Ajutor ! Lapte Neocate!
Fetita meaare 2 luni si jumatate si a fost diagnosticata cu alergie la proteina din lapte. Am incercat toate tipurile de lapte posibile pentru acerst tip de afectiune (Aptamil Pepti, Althera, Pregomin) dar nici unul dintre ele nu ii prieste. II apar pete pe corp, i se descuameaza pielea si respira greu, ca in crizele de astm, are scaune proaste si dureri de burtica. Mai mult, refuza si biberonul. Cred ca acum mananca doar ca sa se intretina, dar asta nu o ajuta sa si creasca. Mi s-a spus ca singurul lapte care ar merge este Neocate, pe care, din pacate, Spitalul de Copii din Iasi nu-l mai are pe stoc si nici fonduri alocate pt a-l mai putea achizitiona.
Stie cineva cum l-as putea procura mai ieftin, de unde, prin ce distribuitor eventual, poate cumva prin CAS ? Poate a mai fost cineva in situatia mea, sunt disperata, nu am ce sa-i dau altceva sa manance.
Raspunsuri
mcoca spune:
Ionik, din fericire nu m-am confruntat cu problema ta, dar o colega de birou da. Ea i-a scos cu desavarsire laptele din alimentatie, si i-a dat la bb lapte de soia imbunatatzit cu Ca. Bafta, si sper sa trecetzi repede peste aceasta problema .
Am vazut ca este extrem de scump acest lapte (50 de euro cutia de 400g). Cred ca nu ar fi rau sa mergi la casa de sanatate sa vezi daca nu ai voie sa il iei gratuit de undeva. Nu stiu, zic si eu . Intreaba totusi pediatrul si de soia.
Vicky si Printzesone
asdera spune:
Buna !
Importatorul pentru Romania se numeste Nutrient Solution.
Daca locuiesti in Bucuresti ti-l aduc la usa.
E adevarat ca Neocate este cel mai scump din piata,dar este "ultima frontiera"...iar in Europa si SUA este prima recomandare in alergia la proteina din laptele de vaca.Ei mai intai administreaza Neocate ,stabilizeaza in maxim 3 zile copilul ,si apoi se apuca de analize si teste....spre deosebire de marea majoritate a medicilor de aici care mai intai testeaza si "analizeaza" cateva saptamani pana pun un diagnostic ..timp in care curba de crestere o ia la vale ...:((
legat de laptele de soia....e deja istorie in tarile civilizate...contraindicat sugarilor datorita potentialelor interferente cu hormonii sexuali etc etc ..
madalinuza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui asdera Buna ! Importatorul pentru Romania se numeste Nutrient Solution. Daca locuiesti in Bucuresti ti-l aduc la usa. E adevarat ca Neocate este cel mai scump din piata,dar este "ultima frontiera"...iar in Europa si SUA este prima recomandare in alergia la proteina din laptele de vaca.Ei mai intai administreaza Neocate ,stabilizeaza in maxim 3 zile copilul ,si apoi se apuca de analize si teste....spre deosebire de marea majoritate a medicilor de aici care mai intai testeaza si "analizeaza" cateva saptamani pana pun un diagnostic ..timp in care curba de crestere o ia la vale ...:(( legat de laptele de soia....e deja istorie in tarile civilizate...contraindicat sugarilor datorita potentialelor interferente cu hormonii sexuali etc etc .. |
F exact si cuprinzator raspunsul. Si baietelul meu are alergie la PLV. Tot Neocate consuma, tot de la Nutrient solution. Este cam 262 ron.Si uita de laptele de soia, am inteles ca cei cu alergie la PLV in timp devin alergici si la soia daca consuma zilnic. Sanatate.