul de usor din carti de povesti cu poze (sa fie textul cu litere mari). si intelege ce citeste, povesteste dupa... mai citeste si text cu litere mici, de ex din enciclopedia aia cu Winnie ursuletul.
cam astea ar fi noutatile...
sa aveti o primavara minunata, plina de martisoare frumoase si bucurii!
anamaria spune:
uitasem:
si tudor + bogdan au facut martisoare, cu cumnata-mea, din hartie colorata manual si decupata (fluturasi, flori, etc). au fost tare incantati.
martisoarele respective le-a dus tudor la gradinitza, la doamne si colege - evident ca am primit si eu unul
(noroc ca mi-am facut copii ca sotul a zis ca era asa de obosit ca n-a mai oprit 2 min la piata sa imi ia ceva - il astept la cotitura, ca cica se va revansa de 8 martie; s-o vad si p-asta)