Juniori iunie-iulie 2003 (10)
Raspunsuri - Pagina 12
alinuta spune:
La multi ani fetelor! Fie ca anul ce tocmai a sosit sa fie un an mai bun, mai darnic, mai lipsit de griji si cu vesti cit mai bune.
Prea repede au trecut Sarbatorile, muuuult prea repede! Parca mai ieri impodobeam bradul si de-acum trebuie sa-l stringem, dar zau nu ma-nghesui ca-i asa placut...
Scoala a-nceput, sintem iar pe baricade dar somnorosi. Alex abia s-a trezit de dimineata, eu am sarit din pat direct la cafeaua aburinda, galusca mica inca doarme ( si e trecut de 9). Inca putin si ne revenim. Am fost citeva zile la munte inainte de Craciun, a fost frumoooos si cu multa zapada, dar ori ne-am babit noi ori intr-adevar era prea frig ca nu rezistam pe partie prea mult (si zic de noi, astia mai mari, copiii ar fi stat cit ziua de lunga).
Bucuria cea mai mare din iarna (exceptindu-l pe mosu') a fost un pui de ninsoare aici la noi in insorita Californie. Dimineata cind m-am trezit si-am dat cu nasul de zapada sincer va spun ca am stat pret de citeva secunde in care ma intrebam daca visez, ori am luat-o razna de vad zapada afara. Totul era alb, gradina in spate acoperita de zapada, ce mai, o feerie in toata splendoarea! Alex chiuia de fericire, iar galusca mica si-a lipit nasucul de geam zicind :"look mami, see, icecream!" N-a tinut mult, s-a topit pina-n prinz, dar era tare-tare frumos! In drum spre scoala ici-colo zaream cite un omulet de zapada, asa mai necajit, dar facut cu atita bucurie...Localnicii zic ca ultima ninsoare s-a intimplat acum 30 si ceva de ani, nici ei nu-si mai aduc aminte.
Mi-as dori ca anul asta sa fac tot ce mi-am propus, si am o lista considerabila, dar sanatosi sa fim ca le-om face pe toate.
Bobi - multe multe felicitari pentru simburel, sa ai o sarcina cit mai usoara si frumoasa si un bebe sanatos si papacios! Sa vezi ce repede trece timpul!
Va pup pe toate!
Kehleyr spune:
La multi ani fetelor, va doresc tuturor un an cat mai bun din toate punctele de vedere, fara evenimente neplacute, fara criza, fara boli.
Va fi si primul an de scoala pentru multi dintre piticii nostri asa ca va fi cu muuulte emotii. Noroc ca avem prietene pe aici care au trecut deja prin asta si ne-au lamurit ca nu e dracul atat de negru .
Bobi, felicitari, se pare ca va prieste mutarea . Iti doresc o sarcina cat mai usoara!
Magdone noi am primit Wii anul trecut cu aceeasi ocazie, era cadoul meu mai mult decat al copiilor .
Noi am inceput sarbatorile cu stangul. In seara de Ajun, cand sa plecam in vizita, Sofia a facut o intindere musculara la gat de la topaiala pe un cal de cauciuc si am ajuns cu ea la spital. Nu se oprea din plans cu nimic si nu vroia sa miste capul aproape deloc. Dupa ce ne-am lamurit ca nu e nimic rupt ne-am mai linistit dar seara a fost ratata...
Saptamana trecuta am petrecut la munte, mai fara zapada dar cu multa lume. Am pus-o pe schiuri si pe cea mica si fata de sora-sa la aceeasi varsta diferenta a fost majora. I-a placut la nebunie, nu se mai dadea dusa. Instructorul ne-a zis ca e ascultatoare si timida si ca se poate lucra OK cu ea. Din pacate nu a fost zapada decat pentru o tura, sper sa mai repetam figura pana la sfarsitul iernii.
In zilele din preajma revelionului am fost 4 familii in casa: 8 adulti + 7 copii de la 2 la 8 ani + 1 pe drum . Desi am avut ceva emotii inainte sa ne incumetam la asa ceva (s-a dormit inclusiv pe jos pe saltele sau pe plapumi iar frigiderul care in prima zi pocnea era gol luna la plecare) am supravietuit cu bine si ne-am distrat de minune, cu tot cu copii care se grupasera pe varste si a caror grija nu o mai aveai decat la masa si daca se umpleau prea tare de noroiul din curte pe haine . In seara de revelion am aprins artificii (de-alea mici, legale ) iar pe copii i-am pus sa danseze perinita. Erau de milioane. Nu prea pricepeau ei cum e cu pupatul si se cam rusinau dar le-a placut.
Eu m-am intors mai obosita decat am plecat din cauza de nopti pierdute dar a meritat.
Acum o luam de coada la birou si cu un pic de sport sa mai dam jos din friptura .
Va pup pe toate cu drag.
If sin had a solid form, it would surely be a pastry. Preferably one with chocolate.
3500+ km prin Norvegia
Andra_ spune:
Buna fetele,
La multi ani, un an mai bun tuturor!
Bobi - felicitari, sa fiti sanatosi si sa treaca repede timpul pina vei tine minunea doua in brate :)
N-am apucat sa citesc mare lucru, incerc sa o fac zilele astea ca nu am cine-stie-ce de munca si revin.
pup u,
Andra
Magdone spune:
LA MULTI ANI PE 2010! UN AN NOU CU SANATATE SI MULTE BUCURII!
Au trecut si sarbatorile astea prea repede parca si uite ca suntem deja in 2010, nu-mi vine sa cred, mai sunt 2 ani si gata kaput ca sa fac si eu o gluma:)
Alinuta, ati avut zapada? imi imaginez ce fericire pe fete.
Dana, eu nu pot sa ma joc si pace, nu am rabdare si mai ales daca pierd ma enervez ingrozitor si nici gand sa o iau de la capat, asa ca astept sa nasc si imi iau discuri cu wii fit si sa vezi ce o sa slabesc aiurea, sper sa am timp de asa ceva, ca presimt ca o sa fiu ceva ocupata
Andra, si zi asa mai dai si tu pe la noi? care mai e viata voastra? ce mai fac baietii?
Noi l-am inscris din nou la innot pe Razvan, de data asta la niste cursuri semi-private adica numai 3 copii in grupa, sper sa mearga mai bine de data asta.
V-am pupat!
Magda, cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Andra_ spune:
Hai ca ma tin de cuvint si dupa ce am parcurs tot subiectul m-am gindit sa si raspund constiincios de dimineata, ca dupa aia...nu se stie :)
Recunosc ca lately pierd putinul timp liber la facebook in loc de forum , pe unde daca ne imprietenim puteti vedea si tone de poze cu plozi. Care sint fr. bine, maaaarrriii si ingrozitor de neobositi .
Luca e acelasi baietel sensibil, analitic, cuminte, pasionat pina la epuizare (epuizarea mea nervoasa) de PSP, playstation, computer, in schimb vadind un total dezinteres ptr. tot ce inseamna sport - saracul copil, cu cine sa semene?!?
Fred e in continuare total diferit de el, nu doar fizic (e un frumos cu niste ochi albastri care fring inimi), dar si psihic: tauras incapatinat si hotarit, baietel din cap pina-n picioare, vesnic are citeva masinute in miini, buzunare, vorbeste mult chiar si dupa criteriile lui Luca si maninca cu mare simt de raspundere.
Noi ne-am petrecut Craciunul in Bucuresti, pe 24 am facut o gasca mare de prieteni cu copii intre 2 si 8 ani, si a venit Mosul, si i-a lasat cu gurile cascate, cit si pe mine de multimea cadourilor pe care le-au primit (dupa ce hotarisem ca fiecare ia doar ptr progeniturile din dotare, citiva au decis totusi sa le cumpere tuturor). A fost fr. amuzant ptr copii, cit si ptr. noi care am cinstit in bucatarie - nu sint sigura ptr. gazde care au ramas ca casa "petrecuta" in urma noastra.
Din 26 am plecat la Bulgari la Borovetz, unde ultimele urme de zapada pe care le-am gasit s-au topit incet-incet, asa ca in ultima zi, pe 2, era aproape curat ca-n palma. Schiorii nostri au fost dezamagiti, au reusit totusi sa schieze pe o pirtie care mai era deschisa, dar sotul meu & Luca nu s-au aventurat, unul plingindu-se de dureri de mina, celalalt de "daca tati nu merge, nu merg nici eu". Am ajuns la concluzia ca, daca vreau sa schieze Luca, trebuie sa-l trimit in tabara, ca asa nu are scapare, cum a fost si in anii trecuti. Altfel, Borovetz-ul nu m-a dat pe spate, seamana cu statiunile noastre de pe Valea Prahovei, cu magazine care vind mosi-pe-grosi (bulgaresti), lipsa de trotuare si masini parcate pe peste tot, insa nu atit de aglomerat precum la noi. Hotelul de 4* a fost ok, mai putin serviciile care lasa de dorit - in noaptea de Revelion ne-am trezit fara masa. A fost un concediu relaxant ptr mine, am apucat sa termin o carte inceputa in ianuarie 2009 si alte 2 noi, am dormit, am mincat...si am inceput sa facem planuri ptr. concediul din vara.
Revenind la subiecte cotidiene: eu l-am "inscris" neoficial pe Luca la scoala 70, in aceeasi clasa cu alti 3 colegi de la el din grupa, fratele mai mare al unuia dintre ei fiind acum clasa 4-a la invatatoarea respectiva, care cica e buna, dar severa - ramine de vazut ce inseamna asta. Eu mi-am facut socoteala sa-l inscriu in continuare undeva aproape de bunicii paterni, care il pot lua de la scoala si face lectii cu el, ca in nadejdea noastra, care venim dupa 6 acasa (eu in general dupa 8, ca sa fiu corecta), nu ar invata copilul nimic. In plus despre scolile din zona Dristor mai stiu si eu una-alta, in schimb despre Colentina-Fundeni unde ne-am mutat habar n-am. Acum trebuie sa ma duc la scoala si ptr. inscrierea oficiala, in decembrie cind s-a produs "vorbirea" cu d-na invatatoare a fost de tipul "mda, sa vedem, deja am lista ocupata, las pe cineva in afara ptr dvs." etc. Mi-e o scirba de sistemul asta, si in general de sistemul de invatamint, mi-e groaza ca stiu ca ne inrolam in el curind (cele care n-au facut-o deja), si stiu ca nu exista solutie...of, of...
Apropo, Romana: tu unde l-ai dat pe Cristi? Cum ii place? Dar tie cum ti se pare?
Hai ca am scris o gramada, am inclus pe lista de New Year's resolutions si dorinta de a intra mai des pe aici, nu v-am abandonat, dar am avut un an horror la munca, cel mai prost de cind lucrez, cu munca fr. multa si rezultate lipsa, am pierdut clienti si avem mari sanse sa mai pierdem in acest inceput de an...dar pina la urma sint lucruri care conteaza mai putin, si care pina la urma o sa treaca.
In alta ordine de idei, ce ziceti, punem de o intilnire in ultima saptamina de ianuarie, ca sa avem timp sa ne pregatim?
pup u,
Andra
Kehleyr spune:
Andra, ce bine ca ne mai scrii, sincer ma temeam ca ai plecat si tu de tot .
If sin had a solid form, it would surely be a pastry. Preferably one with chocolate.
3500+ km prin Norvegia
alexandrueduard spune:
Salut!
Bine ai revenit, Andra. Ce nume ai pe facebook?
Va doresc sa aveti un an mult mai bun ca cel ce a trecut si sa fim sanatosi.
Magda si Alex
Lya spune:
Buna fetelor!
La multi ani cu multa,multa sanatate la copilasi,mamici,fratiori,surioare!
N-am intrat de multtt la juniori si nu sunt la curent cu ultimele stiri.Am remarcat ca au aparut fratori si surioare,ca unele au deja 3 copilasi!Felicitari fetelor curajoase !
Azi am realizat ca trebuie sa ma hotarasc pt o scoala si sunt cam in dilema.Defapt eu as opta pt pedagocic pt ca e o scoala f buna si e si cel mai aproape de mine.
Vreau sa intreb fetele din drumul taberei sau pe cele care au copilarit in zona sa-mi recomande scoli bune prin zona raul doamnei,drumul taberei??
Voi unde va inscrieti copii??
Nu-mi vine sa cred ca avem copii asa mari!
In rest nu prea ma pot lauda.De 2 ierni Rut imi raceste f des,de 2 luni sta acasa,a avut o pneumonie mai grava in decembrie.....acum are o bronsita si cel putin inca o luna mai sta acasa.Acum e pe tratament de lunga durata cu ventolin si flixotide si sper s-o pun pe picioare pana la toamna pt ca la scoala nu mai poate lipsi atat.
In rest e o fata f vorbareata,f deschisa,chiar prea deschisa,se baga in vorba cu oricine si oricand,doar trebuie s-o asculti si-ti spune tot,e opusul meu pt ca eu eram f rusinoasa.
Erik vrea si el la scoala,ar vrea sa treaca peste etapa cu gradinita si nici nu vrea sa accepte faptul ca nu va merge si el la scoala de la toamna.Toata ziua isi face "temele".....el nu e asa deschis ca si sora lui.Se inteleg bine ,uneori "se inteleg"mai putin bine,dar astea sunt mai rare.Ma bucur din toata inima ca sunt 2,se au unul pe altul si sunt toata ziua ocupati cu joaca,seara merg cu parere de rau la culcare pt ca a fost prea scurta ziua
Maadi spune:
"La multi ani sarbatoritilor de astazi!" Sanatate, bucurii si impliniri pe toate planurile.
martta spune:
Buna,fetelor, si un an plin de realizari!
Am reusit sa citesc doar ultima pagina...Ma bucur de faptul ca au reaparut Andra si Lya!
In legatura cu inscrierea la scoala, simt ca nu mai poot Rad de mine cand incerc sa analizez obiectiv situatia. Ma agit pentru a-mi inscrie copilul la o amarata scoala de cartier, de care si apartinem V-am mai spus eu ca nu am alternativa. Deocamdata este doar o invatatoare buna si sunt peste 100 optiuni pt 25 de locuri...Mi-e asa de greata! Nu-mi amintesc ca fetele(din Ro) care au deja scolari sa se fi plans anul trecut. Gabi, Romana, se merita agitatia preliminara inscrierilor?
Va pup si revin(daca supravietuiesc)!
Am inteles ca oficial inscrierile incep in prima zi de scoala din februarie. Asa e?