Sezatoarea canadiana (156)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Monicutza, la ce a spus Nelia mai adauga ca incepi sa returnezi la sase luni dupa ce ai obtinut diploma; exista aminari, dar de retunezi tot returnezi, si la imprumut adaugi lunar dobinda (bine o deduci la impozit, dar de platit tot o platesti, cu cit reduci suma cu atit cresti % de dobinda din rata lunara si lungesti plata; iar la doua imprumuturi de bacc aprox 30.000/persoana sa aduna niste rate pentru urmatorii zece ani- ani care vor coincide cu perioada cind copii sunt marisori, au si ei niste nevoi, ai mai pleca intr-o vacanta, trec anii si pot aparea probleme de sanatate- eu acum ajung la sume frumusele cu stomatologia, cam cit lichidam imprumutul la masina, anul trecut doua luni de spitalizare+recuperare la 50% din salariu, etc); eu injur in barba cind vad ca pentru doi ani de scoala am 14.000 de returnat, 158%/luna; mie certificatul asta nu mi-a servit la nimic, oriunde am avut nevoie echivalarea oficiala a ASE-ului a cintarit mult mai mult decit certificatul de la HEC adicatelea ori faci o scoala sa fie (master/doctorat/bac intreg unde e cazul/ ordin contabil/inginer) ori nu, nu ca mine, nici in car nici in caruta;)
sper sa nu va simitit atinse, nici tu, nici Nelia sau care mai face scoala- astea sunt concluziile mele- la trei ani de la terminarea scolii aici;

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mona_B spune:

Dragele mele, intru si eu dupa un car de vreme de absenta-motivata, desigur- sa va dau binete si sa felicit pe toti sarbatoritii si sarbatoritele. Am survolat in graba paginile si am retinut copiii DaneiP si pe Mihnea lui Bebitzu, carora le urez la multi ani cu multa sanatate, bucurii si succese pe toate planurile
Mai citii si de Olga, dragilor n-am reusit sa va mai sun de fapt nici pe Andra nasica lui Aidandar promit s-o fac in urmatorul weekend. In weekenduri nu fac decat sa dorm si sa mananc cat pot, dar tresa-mi fac si timp de teme si lecturi ca sa-mi termin la timp lucrarile. Multa sanatate si aveti grija de voi. Socrul tau cum mai e, dar soacra?
Nu stiu daca v-am mai zis dar am inceput cursurile de echivalare a diplomei in vederea obtinerii licentei de profa de franceza si de atunci timp liber nu mai am deloc. Orarul e cum e, dar am teme si proiecte unele dupa altele, parc-au innebunit profii astia se-ntrec unii pe altii in numar de lucrari...studiez 100% in franceza la universitatea din Ottawa- campusul de la Glendon aka York university-si-mi place la nebunie, in ciuda ritmului infernal de lucru.
Cu un pic de noroc in mai anul viitor am licenta si foarte probabil si un job- that's the best part. Insa primii trei ani vor fi extrem de extenuanti, dar cum sunt o bosseuse, ma voi descurca.
Nu stiu ce m-as face fara mama; sper sa reusim sa obtinem prelungirea de sedere pana-n aprilie anul viitor. Apoi e randul soacrei. Copiii sunt bine, cu Vlad am coborat militaria din pod, exersam la greu franceza partea faina e ca-i place, insa nu are mereu chef de scris si trebuie sa-l mai "stimulez" uneori. El prefera numerele si figurile geometrice, seamana cu taica-sau.
Aidan e super, am trecut pe piureuri de fructe si legume, il alaptez cu succes inca, a ajuns de aproape 9kile 500, la 5 luni si jumatate, cam cat avea frate-sau la 11 luni, asa ca vedeti diferenta.
Bon, acum fug ca am de pregatit ceva pentru maine la cursul de didactica de mate, care-mi place de nu mai pot-no kidding-asa e aici, pana in clasa a 6-a inclusiv un singur prof preda in general toate materiile..de-abia astept orele de sport si engleza
Va imbratisez pe toate, in special pe proaspetele mamici Simonel si Diana, si va doresc o saptamana excelenta,

Mona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mQQm

Nu mai stiu cine intreba de costumase de fas in doua piese, Ica, parca?... am vazut ieri la "premaman", rosii, foarte dragutze!

Common sense is not so common...[Voltaire]

mQQM, vroiam dintr-o piesa, am luat deja unul intreg si rosu

Nelia, chiar de acolo l-am luat, e ca cel din imagine doar ca este rosu

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Ana, pana la urma ce ai facut cu scoala? Asta era si dilema mea, se merita sau nu doar un certif in contab? Si daca da, ce posturi pot ocupa cu el?

Atunci cand faci un pas catre Dumnezeu, El face zece pasi catre tine! Ce spui sa si infaptuiesti!

Mergi la inceput

Ica, am lasat-o balta pentru ca trebuie sa ma ocup de copil, si cu jobul actual, cu scoala, l-as fi scapat pe Tudor din mina; el acusi ajunge la secundara si nu mi-e tot una unde va merge, asa ca am considerat ca e mai important decit ordinul meu; In plus imi place foarte mult la guvern si as dori sa ramin aici-sper sa reusesc sa ii conving sa ma permanentizeze inainte sa se termine cei trei ani de contrat, iar cu ordin nu obtii nimic in plus in joburile guvernamentale; ce m-ar fi ajutat mult ar fi fost DESS-ul in fiscalitate dar media mea de la HEC nu e de minim B+, sa pot fi admisa .

Mergi la inceput

Noa vad ca-s singura pe aici si am mincarime de degete in seara asta ;
Mona, nice to see you, bafta cu echivalarea si cu cursurile! Daiopri, tu cind mergi la Disney?
Mamaana, tin pumnii sa nu fie grav cu sanatatea!

edit: eu povestesc de scoli serioase, si ramin corijenta la matematica de clasa a patra ; voi cum judecati asta:
scrieti in cifre urmatoarele numere:
59 unités de mille et 1 unité
22 dizaines et 34 unités
82 dizaines et 21 centaines?
9 unités de mille et 78 unités
etc...ce inteleg astia prin "unités de milles"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Ana, eu cred ca:
9 unités de mille et 78 unités inseamna:
9*1000 + 78*1 = 9078

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelaim spune:

Servus fetelor dragi
Dupa mai bine de 2 saptamani - in sfarsit - avem din nou Internet! (m-a distrat "perla" unei colege de scoala: "Cum ai reusit sa supravietzuiesti fara internet?") Deci ComHem (distribuitorul nostru de I-net din nou a avut probl... ca doar de-abia ce-si "imbunatatzise" retzeaua! si ne-a taiat... cu promisiunea zilnica ca "maine se rezolva" ... stitzi cum e pe-aici prin nordul inghetzat "festina lente"...)
Deci - felicitari Diana si Simona pt printzese! Sa va traiasca sanataose si norocoase!
Bebitzu si DanaP - La Multzi Ani fericitzi! pt "copilasi"
Simi - multzumesc frumos pt urari (cu aproape 3 sapt intarziere ) Asemenea si voua va doresc!
--------------------------------------------------------------------
Din pacate nu am apucat sa citesc decat ultimele pagini... asa ca sunt... "pierduta" complet la Sezatoare...
Doresc sa va urez multa-multa bafta si noroc in noul an scolar tuturor "scolareilor" (mici si...mari ) si multa-multa sanatate bolnaviorilor!
Va tzuck cu drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

neata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

Citat:
citat din mesajul lui maru

neata...

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/