Sezatoarea canadiana (156)
Raspunsuri - Pagina 4
Donia spune:
Dana P., La multi ani pentru copii, sa aiba parte de fericire si sanatate si sa va bucurati de ei!
Mie mi-a ramas gandul la vinul tau din beci, n-am mai putut sa ma concentrez dupa paragraful ala
Am la treba si am o... inertie!!! Mi-e imposibil sa ma ridic de pe scaun, nu stiu ce ma fac...
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
Magdone spune:
Donia, merci, o sa caut si eu sa vad daca gasesc. Iti scriu reteta dupa ce vb cu sotul.
Diana, vezi ca poti sa folosesti spray cu apa de mare pentru Sonia, sa-i pui in nas, exista la farmacie exact pentru bebelusi. Multa sanatate!
Magda, cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
bebitzu spune:
Diana,sanatate multa la amandoua, se pare ca toamna isi intra in elementul ei cu toate cele
Dana, La multi ani! pentru copii si distractie placuta.Ce zici tu acolo de imbracat ca Mihnea si acum ma implora sa nu-i dau haina pe el la scoala ca cica lui ii este cald
Roxana,saru mana mult, Mihnea este ok, primul an la scoala si deja am inceput sa am dureri de cap .
Apropos de scoala, este normal/anormal ca un copil in clasa I sa stie/nu stie sa citeasca inca?
Noi stim alfabetul (a-z),care-s litere mari/mici insa daca il pun pe Mihnea sa-mi zica un cuvant nu stie decat daca l-a memorat inainte sau daca are o poza ceva in fata.Este normal, sa ma impacientez sau nu?
Stiu ca s-a discutat mult inainte insa cum aveam si altceva pe cap, nu-mi este fff clar ce si cum .
Aruncati cu idei va rog (copyright Donia )
pitilache spune:
Wow, Bebitzu, Mihnea e la scoala??? Cand a trecut timpul? Eu tot de 3-4 ani il vedeam in mintea mea... Vezi daca lipsesti atata! Eu zic sa stai linistita cu cititul, in 2-3 luni o sa te minunezi ce frumos citeste. Metoda e diferita aici la invatat, ii invata sa recunoasca cuvantul mai intai si nu cum am facut noi pe litere si grupuri de litere. Si eu am avut retineri la inceput si-mi faceam griji cu Seba ca nu stie sa citeasca repede dar metoda a dat rezultate repede si parca prin noimbrie in clasa 1-a deja se vedeau roadele. Trbeuie doar sa ai rabdare.
maru spune:
bebitzu, ca fost invatator o viata, pot sa iti zic ca sunt 2 trenduri:
cel pe care il agreez eu si anume ca, cititul sa se invete la scoala, cu teacherul/invatatorul, acasa parintii doar sa suplimenteze, sa ajute copilul
si al doilea trend, care e foarte in sprijinul teacherului la scoala, si de care m-am folosit si eu la greu, copilul sa stie sa citeasca de acasa. Dar asta inseamna ca tehnica de invatare nu e una tocmai corecta si de multe ori copii invata sa "foto-ghiceasca" cuvintele. Adica citesc numai prima silaba si ghicesc restul. Il nimeresc bine, nu, asta e...
Daca te referi la citit in lb romana, asta va fi treaba ta acasa. In franceza, va fi treaba scolii, dar e bine sa mergi si sa intrebi teachera daca e de acord sa il ajuti pe Mihnea casa.
La noi, ne-am trezit ca andrei stia sa citeasca...asa ca nu am avut nici un merit
Podeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bebitzu Diana,sanatate multa la amandoua, se pare ca toamna isi intra in elementul ei cu toate cele Dana, La multi ani! pentru copii si distractie placuta.Ce zici tu acolo de imbracat ca Mihnea si acum ma implora sa nu-i dau haina pe el la scoala ca cica lui ii este cald Roxana,saru mana mult, Mihnea este ok, primul an la scoala si deja am inceput sa am dureri de cap . Apropos de scoala, este normal/anormal ca un copil in clasa I sa stie/nu stie sa citeasca inca? Noi stim alfabetul (a-z),care-s litere mari/mici insa daca il pun pe Mihnea sa-mi zica un cuvant nu stie decat daca l-a memorat inainte sau daca are o poza ceva in fata.Este normal, sa ma impacientez sau nu? Stiu ca s-a discutat mult inainte insa cum aveam si altceva pe cap, nu-mi este fff clar ce si cum . Aruncati cu idei va rog (copyright Donia ) bebitzu |
Merci mult fetelor. Ziua lor este exact simbata .
Bebitzu, pina la Craciun o sa citeasca.Pe pariu..Acum isi folosesc memoria vizuala, ai mei aveau un caiet intreg cu multe patrate si in fiecare patrat era cite un cuvint de invatat, pe spate era si poza care sa semnifice acel cuvint. Aveau de decupat cite 10 (parca) pe saptamina si la sf saptaminii le stiau pe dinafara. Adica le aratai cuvintul respectiv si isi aminteau imediat imaginea asociata. Nu neaparat ca stiu din ce litere e compus cuvintul
dar uite ca metoda lor merge.
bebitzu spune:
Multumesc mult de sfaturi, sincer va spun ca eu chiar intrasem in panica.
Maru, asa cum ai zis tu - luam un cuvant, imi spune fiecare litera corecta dar nu poate lega tot cuvantul si apoi imi zice cu totul si cu totul altceva.La inceput am crezut ca glumeste dar cand am vazut ca istoria se repeta, i-am spus sotului ca-l trimit in Ro ca eu rabdare cu el nu am multa; uneori stau si ma intreb cum naiba am invatat noi ca ai mei parinti nici macar nu au stiut ce-s alea teme .
In romana nu am cum sa-i cer sa-mi scrie ca ar fi prea mult, zic eu, mai ales ca el vorbeste numai franceza, cred ca mi-ar pleca de acasa .
Roxana,Mihnea a facut 6 ani acum in septembrie si da, a crescut ca uneori si eu ma minunez cand a trecut timpul mai ales ca am venit aici cand el avea numai 5 luni jumate.
Dana, si el are o mapa plina cu figuri si desene dar eu ma gandeam ca el asta a facut deja la maternelle, acum ar trebui sa aiba alt stil, dar na, ce pot sa mai zic, mergem inainte
bebitzu spune:
Am uitat sa intreb ceva - tatal meu vrea sa vina aici anul asta.Am inteles ca inainte de a merge la ambasada pentru interviu si viza trebuie sa completeze un formular (care impreuna cu actele trimise de mine si invitatia trebuie sa le lase acolo).Aveti idee daca gasesc acest formular on line ca sa-i pot zice sorei mele sa-l completeze inainte?
Magdone spune:
bebitzu, formularul e aplicatia pentru viza si se gaseste online la www.cic.gc.ca, dar e in engleza/franceza, din cate am inteles la ambasada se gaseste si in lb romana, dar trebuie sa mearga pana acolo, deci cum va e mai comod. Bafta cu viza!
Magda, cu Razvan (6 ani) si Olivia (1 an)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."