Juniori iunie-iulie 2003 (10)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Andra - cred ca baietii sunt mult mai interesati de gadget-uri din astea acum. Stefaniei ii place sa se uite cum joaca altcineva dar daca o lasi pe ea, incepe sa planga pentru ca nu ii place sa piarda. Noi tot incercam sa o convingem pe Wii, avem niste jocuri care sunt OK, dar nu vrea - in schimb adora amandoua sa se uite la mine sau la Serban cand facem asta . E si asta un fel de bonding . Noi am vrut sa o invatam pentru ca si asa am senzatia ca o crestem prea sub glob de sticla - numai Minimax, fara calculator etc., dar uite ca nu ai cu cine. Ale mele sunt amandoua cu pictura si cu desenul, asta le place cel mai mult. Plus modelaj, lut - unde nu imi place mie ca trebuie sa fac dupa aceea curat .

Dupa doua zile OK sambata si duminica aia mica iar are febra asa ca o tin acasa. Tuseste foarte urat. Am fost la doctor aseara si momentan e OK, sa vedem mai departe... Stefania bineinteles ca protesteaza ca ea de ce nu sta acasa...

If sin had a solid form, it would surely be a pastry. Preferably one with chocolate.

3500+ km prin Norvegia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

Buna Fetelor,

Va multumesc mult pentru urari. Am fost la control, totul e ok, am facut si analize sa vad saptamana asta daca sunt ok.
Facem 9 saptamani :)

I-am spus si lui Andi ieri, desi initial ziceam sa trec de primul trimestru de sarcina... dar nu am putut rezista...

Andi a zis urmatoarele:
- "Super!",
- "cum a ajuns bebe in burtica?" (i-am spus ca in urma iubirii dintre mami si tati a rezultat o samanta :D - "wow, super!"),
- "si ce e baiat sau fata?"
- "si cine o sa stea cu el?"
- "acuma trebuie sa cumperi 2 dragoni, unul pentru mine si unul pentru fratior" :),
- "mami sa nu mai fumezi ca poate moare copilasul" (nu mai fumez de cand am aflat, dar oricum fumam atat de rar ca nici nu a observat ca m-am lasat).

eu inca nu m-am dus la scoala (care e vis-a-vis de mine), sper sa nu fie probleme si la noi...

ref la jocuri, am inceput sa ii mai punem si noi, dar din alea de pe poisson rouge, adica de-alea nevinovate de tot. stiu ca e inevitabil, va ajunge la ele, si am incercat sa amanam momentul cat de mult. pe de alta parte mi-era sa nu devina addicted pt ca l-am tinut asa mult departe, dar deocamdata e ok.
mai nou a descoperit sahul, si ar juca mereu. puzzle cu 100 face de la 4 ani, are si cu 250. intr- vreme era junky cu puzzle, si probabil s-a plictisit, de o vreme nu s-a mai atins de ele.

ca activitati andi merge doar la desen. as vrea sa il mai dau la automodele/aeromodele si la un sport. din pacate am inteles ca singurul din oras e cel de karate si andi nu e f atras. eu l-as fi dat la un fotbal...

andra - bine ai revenit (uite cine vorbeste :D)! cred ca s-au facut mari baietii tai, mi-e dor de voi. poate ne mai vedem...

dana - m-am indragostit de Norvegia din pozele tale, si vreau si eu sa merg neaparat!!! bravo pentru orele de balet ale fetelor!

cornelia - sunteti tare frumosi, si Maria e clona ta!

magdone - sarcina usoara si tie si un bebe sanatos!!! (sa imi adaugi si mie acolo la listuta, "+ bb2, DPN 20 august 2010")

va pupic pe toate!

daca e sa ne intalnim, vin si eu cu bucurie!!!

b

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Hello, hello,

Pitzinuco, te-am trecut, sarcina usoara in continuare!

La noi cu jocurile pe calculator, wii e deja groasa treaba, deja numai pentru asta traieste Razvan , nimic nu-l mai intereseaza in rest, i-am pus limita de juma de ora pe zi, cand vine de la scoala. In weekend il lasam mai mult, trebuie sa-l scoatem din casa in rest, ca altfel numai pe capul nostru sta si miauna si intreaba din sec in sec cand se mai poate juca.

aaa, mai are o pasiune dar care paleste in fata asteia , ii place sa faca lego, si din niste piese mici, nu va vine sa credeti ce chestii scoate, am zis ca o sa-i facem poze la constructiile astea o data si o data.

Cornelia, multa sanatate dar cred ca de-acum v-a trecut!

Bafta multa cu scolile, noi macar de stresul asta am scapat, aici e f simplu, te inscrii la scoala de care apartii si gata, numai daca ai niste motive speciale si vrei neaparat o alta scoala, te duci acolo si vorbesti si din cate am inteles se rezolva si asa, daca au locuri.

Melany, vad ca nimeni nu ti-a raspuns, banuiesc ca nu sta nimeni in zona aia, noi pe aici mai greu cu scrisul dupa cum ai observat poate, dar poate acum cu scolile se mai invigoreaza si subiectul nostru.

pupici

Magda, cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martta spune:

Buna, fetelor!

Ne-am intors de la munte, unde am stat 8 zile. A fost superb, cu multa zapada, peisaje ca-n poveste...Vlad schiaza f. bine. Alexia e dornica sa debuteze, numai ca instructorul a spus ca e oportun ca la anul sa se intample acest lucru. Bineinteles ca nu am rezistat rugamintilor si am pus-o si pe ea pe schiuri, " de proba". Era f. mandra, chiar daca se misca in jurul nostru doar.

Cu scoala, aventura continua...Partea buna a lucrurilor e ca invatatoarea vizata s-a aratat interesata sa-l cunoasca pe Vlad personal. Saptamana viitoare va avea loc marea intalnire!

Melany: ma bucur ca ai luat hotararea sa intri in grup!
Sper sa fie alegerea buna cu varianta after school! La noi in cartier am intalnit cativa parinti nemultumiti(de fapt toti cu cei care am discutat nu erau multumiti) de ce se intampla in zona. Nu stiu daca si dormeau la pranz copiii, insa nemultumirile erau legate de faptul ca cei care ii supravegheau nu ii puneau pe copii sa-si faca temele, ci doar ii scoteau afara, cand era frumos sau ii lasau sa se joace in interior. Stiu ca e important si jocul in evolutia unui copil, numai ca parintii erau nemultumiti de faptul ca erau nevoiti sa faca temele cu copiii seara, cand deja erau obositi.

Vlad e pasionat de jocurile pe calculator, mai ales de cand a primit un webkinz. Am observat ca a devenit ceva mai responsabil, chiar ma amuzam cand il vedeam cat de grujuliu era cu animalutul, pe care tinea neaparat sa il spele, sa ii puna pijamaua si sa il culce, inainte de a se deconecta, pentru a fi sanatos! Bineinteles ca e dificil sa respecte limita impusa de noi. Mai grav e cu privitul la televizor, pe care as vrea sa-l elimin chiar...M-am ingrozit cand am citit studii in legatura cu bolile (psihice) pe care le cauzeaza in timp. Dupa 4 min. de privit la tv am inteles ca un adult e deja in transa...In plus, recomandarea oftalmologului ca sa aiba doar activitati specifice varstei, exclusiv privit la tv si lucru la calculator m-a cam dezarmat. Practica insa ne omoara!

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor !

si La Multi ANi... ca parca nici nu am intrat anul asta, in 2010?! nu mai stiu...

noi suntem bine, foarte aglomerata perioada la serviciu, am fost si plecata la niste cursuri, ne-am apucat de un regim de slabire care implica sa gatesc zilnic, ne-au schimbat programul de munca de la 8 jumate la 17 jumate si parca jumatatea aia de ora in plus ma face sa nu mai am timp de nimic.

copiii sunt foarte incantati de zapada (spre deosebire de mine, ca mi s-a luat de atata fraigggg ). sambata sau duminica mergem cu ei la patinoar: tudor patineaza perfect, bogdan cam cu frica asa...
bucuria mare este la derdelush, sau tavaleala prin zapada, oricum vin de afara uzi pana la chilotzi.

la calculator s-ar juca si ei, dar le dam voie numai in weekend, si chiar si atunci numai daca sunt cuminti si nu mai mult de 1 ora, maxim 2.

cu LEGO... dependenta nu alta; au primit de craciun fiecare cate o cutie mare din care se pot face 3-4 modele de case (fiecare) si lucreaza fie in paralel, fie impreuna, cate 1-3 zile la 'proiect'. va dati semaa ca toata casa e plina de cutii si cutiutze cu piese care mai de care mai mici, macar zic salva Domnului ca nu mi s-a infipt (inca) vreuna in calcai... sau in alte parti esentiale ale corpului

n-am fost plecati pe nicaieri de sarbatori, nici inainte si nici dupa de fapt. eu tot sper... dar se pare ca nu iese pasentza; pofta-n cui, asta-i viata.

sarcina usoara si bebe sanatos pitzinuco
colega mea va avea si ea un bebe vara care vine (al treilea) si mi-e asa de drag cand ma gandesc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Anamaria, si eu m-am saturat de zapada Nu imi vine sa cred ca am avut doua saptamani zapada aici. Dar zapada, nu gluma. Acum s-a topit in oras pe strazi, dar la noi sunt tot troiene, plus strat de gheata, iar deasupra mocirla pe strada . In primele zile, cand eram aproape inzapeziti pe aici (adica trecea cine avea noroc ) am tot fost cu Doru la serviciu. Dar a trebuit sa imi iau inima in dinti si sa conduc si eu, ca aveam progamul dat peste cap amandoi.

Joi am inscris-o si eu pe Maria la scoala. Greu a mai fost sa ma hotarasc. M-am perpelit o saptamana tot gandindu-ma la ce invatatoare sa o inscriu. Oricum invatatoarea pe care mi-o imaginam eu nu exista la scoala si in generatia asta. In final am ales o doamna in varsta (si cealalta era la fel ), destul de exigenta, foarte eleganta si aranjata . Intai optasem pentru cealalta care era mai blanda si se apropia de ceea ce imi doream in privinta asta. Dar mi s-a parut cam dezorganizata si imprastiata si cu inca un model ca mine, nu stiu unde ajungea Maria. Am stat si pe la usi , mi-a placut ce am auzit in clasa. Copiii pareau degajati, ca asta era temerea mea , sa nu fie o atmosfera apasatoare in clasa, sa imi vina fata acasa terorizata de scoala. Sper sa fi ales bine. Oricum, cand am intrebat-o pe Maria cum vrea sa fie doamna invatatoare, mi-a descris o miss univers si in final a adaugat ca vrea sa o invete multe lucruri (raspunsul asta sigur il avea pregatit pentru a ma impresiona ) si sa fie calma, sa aiba rabdare cu ea. Sper sa nu o fi dat in bara chiar cu asta, ca de fapt la fel imi doresc si eu pentru ea.

A, scoala e una de cartier, nu cu cine stie ce fite, dar cu rezultate bune, adica in partea de sus a clasamatului dar nu in frunte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetelor,

Mai dau si eu un semn de viata, ca inca traim , dar eu am atat de munca incat nu prea mai am timp de ars pe DC. Ma omoara si faptul ca tre' sa plec din Otp la ora fixa si de cele mai multe ori continui sa lucrez de acasa... Asta asa, ca sa stiti de ce dau atat de rar pe aici.

Legat de scoala si inscrieri, am depus si eu dosarul la una dintre scoli, cea care este mai aproape de casa, iar dupa 10 feb ramane sa mai incerc la 195, probabil vor incepe si ei inscrierile.
Dar sunt si eu in dilema existentiala: las copilul la scoala mai apropiata, unde am aranjat deja cu cea mai buna invatatoare (de-acolo, bineinteles) sa ne ia in clasa ei, sau ma agit in continuare cu inscrierea la renumita sc. 195, la cea mai ravnita invatatoare, la care mi s-a spus ca-mi trebuie relatii mari sa pot ajunge, unde de asemenea am aproape confirmat locul?
Eu am fost si am vorbit cu ambele invatatoare, cea de la 195 e mai tanara si pare mai calda cu copiii, cea de la cealalta sc. e mai in varsta si pare mai severa, ceea ce n-ar fi rau, la cat de zbuciumata e fie-mea.
Problema mea sunt cotizatiile de la 195, inca n-am primit un raspuns clar, ci numai informatii controversate.
Sotul meu inclina catre scoala mai apropiata, o sc buna de altfel (199), la care Maria poate ajunge pe jos, pe cand pana la cealalta sunt 2 statii de autobuz plus de mers pe jos pana la autobuz.
Eu in continuare n-am cum sa ma implic cu dusul dimineata la scoala, raman de baza el si bona.
Cam asta e cu noi, de-abia astept sa ma linistesc o data, sa nu mai stau in fiecare zi sa ma gandesc cum o fi mai bine.

In rest, n-am mari noutati, Mariuca e la socrii mei sapt asta, in vacanta, e fericita de zapada si ca acolo nu are atatea restrictii ca acasa.
Cat despre stat la PC, si la noi tinde sa devina o problema daca nu-i restrictionam accesul, a mea are doi webkinsi de hranit si de culcat seara, plus CD-urile de la Piticlic.
La noi problema cea mare a constituit-o Disney Channel, pe care l-am si scos in final, deoarece ajunsese sa se uite numai la programele de acolo, care numai educative nu se pot numi.
Asa ca l-am scos si gata. I-am pus in schimb Cartoon-ul, ca la asta nu se uita ea singura .

Va pup si subscriu si eu la o eventuala intalnire, macar spre 1 martie, asa, de "martisor".

Madi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Salutare,

Si noi mai traim, dar undeva intr-un vartej cu trei zile de dus la karate (ca deh, doi copii la doua grupe diferite, plus adultii in ultimele doua saptamani), una de ski plus teme. Ca sa pun capac eu plec in delegatie trei zile, dar nu stiu inca daca sa-mi para bine sau rau.

De fapt m-am apucat sa scriu pt ca madic se gandea la scoala 195. Daca nu m-a lasat memoria asta e scoala de pe Lunca Bradului si tinand cont de faptul ca fii-mea intra a 5a, ar trebui sa fie aceleasi invatatoare care erau cand intra fii-mea clasa 1a. Da-mi un mesaj pe privat, daca vorbim despre acelasi lucru, ca sa iti relatez barfele :).

pupat,
madishor barfitor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Madishor - ai PM, multumesc mult pt ajutor, ca simteam c-o iau razna.
De-abia cand ai scris tu mi-am amintit ca eram vecine si ai avut-o pe Ana acolo . Roza, saraca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floric_ea spune:

Cred ca dilema asta cu scolile este una generala - si distanta si doamnele si si...

Ca sa vedeti cum le-am inglobat pe toate, eu am ales distanta, "scoala renumita" a cartierului, am renuntat "la cea mai buna" invatatoare si de la scoala de langa casa si de la cealalta si am ales-o pe cea mai in varsta si mai blanda. Acum doar timpul va spune; insa am ales intr-un final ce si cum simteam eu ca e mai bine pentru fii-mea.

Si mergand si mai departe, profit de reduceri sa iau: camasi albe, pantofi de scoala, palton si alte accesorii. Si avem deja birou si scaun. Sunt singura care s-a gandit deja la astea??
Ce-as rade sa creasca fii-mea vreo 10 cm pana la scoala si 3 nr la picior si sa nu-i mai vina nimic in toamna..:)))

Mergi la inceput