**Zmeurici de iulie-august 2009 (5)**
Raspunsuri - Pagina 17
ayda_m spune:
andreea_1979 nu intrerupe alaptatul...si eu am avut destul de des probl asta dar trece...bea ceai de menta, mananca orez(pilaf)..paine prajita si in curand scapi....dar nu intrerupe alaptatul..asta e parerea mea.
Ayda mami de printesa Andreea Teodora (9 iulie 2009)
www.flickr.com/photos/12483841@N04/3949454521/in/photostream/" target="_blank">pozici Andreea Teodora
CRIXIA spune:
Bun regasit! 
Hop si noi din programul ce ma tine in priza: casa, copil mare- gradinita, bb mic....
Am dat upload sa vedeti cat am crescut intr-o luna si jumate!
poze ANA
Andreea, ai putea sa iei ceva pentru refacerea florei intestinale cum ar fi Erce Flora, sau Debridat( 1 pastila/zi). Debridat-ul actioneaza in ambele sensuri si contra constipatiei/diareei.
Cris mami de Alexia & Ana
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Am zis ca revin, dar nu am reusit. Intre timp am si uitat ce vroiam sa va zic.
Din ce imi amintesc: Monica, dupa cum vezi sunt foarte multa zmeurele "cu greutate". Nu te mai lua dupa gura lumii. Vezi ce zice pediatrul. Nu stiu daca alaptezi, daca da, nu exista bb alaptat gras. Fiecare creste in ritmul lui. Daca nu, si bb primeste cantitatile recomandate d elapte, iar nu cred c aar trebui s aiti faci probleme. Abia dupa diversificare se poate vorbi despre greseli in alimentatie. Vladimir e marisor, dar comparativ cu alti bebei de pe aici de 2 luni (el are 3) e micut
. Are 6,7 kg si 66 cm. Daca nu aveam termen de comparatie as fi spus ca este f. mare. Pe curba de crestere este la +2 si la greutate si la lungime. Doctorita mi-a spus ca e un bebe mare.
Dar avem o problema cu calciul
. Eu toata sarcina am avut calcemia sub limita (de fapt cam tot timpul
). Din primele zile a observat pediatra si apoi eu ca ii tremura piciorusul. Eu m-am speriat si m-am gandit la probleme neurologice
, dar mi l-a intors pe toat epartile si mi-a spus ca e ok. I-am dat o luna calciu gluconic, dar acum mi-a spus pediatra ca are oasele craniene foarte moi si trebuie sa ii maresc pentur o luna doza de vit D (De la 2 pic. s atrec la 4) si sa ii dau iar 10 zile calciu. M agandesc c apoate ar fi trebuit sa ii fac calcemia, dar pe d ealta parte o cred pe cuvandt pe doctorita pentru ca la copiii mari nu mi-a recomandat niciodata sa le dau vitamine, minerale aiurea. Stefan pare anemic, dar mi-a spus sa ii fac intai analizele si abia apoi mi-a recomandat fier etc...
Acum ii dau calciu (cu chiu cu vai, ca nu mai inghite calciu gluconic si am trecut la carbonic). El este foarte vioi, v-am spus ca prinde jucarii, le tine chiar cu doua maini... vreau sa spun ca e dezvoltat bine pt. varsta lui ... dar nu isi tine foarte bine capul cand e la verticala si nici nu si-l ridica atunci cand il tragi de manute sa il ridici in fundulet. Pe burta sta d emult foarte bine si tine capul ridicat, ba mai ridica si o manuta si reuseste chair s as eintoarca pe unele suprafete. Dar am oful asta ca nu isi tine capul bine
. Doctorita mi-a spus ca nu sunt probleme, sa ii dau calciu neaparat acum ca sa nu se agraveze problemele. Are legatura calciul cu asta
? Eu nu as crede.
Si se pare ca suntem in trend cu ceilalti bebelusi raciti
. Azi noapte s-a trezit infundat, horcaind si a plans mititelul!!! Nu se descurca deloc cu mucul din nas si nici eu! Bineinteles c abatista beblusului nu o am
, ca nu i-am simtit nevoia la Maria si Stefan, asa ca m-am gandit ca se cresc copii si fara ea
, ca o s afolosesc pompita. Aiurea, pai cu ceilalti copii nu am avut probleme, as aca imi era de ajuns pompita, dar acum... nu reusesc sa scot nimic cu ea si Vladimir urla ca din gura de sarpe. Mai si tuseste. Sper sa nu se ingroase gluma, ca deocamdata nu ii dau nimic, decat ser fiziologic in nasuc.
Alinutza, vroiam sa iti spun mai demult, ca si Vladimir are o alunita asemanatoare pe piciorus
. Pozele sunt foarte haioase
, dar ai grija sa nu ti le "cenzureze" Webshot-ul. Am patit-o acum cativa ani cu o poza nud a Mariei, total inofensiva dupa parerea mea. Tot atunci m-am gandit mai serios la aspectul asta si nu am mai pus poze nud cu copiii pe net.
Pupici si multa sanatate bebeilor!
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
PatriciaArdeleanu spune:
ziua buna si de la noi...
de la vremea asta am dormit ca valizele, abia ne savuram cafeaua acum.
eu ma simt ca si cum am descoperit America
; de miercuri copilasul meu suge la tzatze cu mamelonul si ma simt atit de bine si impacata!
am facut asa intr-o doara o incercare si am avut marea surpriza sa ii placa. am avut tentativa si in prima saptamina acasa dar fara succes. asa ca am rarit-o cu pompa, ma mai mulg eu pe la 3am ca am sanii bombe de cind ma suge el, a crescut semnificativ cantitatea, si pe asta il dau cind se trezeste pe la 7 si eu sint somnoroasa. in rest ziua tzate. deci bibele ramane dimineata cind oricum in timpul sapt nu am timp ca o pregatesc pe rebecca la gradi si in deplasari. de mincat zic eu ca maninca bine, daca dupa aia sta linistit cel putin 3 ore, iar noaptea doarme intrea 23-23.30 si 7 spre 8. Laptele e mult acum, ma trezesc efectiv in balta. cind ma pompam, am avut zile cand a mincat o mica portie de lapte praf ca nu mai puteam scoate nimic (dar au fost putine cazurile, din fericire).
a inceput si el sa rida, ne urmareste f atent, se uita la jucarii si se amuza singur, tine capul f bine, daca sta pe burta il ridica inca de la o luna. e destul de vinjos, desi e tot un copil micutz si delicat ca rebecca, adica nu cred ca va fi un bb mare, are acum cam 4,700 grame. dar pentru mine si coloana mea cred ca e cel mai bine asa. in rest e cuminte foc, nu plinge decit daca i-e foame rau, asta se intimpla rar, sta singur mult timp (adica nu in brate) si pot sa fac orice am nevoie cu el acasa. afara doarme aproape non-stop, in masina la fel. si imi place ca e un bebe vesel.
Clara, ah ce as mai vrea si eu sa ma plimb prin California...si mie mi-a placut mult, mult de tot acolo!sa va fie de bine in noua casuta si gradina. am vazut pozele frumoase si mi-au placut si mie caciulile.
mq, la voi vine repede iarna, nu??acum este si la noi f frig. vineri seara am stat afara cu mineca scurta pin aproape la ora 21 si ieri era deja de canadiana.
sotul meu vrea tare mult sa emigram in canada si trage de mine cit poate
Alinuta, cred ca ati avut deja botezul. sper ca nu ati tremurat prea tare. asteptam impresii si poze botez cu frumuselul cu ochi albastri crestinat.
poate iti iese si tie figura cu mamelonul (folosesc cele Avent in forma de fluture).
Ayda, Crixia, vazut fetite frumoase si zimbarete!
Motana, mq, din fericire de data asta nu avem pb de care vorbiti voi cu regurgitatul. la Rebecca am avut, eram stresata si dormeam de frica cu ea in pat sa nu vomite in somn si sa se inece. dr de la acea vreme mi-a zis ca e normal si sa nu ii dau nimic. dar ea minca lapte praf, cine stie..
imi place ca aveti timp sa va documentati si sa cititi, eu citesc doar concluziile de la voi, ca sincer, nu prea imi ajunge timpul, aproape ca nici pe DC nu mai apuc sa scriu, desi citesc tot. zilele astea frumoase am profitat si am stat pe afara cit am putut, in rest, toate treburile casei sint aproape pe mine. sotul ma ajuta si el cit poate in limita timpului disponibil, dar de cele mai multe ori sint singura cu copilasii mei.
Giova, cornelia, sanatate la puiuti!!
mie nu mi-a zis dr sa ii dau calciu. trebuie oricum??
a, si sa nu uit. andrei are pe interiorul obrajorilor niste chestii albcioase, ca niste linii (afte??) dar nu pare sa il deranjeze. ii dau cu glicerina zilnic. ai vostri au asa ceva??
uliiasi spune:
Hello, zmeurici dragi!
Iar au trecut cateva zile fara sa reusesc sa scriu, dar am citit tot.
Nouatati de la noi: am fost si am facut ecografia la san la spitalul fundeni la un dr f bun si mi-a spus ca nu e nimic grav, nodulul e benign, nu e nicio graba sa-l scot acum, deci daca vreau sa alaptez pana la 6 luni nu e nicio problema! iuhuu! In ianuarie ma duc sa repet ecografia, daca nodulul nu a crescut, poate mai aman si atunci. As putea face o punctie acolo si pt asta nu trebuie intrerupta lactatia, in schimb daca vreau sa ma opere sa-l scot trebuie oprita. Deci voi amana momentul asta cat mai mult cu putinta.
Alte belele...acum 2 zile bebe David a facut conjuctivita. Dupa un somn de-al lui de dupa-amiaza avea ochiul drept plin de secretie din aia galbena urata. L-am sters cu ser fiziologic si imediat se refacea secretia. Am repetat operatiunea si de fiecare data la fel. Asa ca am sunat pediatra si mi-a zis sa-i dau picaturi cu antibiotic Nettacin. Dupa ce i-am dat, a doua zi deja nu mai avea nimic, in schimb trebuie sa-i dau picaturile o saptamana, ca de..e antibiotic. N-as fi vrut sa recurg la asa ceva, dar din pacate a fost nevoie.
Avem si noi balutze la greu, mai ales cand il tin in pozitia de colici(nu mai are colici de vreo luna, dar se pare ca ii place mult pozitia respectiva si adoarme repede cand il tin asa) ma tot trezesc cu saliva de-a lui pe picioare. Cine stie, poate curand o sa-i apara dntisorii, desi am auzit ca e mare distractie si la capitolul asta. Eu inca astept sa-si descopere manutzele...Vad ca tine jucarii in manuta si le duce la gura, dar doar daca-i pun eu jucariile in mana. Nu intinde singurel mana sa le ia.
Si la noi cand suge la san transpira tare, am auzit ca bebeii depun mult efort atunci cand sug, si de asta ar transpira. Cine stie...
Chance2008, in legatura cu distratul lui bebe, in afara de carusel la care se uita foarte mirat si-i place (dar nu-mi prea place mie ca trebuie mereu sa i-l invart cand se opreste) noi avem un balon cu heliu (cred ca am mai zis, nu mai tin minte), pe care i-l leg de o manuta si e tare pasionat de el. Se joaca cu el, rade si vorbeste cu el, cred ca e cel mai bun prieten. El da haotic din manute (desi cred ca deja stie ca e manuta lui care il misca) si balonul sare in toate partile, e tare fun pt el.
Mamici, cum mai imbracati voi bebeii? Mai ales noaptea? Eu am costumase din astea intregi cu capse pe care i le puneam direct pe piele, acum ma tot intreb daca sa-i pun un body maieu sau cu maneca scurta pe dedesupt. Oare i-o fi cald? Eu sunt mai friguroasa de felul meu si tot am impresia ca i-e frig, dar nici n-as vrea sa-l imbrac prea gros, sa nu devina apoi prea sensibil la frig, ca mine.
Vad ca tot vorbiti ca merget la homeopata. Eu pana sa nasc nu stiam ca sunt doctori specializati pe asa ceva. Imi puteti recomanda si mie pe cineva? Dr homeopat e dr vostru pediatru? Sau cand se imbolnaveste bebe sunati si pediatrul si homeoptatul? Sunt cam in plop la capitolul asta...
A, azi implinim si noi 3 luni! Si azi noapte s-a trezit bebe doar la 3 si apoi la 6. A sarit peste masa de la ora 1! Si eu in loc sa ma bucur si sa dorm, am stat cu ochii pe pereti pt ca sanul drept imi exploda de nu ma puteam intoarce pe nicio parte si tot asteptam pe bebe sa se trezeasca sa pape din san ca sa-l detensioneze. Pe la ora 2 n-am mai rezistat si am scos cu pompa din el un biberon intreg, lapte pe care l-am bagat la congelator, sa-l folosesc cand o sa am nevoie, avand in vedere ca eu nu-mi mai scot demult lapte, sanii mei produc exact care are bebe nevoie (doar ca se pare ca si pt ei a fost un soc ca a sarit bebe peste masa de 1 noaptea...)
Gata, ma opresc aici, ma duc pe contul comun sa vad pozici cu zmeurici, ca n-am mai intrat de mult. Pup la toate zmeuricile! 

Iulia, mamica fericita de bebelas David Andrei
http://s725.photobucket.com/albums/ww256/uliiasi/DAVID/
noce spune:
Hello, mamici!
N-am mai intrat demuuult! V-am zis ca am constientizat brusc ce repede creste bebelusul si de atunci imi petrec cam tot timpul cu el. Si e tare frumos!
Cornelia, asa avea si Filip un usor tremur al piciorusului inca din burtica si i-am dat 9 zile de calciu in prima luna. Trebuia 10, dar in prima zi l-am amestecat cu lapte de-al meu si am incercat sa i-l dam cu seringa si l-a varsat. Apoi, am inceput sa-i dam cu pipeta si a mers, dar nu-i placea deloc. Din pacate, a zis pediatra ca o sa-i mai dam si in luna a doua si asteptam sa vedem ce ne zice marti cand mergem la vaccin. Parca mai tremura si acum usor cand se intinde, dar rar. Caputul si-l tinea de la 3 sapt, tin minte ca se mira o mamica in parc, mie nu mi se parea nimic deosebit, pt ca nu stiam de cand ar fi trebuit sa si-l tina.
Uliiasi, sanatate lui David, sa-i treaca repede si usor conjunctivita!Tu cu ce ce te imbraci noaptea? Noi il imbracam pe Filip, la fel cum ne imbracam noi. Acum, cu frigul asta, i-am pus costumas intreg de bumbac cu capse, la fel de gros ca pijamalele noastre si il invelim cu cea mai subtire paturica pana la mijloc. Afara, la fel, cum ne imbracam noi. Azi, din pacate, ne-am imbracat toti cam grosut cand am iesit dimineata la biserica. Aveam impresia ca e mai frig si peste salopetica simpla de bumbac i-am pus pantalonas si flaneluta si o caciulita simpla de bumbac. A venit fierbinte acasa, bine ca n-a transpirat. Vineri am iesit cu el in parc in pantalonas pana la genunchi si body-tricou.
Si Filip a renuntat de vreo 10 zile la o masa de noapte, cea de la 3, acum doarme de la 9 seara pana la 5 si eu umplu doua randuri de prosopele cu lapte. Ba am inceput sa mai mulg noaptea 30-40 ml ca sa nu pocneasca, dar n-as vrea sa-mi cresc productia nocturna degeaba.
Fetelor, cum merge tentatul sotilor? 
Mami de bb Filip, 1 august 2009
Minunea Sfantului Nectarie
noce spune:
Alinutza, Filip eructeaza foarte repede cand ii fac un fel de masaj cu bataie pe spate. Cu o palma il mangai in sus si cu cealalta bat alternativ. O miscare ca de masaj care are efect rapid, trage doua-trei ragaituri sanatoase imediat.
noce spune:
Blanca, din cate stiu eu masajul nu trebuie sa te lase cu vanatai, nu mai tin minte explicatia, dar am auzit-o de mai demult, ca sunt fana masaj de cativa ani.
Cat despre dulciuri, am incercat si eu cateva zile sa nu mananc gogosele cu ciocolata si plimbam carutul in parc si mancam mere sau batoane de susan (bune si alea). Cand batea vantul, mirosea tot parcul si eu rezistam eroic. Numai ca in zilele alea am avut o greutate constanta, de cand am reluat portia zilnica de gogosele am inceput sa scad iar cate 100-200 de grame
In rest, cat mai multe cruditati, ca sa echilibrez balanta.
Cornelia spune:
Pup!
Patricia, tocmai ca nu e regula sa li se dea calciu bebeilor. Se pare ca Vladimir si Filip chiar au nevoie.
Uliiasi, ma bucur de vestile bune de la doctor.
Si ca mi-ai amintit si Vladimir baleste la greu de la 2 luni. Intai m-am gandit sa nu fie vreo problema
, apoi am citit ca e normal din luna a treia.
Noce, eu ii dadeam calciu gluconic cu seringa, dar il scuipa pe tot
. Acum vad ca ia carbonicul (e praf si il dizolv in putin lapte).
L-am vazut pe pepitel cu fratiorii lui (seamana toti trei!) pe Laura si Irina si pe Ana Crixiei! Cat au mai crescut fetele!
Uitati aici, ce studios e bebeul meu
: http://picasaweb.google.ro/cornelianis/2009Octombrie#5388758368223054386
Observati va rog si si cate fire de par mai are
.
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
PatriciaArdeleanu spune:
Cornelia, asa stiam si eu. insa cind era rebecca mica, multe mamici dadeau la indicatia dr lor in fiecare luna cite 10 zile cu calciu si eu niciodata.
ce studios frumos si ochios! trebuie sa fie o mare saisfactie sa ii vezi pe cei mari pe linga el, nu? mie mi-e tare draga Rebecca cind o vad asa mamoasa si are mare grija de el.